Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
nosara

#14551 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15

Post by nosara »

Registarska oznaka wrote:Kako su meni glupi ovi ljudi kad mi spominju neku djecu..

Zar treba da igra neki junior, evo uzet cu primjer Bayerna, umjesto Riberija samo zato sto je junior?
Mali milion primjera..
Vi NEMATE kvalitet pa su vam primorani igrati momci od 22-23-24 godine... Vi ste obmanuti od strane Amawa..
To sto ste drugi na tabeli treba da zahvalite sreci..

Nikad nece moci prije igrati losiji igrac od boljeg.. Pa ko god bio losiji igrac, junior il senior...
Otkrio si toplu vodu... Jos ako znas kako da divovi izdominiraju one koji, silom prilika, uvode juniore u prvi tim i mozes preuzet upravljacka prava od onog kvazimoda... :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#14552 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

alchak.ba wrote:
hrasno38 wrote:
alchak.ba wrote:u petak nije bila zanimljiva titula i trofej, a sad se oni uzimaju kao argument.

pa de se odlucite vise.
titula je uvijek zanimljiva ali jebi ga znas kad nesto stalno imas kod sebe onda pozelis i malo promjene....da vidis kako to izgleda i kada se drugi raduju. A vidim ja vi ste vec sebi upisali titulu ove godine...doduse vi ste to uradili prije pocetka sezone sa prekucavanjima, ponizavanjima itd itd ostalih prvoligasa a u stvari dva kola prije kraja fali vam noktiju na rukama pa grickate i nozne.
ma ja, tebi je garant drago da ja karam Severinu, a ti drkas.
pa kad nesto karas godinama onda ti malo dosadi i trazis promjenu......
alchak.ba

#14553 Re: Sarajevski derbi

Post by alchak.ba »

ultima_palabra wrote: Ja nisam ni govorio da je iko trebao dobiti crveni, derbi je bio u granicama normale što se tiče startova.

Jel subjektivno kad kažem da je morao biti faul u 93. minuti? Mislim da to niko ne može osporiti... a ta situacija je mogla odlučiti titulu.
MOgla je i ona situacija sa klizecim odluciti titulu. ili nije?
ultima_palabra

#14554 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15

Post by ultima_palabra »

Registarska oznaka wrote:Kako su meni glupi ovi ljudi kad mi spominju neku djecu..

Zar treba da igra neki junior, evo uzet cu primjer Bayerna, umjesto Riberija samo zato sto je junior?
Mali milion primjera..
Vi NEMATE kvalitet pa su vam primorani igrati momci od 22-23-24 godine... Vi ste obmanuti od strane Amawa..

Nikad nece moci prije igrati losiji igrac od boljeg.. Pa ko god bio losiji igrac, junior il senior...
Svaka ekipa na svijetu forsira svoje talentovane igrače... to što se fukara dokopala para pa bi malo da igra Football Managera više govori o njima.
alchak.ba

#14555 Re: Sarajevski derbi

Post by alchak.ba »

hrasno38 wrote:
Znaci ti bi ga radje drko nego karo Severinu?

Ili bi radje karo onu sto prosi na tranzitu nego Severinu?
A tvoj omrazeni komsija kara Seve?
bjelave

#14556 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

ultima_palabra wrote:Čuj crveni, mogao je onda i Bilbija dobiti crveni i još jedan vaš koji je pogibeljno startao tamo kod istoka. Kriterij faulova i žutih je bio debelo na vašoj strani, ona jedna situacija kad ko fol pušta prednost nama na centru u bezopasnoj situaciji, i kasnije "zaboravlja" dati žuti za start.

Svaki centaršut u 16 metara Sarajeva = faul u napadu. I kao šlag na tortu, dva čista faula zaredom na 20 metara od gola u sudijskom vremenu... a Delač bio podobro nervozan :)
Bilibijin start nije bio za crveni a Kosoric je isao da polomi nogu.Bas ruzno i divljacki.Pogledaj imas na yutube.
Bajic bi takodjer svugdje na svijetu dobio drugi zuti, odnosno cvreni za ono povlacenje, ali eto bar nije bilo mesarski. Jest, vjerovatnom bio faul u 90min vjerovatno ali da ste 70min igrali sa 10 a onda zadnjih 45 sa jos igracem manje ne znam koliko bi vam to pomoglo.
I ne bi bilo da nam prvi put nekog u derbiju unakazite i nogu polomite.
A ti si prvi pomeno sudjenje.Valjda koga pusi ima pravo da se ljuti i izmislja.

Hrasno, ovo sve gore odnosi i na tebe. Bogati, artikuliraj to sto pises nije ti se lako kroz postove probijati.
nosara

#14557 Re: Sarajevski derbi

Post by nosara »

Da je svrao sve sto je mogao i danas bi jecaji odjekivali onim iznajmljenim kvadratima... :D
alchak.ba

#14558 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15

Post by alchak.ba »

ultima_palabra wrote:

Mali milion primjera..

Svaka ekipa na svijetu forsira svoje talentovane igrače... to što se fukara dokopala para pa bi malo da igra Football Managera više govori o njima.
Da ste se vi dokopali para i mogli dovest Benku, zadrzat Cimirota, dovest Stojceva kurac bi vam igrali Bajic i Hadziahmetovic.
alchak.ba

#14559 Re: Sarajevski derbi

Post by alchak.ba »

nosara wrote:Da je svrao sve sto je mogao i danas bi jecaji odjekivali onim iznajmljenim kvadratima... :D
objektivni mali plavi koji su sve skupa ima 16 minuta efektivne igre na terenu.
hrasno38

#14560 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

alchak.ba wrote:
hrasno38 wrote:
Znaci ti bi ga radje drko nego karo Severinu?

Ili bi radje karo onu sto prosi na tranzitu nego Severinu?
A tvoj omrazeni komsija kara Seve?
O jebaci nisam vas prepoznao....pazi mi imamo svoju Severinu i to ste vi vec godinama i godinama ali brate postali ste dosadni a pomalo se i brinemo za vas mentalni razvoj.....nije lako zavrsiti osnovnu skolu ili jos gore kad si ono vec neki formirani lik koji ide sam na utakmice, srednju skolu i fakultet a na kraju sezone stalno gledati vatromet na Grbavici i mrak na Kosevu. Boli to i udara tamo gdje si najtanji!
lerdi

#14561 Re: Sarajevski derbi

Post by lerdi »

ultima_palabra wrote:
Tomahawk11 wrote:
ultima_palabra wrote:Čuj crveni, mogao je onda i Bilbija dobiti crveni i još jedan vaš koji je pogibeljno startao tamo kod istoka. Kriterij faulova i žutih je bio debelo na vašoj strani, ona jedna situacija kad ko fol pušta prednost nama na centru u bezopasnoj situaciji, i kasnije "zaboravlja" dati žuti za start.

Svaki centaršut u 16 metara Sarajeva = faul u napadu. I kao šlag na tortu, dva čista faula zaredom na 20 metara od gola u sudijskom vremenu... a Delač bio podobro nervozan :)
Bice prije da je 2:2 u tim situacijama kad je sudija progledao za druge zute, odnosno crvene kartone.
Mislim da si previse subjektivan o pitanju sudijskog kriterija. Sudija je bio los sto nije kaznjavao mjerodavno, ali nije ni jedne ni druge.
Ja nisam ni govorio da je iko trebao dobiti crveni, derbi je bio u granicama normale što se tiče startova.

Jel subjektivno kad kažem da je morao biti faul u 93. minuti? Mislim da to niko ne može osporiti... a ta situacija je mogla odlučiti titulu.
Pretjeruješ ultima da valja. Start Kosorića je čist crveni i da je po propisima svirano taj detalj je mogao više uticati na titulu nego taj faul sa kraja utakmice. Sadiković je imao par startova žuti nije dobio, Bajić čist crveni, Bilbija isto tako, Stojčev trebao dobiti karton kao i Zeljković zbog par startova itd. Sudija je bio dosta loša ali da je nekoga oštetio je smiješno pričati.
alchak.ba

#14562 Re: Sarajevski derbi

Post by alchak.ba »

hrasno38 wrote: O jebaci nisam vas prepoznao....pazi mi imamo svoju Severinu i to ste vi vec godinama i godinama ali brate postali ste dosadni a pomalo se i brinemo za vas mentalni razvoj.....nije lako zavrsiti osnovnu skolu ili jos gore kad si ono vec neki formirani lik koji ide sam na utakmice, srednju skolu i fakultet a na kraju sezone stalno gledati vatromet na Grbavici i mrak na Kosevu. Boli to i udara tamo gdje si najtanji!
Ne pametuj, jer u tome si jako los, nego mi odgovori.
vryzas

#14563 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15

Post by vryzas »

nosara wrote:

Mali milion primjera..

Otkrio si toplu vodu... Jos ako znas kako da divovi izdominiraju one koji, silom prilika, uvode juniore u prvi tim i mozes preuzet upravljacka prava od onog kvazimoda... :D
:shock:

Divi ovog sa foe liste...imas li ti vise od 15 god.? :? Sjecas li se kad je drina marka bila :?: :shock:
hrasno38

#14564 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

bjelave wrote:

Bilibijin start nije bio za crveni a Kosoric je isao da polomi nogu.Bas ruzno i divljacki.Pogledaj imas na yutube.
Bajic bi takodjer svugdje na svijetu dobio drugi zuti, odnosno cvreni za ono povlacenje, ali eto bar nije bilo mesarski. Jest, vjerovatnom bio faul u 90min vjerovatno ali da ste 70min igrali sa 10 a onda zadnjih 45 sa jos igracem manje ne znam koliko bi vam to pomoglo.
I ne bi bilo da nam prvi put nekog u derbiju unakazite i nogu polomite.
A ti si prvi pomeno sudjenje.Valjda koga pusi ima pravo da se ljuti i izmislja.

Hrasno, ovo sve gore odnosi i na tebe. Bogati, artikuliraj to sto pises nije ti se lako kroz postove probijati.
Uzivanje je citati "objektivnog" malog Pitara....bas onako uzivanje!!!! :-)
nosara

#14565 Re: Sarajevski derbi

Post by nosara »

alchak.ba wrote:
nosara wrote:Da je svrao sve sto je mogao i danas bi jecaji odjekivali onim iznajmljenim kvadratima... :D
Koji su efekti vase efektivne igre...? Produzetak agonije i zderanje dzigere jos 15 dana... :D
Registarska oznaka

#14566 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15

Post by Registarska oznaka »

Sigurno da ce forsirati mladog igraca kad se odlucuju utakmice, prvaci, itd..
Tjesite se, al dobro..
Eto vama djeca, mi cemo pare rado :D

A do neku godinu ste drugacije pricali, al dobro...
Ima neka izjava Amara Osima, kad kaze da se kod vas pravila kuca od Krova pa na dolje... Jedino logicno rjesenje je bilo da se kolaps desi, sto se i desilo...
Sada se vadite, i odmah je druga prica okrenuta :D Mi,NASA DJECA, EVROPA JEEEE :lol: :lol:
Koji mitomani :roll:
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#14567 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15

Post by Slo Burner »

Mali milion primjera..

Nemojte majke Vam vi o sreci, kako vas vile pronosase u subotu trebate gdje hajr vodu podignuti
ultima_palabra

#14568 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

alchak.ba wrote:

a crveni koji je trebao biti u 12 minuti i 17 sekundi kad je onaj uletio s dvije noge klizeci?
Jebo to, ha?
Kakve ba dvije noge, jedna povučena ostala sa strane... gori je Bilbijin start pet puta, uhvatio Bajićevu nogu u makaze, u bilo kojoj jačoj ligi bi dobio crveni bez razmišljanja.
hrasno38

#14569 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

alchak.ba wrote:
hrasno38 wrote: O jebaci nisam vas prepoznao....pazi mi imamo svoju Severinu i to ste vi vec godinama i godinama ali brate postali ste dosadni a pomalo se i brinemo za vas mentalni razvoj.....nije lako zavrsiti osnovnu skolu ili jos gore kad si ono vec neki formirani lik koji ide sam na utakmice, srednju skolu i fakultet a na kraju sezone stalno gledati vatromet na Grbavici i mrak na Kosevu. Boli to i udara tamo gdje si najtanji!
To tako mozes kuci postavljati pitanja......
rumenige_brajtner

#14570 Re: Sarajevski derbi

Post by rumenige_brajtner »

alchak.ba wrote:
pa kako nam onda ne dadoste 5-6 golova? :?
alchak.ba

#14571 Re: Sarajevski derbi

Post by alchak.ba »

ultima_palabra wrote: Kakve ba dvije noge, jedna povučena ostala sa strane... gori je Bilbijin start pet puta, uhvatio Bajićevu nogu u makaze, u bilo kojoj jačoj ligi bi dobio crveni bez razmišljanja.
Ma nije gori 5 puta, 17 puta gori :D :D

E ako ono nije crveni Kosorica :D :D
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#14572 Re: Sarajevski derbi

Post by enko 1964 »

hrasno38 wrote:
enko 1964 wrote:
hrasno38 wrote:
Imate uzora....polufinalistu kupa UEFA i klub koji je potpuno isto stigao u evropi kao i vi...do treceg pretkola...i naravno koji je u Evropi prije vas ma koliko lose igrao i ispadao. Mozes onda zamisliti kolika je Zeljo institucija za Sarajevo!!!!
Pa zar se pika :D ona kukuruz liga prije rata?
A ovo boldirano, stvarno ne mogu zamisliti. Mislim, institucije nam jesu karina al' i to polako ide u dobrom pravcu :D
Mislim to pitaj svoje drugove sa tribine jer kad im zagusti oni odmah povlace te titule prije rata!!!
Kakve drugove sa tribine? Ovo u niku mi je godište i ja odavno nemam drugova na tribini.
Djeca furaju svoju furku a ja k'o vuk samotnjak, ne volim torove.
Po tvojim postovima, ne mislim na ove na ovoj temi :D , kontam i ti si tu negdje i mislim da si OK lik pa mi šega da se pališ na ova prepucavanja.
A za subotnji rezultat, kažem jaranu kako mi je ovo najmrži rezultat, ne može niko nikog zajebavat' a on meni veli da je gore kad izgubiš.
Ja njemu velim, tad mi je krivlje al' ovo mi je mrže.
Registarska oznaka

#14573 Re: Sarajevski derbi

Post by Registarska oznaka »

ultima_palabra wrote:
alchak.ba wrote:

a crveni koji je trebao biti u 12 minuti i 17 sekundi kad je onaj uletio s dvije noge klizeci?
Jebo to, ha?
Kakve ba dvije noge, jedna povučena ostala sa strane... gori je Bilbijin start pet puta, uhvatio Bajićevu nogu u makaze, u bilo kojoj jačoj ligi bi dobio crveni bez razmišljanja.
https://www.youtube.com/watch?v=2FYKN-wuil8
Nastranu ovaj gol, koji je bio jako lijep..
De mi reci za ovaj start nad Bilbijom?
Da li je i ovo crveni karton bio?
Samo da ti kazem da nije ni zuti dobio...
nosara

#14574 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15

Post by nosara »

Registarska oznaka wrote:Sigurno da ce forsirati mladog igraca kad se odlucuju utakmice, prvaci, itd..
Tjesite se, al dobro..
Eto vama djeca, mi cemo pare rado :D

A do neku godinu ste drugacije pricali, al dobro...
Ima neka izjava Amara Osima, kad kaze da se kod vas pravila kuca od Krova pa na dolje... Jedino logicno rjesenje je bilo da se kolaps desi, sto se i desilo...
Sada se vadite, i odmah je druga prica okrenuta :D Mi,NASA DJECA, EVROPA JEEEE :lol: :lol:
Koji mitomani :roll:
Kod nas je rasulo... I opet smo za vas tegoba, nerjesiva enigma, patnja... Vi uredjeni umirete dva kola prije kraja niste sigurni da li cete opet ispusit ili cete skinut junf... Ko vas ne bi volio... :D
alchak.ba

#14575 Re: Sarajevski derbi

Post by alchak.ba »

hrasno38 wrote:
alchak.ba wrote:
To tako mozes kuci postavljati pitanja......
Dakle, drkas.
Ok!
Post Reply