Sarajevski derbi - najdosadniji derbi na svijetu

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
kingofsnake

#1 Sarajevski derbi - najdosadniji derbi na svijetu

Post by kingofsnake »

Sarajevski derbi, bilo u kupu, bilo u prvenstvu, obično ponudi nevjerovatno dosadne utakmice u kojima go pada svakih 5 godina, igra bude na nivou derbija neke kantonalne lige, bude puno izležavanja na terenu, more loših poteza, kukavička taktika... Sve u svemu patnja za gledanje.
Šta mislite u čemu je tu problem? Svaki svjetski derbi ponekad bude dosadan, ali naš najveći derbi je uvijek, ali baš uvijek predosadan. Generacije igrača se mijenjaju, mijenjaju se treneri, ali negledljiva igra uvijek ostaje ista. Da li je moguće da je taj strah od podsmijavanja nakon poraza toliki? Da li je moguće da niko nikad ne stisne damu pa ne proba odigrati jednu poštenu utakmicu?

Nisam navijač ni Želje ni Sarajeva, ustvari nekad navijam za jedne, nekad za druge :D Ali volim gledat fudbal i pravo mi je krivo što ću uvijek radije pogledat Augsburg vs Hertha ili WBA vs. Hull, nego derbi dva apsolutno najveća kluba u svojoj zemlji.
Last edited by kingofsnake on 12/03/2014 13:36, edited 1 time in total.
sema911s

#2 Re: Sarajevski derbi - najdosadniji derbi na svijetu

Post by sema911s »

kingofsnake wrote:Sarajevski derbi, bilo u kupu, bilo u prvenstvu, obično ponudi nevjerovatno dosadne utakmice u kojima go pada svakih 5 godina, igra bude na nivou derbija neke kantonalne lige, bude puno izležavanja na terenu, more loših poteza, kukavička taktika... Sve u svemu patnja za gledanje.
Šta mislite u čemu je tu problem? Svaki svjetski derbi ponekad bude dosadan, ali naš najveći derbi je uvijek, ali baš uvijek predosadan. Generacije igrača se mjenjaju, mjenjaju se treneri, ali negledljiva igra uvijek ostaje ista. Da li je moguće da je taj strah od podsmijavanja nakon poraza toliki? Da li je moguće da niko nikad ne stisne damu pa ne proba odigrati jednu poštenu utakmicu?

pogledas ko igra, svi ce dan prije utakmice bit pjani,. pogledas im treninge, pioniri imaju teze treninge, igraju za male pare, sta im je motiv da dobiju zelju, zasto bi da stisne damu kada ga nikakav stranac negleda taj dan,. pa sto da se povrijedi,.
Kemal Malovčić

#3 Re: Sarajevski derbi - najdosadniji derbi na svijetu

Post by Kemal Malovčić »

Ajoj. Šta ćemO?
Kemal Malovčić

#4 Re: Sarajevski derbi - najdosadniji derbi na svijetu

Post by Kemal Malovčić »

Ja mislim da je u proteklim godinama ovo bio slučaj:

- igrali loši igrači,
- savez bio glup bio pa jebavo atmosferu (ko što će i danas),
- država u kurcu.

Ali prva stavka se danas mijenja. Za FK Sarajevo igraju dobri igrači. Za ž ne znam.
kingofsnake

#5 Re: Sarajevski derbi - najdosadniji derbi na svijetu

Post by kingofsnake »

Kemal Malovčić wrote:Ja mislim da je u proteklim godinama ovo bio slučaj:

- igrali loši igrači,
- savez bio glup bio pa jebavo atmosferu (ko što će i danas),
- država u kurcu.

Ali prva stavka se danas mijenja. Za FK Sarajevo igraju dobri igrači. Za ž ne znam.
Sve stoji, ali i S i Ž igraju i protiv drugih ekipa u ovoj poluamaterskoj ligi, pa bude dobre igre. U principu, bez obzira protiv koga igraju, utakmice budu uvijek bolje nego kad igraju jedni protiv drugih. Utakmica protiv Olimpica, ja sam gledao prvo poluvrijeme i stvarno nije bilo loše, ni sa strane Sarajeva, a Bogami ni Olimpica. Kako je moguće da se nikad, ali baš nikad, dobra igra S i Ž ne prenese na derbi?
Kemal Malovčić

#6 Re: Sarajevski derbi - najdosadniji derbi na svijetu

Post by Kemal Malovčić »

Odsjeku im se noge.

Stavi se u poziciju npr. Osmanagića ili Kerle. Ako napraviš pogrešno dodavanje, istok ili sjever će ti karati sve po spisku.
area51

#7 Re: Sarajevski derbi - najdosadniji derbi na svijetu

Post by area51 »

Koliko para toliko muzike,kao i za sve na ovom svijetu
kingofsnake

#8 Re: Sarajevski derbi - najdosadniji derbi na svijetu

Post by kingofsnake »

Kemal Malovčić wrote:Odsjeku im se noge.

Stavi se u poziciju npr. Osmanagića ili Kerle. Ako napraviš pogrešno dodavanje, istok ili sjever će ti karati sve po spisku.
Pa kako niko nikad ne pokuša napraviti nešto dobro, pa da ih dižu u nebesa? Razumijem ja da se odsjeku noge, razumijem i da je nezgodno trpit podjebavanje narednih pola godine. Ali igrat utakmice tako da samo moliš Boga kad će kraj, e to fakat ne kontam. Čitam danas najave derbija, pa to je užas. Umjesto da nam to bude neki highlight sezone, novinari se iživljavaju i nad jednim i drugim, i što je najgore, opravdano.
todd_smith

#9 Re: Sarajevski derbi - najdosadniji derbi na svijetu

Post by todd_smith »

Ne bih bas rekao SVAKA utakmica tako.

Naravno davno su prosli dani uzbuljivih derbija gdje su igrali majstori poput Zeke i Muharemovica, ali za svaku 5 dosadnu utakmicu imamo jednu ok ili solidnu tipa onu 2-2 na Kosevu nedavno.

Slazem se da je karina postalo, ali ima tu i tamo neka utakmica koja pokaze tu neku iskru.

Kad tad ce se morati promijeniti situacija, samo sto smo mi u tom periodu suse dobrih derbija, jebi ga tako nas spopalo :mrgreen:
Kemal Malovčić

#10 Re: Sarajevski derbi - najdosadniji derbi na svijetu

Post by Kemal Malovčić »

Pa ne možeš pokušati učiniti nešto što nisi u stanju učiniti. A nisi u stanju jer si prosječan.

Said je npr. bio iznadprosječan pa se i usudio učiniti nešto dobro. I učinio je (npr. onaj go kad je pretrčo nekoliko igrala ž).

Nadam se da će danas Stojčev donijeti prevagu na terenu.
Charuga
Globalni moderator

#11 Re: Sarajevski derbi - najdosadniji derbi na svijetu

Post by Charuga »

Ima tema o derbiju, samo je treba naći pa bujrum kome nije mrsko. Ova ode odmah pod ključ.
Locked