... i dva opravdano odsutna, a igrali bi da su bili prEsutni... Nasa djeca...alchak.ba wrote:Dupovca ne spominjemultima_palabra wrote:Jeste, igra Radovac nakon što niste uspjeli da ga tušnete u Zenit pojeftinoalchak.ba wrote:Pa igraju i kod nas Radovac, Mihojevic, Dzemo itdMihojević igrao 2-3 tekme... a šta tek reći za mlađahnog Džemu?
Pa i kod nas su igrali Svraka, Jamak, Zeba...
Pa jel igra ili ne igra?
Gdje li je bio Hadziahmetovic zimus?![]()
Igrali su kod nas i Zeko i Skoro i Pelak i Mahmutovic i Ferhatovici i Janjosi itd.
dakle, na jucerasnjoj utakmici 3 igraca iz vaseg podmlatka i onda vjecno trubite o nekakvoj "vasoj dZeci".....
Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- nosara
#14626 Re: Sarajevski derbi
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#14627 Re: Sarajevski derbi
Nije subjektivno....ali i na snimku na prvu je izgledao kao klasicni sudar. Tek na usporenom se vidi da je Tatomirovic napravio faul.ultima_palabra wrote:Ja nisam ni govorio da je iko trebao dobiti crveni, derbi je bio u granicama normale što se tiče startova.Tomahawk11 wrote:Bice prije da je 2:2 u tim situacijama kad je sudija progledao za druge zute, odnosno crvene kartone.ultima_palabra wrote:Čuj crveni, mogao je onda i Bilbija dobiti crveni i još jedan vaš koji je pogibeljno startao tamo kod istoka. Kriterij faulova i žutih je bio debelo na vašoj strani, ona jedna situacija kad ko fol pušta prednost nama na centru u bezopasnoj situaciji, i kasnije "zaboravlja" dati žuti za start.
Svaki centaršut u 16 metara Sarajeva = faul u napadu. I kao šlag na tortu, dva čista faula zaredom na 20 metara od gola u sudijskom vremenu... a Delač bio podobro nervozan
Mislim da si previse subjektivan o pitanju sudijskog kriterija. Sudija je bio los sto nije kaznjavao mjerodavno, ali nije ni jedne ni druge.
Jel subjektivno kad kažem da je morao biti faul u 93. minuti? Mislim da to niko ne može osporiti... a ta situacija je mogla odlučiti titulu.
Povlacenje za dres je zuti karton. Nebitno da li igrac ima ili nema vec jedan.
- Sarajevski-Seljak
#14628 Re: Sarajevski derbi
hrasno38 wrote:Sta ce me boliti???? To sto smo dosli neporazeni sa Koseva???? To sto smo jos uvijek 100% u igri za titulu???? To sto sam nakon dugo sezona uzivao gledajuci kako se od juniora postaje izvrstan senior???? To sto vas je momak od 18 godina valjao po terenu ko bekane (valjo je i Stojcev ali to je za njega normalno jer je vec iskusna igracina). Ma sta cu ja vas podjebavati kad vi sami sebe podjebavate od pocetka sezone. Prvo prekucavate ligu koja nije jos ni pocela, razbacujete se Tanovim parama, stavljate Tanove avatare (fakat gdje su vam Tanovi avatari) i onda kad pocne prvenstvo opsta lakrdija i od kluba i od navijaca, smijenite Uscuplica dovedete Kodru, otpustite Kodru vratite UscuplicaSarajevski-Seljak wrote:Hrasno bas se vidi da te boli, svim silama pokusavas ismijavati, podjabavati... Nesto kao Nosara posle derbija u prvoj polusezoni...
Ali ne ide...
Gledaj malo vise svoj klub, a malo ohani o nama, bice ti lakse... Cuvaj zdravlje, imas se zbog koga sikiratiKaznjavate golmana zbog nezalaganja na terenu
Pozoriste u kuci pravo. A da ne govorim sva silna omalovazavanja tokom citave sezone prema Zelji koji vam evo dva kola prije kraja puse u vrat i utakmicu protiv jebenog Viteza proglasavate utakmicom sezone. Ne smijete ni nerjeseno odigrati nego morate pobjediti ekipu koja se bori za opstanak (znaci nema kupovine jedino od sudija). I onda se kao ja sekiram. ma jok bolan ja se samo zajebavam i stariji forumasi (mislim po stazu na forumu) znaju da volim da idem u kost ovim "iskljucivim" mladim junosama prepunim adrenalina kojeg ne daj boze da bi potrosili negdje gdje treba.
Sto smo ispred vas. Sto smo financiski jaci,stabilniji klub, sto je Kosevo najposjeceniji stadion, sto smo prosle godine uzeli kup, dosli do plej ofa....
Hoces jos ?
Spustio si se na nivo Nosare, LSD-a, Samprotivsviju itd... tuzno za covjeka koji je preko 40 nabrao...
Ali samo nastavi, postaje simpaticno citati koliko odrastao covjek moze pjeniti
- JoeyTribbiani
#14629 Re: Sarajevski derbi
Opet lazete. Samo nastavite, dobri ste. Dzeko se prodao 2011 u januaru. Novac poceo kapati na ljeto iste godine. Mi do tad uzeli prvenstvo I kup. Smijesan si.Samprotivsviju wrote:Ne niste...tek kada se Dzeko prodao dosle su vam pare, a onda zatim i Amar..nakon cega je pocela kupovina igraca i zaduzivanjaultima_palabra wrote:Pa imali smo prije para, pa su opet igrali Šehić, Čolić, Zolotić...
- nosara
#14630 Re: Sarajevski derbi
Gdje ces mene i LSD-a u istu recenicu s ovim sto se kesla nesuvislo...?Sarajevski-Seljak wrote:
Sto smo ispred vas. Sto smo financiski jaci,stabilniji klub, sto je Kosevo najposjeceniji stadion, sto smo prosle godine uzeli kup, dosli do plej ofa....
Hoces jos ?
Spustio si se na nivo Nosare, LSD-a, Samprotivsviju itd... tuzno za covjeka koji je preko 40 nabrao...
Ali samo nastavi, postaje simpaticno citati koliko odrastao covjek moze pjeniti
Vi dominirate samo to ne mozete da pokazete na terenu... Imate malih problema s igrom kao takvom...
- Logovan
#14631 Re: Sarajevski derbi
Pa što bi nama smetalo njihovo razmišljanje, nema razloga, neka i dalje pucaju priču kako su šampioni, iako su završili na drugom mjestu. Samo neka nastave. Neka i u sljedećim sezonama istu priču pričaju.Alkos wrote:Jebo mater, napraviše mit od drugog mjesta, ispadoše moralni pobjednici, heroji, šampioni... Ono, njihovo drugo mjesto je bolje nego naše prvo, jer su oni manje uložili i u većim su dugovima i igrači su im manje plaćeni. Ako kojim slučajem uzmemo titulu, to će biti sramota jer smo im pored svih uloženih para pobjegli samo nekoliko bodova.
Nakon ovakve propagande stvarno ni ja sam ne znam šta da mislim, jel' bolje da budemo prvaci ili da ne budemo?! Jer sramota bi me sutra bilo pogledati navijačima željezničara u oči ako budemo...
![]()
- nosara
#14632 Re: Sarajevski derbi
On ne laze namjerno... Nije upucen covjek, pojavio se sad kad su "osigurali" titulu, inace nije pratio nas fusbal... Vjerni tifoz evropskih velikana...JoeyTribbiani wrote:Opet lazete. Samo nastavite, dobri ste. Dzeko se prodao 2011 u januaru. Novac poceo kapati na ljeto iste godine. Mi do tad uzeli prvenstvo I kup. Smijesan si.Samprotivsviju wrote:Ne niste...tek kada se Dzeko prodao dosle su vam pare, a onda zatim i Amar..nakon cega je pocela kupovina igraca i zaduzivanjaultima_palabra wrote:Pa imali smo prije para, pa su opet igrali Šehić, Čolić, Zolotić...
- Sarajevski-Seljak
#14633 Re: Sarajevski derbi
Bas takodirektni wrote:Mislim da je sudija sudio za sebe. Imao je sijaset grešaka na obje strane, ali je znao, ukoliko neka ekipa izgubi da će biti pod neviđenim pritiskom jednih ili drugih. Sudio je da bude remi, da bi sebe "izvukao".
Oštetio je obje ekipe, ali rezultat je na kraju bio realan. Što je naumio u tome je i uspio.
- and
#14634 Re: Sarajevski derbi
problemi s igrom,ne pokazuje se ništa na terenu.....a prvi.nosara wrote:Gdje ces mene i LSD-a u istu recenicu s ovim sto se kesla nesuvislo...?Sarajevski-Seljak wrote:
Hoces jos ?
Ali samo nastavi, postaje simpaticno citati koliko odrastao covjek moze pjeniti![]()
Vi dominirate samo to ne mozete da pokazete na terenu... Imate malih problema s igrom kao takvom...
šta bi bilo još da pokazuju šta na terenu
- nosara
#14635 Re: Sarajevski derbi
Smjeli bi ste se skidati prije vode, u tome lezi snaga... 
-
Samprotivsviju
#14636 Re: Sarajevski derbi
Gdjes mene sa ovim sto nije sastavio post duzi od jedne recenice, valjda ne zna sta ide poslje tacke, pa da se ne ofiranosara wrote:Gdje ces mene i LSD-a u istu recenicu s ovim sto se kesla nesuvislo...?Sarajevski-Seljak wrote:
Hoces jos ?
Ali samo nastavi, postaje simpaticno citati koliko odrastao covjek moze pjeniti![]()
Edit: mislim da mu je ovaj gore post licni rekord
-
Alkos
#14637 Re: Sarajevski derbi
Naprotiv, uopšte mi ne smeta. Samo mi je malo smiješno da je vrijednija pozicija broj 2 od pozicije broj 1, ali Bože moj, svako danas ima pravo na svoje mišljenje.Logovan wrote:Pa što bi nama smetalo njihovo razmišljanje, nema razloga, neka i dalje pucaju priču kako su šampioni, iako su završili na drugom mjestu. Samo neka nastave. Neka i u sljedećim sezonama istu priču pričaju.Alkos wrote:Jebo mater, napraviše mit od drugog mjesta, ispadoše moralni pobjednici, heroji, šampioni... Ono, njihovo drugo mjesto je bolje nego naše prvo, jer su oni manje uložili i u većim su dugovima i igrači su im manje plaćeni. Ako kojim slučajem uzmemo titulu, to će biti sramota jer smo im pored svih uloženih para pobjegli samo nekoliko bodova.
Nakon ovakve propagande stvarno ni ja sam ne znam šta da mislim, jel' bolje da budemo prvaci ili da ne budemo?! Jer sramota bi me sutra bilo pogledati navijačima željezničara u oči ako budemo...
![]()
- Logovan
#14638 Re: Sarajevski derbi
Pa dobro moraš shvatiti da se tješe, nije im lako.Alkos wrote: Naprotiv, uopšte mi ne smeta. Samo mi je malo smiješno da je vrijednija pozicija broj 2 od pozicije broj 1, ali Bože moj, svako danas ima pravo na svoje mišljenje.
-
Alkos
#14639 Re: Sarajevski derbi
Logovan wrote:Pa dobro moraš shvatiti da se tješe, nije im lako.Alkos wrote: Naprotiv, uopšte mi ne smeta. Samo mi je malo smiješno da je vrijednija pozicija broj 2 od pozicije broj 1, ali Bože moj, svako danas ima pravo na svoje mišljenje.
- Kinaski
#14640 Re: Sarajevski derbi
E jeste se prosetali ligom, svaka cast. Kaze uzet cemo svakog minimlano tri gola razlike
A sta je sduplom ?
A sta je sduplom ?
- nosara
#14641 Re: Sarajevski derbi
Duplo golo, to je njihova mantra...Kinaski wrote:E jeste se prosetali ligom, svaka cast. Kaze uzet cemo svakog minimlano tri gola razlike![]()
A sta je sduplom ?
Docim...
- ultima_palabra
#14642 Re: Sarajevski derbi
Mi smo očekivali 4.mjesto, a realno bi ovo bila utakmica za 3-4. mjesto da Široki i Zrinjski nisu neočekivano pali 
-
vryzas
#14643 Re: Sarajevski derbi
nosara wrote:Duplo golo, to je njihova mantra...Kinaski wrote:E jeste se prosetali ligom, svaka cast. Kaze uzet cemo svakog minimlano tri gola razlike![]()
A sta je sduplom ?
Docim...
- alchak.ba
#14644 Re: Sarajevski derbi
pa i nasa trojica bila sa reprezentacijom, dvojica bi igrala.ultima_palabra wrote:Pa dvojica su bila sa reprezentacijom.
dalje?
- alchak.ba
#14645 Re: Sarajevski derbi
da, svi su drugi pali i imali losu formu, samo smo mi igrali vrhunski

-
Alkos
#14646 Re: Sarajevski derbi
FK ŽELJEZNIČAR - NK ŠIROKI BRIJEG 1:1
FK ŽELJEZNIČAR - HŠK ZRINJSKI 0:2
NK ŠIROKI BRIJEG - FK SARAJEVO 1:0
HŠK ZRINJSKI - FK SARAJEVO 1:1
FK ŽELJEZNIČAR - FK SARAJEVO 1:2
HŠK ZRINJSKI - NK ŠIROKI BRIJEG 0:0
NK ŠIROKI BRIJEG - FK ŽELJEZNIČAR 0:0
HŠK ZRINJSKI - FK ŽELJEZNIČAR 1:1
FK SARAJEVO - NK ŠIROKI BRIJEG 1:0
FK SARAJEVO - HŠK ZRINJSKI 1:0
FK SARAJEVO - FK ŽELJEZNIČAR 0:0
NK ŠIROKI BRIJEG - HŠK ZRINJSKI _:_
FK SARAJEVO 11
HŠK ZRINJSKI 6
NK ŠIROKI BRIJEG 6
FK ŽELJEZNIČAR 4
I da osvojimo titulu vala neće biti nezasluženo, sve direktne konkurente smo bar jednom mlatnuli.
Ostaje još ova zadnja tekma koja može malo promijeniti izgled ove tabele...
FK SARAJEVO 11
HŠK ZRINJSKI 6
NK ŠIROKI BRIJEG 6
FK ŽELJEZNIČAR 4
I da osvojimo titulu vala neće biti nezasluženo, sve direktne konkurente smo bar jednom mlatnuli.
- nosara
#14647 Re: Sarajevski derbi
Logika "nevaznih" protivnika i utakmica... Tu ste tanjez... Neka falinka u sistemu...Alkos wrote:FK ŽELJEZNIČAR - NK ŠIROKI BRIJEG 1:1
FK SARAJEVO 11
HŠK ZRINJSKI 6
NK ŠIROKI BRIJEG 6
FK ŽELJEZNIČAR 4
I da osvojimo titulu vala neće biti nezasluženo, sve direktne konkurente smo bar jednom mlatnuli.Ostaje još ova zadnja tekma koja može malo promijeniti izgled ove tabele...
-
Alkos
#14648 Re: Sarajevski derbi
Zato ste vi dobri u tim malim utakmicama i malim derbijima... 
- Logovan
#14649 Re: Sarajevski derbi
A malo nam je falilo da klepimo još koji bod.Alkos wrote:FK ŽELJEZNIČAR - NK ŠIROKI BRIJEG 1:1
FK SARAJEVO 11
HŠK ZRINJSKI 6
NK ŠIROKI BRIJEG 6
FK ŽELJEZNIČAR 4
I da osvojimo titulu vala neće biti nezasluženo, sve direktne konkurente smo bar jednom mlatnuli.Ostaje još ova zadnja tekma koja može malo promijeniti izgled ove tabele...
Recimo u gostima protiv lištice u drugom poluvremenu smo imali par šansi, ali nismo ih iskoristili. U Mostaru, isto u drugom poluvremenu smo bili bolji. I dalje mi je neshvatljivo da Duljević u zadnjim minutama nije iskoristio onako dobru šansu za pobjedu. Protiv malenih smo mogli i pobijediti, ali i izgubiti.
- omega369
#14650 Re: Sarajevski derbi
pa realno, da ne bi mostara (citaj "misija dzelo") sad bi vam jos uvijek visila evropa. bas neocekivano sve sve dogodiultima_palabra wrote:Mi smo očekivali 4.mjesto, a realno bi ovo bila utakmica za 3-4. mjesto da Široki i Zrinjski nisu neočekivano pali