pa dobro,nije sad da Zeljo nije vodio glavnu rijecKinaski wrote:Ma znate sta mene najvise raduje. Raduje me to sto konacno sarajevski klubovi vode glavnu rijec u Premijer Ligi, a ne neki klubovi koji su totalna nepoznanica bili prije rata. Nadam se da ce i narednih godina tako ostati
Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- simonese
#12826 Re: Sarajevski derbi
- jeza u ledja
#12827 Re: Sarajevski derbi
Ako cemo vec poredit sa Italijom, onda mi ko Roma, vi ko Lazio.Šibicar wrote:U jednom se slažem sa ježom,a to je da je FKS pravljeno da bude službeni predstavnik BiH u Jugi,ali npr. 20 godina nepobjedivosti na Grbavici u derbijima ne ide u prilog toj priči da smo bili baš u sjeni FKS,jebote ispade da smo mi bili Torino a FKS Juventus,što nije ni blizu istine,kao ni poredjenje Zvezde i Partizana,Zvezde za koju navija sigurno oko 70% Srbije i koja je daleko najveći i najuspješniji klub u Jugi.
Sad sam bas ko dijete al dobro.
Last edited by jeza u ledja on 11/05/2015 22:41, edited 1 time in total.
- simonese
#12828 Re: Sarajevski derbi
Arsenal-Chelsea
- jeza u ledja
#12829 Re: Sarajevski derbi
Moze i to.simonese wrote:Arsenal-Chelsea
- Kinaski
#12830 Re: Sarajevski derbi
pun mi kurac tvojih gluposti, zaobidji me ziv bio. Pokusavam sa normalnim ljudima, normalno komuniciratsimonese wrote:pa dobro,nije sad da Zeljo nije vodio glavnu rijecKinaski wrote:Ma znate sta mene najvise raduje. Raduje me to sto konacno sarajevski klubovi vode glavnu rijec u Premijer Ligi, a ne neki klubovi koji su totalna nepoznanica bili prije rata. Nadam se da ce i narednih godina tako ostati
-
todd_smith
#12831 Re: Sarajevski derbi
jeste da je bavarac, ali simonese ok lik, smirite se sta vam je, napokon krenula koliko toliko normalna rasprava
- simonese
#12832 Re: Sarajevski derbi
dobro okano,ne znam ko pise gluposti,prebroj titule zadnjih godina pa se ponovo javiKinaski wrote:pun mi kurac tvojih gluposti, zaobidji me ziv bio. Pokusavam sa normalnim ljudima, normalno komuniciratsimonese wrote:pa dobro,nije sad da Zeljo nije vodio glavnu rijecKinaski wrote:Ma znate sta mene najvise raduje. Raduje me to sto konacno sarajevski klubovi vode glavnu rijec u Premijer Ligi, a ne neki klubovi koji su totalna nepoznanica bili prije rata. Nadam se da ce i narednih godina tako ostati
-
Samprotivsviju
#12833 Re: Sarajevski derbi
Ili ti ga Celtic i Rangers ( samo sto je Ranger ovih zadnjih godina otisao u 3 lijepe al jbt )jeza u ledja wrote:Ako cemo vec poredit sa Italijom, onda mi ko Roma, vi ko Lazio.Šibicar wrote:U jednom se slažem sa ježom,a to je da je FKS pravljeno da bude službeni predstavnik BiH u Jugi,ali npr. 20 godina nepobjedivosti na Grbavici u derbijima ne ide u prilog toj priči da smo bili baš u sjeni FKS,jebote ispade da smo mi bili Torino a FKS Juventus,što nije ni blizu istine,kao ni poredjenje Zvezde i Partizana,Zvezde za koju navija sigurno oko 70% Srbije i koja je daleko najveći i najuspješniji klub u Jugi.![]()
-
Zastozato
#12834 Re: Sarajevski derbi
Definitivno dobro poredjenje, ako ni zbog cega onda zbog boje dresova.jeza u ledja wrote:Ako cemo vec poredit sa Italijom, onda mi ko Roma, vi ko Lazio.Šibicar wrote:U jednom se slažem sa ježom,a to je da je FKS pravljeno da bude službeni predstavnik BiH u Jugi,ali npr. 20 godina nepobjedivosti na Grbavici u derbijima ne ide u prilog toj priči da smo bili baš u sjeni FKS,jebote ispade da smo mi bili Torino a FKS Juventus,što nije ni blizu istine,kao ni poredjenje Zvezde i Partizana,Zvezde za koju navija sigurno oko 70% Srbije i koja je daleko najveći i najuspješniji klub u Jugi.![]()
- Kinaski
#12835 Re: Sarajevski derbi
simonese wrote:Kinaski wrote:dobro okano,ne znam ko pise gluposti,prebroj titule zadnjih godina pa se ponovo javisimonese wrote:
pun mi kurac tvojih gluposti, zaobidji me ziv bio. Pokusavam sa normalnim ljudima, normalno komunicirat
Nit sam pisao sta povodom toga ko je uspjesniji, nit sam pominjao titule. Jebo vas to, pred svaki derbi ista prica: podjebavanja s obje strane, pominjanje cijena cigareta kad je neki klub nesto zadnje uradio, uglavnom sve neke nonsense stvari. Sto reko konjic "Hajmo bit malo pozitivni". Dajte malo pozitivne diskusije kao sto je zapoceo forumas @jeza u ledza, ne moramo svaki put se takmicit ko ce ispast veci debil
- jeza u ledja
#12836 Re: Sarajevski derbi
Roma ima vise titula.Zastozato wrote:Definitivno dobro poredjenje, ako ni zbog cega onda zbog boje dresova.jeza u ledja wrote:Ako cemo vec poredit sa Italijom, onda mi ko Roma, vi ko Lazio.Šibicar wrote:U jednom se slažem sa ježom,a to je da je FKS pravljeno da bude službeni predstavnik BiH u Jugi,ali npr. 20 godina nepobjedivosti na Grbavici u derbijima ne ide u prilog toj priči da smo bili baš u sjeni FKS,jebote ispade da smo mi bili Torino a FKS Juventus,što nije ni blizu istine,kao ni poredjenje Zvezde i Partizana,Zvezde za koju navija sigurno oko 70% Srbije i koja je daleko najveći i najuspješniji klub u Jugi.![]()
Plus Roma predstavlja grad, a Lazio okolicu.
Mada mislim da je Arsenal-Chelsea mozda i bolja usporedba. Chelsea tek u zadnjih 15ak godina dominira.
-
todd_smith
#12837 Re: Sarajevski derbi
Mi smo vise Liverpool, ali Zeljo nije United.
-
Samprotivsviju
#12838 Re: Sarajevski derbi
zapravo Chelsea su Millwall i Fulham ljutiti rivali, Chelsea jest sa Aresanol rival..ali ni priblizno sa ovima, jer dijele mahalujeza u ledja wrote: Roma ima vise titula.
Plus Roma predstavlja grad, a Lazio okolicu.![]()
Mada mislim da je Arsenal-Chelsea mozda i bolja usporedba. Chelsea tek u zadnjih 15ak godina dominira.
Plus Millwall i Chelsea imaju najvece huliganske skupine u londonu
- jeza u ledja
#12839 Re: Sarajevski derbi
Liverpool-Everton
Man United - Man City
Arsenal-Chelsea
Roma-Lazio
Milan-Inter
Bayern-1860
Barca-Espanyol
jbt uvijek onaj plavi klub donji
Man United - Man City
Arsenal-Chelsea
Roma-Lazio
Milan-Inter
Bayern-1860
Barca-Espanyol
- Šibicar
#12840 Re: Sarajevski derbi
jeza u ledja wrote:
Roma ima vise titula.
Nema titula nego titulu više.
- jeza u ledja
#12841 Re: Sarajevski derbi
Lazio brate je regija oko Rima.Šibicar wrote:jeza u ledja wrote:
Roma ima vise titula.
Nema titula nego titulu više.A ti bio u Rimu i znaš ko šta predstavlja?
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#12842 Re: Sarajevski derbi
Evo ja cu ti navesti recimo finale kupa izmedju Zelje i Veleza u BG kad je sa nama islo bruka Pitara. Pa sad vidi da ti kazem sto se tice ovoga "uspjesniji i veci klub" opet ti ponavljam jeste onih prvih 10-tak godina nakon postanka kada su Zelju zaista olesili sa odvodjenjem igraca medjutim kasnije kad se gledaju uspjesi u okvirima YU lige ok Sarajevo ima titulu vise i jeste prije Zelje na vjecnoj YU tabeli ali zato Zeljo ima i te kako bolje nastupe u Evropskim takmicenjima od Sarajeva gdje je sa jednim cetvrtfinalom i jednim polufinalom kupa UEFA bio nedostizan BH klubovima. S obzirom da sam pratioc sarajevskog fudbala zadnjih sasvim sigurno 40-tak godina apsolutno ne mislim da je Zeljo bio u nekoj sjeni Sarajeva. Ako pricamo o stadionu da nije bilo Olimpijade Kosevo bi se raspalo u kakvom je stanju bilo. Nije bilo ni jedne citave klupe na njemu i navijaci su nosali tronosce da bi mogli sjediti na utakmicama. Zeljin stadion je opet imao samo osnovnu tribinu istok koja je isla do drvene na Zapadu a sjevera nije bilo ni na mapi i tu su se nalazile kabine gdje su se prodavale karte a danasnji jug je bio prosaran sumicom u kojoj opet nikad nisi znao hoces li naletiti na nekoga na kamari:) Da se razumijemo u bivsoj YU fudbal se bazirao na velikoj cetvorci a sve ostale titule su bili incidenti pa samim tim i fudbal u BiH je bio vise manje samo zastupljenost svih republika a glavni kajmak se kupio u Srbiji i Hrvatskoj.jeza u ledja wrote:Lapsus, Zeljeznicar je za cijelo vrijeme svog postojanja do te 1998e bio u sjenci drugih sarajevskih klubova.hrasno38 wrote: Krene nekad covjeka pa slova sama lete. Lijepo napisano ma da ja licno mislim sto se tice tezine sarajevskih klubova sve je tu u par deka (naravno mislim samo na Zelju i Sarajevo). Malo mi je nejasno ovo sto sam uveco i boldiro jer recenica je netacna iz vise razloga a jedan najosnovniji je da je Zeljo straiji od Sarajeva 25 godina. Dalje jedino kada je napravljeno Sarajevo pa 10-tak godina poslije Zeljo je bio u drugom planu a kasnije se vremenom to sve poravnaloi ako je Sarajevo bilo dva puta prvak drzave a Zeljo jednom i taj isti Zeljo je stigao u Evropi kao ni jedan BH klub blizu a to sigurno ne bi mogao bez podrske drzave.
Koliko znam, Zeljeznicar prije onog rata nikad nije igrao na najvisem nivou. Izmedju tog rata i ovog zadnjeg Sarajevo je bio uspjesniji klub. Ne samo da je osvojio 2 titule, a Zeljeznicar jednu, vec je i 2 puta bio viceprvak, a Zeljeznicar jednom. Sveukupno, Sarajevo izmedju 1946 i 1992 29 puta bio bolje plasirana ekipa od Zeljeznicara, dok je Zeljeznicar bio 17 puta bolje plasiran od Sarajeva. Na vjecitoj tabeli Prve lige YU Sarajevo je sesto, Zeljeznicar osmi (a Velez sedmi).
Znaci 2 titule vi 1.
Dva druga mjesta vi jedno.
29 puta ispred vas, vi 17 ispred nas.
Mi 6 na vjecnoj tabeli vi 8.
Mi dva finala kupa vi 1.
I ok, bilo je perioda kad je Zeljeznicar bio uspjesniji naravno (70e), ali generalno gledajuci Sarajevo je bio uspjesniji (i veci) klub. Evo mozete to gledati i kroz tu pricu o rezimskom klubu. Mi smo vama uzeli igrace. Zbog nas se prosirivala liga. Mi smo igrali na vecem stadionu (dok su vama ovaj sjever napravili tek 85e mescini). Mi smo nosili i predstavljali ime grada, vi necega drugog. Da se ne lazemo, Sarajevo je napravljeno jer su svi gradski klubovi ugaseni nakon rata. Vi ga kao takvi niste mogli predstavljati, iako je jedino vas rezim ostavio u zivotu. Jednostavno ste bili nevazni u prici. Takodje da se ne lazemo, zna se koji su dijelovi grada imali veci broj navijaca jednih i drugih, i zna se ko je u tim dijelovima grada zivio (nema veze sa nacijama ili tako nesto da me neko pogresno ne razumije, barem ne direktne). Mislim nemam ja problema sa tim ama bas nikakve, ali svako je imao priliku birati svoj identitet na osnovu svojih prioriteta i osjecaja pripadnosti.
I prije rata su ako se ne varam Manijaci/JU znali pratiti Sarajevo na gostovanjima pa ih je znalo biti i na Kosevu, a ne znam da je bilo obratno.
I u Beogradu je Partizan bio u sjeni Zvezde uvijek, pa danas imaju vise titula mescini nego oni. I Partizan je igrao prvo finale KES, sto Zvezda nije postigla do par decenija kasnije, pa su opet bili u sjenci njihovoj.
Ali dobro, u pravu si da ta razlika izmedju nas i vas nije bila velika, kao sto nije ni u zadnjih 15 godina.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#12843 Re: Sarajevski derbi
Ima Benja Isovic, dobar refrem u jednoj njegovoj pjesmi, gdje tako poredi rivale. 
-
todd_smith
#12844 Re: Sarajevski derbi
Nemojte oko Lazija tako vam Boga, to odmah u politiku vodi, a tema ionako nije Roma-Lazio niti bilo koja druga dva tima osima nasa dva.
-
todd_smith
#12845 Re: Sarajevski derbi
Pa koliko smo mi jaki i veliki, govori cinjenica da nas se jedan United plasio pa nas morao varati da jedva prodje dalje. 
- omega369
#12846 Re: Sarajevski derbi
ovo zastozato nakon iscrpljujuce analize u kojoj se satrao da dokaze da su romanticari koji nikad nista nisu osvojili, ali valjda time tjesi i sam sebe, USPJESNIJI od tima koji je osvojio 2 titule prvaka.MOSALJOZE wrote:
mora da ga je bakijas propuhao
nego, jos malo pa ce ispasti i da su fakat bili "uspjesniji klub" u bivsoj ligi. naci ce oni nesto, neki korjen iz 1x35 / broj prvenstava, pa na kub.... i eto ga
p.s. bili smo i na utakmici zeljeznicar:cz 3:0, na jugu. oni nama dolazili protiv dinama na sjever
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#12847 Re: Sarajevski derbi
jest al nisi napisao Zeljo-Sarajevo (jebi ga incident)jeza u ledja wrote:Liverpool-Everton
Man United - Man City
Arsenal-Chelsea
Roma-Lazio
Milan-Inter
Bayern-1860
Barca-Espanyol
- Šibicar
#12848 Re: Sarajevski derbi
Hrasno je u zadnjem pasusu apsolutno u pravu,bila je velika četvorka koja je vedrila i oblačila JU fudbalom što pokazuju i osvojene titule,a ovo ostalo su bili klubovi koji bi im ponekad pomrsili račune ili sticajem okolnosti osvojili poneku titulu,ustvari ne znam dal' je iko osim Želje,Sarajeva i Vojvodine osvojio titulu a da nije iz velike četvorke,možda Vardar?
-
Max Bunker
#12849 Re: Sarajevski derbi
Prije rata Sarajevo i Velez su bili glavni rivali, Zeljeznicar je imao tu srecu sto je iz istog grada kao i Sarajeva pa se tako proculo za njih.todd_smith wrote:130+ bodova, nije nesto.Pa šesto i osmo mjesto nije bogzna kakva razlika.
Tek od 2000 Zeljeznicar izlazi iz sjene "mladjeg" ali slavnijeg sarajevskog kluba, FK Sarajeva.
- jeza u ledja
#12850 Re: Sarajevski derbi
Pa i Velez je imao dobre uspjehe u Evropi i mislim dva-tri puta viceprvaci Yu, te osvojena 2 kupa Yu (sto ni SA ni Z nisu uspjeli) pa ih opet niko ne smatra jacim. A ja sam poceo ici na utakmice bas u ta doba kad smo mi osvojili titulu i kad se vama gradila ta tribina. To oko stadiona nisam siguran sta si htio reci, ali Sarajevo je cijelo vrijeme igralo na vecem stadionu jel tako? Nevezano za Olimpijadu.hrasno38 wrote:
Evo ja cu ti navesti recimo finale kupa izmedju Zelje i Veleza u BG kad je sa nama islo bruka Pitara. Pa sad vidi da ti kazem sto se tice ovoga "uspjesniji i veci klub" opet ti ponavljam jeste onih prvih 10-tak godina nakon postanka kada su Zelju zaista olesili sa odvodjenjem igraca medjutim kasnije kad se gledaju uspjesi u okvirima YU lige ok Sarajevo ima titulu vise i jeste prije Zelje na vjecnoj YU tabeli ali zato Zeljo ima i te kako bolje nastupe u Evropskim takmicenjima od Sarajeva gdje je sa jednim cetvrtfinalom i jednim polufinalom kupa UEFA bio nedostizan BH klubovima. S obzirom da sam pratioc sarajevskog fudbala zadnjih sasvim sigurno 40-tak godina apsolutno ne mislim da je Zeljo bio u nekoj sjeni Sarajeva. Ako pricamo o stadionu da nije bilo Olimpijade Kosevo bi se raspalo u kakvom je stanju bilo. Nije bilo ni jedne citave klupe na njemu i navijaci su nosali tronosce da bi mogli sjediti na utakmicama. Zeljin stadion je opet imao samo osnovnu tribinu istok koja je isla do drvene na Zapadu a sjevera nije bilo ni na mapi i tu su se nalazile kabine gdje su se prodavale karte a danasnji jug je bio prosaran sumicom u kojoj opet nikad nisi znao hoces li naletiti na nekoga na kamari:) Da se razumijemo u bivsoj YU fudbal se bazirao na velikoj cetvorci a sve ostale titule su bili incidenti pa samim tim i fudbal u BiH je bio vise manje samo zastupljenost svih republika a glavni kajmak se kupio u Srbiji i Hrvatskoj.