Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
A to bi Zeljini navijaci napunili? Treba malo biti realan, nije isto napuniti tribinu od 5000 i ostale tri od 25000. Nije to stvar ima-nema, znas i sam koliko je navijaca koji ne idu na utakmice.
Eto da vas bude jos 2-3 hiljade na zapadu, opet govorimo o realnim brojkama. Mozemo se mi podsmjehivati jedni drugima na posjeti, ali to je realnost. Jedino vaznost ovog derbija moze izvuci situaciju.
Last edited by Tomahawk11 on 10/05/2015 12:16, edited 1 time in total.
Tomahawk11 wrote:A to bi Zeljini navijaci napunili? Treba malo biti realan, nije isto napuniti tribinu od 5000 i ostale tri od 25000. Nije to stvar ima-nema, znas i sam koliko je navijaca koji ne idu na utakmice.
Tomahawk11 wrote:A to bi Zeljini navijaci napunili? Treba malo biti realan, nije isto napuniti tribinu od 5000 i ostale tri od 25000. Nije to stvar ima-nema, znas i sam koliko je navijaca koji ne idu na utakmice.
Ako ih ne napunite 16. 5. 2015. ugasite taj niciji klub...
Gori si ti što raspravljaš s njim
Istina, nosara vjerovatno nikad ni nije bio na kosevu, a upitno i na Grbavici
Ako ih ne napunite 16. 5. 2015. ugasite taj niciji klub...
Šta vam je ljudi, nema šanse da stadion bude pun, pa ni sada, kada Manijaci i Horde dolaze. Jug - može, Sjever - može, Istok - može, Zapad - ne može, do pola pun - plafon. Hem zbog cijene karata, hem što će biti prijenos na TV-u, hem što nam je društvo operisano od derbija.
Rasprave koje se obnavljaju svako malo: ko ima vise akademika na tribini, ciji se navijaci pored sebilja rodjeni, a ciji iz Ljeseva, Foce, Ilijasa, Visegrada itd.., i ko vise steli odnosno kome sudije vise naginju!
BHF_Manijak wrote:Rasprave koje se obnavljaju svako malo: ko ima vise akademika na tribini, ciji se navijaci pored sebilja rodjeni, a ciji iz Ljeseva, Foce, Ilijasa, Visegrada itd.., i ko vise steli odnosno kome sudije vise naginju!
posjeta ce biti izmedju 13-24.000 navijaca po mojoj procjeni..13 ako bude lose vrijeme, slabo medijske pratnje u gradu i visokih cijena ulaznica...
24 bi moglo biti ako bude dobro vrijeme, ako fks i zeljo dobiju u srijedu, ako budu povoljne cijene i ako se 4-5 dana prije meca u gradu bude samo pricalo o derbiju.
nadam se da ce biti i dobra utakmica i pravi spektakl.
Ako je jucer na kosevu bilo 12.000, racunam da za derbi jos Pitara i Hordi dodatno moze biti 3.000, Zeljovaca sve ukupno oko 5.000-6.000, dolazimo od brojke od 20.000 mozda malo vise...
limeni wrote:posjeta ce biti izmedju 13-24.000 navijaca po mojoj procjeni..13 ako bude lose vrijeme, slabo medijske pratnje u gradu i visokih cijena ulaznica...
24 bi moglo biti ako bude dobro vrijeme, ako fks i zeljo dobiju u srijedu, ako budu povoljne cijene i ako se 4-5 dana prije meca u gradu bude samo pricalo o derbiju.
nadam se da ce biti i dobra utakmica i pravi spektakl.
Gandra_1 wrote:Ako je jucer na kosevu bilo 12.000, racunam da za derbi jos Pitara i Hordi dodatno moze biti 3.000, Zeljovaca sve ukupno oko 5.000-6.000, dolazimo od brojke od 20.000 mozda malo vise...
Zapad nema sanse da se napuni
hehehehe cuj zeljovaca 5-6000!!!!! a kao navijaca Sarajeva 15.000....to nikad, osim ako nije bio bojkot navijaca u pitanju, se nije desilo na Kosevu. I jos pored svega nakon dugo dugo godina utakmica koja znaci nesto za oba kluba izuzev ako Zeljo ne popusi od Obarske:). Samo su sjever i jug "etnicki cisti" na Kosevu od navijaca jednog ili drugog kluba, zatim istok je uglavnom popunjen pitarima a pola zapada koji je do juga, Manijacima. Ovo ostalo je sve plavo-bordo. Dakle ne da ne moze biti 3x vise navijaca Sarajeva nego ne moze ni duplo izuzev ako se ne bude primjenjivalo pravilo 10% navijacima sto recimo mene ne moze ama bas nikako sprijeciti da odem na Kosevo i navijam za Zelju bez rekvizita.
Gandra_1 wrote:Ako je jucer na kosevu bilo 12.000, racunam da za derbi jos Pitara i Hordi dodatno moze biti 3.000, Zeljovaca sve ukupno oko 5.000-6.000, dolazimo od brojke od 20.000 mozda malo vise...
hehehehe cuj zeljovaca 5-6000!!!!! a kao navijaca Sarajeva 15.000....to nikad, osim ako nije bio bojkot navijaca u pitanju, se nije desilo na Kosevu. I jos pored svega nakon dugo dugo godina utakmica koja znaci nesto za oba kluba izuzev ako Zeljo ne popusi od Obarske:). Samo su sjever i jug "etnicki cisti" na Kosevu od navijaca jednog ili drugog kluba, zatim istok je uglavnom popunjen pitarima a pola zapada koji je do juga, Manijacima. Ovo ostalo je sve plavo-bordo. Dakle ne da ne moze biti 3x vise navijaca Sarajeva nego ne moze ni duplo izuzev ako se ne bude primjenjivalo pravilo 10% navijacima sto recimo mene ne moze ama bas nikako sprijeciti da odem na Kosevo i navijam za Zelju bez rekvizita.
Pa eto samo jucer nas je bilo 12.000
I ti si biser
Ja i ti se kladim oda ce biti bar pola vise pitara i Hordi i tako je skoro uvijek na Koševu...
Sjever ce biti skoro pun, jer je i malo veci od juga, istok neka bude malo puniji nego jucer protiv Zrinjskog bice skoro popunjen (na istoku nikad nije bilo zeljovaca) eventualno ih par zaluta... Zapad do Sjevera, mozda hiljadu ljudi vise nego jucer ve su pitari...
Zeljovcima ostaje pun jug i dio zapada, koji se nadam da ce popuniti, mada sumnjam...
Tako da sve sto sam napisao stoji... Zeljinih navijaca na Kosevu nece biti vise od 7000
Pa eto samo jucer nas je bilo 12.000
I ti si biser
A manijaka ja na istoku jos nisam sreo
Po obicaju kad si ti u pitanju neke stvari treba crtati ali ok treba vremena da se razviju oba mala mozga. Nisam napisao da ce biti vise navijaca Zelje, nisam napisao ni da ce biti 50:50 nego sam napisao da vas nece biti 3x vise......samo to treba skontat!!!!