Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
bjelave

#12676 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

.
Last edited by bjelave on 11/05/2015 11:30, edited 1 time in total.
avetinja

#12677 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

https://www.youtube.com/watch?v=ukYOszTqW6U

Nakon 12 godina, poznati navijač Sarajeva govori o "nevažnoj" tituli iz 1998-e.
Samprotivsviju

#12678 Re: Sarajevski derbi

Post by Samprotivsviju »

Al oni ne shvataju da su najveci luzeri, ako pogledas.gdje su bili prije 2 godine..a gdje sada :lol:
bjelave

#12679 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

avetinja wrote:Mi smo već pobjednici. Nemamo za kifle, nemamo sponzora, djeca nam igraju u prvom timu nasuprot avionima, kamionima, amidžinim milionima, najskupljem sastavu lige i opet smo bare-bare. Naš cilj je ispunjen - Evropa, što se ne bi moglo reći za vas, jer je vaš cilj bio dupla kruna, prekucavanje lige.
Kako to mislis-'mi smo vec pobjednici'. Jeste li pobjednici i ako zijanite? Ili ako bude nerjeseno a to nama bude dosta? I tad ste pobjednici?
Kakva je to patetika i slavljenje poraza? I onda se pitas smo vas zovemo malim. Pa vi se unaprijed,ponosite porazima protiv nas.

I ovdje se vec stranicama hvalite, kako ste kokuzi, kako nemate kifle, nemate sponzora, tople vode itd...I sve to predstavljate kao neki extra uspjeh. Ko da ste maltene klepili LS. Ni to mi bas nije najasnije....

Al eto, vi imate neke cudne kriterije sta je to uspjeh i sta treba slaviti, Dvije stvari koje vas bacaju u ekstazu su; da ste ispod nas i da ste kokuzi.

Da smo mi u toj situaciji, ja bi se ziv pojeo.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#12680 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

avetinja wrote:https://www.youtube.com/watch?v=ukYOszTqW6U

:zid:

:koluta:

:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
Samprotivsviju

#12681 Re: Sarajevski derbi

Post by Samprotivsviju »

Ne kazem da.je nevazna, ali vi od nje pravite ligu sampiona

Bitna je radi kurcenja i to je to..oba finalista.su tada isli u kup Uefa, nismo imali predstavnika u LP...
avetinja

#12682 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

bjelave wrote:[quote="avetinja" Nemam]Mi smo već pobjednici.o za kifle, nemamo sponzora, djeca nam igraju u prvom timu nasuprot avionima, kamionima, amidžinim milionima, najskupljem sastavu lige i opet smo bare-bare. Naš cilj je ispunjen - Evropa, što se ne bi moglo reći za vas, jer je vaš cilj bio dupla kruna, prekucavanje lige.
Kako to mislis-'mi smo vec pobjednici'. Jeste li pobjednici i ako zijanite? Ili ako bude nerjeseno a to nama bude dosta? I tad ste pobjednici?
Kakva je to patetika i slavljenje poraza? I onda se pitas smo vas zovemo malim. Pa vi se unaprijed,ponosite porazima protiv nas.

I ovdje se vec stranicama hvalite, kako ste kokuzi, kako nemate kifle, nemate sponzora, tople vode itd...I sve to predstavljate kao neki extra uspjeh. Ko da ste maltene klepili LS. Ni to mi bas nije najasnije....

Al eto, vi imate neke cudne kriterije sta je to uspjeh i sta treba slaviti, Dvije stvari koje vas bacaju u ekstazu su; da ste ispod nas i da ste kokuzi.

Da smo mi u toj situaciji, ja bi se ziv pojeo.[/quote]

Jesmo, pobjednici smo, jer pored ovakve ekipe, koja je jedna od najlošijih u historiji Želje, nasuprot vašoj ekipi i uslovima, pobjednici smo. Pa, sve i da nas dernete 3-0 na derbiju neće biti bruka, jer ste se do sada trebali odlijepiti najmanje 10 bodova od drugoplasiranog. Pa, naš uspjeh sa kokuzlukom, je vaša bruka sa parama koje ste uložili, a opet smo bare-bare.
hrasno38

#12683 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Samprotivsviju wrote:Al oni ne shvataju da su najveci luzeri, ako pogledas.gdje su bili prije 2 godine..a gdje sada :lol:
ma Zeljo je ko Real Madrid...samo sto kod nas niste vi Barcelona nego Zrinjski :D
Radio Sarajevo

#12684 Re: Sarajevski derbi

Post by Radio Sarajevo »

Samprotivsviju wrote:

Bitna je radi kurcenja i to je to..oba finalista.su tada isli u kup Uefa, nismo imali predstavnika u LP...
Pa to je zbog koeficijenta, jer smo prvi put učestvovali u evropskim takmičenjima.

Kad već spominješ UEFA-u, ona vaša "titula" iz 1999. godine vrijedi kao i titula Boksita iz Milića te iste godine (ili ko je već bio prvak RS-a).
Samprotivsviju

#12685 Re: Sarajevski derbi

Post by Samprotivsviju »

Radio Sarajevo wrote:
Samprotivsviju wrote:

Pa to je zbog koeficijenta, jer smo prvi put učestvovali u evropskim takmičenjima.

Kad već spominješ UEFA-u, ona vaša "titula" iz 1999. godine vrijedi kao i titula Boksita iz Milića te iste godine (ili ko je već bio prvak RS-a).
Pa isto i ta nasa je kurcenja radi, inace nista nije donijela
hrasno38

#12686 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Radio Sarajevo wrote:
Samprotivsviju wrote:

Ma dzaba je tu sva prica kad navijaci Sarajeva uvijek uzimaju kao argument ono sto im odgovara. Sad su nevazne titule u F BiH iako su igrale obadvije ekipe u tom takmicenju. Kad im kazes da je Zeljo dogurao najvise u Evropi onda kazu da je to bilo prije rata ali uredno broje titule prije rata kad im odgovara. Kad kazes da je Zeljo u novoj BiH najtrofejniji klub onda ti hladno kazu niste nista osvojili zadnje dvije godine...itd itd.
omega369

#12687 Re: Sarajevski derbi

Post by omega369 »

:lol: :lol: :lol:

Ko je bolan kome pustio?? na cemu si ti RS?

sve sam cuo ali ovakve teorije jos nisam :shock: :shock: nevjerovatno. mislim, vjerovatno ti je sad lakse, nasao si sebi neko opravdanje

svasta
ultima_palabra

#12688 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

hrasno38 wrote:
Samprotivsviju wrote:Pa kazem ti finale kupa je bilo slicno, tada se igrala samo 1 utakmica u finalima (na kosevu) pogledaj malo to..po meni mozda i bolja zavrsnica nego play off, sarajevo vodilo vecio dio utakmice..zeljo izjednacio za 1:1 u 89 minuti...taman ga zeljo zabio jos se nisu prestali radovati na jugu zabi ga sarajevi odmah u sljedecem napadu za 2:1 :lol:

I tada su trcali sa peharom stadionom, samo igraci sarajeva...
heheheh ajde sto smo vam uzeli titulu na Kosevu u zadnjoj minuti nego smo vam uzeli i kup na sred Koseva i to pred 25.000 gledalaca:)

http://en.wikipedia.org/wiki/2000%E2%80 ... otball_Cup

ko je ovdje trcao sa peharom:) vidi te trke sa peharima stvarno je smijeno spominjati jer po tom pitanju Zeljo je u odnosu na Sarajevo istrcao maraton.
Ta dva kupa su se igrala pod mahmurlukom :D Mi dva dana ranije slavili titule, a njima oba puta utakmica sezone... jedna pobjeda i jedan poraz su ok u tim uslovima.
Obuca9

#12689 Re: Sarajevski derbi

Post by Obuca9 »

Radio Sarajevo wrote:
Samprotivsviju wrote:

Čuj to? Nisam znao da je i Boksitu iz Milića dodijeljen trofej namijenjen ŠAMPIONU BOSNE I HERCEGOVINE u fudbalu i to od strane zvanično priznate UEFA i FIFA članice, Nogometnog Saveza BiH.

Image

Svaki dan čovjek nešto novo nauči. Hvala Radio Sarajevo :thumbup:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#12690 Re: Sarajevski derbi

Post by -LIBERO- »

Znaci, sada se dovodi u pitanje i kontinuitet, i legitimitet, drzavnosti BiH, radi pojedinih dokazivanja nekih "teorija". :D

Blizu smo da dotaknemo dno, blizu....a tek ponedjeljak :roll: :roll:
Mea_parvitas

#12691 Re: Sarajevski derbi

Post by Mea_parvitas »

Pušina, SDA, donacija, uprava, "evropske utakmice". :D
ganjeta

#12692 Re: Sarajevski derbi

Post by ganjeta »

Bambinosu reci ovo Feningašu :D , njega isto frustrira jedna titula u 20. godina.
Obuca9

#12693 Re: Sarajevski derbi

Post by Obuca9 »

-LIBERO- wrote:Znaci, sada se dovodi u pitanje i kontinuitet, i legitimitet, drzavnosti BiH, radi pojedinih dokazivanja nekih "teorija". :D

Ma Bosna i Hercegovina i fudbal u njoj su počeli postojati, tek kad su vlasti iz Republike Srpske dopustili da i njihovi klubovi igraju ta takmičenja.
hrasno38

#12694 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

-LIBERO- wrote:Znaci, sada se dovodi u pitanje i kontinuitet, i legitimitet, drzavnosti BiH, radi pojedinih dokazivanja nekih "teorija". :D

hahahha bas blizu!!!! ja lijepo kazem svaka titula je podjednako vazna ako su oba kluba ucestvovala u takmicenju pa bila to zonska liga Sarajeva ili premier liga BiH tako da i titule 98 i 99 su podjednako vazne kao i sve osvojene poslije u PL.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#12695 Re: Sarajevski derbi

Post by -LIBERO- »

Dino je napravio lapsuz na tom pressu, pod stresom kojim je bio. :D

2x prije rata, 2x poslije rata...sve jasno ko dan. Pehari tu. :thumbup:
hrasno38 wrote:

hahahha bas blizu!!!! ja lijepo kazem svaka titula je podjednako vazna ako su oba kluba ucestvovala u takmicenju pa bila to zonska liga Sarajeva ili premier liga BiH tako da i titule 98 i 99 su podjednako vazne kao i sve osvojene poslije u PL.
Slazem se. :thumbup:
bjelave

#12696 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

Avetinjo, znaci ako vas dernemo 3 0 nece biti bruka i dalje ste pobjednici. OK, sad razumijem i shvatam sta hoces da kazes. To jeste tako ako se posmatra iz neke losserske i outsiderske pozicije koju vi ocito prihvatate jer vam je prirodna.
Mi smo recimo maltene slavili sto nas je Borusija na Kosevu dobila samo 3-2, iako objektivno to je poraz, tako da kapiram sta pokusavas da kazes. Vi u startu prihvate da smo veci, bolji, jaci i uspjesniji i sam cinjenica da cete se potuci sa nama cini vas ponosnim. Om, je to rezon ali nemoj se onda ljutiti kad vas zovemo malenim.
Mea_parvitas

#12697 Re: Sarajevski derbi

Post by Mea_parvitas »

ganjeta wrote:Bambinosu reci ovo Feningašu :D , njega isto frustrira jedna titula u 20. godina.
:lol:
http://www.youtube.com/watch?v=vA_1kxzQ5Z4&t=14m41s
Samprotivsviju

#12698 Re: Sarajevski derbi

Post by Samprotivsviju »

Mea_parvitas wrote:
ganjeta wrote:Bambinosu reci ovo Feningašu :D , njega isto frustrira jedna titula u 20. godina.
:lol:
http://www.youtube.com/watch?v=vA_1kxzQ5Z4&t=14m41s
Sta su kompleksi, covjek napravio sto ni jedan vas direktor za 20 godina nije ni zamislio a kamoli ostvario :lol:
avetinja

#12699 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

bjelave wrote:Avetinjo, znaci ako vas dernemo 3 0 nece biti bruka i dalje ste pobjednici. OK, sad razumijem i shvatam sta hoces da kazes. To jeste tako ako se posmatra iz neke losserske i outsiderske pozicije koju vi ocito prihvatate jer vam je prirodna.
Mi smo recimo maltene slavili sto nas je Borusija na Kosevu dobila samo 3-2, iako objektivno to je poraz, tako da kapiram sta pokusavas da kazes. Vi u startu prihvate da smo veci, bolji, jaci i uspjesniji i sam cinjenica da cete se potuci sa nama cini vas ponosnim. Om, je to rezon ali nemoj se onda ljutiti kad vas zovemo malenim.
Znaš ti dobro šta ti ja govorim, nego se praviš da ne razumiješ. Objasni mi kako jedan klub sa avionima, milionima, najskupljim sastavom u ligi, najboljim uslovima može da bude izjednačen sa najmlađom ekipom u ligi, klubom koji trenutno finansijski stoji loše, kako? Znači, pored svih vaših para koje ste uložili, opet ste bare-bare sa nama, to je poenta. Poenta je da ste se digli i već unaprijed stavili dva trofeja u vitrinu, da ste već unaprijed sebe vidjeli u grupnoj fazi Lige Prvaka, da ste prekucali ligu prije završetka, ali činjenica je da ste izgubili Kup, i da se sada grčevito borite sa nama za titulu. Naša najlošija ekipa od rata se ravnopravno bori sa vašom najjačom ekipom za titulu, to je poenta. Da nam kojim slučajem trenutno igra ekipa iz sezone 2011/2012 ne bi vi titulu očima vidjeli. Ovako ste blizu nje, ali...
Samprotivsviju

#12700 Re: Sarajevski derbi

Post by Samprotivsviju »

avetinja wrote:
bjelave wrote:Avetinjo, znaci ako vas dernemo 3 0 nece biti bruka i dalje ste pobjednici. OK, sad razumijem i shvatam sta hoces da kazes. To jeste tako ako se posmatra iz neke losserske i outsiderske pozicije koju vi ocito prihvatate jer vam je prirodna.
Znaš ti dobro šta ti ja govorim, nego se praviš da ne razumiješ. Objasni mi kako jedan klub sa avionima, milionima, najskupljim sastavom u ligi, najboljim uslovima može da bude izjednačen sa najmlađom ekipom u ligi, klubom koji trenutno finansijski stoji loše, kako? Znači, pored svih vaših para koje ste uložili, opet ste bare-bare sa nama, to je poenta. Poenta je da ste se digli i već unaprijed stavili dva trofeja u vitrinu, da ste već unaprijed sebe vidjeli u grupnoj fazi Lige Prvaka, da ste prekucali ligu prije završetka, ali činjenica je da ste izgubili Kup, i da se sada grčevito borite sa nama za titulu. Naša najlošija ekipa od rata se ravnopravno bori sa vašom najjačom ekipom za titulu, to je poenta. Da nam kojim slučajem trenutno igra ekipa iz sezone 2011/2012 ne bi vi titulu očima vidjeli. Ovako ste blizu nje, ali...
Isti nacin kao.sto smo mi na hrenovkama zavrsili ispred vas na tabeli :D
Post Reply