Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
alchak.ba

#13451 Re: Sarajevski derbi

Post by alchak.ba »

hrasno38 wrote:
nije samo sto ne spomenuh da je u tim mandatima osvojio 5 sampionskih titula, 4 kupa, 1 superkup, neke duple krune i uz ovaj pozitivan skor protiv vas dodje vam ko Gargamel i molite boga da se opet ne vrati ubrzo na klupu Zelje jer cete morati traziti jos sponzora.
pa bio je i proslu tekmu na klupi, pardon kraj klupe pa je popusio cundaru pitarsku :D

tad je bio trener golmana, sta li? :D
vryzas

#13452 Re: Sarajevski derbi

Post by vryzas »

Pitar sa Kariba wrote:Gredić naš`o novu švalerku. :D
:lol: :lol:

...a za ovo ostalo

:D
bjelave

#13453 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

Charuga wrote:
bjelave wrote:
ultima_palabra wrote:Iskopali članak iz januara i sad kao ozbiljno raspravljaju o tome kao da prvi put vide... de ne zajebavajte :oops:
Jeste li se to popravili od Januara do sad? Jel sad nesto drugacije? Nego, eto ti spomenu prvi gasenje pa je u tom konteksu.
Jeste, popravilo se stanje od Januara. Jeste, drugačije je sad u odnosu na Januar, a posebno u odnosu na period kad je Gredić tek došao u klub.
Nije idealno, ali su plate redovne, doprinosi se plačaju redovno, premije idu redovno kad im se obečaju, plačaju se redovno mjesečne obaveze, plačaju se zaostaci, isplačuju se potraživanja prema ljudima kojima su se dugovale pare (ostalo ih je još par).
I dalje se radi na poboljšanju, traži se generalni sponzor, bore se j.biga.
Nema velikih ulaganja ali nema ni zavaljivanja i zaduživanja. Sve će se javno reči nakon završetka sezone, kakvo je stanje i koliko se vratilo. Barem je tako rečeno.
Plate kasne, ne puno ali kasne. Znam za neke igrace kojima se pliva po mjesec, mjesec i po. Al eto, dobro je da ste se popravili.Medjutim, dok ne nadjete ozbiljne sponzore i ulagace niste nista rjesili.

Nego Charuga, kad si se vec javio, sto mi pobrisa par postova u kojima sam komentrarisao ovu Amarovu izjavu u kojoj podbada i dobacuje izdaleka sa rezervnih polozaja iz Katara?
lerdi

#13454 Re: Sarajevski derbi

Post by lerdi »

vryzas wrote:
lerdi wrote:
vryzas wrote: Nemamo ove godine :oops: ...zacrtani cilj na pocetku sezone je Evropa, hladno. :oops:
Pa kako ne kontate da se igra za trofeje? :skoljka:

Kontamo, al nemamo para trenutno, kriza, igraju neka djeca iz omladinskog pogona. :oops:
Vidiš dugo je i kod nas bila kriza al smo uvijek išli na titulu jer klub takvog renomea bez obzira na sve mora igrati za titulu. Nije kod vas baš takva kriza da bi tri kola prije kraja i bod zaostatka za vodećim pričali o bilo čemu osim o tituli. Nismo djeca. ;)
cpu_fan

#13455 Re: Sarajevski derbi

Post by cpu_fan »

Priželjkujem jedan go iz dvometarskog ofsajda :-D Nakon toga slušati lajanje malih štrumfovskih miševa bilo bi neprocjenjivo :izet:
vryzas

#13456 Re: Sarajevski derbi

Post by vryzas »

lerdi wrote:
vryzas wrote:
vryzas wrote: Nemamo ove godine :oops: ...zacrtani cilj na pocetku sezone je Evropa, hladno. :oops:

Kontamo, al nemamo para trenutno, kriza, igraju neka djeca iz omladinskog pogona. :oops:
Vidiš dugo je i kod nas bila kriza al smo uvijek išli na titulu jer klub takvog renomea bez obzira na sve mora igrati za titulu. Nije kod vas baš takva kriza da bi tri kola prije kraja i bod zaostatka za vodećim pričali o bilo čemu osim o tituli. Nismo djeca. ;)

Nismo djeca, otvorila se sansa, idemo na titulu ako dobijemo derbi. Moze li ovako? :? ;-)
ultima_palabra

#13457 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

lerdi wrote: Vidiš dugo je i kod nas bila kriza al smo uvijek išli na titulu jer klub takvog renomea bez obzira na sve mora igrati za titulu. Nije kod vas baš takva kriza da bi tri kola prije kraja i bod zaostatka za vodećim pričali o bilo čemu osim o tituli. Nismo djeca. ;)
Pitanje je šta ko podrazumijeva pod tim "ići na titulu"... išli ste vi i prije 3 godine, pa završili na -17 :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#13458 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

alchak.ba wrote:
hrasno38 wrote:
nije samo sto ne spomenuh da je u tim mandatima osvojio 5 sampionskih titula, 4 kupa, 1 superkup, neke duple krune i uz ovaj pozitivan skor protiv vas dodje vam ko Gargamel i molite boga da se opet ne vrati ubrzo na klupu Zelje jer cete morati traziti jos sponzora.
pa bio je i proslu tekmu na klupi, pardon kraj klupe pa je popusio cundaru pitarsku :D

Pa kad smo vec kod pusenja kod njega se vjerovatno vez izlizao koliko mu sezona opcite sa spolovilom:)
vryzas

#13459 Re: Sarajevski derbi

Post by vryzas »

:lol: :lol: :lol: :lol:
alchak.ba

#13460 Re: Sarajevski derbi

Post by alchak.ba »

hrasno38 wrote:
alchak.ba wrote:
hrasno38 wrote:

Pa kad smo vec kod pusenja kod njega se vjerovatno vez izlizao koliko mu sezona opcite sa spolovilom:)
a ja sam konto on neki strucnjak, a omjer sa Sarajevom ima ko Husnija Arapovic :D
vryzas

#13461 Re: Sarajevski derbi

Post by vryzas »

ultima_palabra wrote:
lerdi wrote: Vidiš dugo je i kod nas bila kriza al smo uvijek išli na titulu jer klub takvog renomea bez obzira na sve mora igrati za titulu. Nije kod vas baš takva kriza da bi tri kola prije kraja i bod zaostatka za vodećim pričali o bilo čemu osim o tituli. Nismo djeca. ;)
Pitanje je šta ko podrazumijeva pod tim "ići na titulu"... išli ste vi i prije 3 godine, pa završili na -17 :D

Ma ovde se svodi prica na to sta ce biti ako...

Ne kontaju da postoji velika razlika u "sta ako mi ne osvojimo i sta ako oni ne osvoje"...
Charuga
Globalni moderator

#13462 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

bjelave wrote:Plate kasne, ne puno ali kasne. Znam za neke igrace kojima se pliva po mjesec, mjesec i po. Al eto, dobro je da ste se popravili.Medjutim, dok ne nadjete ozbiljne sponzore i ulagace niste nista rjesili.

Nego Charuga, kad si se vec javio, sto mi pobrisa par postova u kojima sam komentrarisao ovu Amarovu izjavu u kojoj podbada i dobacuje izdaleka sa rezervnih polozaja iz Katara?
Ne kasne sigurno. Samo platu za April nisu dobili, i to je rečeno prije 10-ak dana, ne znam šta je od tada bilo.

Izbrisao sam jer ste otišli predaleko. Jedno je komentarisati Amaru izjavu oko derbija, a drugo je vraćati se na period u kojem je Amar bio trener. I ne samo tvoj post nego i postove navijača Želje koji su spominjali prošle sezone.
lerdi

#13463 Re: Sarajevski derbi

Post by lerdi »

vryzas wrote:
lerdi wrote:
vryzas wrote: Kontamo, al nemamo para trenutno, kriza, igraju neka djeca iz omladinskog pogona. :oops:

Nismo djeca, otvorila se sansa, idemo na titulu ako dobijemo derbi. Moze li ovako? :? ;-)
Moglo bi da smo mi na +3,+4 ili +5 pa da nam se pobjedom na derbiju približite toliko da do kraja imate realne šanse da nas uz neki eventualni kiks preskočite. Ovako kad ste na -1 morali bi ganjati titulu. Al haj sve je do karaktera. :skoljka:
vryzas

#13464 Re: Sarajevski derbi

Post by vryzas »

lerdi wrote:
vryzas wrote:

Moglo bi da smo mi na +3,+4 ili +5 pa da nam se pobjedom na derbiju približite toliko da do kraja imate realne šanse da nas uz neki eventualni kiks preskočite. Ovako kad ste na -1 morali bi ganjati titulu. Al haj sve je do karaktera. :skoljka:
Pa ganjamo :shock: ...u cemu je problem? :?
Samprotivsviju

#13465 Re: Sarajevski derbi

Post by Samprotivsviju »

Sutra promjenjlivo i kisa :roll:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#13466 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

vryzas wrote:Nismo djeca, otvorila se sansa, idemo na titulu ako dobijemo derbi. Moze li ovako? :? ;-)
lerdi wrote:Moglo bi da smo mi na +3,+4 ili +5 pa da nam se pobjedom na derbiju približite toliko da do kraja imate realne šanse da nas uz neki eventualni kiks preskočite. Ovako kad ste na -1 morali bi ganjati titulu. Al haj sve je do karaktera. :skoljka:
Razlika izmedju Zelje i Sarajeva kad se bore za sampionsku titulu je ta da kad Zeljo kaze da ide na titulu on je obezbjedi vec 4-5 kola prije kraja a Sarajevo kad najavi titulu, duplu krunu, navijaci prekucavanja lige 3 kola prije kraja ni u mislima je jos nemaju pa cak i da dobiju Zelju jer valja ici davljeniku Vitezu i cekati slobodu sa izvrsnim Musemicem na klupi koji ne prodaje utakmice. Dakle grickanje noktiju do zadnjeg kola jer tesko je i zamisliti kolicinu zajebancije i mentalnog terora da titula opet dodje na Grbavicu.
todd_smith

#13467 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

zeljo tu tu tu savio se u gutu
Steph

#13468 Re: Sarajevski derbi

Post by Steph »

Derbi kola: Historijski duel na Koševu

http://sport033.com/derbi-kola-historij ... na-kosevu/
Registarska oznaka

#13469 Re: Sarajevski derbi

Post by Registarska oznaka »

Samprotivsviju wrote:Sutra promjenjlivo i kisa :roll:
Bolje nego da upekne ono sunce.. Protiv Zrinja sam ko janje bio :D
Bilo bi idealno vrijeme kao ovo danas.. Malo kise ujutro bi bilo dobro, a kasnije da je oblacno al bez kise :)
ApexTwiner

#13470 Re: Sarajevski derbi

Post by ApexTwiner »

Veliki bi sevap bio da jufkice uzmu titulu. Veliki sevap. Zagorili su strašno, nebulozaju i gube svaku vezu sa realnošću. Tanovi milioni nisu urodili plodom, ništa od prekucavanja lige, ništa od dominacije. Džaba pojačanja, džaba milioni, uslovi, avioni... kad nemaš ono što je potrebno da budeš veliki. Ostaneš mali. I največi uspjesi su ti titule jesenjeg prvaka i pobjeda protiv velikog ŽELJE :D :D :D

Sreća pa se možete unaprijed radovat inače se nikad ne bi radovali.

Samo molite Boga da se Amar ne vrati. U tom slučaju malo bi vam bio Tan, morao bi se Abramović zvat u pomoć :D
vryzas

#13471 Re: Sarajevski derbi

Post by vryzas »

Steph wrote:Derbi kola: Historijski duel na Koševu

http://sport033.com/derbi-kola-historij ... na-kosevu/
Tacno se vidi da navijac/simpatizer fks pise tekst :oops:
Bambino Blu

#13472 Re: Sarajevski derbi

Post by Bambino Blu »

I opet ZORAN KOKOT 90+ 0:1 vodi Željezničar

Image
todd_smith

#13473 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

Bambino Blu wrote:I opet ZORAN KOKOT 90+ 0:1 vodi Željezničar

Image
cetvrti put ce da bude aBda:

dao 3 minute nadoknade, Benko zabio u 17toj minuti nadoknade iz ofsajda

:izet:
Koshpa

#13474 Re: Sarajevski derbi

Post by Koshpa »

Sutra ce te fasovat iz cistog ofsajda i to u 93-oj min, pa se zalite kome hocete :izet:
insaneinthebrain

#13475 Re: Sarajevski derbi

Post by insaneinthebrain »

mogli su i u tursku otici. tamo su hotelski kapaciteti malo prebukirani :lol:
platice amizda sve troskove za svoje jufkice

http://sportsport.ba/bh_fudbal/sarajevo ... ici/162101
Post Reply