Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#12451 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

todd_smith wrote:
hrasno38 wrote:
Gandra_1 wrote:Ako je jucer na kosevu bilo 12.000, racunam da za derbi jos Pitara i Hordi dodatno moze biti 3.000, Zeljovaca sve ukupno oko 5.000-6.000, dolazimo od brojke od 20.000 mozda malo vise...

Zapad nema sanse da se napuni
hehehehe cuj zeljovaca 5-6000!!!!! a kao navijaca Sarajeva 15.000....to nikad, osim ako nije bio bojkot navijaca u pitanju, se nije desilo na Kosevu. I jos pored svega nakon dugo dugo godina utakmica koja znaci nesto za oba kluba izuzev ako Zeljo ne popusi od Obarske:). Samo su sjever i jug "etnicki cisti" na Kosevu od navijaca jednog ili drugog kluba, zatim istok je uglavnom popunjen pitarima a pola zapada koji je do juga, Manijacima. Ovo ostalo je sve plavo-bordo. Dakle ne da ne moze biti 3x vise navijaca Sarajeva nego ne moze ni duplo izuzev ako se ne bude primjenjivalo pravilo 10% navijacima sto recimo mene ne moze ama bas nikako sprijeciti da odem na Kosevo i navijam za Zelju bez rekvizita.
Jesi gengsta
Bio prije 30-tak godina kad cisto sumnjam da si se i rodio:)
Samprotivsviju

#12452 Re: Sarajevski derbi

Post by Samprotivsviju »

hrasno38 wrote:
Samprotivsviju wrote:
hrasno38 wrote:
hehehehe cuj zeljovaca 5-6000!!!!! a kao navijaca Sarajeva 15.000....to nikad, osim ako nije bio bojkot navijaca u pitanju, se nije desilo na Kosevu. I jos pored svega nakon dugo dugo godina utakmica koja znaci nesto za oba kluba izuzev ako Zeljo ne popusi od Obarske:). Samo su sjever i jug "etnicki cisti" na Kosevu od navijaca jednog ili drugog kluba, zatim istok je uglavnom popunjen pitarima a pola zapada koji je do juga, Manijacima. Ovo ostalo je sve plavo-bordo. Dakle ne da ne moze biti 3x vise navijaca Sarajeva nego ne moze ni duplo izuzev ako se ne bude primjenjivalo pravilo 10% navijacima sto recimo mene ne moze ama bas nikako sprijeciti da odem na Kosevo i navijam za Zelju bez rekvizita.
Pa eto samo jucer nas je bilo 12.000 :-)
I ti si biser :lol:

A manijaka ja na istoku jos nisam sreo :-)
Po obicaju kad si ti u pitanju neke stvari treba crtati ali ok treba vremena da se razviju oba mala mozga. Nisam napisao da ce biti vise navijaca Zelje, nisam napisao ni da ce biti 50:50 nego sam napisao da vas nece biti 3x vise......samo to treba skontat!!!![/quote]

Procitaj sta si napisao...
cuj zeljovaca 5-6000!!!!! a kao navijaca Sarajeva 15.000....to nikad
na tvoju zalost, 15 hiljada navijaca sarajeva i vise ce biti na Kosevu za derbi :-) a sudeci po vama 7-8 hiljada vam je kapa, ako izuzmemo one manijake kao sto ti kazes sto su na istoku :lol: :lol: :lol: :lol:
al-em

#12453 Re: Sarajevski derbi

Post by al-em »

Uz dvije pobjede sarajevskih premijerligasa u srijedu, na derbiju ce biti 25 hiljada ljudi.
Nema tu puno price ni argumenata, najbitniji derbi u zadnjih 15 godina, mi u seriji 5 pobjeda, zeljo takodje, lijepo vrijeme, dobra organizacija i popularne cijene karata 5,8,10. Komforan i velik stadion gdje se navijaci oba tima osjecaju sigurno i ugodno.

A fudbal ce biti tanak i necemo vidjeti vise od dva gola. Ulog je preveliki i bice utakmica slicna jucerasnjoj na kosevu.
omega369

#12454 Re: Sarajevski derbi

Post by omega369 »

Po meni, zeljeznicari su izraziti favoriti za derbi. imaju imperativ pobjede, nemaju povreda, imaju mlađu ekipu... i nesto se ne sjecam da ih je osim mozda u 2 navrata bilo vise od 7 milja na kosevu, tako da eto prilike da se i tu poprave.. nista cijene karata i te izvlakuse, samo srce :D
shbc

#12455 Re: Sarajevski derbi

Post by shbc »

Samprotivsviju wrote:
hrasno38 wrote:
Gandra_1 wrote:Ako je jucer na kosevu bilo 12.000, racunam da za derbi jos Pitara i Hordi dodatno moze biti 3.000, Zeljovaca sve ukupno oko 5.000-6.000, dolazimo od brojke od 20.000 mozda malo vise...

Pa eto samo jucer nas je bilo 12.000 :-)
I ti si biser :lol:

A manijaka ja na istoku jos nisam sreo :-)
Niti na dijelu zapada do sjevera (ako ne racunamo malu djecu). Doduse jedan se bio pojavio prije par derbija. Policija ga morala pratiti do njihovog dijela tribine.

Doduse ovo je frajer koji je nekidan tvrdio da ih ima vise na domacim utakmicama, dok ga zvanicne cifre ne demantovase. I to debelo.
golman

#12456 Re: Sarajevski derbi

Post by golman »

Da li se do sada desio slučaj da derbi direktno odlučuje o prvaku,kao što je to slučaj ove sezone?
jedan od mnogih

#12457 Re: Sarajevski derbi

Post by jedan od mnogih »

golman wrote:Da li se do sada desio slučaj da derbi direktno odlučuje o prvaku,kao što je to slučaj ove sezone?
Image
Mea_parvitas

#12458 Re: Sarajevski derbi

Post by Mea_parvitas »

Dobro je pa nema Duljevica, po meni najboljeg igraca Sarajeva.
Samprotivsviju

#12459 Re: Sarajevski derbi

Post by Samprotivsviju »

Mea_parvitas wrote:Dobro je pa nema Duljevica, po meni najboljeg igraca Sarajeva.
Bojite se Sarajeva ko djavo krsta :lol: :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#12460 Re: Sarajevski derbi

Post by Velkoski »

Mea_parvitas wrote:Dobro je pa nema Duljevica, po meni najboljeg igraca Sarajeva.
D. jes' to ti? :shock: :mrgreen:
Samprotivsviju wrote:
Realno, mislim da puno veći "strah" od derbija imamo mi, psihološki momenat zbog ovog ovog gore sa slike će bit' na jebenom nivou. Štaviše, ako mene pitaš, Željezničar je favorit na derbiju iz mnogo razloga, i ovo nije prebacivanje pritiska, nego objektivno gledanje na derbi.
todd_smith

#12461 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

Za navijace mozda, za igrace ova slika iznad ne znaci apsolutno nista.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#12462 Re: Sarajevski derbi

Post by Velkoski »

Ne bi vjerovao koliko se kompletna atmosfera može prenijeti i na igrače, u ovako bitnim utakmicama dakako.
Tomahawk11
Globalni moderator

#12463 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

Mi smo favoriti na derbiju, ako je uopste moguce biti favorit u ovim nasim susretima.
Da je veci pritisak na nama, definitvno jeste. Treba ipak odraditi utakmicu koja je prije ove, pa onda mozemo pricati ko je u kakvom polozaju.
Mea_parvitas

#12464 Re: Sarajevski derbi

Post by Mea_parvitas »

Samprotivsviju wrote:
Stvarno dominiraš sa svojim zaključcima juče i danas, jednostavno ti se divim. ;)
Duljevic je po meni najbolji igrac Sarajeva, i jedini je on sposoban pobjeci, preci igraca 1/1.

Drago mi je što kod nas Kokot odmara ovu sljedeću tekmu, ključna snaga derbija će biti on, Đelmić i Bajić.
Last edited by Mea_parvitas on 10/05/2015 14:38, edited 1 time in total.
jedan od mnogih

#12465 Re: Sarajevski derbi

Post by jedan od mnogih »

Velkoski wrote:
D. jes' to ti? :shock: :mrgreen:
Samprotivsviju wrote:
Realno, mislim da puno veći "strah" od derbija imamo mi, psihološki momenat zbog ovog ovog gore sa slike će bit' na jebenom nivou. Štaviše, ako mene pitaš, Željezničar je favorit na derbiju iz mnogo razloga, i ovo nije prebacivanje pritiska, nego objektivno gledanje na derbi.
Pa ne bih se slozio bas da smo favoriti. Objektivno po imenima ste jaci minimalno za klasu, ali mislim da je nasa prednost taj neki pritisak koji vasi igraci imaju da se konacno uzme ta titula. I jos derbi utakmica, vidjecemo.

Todde slika je samo odgovor golmanu kad je zadnji put derbi direktno odlucivao za prvaka BiH.
Samprotivsviju

#12466 Re: Sarajevski derbi

Post by Samprotivsviju »

Mea_parvitas wrote:
Samprotivsviju wrote:
Stvarno dominiraš sa svojim zaključcima juče i danas, jednostavno ti se divim. ;)
Duljevic je po meni najbolji igrac Sarajeva, i jedini je on sposoban pobjeci, preci igraca 1/1.
I Radovca, on ide 1/3 :lol: :lol:
Mea_parvitas

#12467 Re: Sarajevski derbi

Post by Mea_parvitas »

Nema ni njega... :lol:
todd_smith

#12468 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

Velkoski wrote:Ne bi vjerovao koliko se kompletna atmosfera može prenijeti i na igrače, u ovako bitnim utakmicama dakako.
Atmosfera je jedno, emotivna vezanost je nesto drugo.

Navijacima i jednim i drugim ova slika vuce na djetinjstvo, na tugu na srecu na nostalgiju. Igraci tipa Delac, Benko, Krste i slicno nemaju tu povezanost sto se podrazumijeva.

Njima ce ova utakmica biti ista kao ova sa Zrinjskim ili sa Sirokim a to je bitna utakmica za titulu i nista vise. Vaznost, trema, napetost i slicno to se podrazumijeva jer je bitna utakmica ali to je bas to, samo utakmica za igrace. Samir, Dzemo, Dzenan to su osobe koje ce to bas pogoditi i koje ce osjetiti to kako treba, kao mi, mozda oni prenesu to na ostale igrace mada sumnjam. Isto kao da ti evo igras za United protiv Minhena ili vice versa. Bila bi ti to bitna utakmica ali ne bi te nesto previse drzalo ono finale u Barceloni 1999.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#12469 Re: Sarajevski derbi

Post by Velkoski »

Spomeneš emotivnu vezanost i onda navedeš ta tri igrača... Delač i Krste, mislim da bi oni teže doživjeli taj poraz od većine simpatizera. :mrgreen: Uslijediće medijsko bombardovanje o derbiju, Zubanović će se spomenuti hiljadu puta, važnost derbija će se također spomenuti hiljadu puta i sve će to dići pritisak na neviđen nivo.

Podcjenjujete i navijače, bit će preko 20 milja milion posto, ne pamtim ovakvu atmosferu odavno.

Znam samo jedno, teško da bih ja preživio negativan rezultat.. :D

p.s.

Ne valja ti poređenje, nema tog igrača Uniteda koji ne bi dodatno pogin'o protiv Bayerna. :mrgreen: Al' šta znaju simpatizeri Chelseaja o tome. :skoljka:
Kemal Malovčić

#12470 Re: Sarajevski derbi

Post by Kemal Malovčić »

Meni su draži bili oni derbiji kad se igralo (valjda) samo za prestiž, a ne kao sada za titulu. Sad je pritisak ko Ćaba. :mrgreen:
Fauja Singh

#12471 Re: Sarajevski derbi

Post by Fauja Singh »

Jasta nego je ogroman, majke mi mene vec sad strah ishoda utakmice, ko god ima krhko zdravlje bolje da ne ide jer mislim da bi se moglo u bandak padati :run:
avetinja

#12472 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Jako dobar igrač. Brz, zna driblat, protiv Širokog je većina napada išla preko njega. Isto tako i protiv Zrinjskog. Definitivno je da im mnogo znači njegova prisutnost na terenu.
Samprotivsviju

#12473 Re: Sarajevski derbi

Post by Samprotivsviju »

Nego da se vratimo na derbije, ova pjesma Zeljina me uijek nekako jezila...na stranu ono finale play-offa..naka je zla :lol:

Al' meni licno najbolja vasa

salle_eh1986

#12474 Re: Sarajevski derbi

Post by salle_eh1986 »

todd_smith wrote:
Velkoski wrote:Ne bi vjerovao koliko se kompletna atmosfera može prenijeti i na igrače, u ovako bitnim utakmicama dakako.

Navijacima i jednim i drugim ova slika vuce na djetinjstvo, na tugu na srecu na nostalgiju. Igraci tipa Delac, Benko, Krste i slicno nemaju tu povezanost sto se podrazumijeva.

Njima ce ova utakmica biti ista kao ova sa Zrinjskim ili sa Sirokim a to je bitna utakmica za titulu i nista vise. Vaznost, trema, napetost i slicno to se podrazumijeva jer je bitna utakmica ali to je bas to, samo utakmica za igrace. Samir, Dzemo, Dzenan to su osobe koje ce to bas pogoditi i koje ce osjetiti to kako treba, kao mi, mozda oni prenesu to na ostale igrace mada sumnjam. Isto kao da ti evo igras za United protiv Minhena ili vice versa. Bila bi ti to bitna utakmica ali ne bi te nesto previse drzalo ono finale u Barceloni 1999.
https://www.youtube.com/watch?v=UTrmaAq4e3o

3:55 :mrgreen:
Samprotivsviju

#12475 Re: Sarajevski derbi

Post by Samprotivsviju »

salle_eh1986 wrote:
todd_smith wrote:

https://www.youtube.com/watch?v=UTrmaAq4e3o

3:55 :mrgreen:

A nije Dzeno tada igrao, gledao je sa klupe...on je u toj sezoni se povrijedio protiv Visocke Bosne...to mu je i kraj karijere bio, svega 23 godine imao.

Veliki je on talenat bio, mislim da je igrao ono finale..da bi Sarajevo dobilo :-)
Post Reply