Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#18326 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

Ma kakvih 20 milja i preko....nema sanse.
A bilo bi sigurno da se nije spremala frtutma, kisa i to....dosta se prepalo bice kisa, pa nije ni doslo. Jbg. Da je bilo suncano, onda bi drugu pricu pricali.
Ricken

#18327 Re: Sarajevski derbi

Post by Ricken »

@Dixon: Bilo je kvalitetnijih derbija nekad prije, kad su i jedan i drugi klub imali više svoje dijece. Ovo sad od kad su oba kluba postali legije stranaca, nemože biti na tom nivou. Pretpostavljam da nisi zadovoljan rezultatom, objektivno, danas ste po kvalitetu izvedbe odigrali jednu od najboljih tekmi polusezone, što sam ja gledao. Što se tiče prekršaja, klasično sjeckanje igre, i prenervozne reakcije sa druge strane. Suđenje jeste bilo ispod nivoa derbija što ne znači da bi ishod bio drugačiji.
gold'n'brown

#18328 Re: Sarajevski derbi

Post by gold'n'brown »

ganjeta wrote:Evo do 8. minuta isti dva starta Kosorića i Rustemovića, obojica za žuti nije dao ni jednom.
Upravo u tome i jeste poenta, vec drugi derbi, da se mora dati zuti ako je za zuti. Mora se stititi igra inace imamo derbije koji su negledljivi. Na stranu to sto takva igra manje odgovara sarajevu. Samo se treba drzati pravila i to je sve. Ne kazem da je ciljano se siljilo Zelji, ali da je neki evropski sudija do 20 minute bi bilo 10 kartona.
ganjeta

#18329 Re: Sarajevski derbi

Post by ganjeta »

gold'n'brown wrote:
ganjeta wrote:Evo do 8. minuta isti dva starta Kosorića i Rustemovića, obojica za žuti nije dao ni jednom.
Upravo u tome i jeste poenta, vec drugi derbi, da se mora dati zuti ako je za zuti. Mora se stititi igra inace imamo derbije koji su negledljivi. Na stranu to sto takva igra manje odgovara sarajevu. Samo se treba drzati pravila i to je sve. Ne kazem da je ciljano se siljilo Zelji, ali da je neki evropski sudija sudijo do 20 minute bi bilo 10 kartona.
Bila bi 3. i to 2 za vas Rustemović i Mihojević a za nas Kosorić.
relativno84

#18330 Re: Sarajevski derbi

Post by relativno84 »

Benko padavicar :roll: a ovo grupisanje oko sudije je trebalo davno sankcionisati, koji pritisak citavo vrijeme :-)
ganjeta

#18331 Re: Sarajevski derbi

Post by ganjeta »

Smiješno ocm ko Čelik birvaktile :lol:
gold'n'brown

#18332 Re: Sarajevski derbi

Post by gold'n'brown »

Bambino Blu wrote:
hrasno38 wrote:
Bambino Blu wrote:Ako je ono u 30 minuti bio crveni za stevanovica, onda je onaj start na thiagu bio za dozivotnu zabranu igranja fudbala ;)
Jeste start Stevanovica na zalost je bio za crveni kao i start nad Tiagom....ali davljenik uvijek trazi bilo kakvu slamku spasa. Da su oni dobili 1:0 taj start ne bi spomenuli niti bilo sta sto je neregularno a ide u korist Zelje. Isto tako Jakupovic je mogao podjeliti i par zutih igracima Sarajeva radi simuliranja koje se vidjelo iz aviona ali jebi ga derbi je. Ja sam cestitao uvijek Sarajevu kada je pobjedilo i srao sam samo ako su bili u pitanju nedosudjeni penali kao sto sam cestitiao i Slobodi i u jednoj i u drugoj utakmici mada su na Grbavici radi izlezavanja isto tako trebali dobiti zuticu. Bezobrazno je reci da ti je sudija kriv kad ti utakmicu produzi 6 minuta. Zeljo je odigrao muski a balerine kao i na Grbavici se zale na tu muskost....mozda bi im trebalo reci da je fudbal muski sport!!!!
Pa upravo govorim to ako je ono crveni gdje je igrac isao na loptu al' nazalost fulio je loptu za metar i udario njihovog igraca. To je crveni ? uredu jeste onda je i ono na thiagom direktan znaci ban i jos suspenzija. Ja koliko sam vidio sa ledja sa 2 noge ulijetanje je bilo. Momku su noge sjebane totalno znaci ne moze da hoda. A sto kazes ne samo za simuliranje bilo je faulova gdje duljevic trci nas ga igrac dotakne on sam sebi zapne padne i dobije faul pa onda do simuliranja gdje ih niko nije dotakao oni su padali ko klade. Upravo to sto kazes sada izmisljaju i vade neka pravila iz naftalina a da su oni kojim slucajem pobjedili izjava bi bila Rezultat se pise i 3 boda ko ih ne zna...

Fudbal muska igra....duljevic jedna velika balerina ono ako je a reprezentativac onda je i stevanovic koji je po meni za klasu bolji..
O cemu pricamo, Stevanovic je vec imao zuti karton. Tako da i nije morao dobiti direktan crveni, nego zuti. Ono je apsolutno bilo za zuti. Ono sto se desavalo kasnije i nazalost start nad Tiagom je zato sto su svi vidjeli da je to igra koju sudija dozvoljava i da ne mozes dozvoliti da te tuku, a da ti ne tuces. Tako se za Tiaga zahvalite Mulalicu i njegovom lozenju igraca da lome noge protivniku.
Daryl Dixon

#18333 Re: Sarajevski derbi

Post by Daryl Dixon »

hrasno38 wrote:
Bambino Blu wrote:Ako je ono u 30 minuti bio crveni za stevanovica, onda je onaj start na thiagu bio za dozivotnu zabranu igranja fudbala ;)
Jeste start Stevanovica na zalost je bio za crveni kao i start nad Tiagom....ali davljenik uvijek trazi bilo kakvu slamku spasa. Da su oni dobili 1:0 taj start ne bi spomenuli niti bilo sta sto je neregularno a ide u korist Zelje. Isto tako Jakupovic je mogao podjeliti i par zutih igracima Sarajeva radi simuliranja koje se vidjelo iz aviona ali jebi ga derbi je. Ja sam cestitao uvijek Sarajevu kada je pobjedilo i srao sam samo ako su bili u pitanju nedosudjeni penali kao sto sam cestitiao i Slobodi i u jednoj i u drugoj utakmici mada su na Grbavici radi izlezavanja isto tako trebali dobiti zuticu. Bezobrazno je reci da ti je sudija kriv kad ti utakmicu produzi 6 minuta. Zeljo je odigrao muski a balerine kao i na Grbavici se zale na tu muskost....mozda bi im trebalo reci da je fudbal muski sport!!!!
pa nije Sarajevu produzio - produzio je i Želji, zbog izležavanja vaših igrača i uzimanja vremena.. ili ti pak priznajes da se Željo sve vrijeme branio pa nas je sudija počastio sa 6 dodatnih minuta ne bi li postigli pogodak.. daj molim te..
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#18334 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Daryl Dixon wrote:
hrasno38 wrote:
pa nije Sarajevu produzio - produzio je i Želji, zbog izležavanja vaših igrača i uzimanja vremena.. ili ti pak priznajes da se Željo sve vrijeme branio pa nas je sudija počastio sa 6 dodatnih minuta ne bi li postigli pogodak.. daj molim te..
:shock: :zid: :zid: :zid:
Daryl Dixon

#18335 Re: Sarajevski derbi

Post by Daryl Dixon »

batara wrote:
gold'n'brown wrote:Sad je bila analiza sudjenja na BHT, kazu da je Stevanovic morao dobiti drugi zuti. Ne treba ni reci sta bi znacilo za utakmicu da je Zeljo sredinom prvog poluvremena ostao sa 10 igraca. Za Kosoricevu ruku su rekli da je prirodan polozaj, pa hajde vjerovat cemo. Takodjer, morao je biti indirekt kod one egzibicije Zeljinog golmna na koju su Manijaci dozivljavali ekstazu. Ono sto su po meni propustili je penal na Benki, evo jedva cekam snimak da ponovo vidim tu situaciju, mislim da je bio.

http://playreplay.me/video/9l021.397624 ... ed934e93c4

Crveni karton cist ko suza!
najveći krivci za poraz smo mi sami sto nismo znali iskoristiti prilike, sto smo jeftin pogodak primili a ovom ublehašu sudiji želim sve najgore u životu, iskreno se nadam da će neko revidirati njegovo suđenje večeras i da će sankcionisati njegove fudbalsko odluke i neznanje.. kloc :bih:
jeza u ledja

#18336 Re: Sarajevski derbi

Post by jeza u ledja »

Ricken wrote:
E pa oni koji su pogledali usporeni mogli su vidjeti da su jedan drugog povlačili. U onoj situaciji nije trebao ništa svirati, a kamoli dati Bekriću žuti. Niko ne kaže da je Jakupović dobar sudija, i vjerovatno će nas već prvom prilikom odraditi, ali nakon toliko golova iz offside i sudijskog guranja plačete zbog 1 žutog kartona. I da smo ga dobili ne znači da bi ste dali gol. Koliko ste koncentracije pokazali, čisto sumnjam.
Ja sam vec rekao da je taj zuti glup jer po onom sto sam ja vidio iako je Bekric povlacio igraca, da je sudija odmah svirao faul uvjeren sam da ne bi bilo zutog. Ovako ispada da mu je dao zuti samo zato sto je faul trajao nekih 20 metara. :-)
A sad pogledaj faul Kovacevica pred gol za sta je dobio zuti :-) , onda pogledaj na samom pocetku dva faula Blagojevica (prvi je bio slobodni na jedno 30 metara, drugi negdje na centru) od kojih ni za jedan nije dobio zuti. Pogledaj faul Kosorica nad Benkom, koji ovaj uopste nije svirao, vec je svirao faul u napadu za nesto sto je ocit zuti :-) . Potom faul Zahirovica mescini malo poslije gola negdje na centru. Itd.
I naravno crveni za Stevanovica.
Po meni ovi startovi Blagojevica na pocetku su kljucni razlog sto se utakmica dalje odvijala na taj nacin. Odmah tu dolazi do naguravanja, valjanja, protesta. Podjeli fino par zutih u prvih deset minuta i da vidis kako ce se primiriti. Cim je dao nekoliko zutih u narednih desetak minuta smo gledali bolji fudbal.

Usput, start Stevanovica je za direktan crveni.
Ovo za indirekt nisam ni skonto, ali i to je trebao svirati, mada je to manje-vise nebitno.
Volio bih negdje pogledati snimak ako ima.
Ricken

#18337 Re: Sarajevski derbi

Post by Ricken »

Korisničkoime wrote:
Samprotivsviju wrote:Jebiga sta je tu je

Zeljo iskoristio svoje sanse mi nismo...zivot ide dalje

Sto se tice igre, mislim da je Zeljo danas bio borbeniji nego inace...mada i dalje skripi na sve strane, kolektiv izvlace 2 3 pojdinca, ja nista nisam promjenio misljenje o Mulalicu kao fudbalskom strucnjaku....nije za Zelje, jest za derbije...ali strateski debelo manjka, nemoj da ova pobjeda zamaze oci

Sto se tice Sarajeva...

Hurtic je lose postavio ekipu...losa postavka igre, koja pogotovo na ovom terenu ne funkcionise nije bilo ni srece..sve jasno ko dan
Odović je profesor doktor fudbala za Mulalića, međutim čovjek ima jeben niz i evo nastavio ga je, da nešto zna to mu se zbog rezultata ne može sporiti, međutim kada nalete na kvalitetnu ekipu onda se osjeti taj njego manjak - primjer Soloboda sa Musemićem. Husref ga nadmudrio, znao je da će ovaj pokušati na snagu, Zolotić i Zahirović u prvih 11, pustio Husref da ganjaju loptu ko mameni. Vidi se tu da Mulalić nije neki trenerski vrh međutim da je čovjek tuta nije.
Drugo ja bih Hurtića da sam na mjestu FKS-a ostavio na miru, kad god gdje zapne trener kriv, tako i sa Musemićem bilo a realno čovjek kvalitetniji i od svih skorašnjih trenera FKS.
Treba dati FKS nekom iskusnom treneru i pustiti čovjeka da radi na miru, u ekipi ima kvalitete možda ne koliko neki misle ali dovoljno da se u ligi barem bolje stoji od tenutačnog stanja.
Edis jeste početnik, ali je i veliki radnik. Strašno vrijedan čovjek, što se u radničkom klubu cijeni. Kao početnik se uhvatio teškog zadatka, ukomponovati 8 ili 9 novih igrača koji posjeduju neki kvalitet, ali bez fudbalskog kontinuiteta. Znači nije samo pitanje kako uigrati tim nego kako i neke pojedince vratiti u kolosjek.

Uz to sve napravio je u ligi dobar niz. Dobio Slobodu i Sarajevo u gostima, i prejakog Širokog kući. Jeste izgubio kup, ali ima tu objektivnih razloga. Ova ekipa nema kontinuitet, i Edisu se može suditi tek naredne sezone. Ovo do sada je svakako više od očekivanog.

Što se tiče Hurtića, prije svega niti je selektirao ekipu, niti ju je pripremao. Od preuzimanja Sarajevo igra bolje, a ovaj derbi ste bili svjetlosnu godinu bolji u odnosu na prošli. Ja bih ga pustio da pokaže šta zna. Ako ništa, njegov neuspjeh košta manje od recimo Ješićevog.

Skupa roba nije garancija uspjeha, posebno ne u ovoj ligi.
Bambino Blu

#18338 Re: Sarajevski derbi

Post by Bambino Blu »

Daryl Dixon wrote:
hrasno38 wrote:

Opet kazem ako cemo tako zasto onda npr nije nama protiv slobode na grbavici produzio 6-7 minuta ? Vec 3 minute a bila su 3 gola, po 3 izmjene + 10minuta ukupno valjanja grceva golmanovih odugvlacenja itd.. ? Tako da tu pricu ostavi za nekoga drugog. Ja znam trazite opravdanje vuna boli to sto smo vas uzeli oba puta u sezoni sto vam je sad evropa upitna al' jebiga zivot ide dalje samo vi nazad :izet:
gold'n'brown

#18339 Re: Sarajevski derbi

Post by gold'n'brown »

Daryl Dixon wrote:
batara wrote:
gold'n'brown wrote:Sad je bila analiza sudjenja na BHT, kazu da je Stevanovic morao dobiti drugi zuti. Ne treba ni reci sta bi znacilo za utakmicu da je Zeljo sredinom prvog poluvremena ostao sa 10 igraca. Za Kosoricevu ruku su rekli da je prirodan polozaj, pa hajde vjerovat cemo. Takodjer, morao je biti indirekt kod one egzibicije Zeljinog golmna na koju su Manijaci dozivljavali ekstazu. Ono sto su po meni propustili je penal na Benki, evo jedva cekam snimak da ponovo vidim tu situaciju, mislim da je bio.

http://playreplay.me/video/9l021.397624 ... ed934e93c4

Crveni karton cist ko suza!
najveći krivci za poraz smo mi sami sto nismo znali iskoristiti prilike, sto smo jeftin pogodak primili a ovom ublehašu sudiji želim sve najgore u životu, iskreno se nadam da će neko revidirati njegovo suđenje večeras i da će sankcionisati njegove fudbalsko odluke i neznanje.. kloc :bih:
Naravno da smo mi najveci krivci, po meni se trebalo i defanzivnije malo postaviti i pustiti Zelju da ganja rezultat. Al bilo pa proslo, da ne budemo generali poslije bitke.
relativno84

#18340 Re: Sarajevski derbi

Post by relativno84 »

Sta kaze omega nismo se culi :lol: :lol: :lol: 30min, pitare cuo tri puta stidljivo, s juga grmi :lol: joj bruke :-) sta vrijedi brojnost kad su suha grla :izet:
jeza u ledja

#18341 Re: Sarajevski derbi

Post by jeza u ledja »

relativno84 wrote:
batara wrote:Crveni karton cist ko suza!
Image
Crveni :shock: Pa nece mu dati karton samo zato jer je najblizi igracu koji se valja iz njemu poznatih razloga :roll: boze svasta :lol:
Moze se diskutovati je li za crveni, ali ne i za zuti. U sustini je svejedno. Ti ako hoces reci da ovo nije ni za zuti onda nema svrhe dalje polemisati.
Bambino Blu

#18342 Re: Sarajevski derbi

Post by Bambino Blu »

Pencilin za pitare <3

Image
hrasno38

#18343 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

jeza u ledja wrote:
Ricken wrote:
E pa oni koji su pogledali usporeni mogli su vidjeti da su jedan drugog povlačili. U onoj situaciji nije trebao ništa svirati, a kamoli dati Bekriću žuti. Niko ne kaže da je Jakupović dobar sudija, i vjerovatno će nas već prvom prilikom odraditi, ali nakon toliko golova iz offside i sudijskog guranja plačete zbog 1 žutog kartona. I da smo ga dobili ne znači da bi ste dali gol. Koliko ste koncentracije pokazali, čisto sumnjam.
Ja sam vec rekao da je taj zuti glup jer po onom sto sam ja vidio iako je Bekric povlacio igraca, da je sudija odmah svirao faul uvjeren sam da ne bi bilo zutog. Ovako ispada da mu je dao zuti samo zato sto je faul trajao nekih 20 metara. :-)
A sad pogledaj faul Kovacevica pred gol za sta je dobio zuti :-) , onda pogledaj na samom pocetku dva faula Blagojevica (prvi je bio slobodni na jedno 30 metara, drugi negdje na centru) od kojih ni za jedan nije dobio zuti. Pogledaj faul Kosorica nad Benkom, koji ovaj uopste nije svirao, vec je svirao faul u napadu za nesto sto je ocit zuti :-) . Potom faul Zahirovica mescini malo poslije gola negdje na centru. Itd.
I naravno crveni za Stevanovica.
Po meni ovi startovi Blagojevica na pocetku su kljucni razlog sto se utakmica dalje odvijala na taj nacin. Odmah tu dolazi do naguravanja, valjanja, protesta. Podjeli fino par zutih u prvih deset minuta i da vidis kako ce se primiriti. Cim je dao nekoliko zutih u narednih desetak minuta smo gledali bolji fudbal.

Usput, start Stevanovica je za direktan crveni.
Ovo za indirekt nisam ni skonto, ali i to je trebao svirati, mada je to manje-vise nebitno.
Volio bih negdje pogledati snimak ako ima.
Bit ce vjerovatno negdje snimak pa ti dobro pregledaj da ti sada ja ne pisem o startovima nad Memijom, Stevanovicem Miroslavom, Tiagom itd itd. pa se onda javi. Zeljo je ighrao muski fudbal za koji ne kazem da nije na momente bi grub ali i vi ste znali vrlo dobro uzvratiti ali se i izlezavati ko balerine po terenu. Duljevicu je bio veci cilj da Zeljin igrac dobije karton nego da postigne ili namjesti gol....vjerovatno zato mu i jeste statistika ko odbarmbenom igracu sto se tice golova i asistencija.
relativno84

#18344 Re: Sarajevski derbi

Post by relativno84 »

jeza u ledja wrote:Moze se diskutovati je li za crveni, ali ne i za zuti. U sustini je svejedno. Ti ako hoces reci da ovo nije ni za zuti onda nema svrhe dalje polemisati.
Oba su uklizala, to sto je jedan beton drugi slina pa se pocne uvijati nije razlog da se napada danas vrlo dobri sudija, u teskim uslovima konstantnog pritiska domacina na svaku njegovu odluku. :roll:
ganjeta

#18345 Re: Sarajevski derbi

Post by ganjeta »

Kakav start Okića na Zahi hahahahaah i njih oštetio :lol:
Daryl Dixon

#18346 Re: Sarajevski derbi

Post by Daryl Dixon »

hrasno38 wrote:
Daryl Dixon wrote:
hrasno38 wrote:
:shock: :zid: :zid: :zid:
Image
Maharadza

#18347 Re: Sarajevski derbi

Post by Maharadza »

Hajmo sada ozbiljno: šta mislite koliko li je onaj Abdićevac Jakupović dobio za ovu krađu? :twisted:

KREPAJ JAKUPOVIĆU!!
Last edited by Maharadza on 25/04/2016 00:07, edited 1 time in total.
hrasno38

#18348 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

ganjeta wrote:Kakav start Okića na Zahi hahahahaah i njih oštetio :lol:
hahahaha a vidi Benkine reakcije......i konstantno prigovaraju i skacu citavo poluvrijeme...
al-em

#18349 Re: Sarajevski derbi

Post by al-em »

I ova situacija sa kosoricem i benkom je komicna. Kosoric pravi faul al benko ostaje na nogama i ide u kontru, al jok, vrati loptu i daj karton benki.

Ovaj sudija ako ne dobije 10 utakmica kazne, jebes i komitet i babu i sve koje je postavio u usrani savez.
jeza u ledja

#18350 Re: Sarajevski derbi

Post by jeza u ledja »

Eto kad bude postavite ovdje pa da vidimo.
Post Reply