Sarajevski aerodrom - otkazivanje letova
- chuchumbamayumbe
#1 Sarajevski aerodrom - otkazivanje letova
Evo, prva jesenja kishica lagano pada, a meni poznanik trebao iz Beca da sleti, Austrian Airlines-om, cini mi se.
Medjutim, prenocice u Becu, na terminalu, jer je let otkazan.
Rekli su im da su uslovi u Sarajevu losi za letenje, da ne mogu da slete, itd.
Da li je moguce da nas aerodrom jos nije nabavio opremu za navigaciju po losim vremenskim uslovima, ili je to do Austrijanaca koji nisu htjeli da lete?! Mozda let nije bio dovoljno popunjen?
Ne znam sta je u pitanju, ali znam da cim dodje jesen, letovi pocnu da se otkazuju zbog magle i losih vremenskih uslova.
Do kada?
Da li je moguce da nas aerodrom jos nije nabavio opremu za navigaciju po losim vremenskim uslovima, ili je to do Austrijanaca koji nisu htjeli da lete?! Mozda let nije bio dovoljno popunjen?
Ne znam sta je u pitanju, ali znam da cim dodje jesen, letovi pocnu da se otkazuju zbog magle i losih vremenskih uslova.
Do kada?
- DiplomataSaSela
#2 Re: Sarajevski aerodrom - otkazivanje letova
Dok ne naprave onaj u Visokomchuchumbamayumbe wrote:Evo, prva jesenja kishica lagano pada, a meni poznanik trebao iz Beca da sleti, Austrian Airlines-om, cini mi se.
Do kada?
-
saangel21
#3 Re: Sarajevski aerodrom - otkazivanje letova
Ma kakav Austrian Airlines. Sve je to do nasih smradova. Ali mi ipak imamo zelene trotoare 
- GandalfSivi
#4 Re: Sarajevski aerodrom - otkazivanje letova
Fino nazoves aerodrom, pitas jesu li svi letovi otkazani, pa ako nisu, onda znas da je do Austrijanaca...
- Asana
#5 Re: Sarajevski aerodrom - otkazivanje letova
Ili pogledas
http://www.sarajevo-airport.ba/?prosiri=1&lang=bos
Tacno je, na nas aerodrom se jos uvijek slijece na vidljivost ... prva kisa, magla i - eto kaosa...
Tacno je, na nas aerodrom se jos uvijek slijece na vidljivost ... prva kisa, magla i - eto kaosa...
- Edin H.
#6 Re: Sarajevski aerodrom - otkazivanje letova
Svi otkazali, osim BH Airlinesa ciji avioni su i sletili i odletili.Asana wrote:Ili pogledas
Prejaki su nasi piloti u odnosu na ove zapadne
- chuchumbamayumbe
#7 Re: Sarajevski aerodrom - otkazivanje letova
Radi se otkazivanju letova ne samo danas, nego tokom zimskog perioda.
Evo, nije jesen jos ni pocela kako treba, vec je haos, a Sarajevski aerodrom je medjunarodni.
Radi li se ista na tome da se konacno ugrade instrumenti za navodjenje i za slijetanje i po losem vremenu?!
Evo, nije jesen jos ni pocela kako treba, vec je haos, a Sarajevski aerodrom je medjunarodni.
Radi li se ista na tome da se konacno ugrade instrumenti za navodjenje i za slijetanje i po losem vremenu?!
- Koshpa
#8 Re: Sarajevski aerodrom - otkazivanje letova
Razlog otkazivanja svih letova danas na apt sjj su tehnicke prirode Aerodroma Sarajevo, Aerodrom Sarajevo u periodu od 03-20 septembra mjenja stari sistem navodjenja slijetanja po losim vremenskim uslovima, tako da je i prva kisica donijela vec silne probleme avio prijevoznicima osim pilotima BH airlines-a koji na svojim avionima uopste netrebaju takav sistem navodjenja a ljudi znaju i Aeordrom ko svoj djep 
- A-R-N-I
#9 Re: Sarajevski aerodrom - otkazivanje letova
Eto sad trotoari krivi ili to sto su zeleni???saangel21 wrote:Ma kakav Austrian Airlines. Sve je to do nasih smradova. Ali mi ipak imamo zelene trotoare
Ja bih i pistu ofarbao u zeleno da svi piloti dobro vide sletiti, florescentno po mogucnosti ako bude u prolazu kakav space ship da coek vidi sletiti...
- Edin H.
#10 Re: Sarajevski aerodrom - otkazivanje letova
TGSTK wrote:Razlog otkazivanja svih letova danas na apt sjj su tehnicke prirode Aerodroma Sarajevo, Aerodrom Sarajevo u periodu od 03-20 septembra mjenja stari sistem navodjenja slijetanja po losim vremenskim uslovima, tako da je i prva kisica donijela vec silne probleme avio prijevoznicima osim pilotima BH airlines-a koji na svojim avionima uopste netrebaju takav sistem navodjenja a ljudi znaju i Aeordrom ko svoj djep
Konacno je dosla do izrazaja poznata dominacija bosanskih pilota
Sta znaci novi uredjaj?
Hoce li biti kakvog hajra od toga u zimu?
Prosle zime aerodrom je bio otvoren jedno 2 sata semicno
Ko zna mozda je to i namjerno, da dijaspora i turisti ostave vise soldi u Sarajevu
PS: Al su one trebe ljubazne i organizovane sto treba da prebukiraju letove
- le piaf
#11 Re: Sarajevski aerodrom - otkazivanje letova
Prema informacijama koje ja imam, ALS ce biti postavljen do cetvrtka, pa eto prenesite amidzama, tetkama.. da prije cetvrtka nema nista od letova... Osim ako se naravno ne razvedri, onda se moze sletiti i toga...TGSTK wrote:Razlog otkazivanja svih letova danas na apt sjj su tehnicke prirode Aerodroma Sarajevo, Aerodrom Sarajevo u periodu od 03-20 septembra mjenja stari sistem navodjenja slijetanja po losim vremenskim uslovima, tako da je i prva kisica donijela vec silne probleme avio prijevoznicima osim pilotima BH airlines-a koji na svojim avionima uopste netrebaju takav sistem navodjenja a ljudi znaju i Aeordrom ko svoj djep
Sto se tice hajra za zimu, cisto sumnjam...
Last edited by le piaf on 14/09/2008 20:14, edited 2 times in total.
- Koshpa
#12 Re: Sarajevski aerodrom - otkazivanje letova
Cisto sumnjam, jer postavljaju isti uredjaj HLS koji je bio samo noviji, onaj stari je bio na izmaku snagaEdin H. wrote:TGSTK wrote:Razlog otkazivanja svih letova danas na apt sjj su tehnicke prirode Aerodroma Sarajevo, Aerodrom Sarajevo u periodu od 03-20 septembra mjenja stari sistem navodjenja slijetanja po losim vremenskim uslovima, tako da je i prva kisica donijela vec silne probleme avio prijevoznicima osim pilotima BH airlines-a koji na svojim avionima uopste netrebaju takav sistem navodjenja a ljudi znaju i Aeordrom ko svoj djep
Konacno je dosla do izrazaja poznata dominacija bosanskih pilota![]()
Sta znaci novi uredjaj?
Prosle zime aerodrom je bio otvoren jedno 2 sata semicno![]()
Ko zna mozda je to i namjerno, da dijaspora i turisti ostave vise soldi u Sarajevu![]()
- Luke Perry
#13 Re: Sarajevski aerodrom - otkazivanje letova
Iznenadilo ih ruzno vrijeme 
-
nestasna
#14 Re: Sarajevski aerodrom - otkazivanje letova
chuchumbamayumbe wrote:Evo, prva jesenja kishica lagano pada, a meni poznanik trebao iz Beca da sleti, Austrian Airlines-om, cini mi se.
Do kada?
Interesantno, uvijek iste kompanije ostavljaju putnike da "prespavaju" na aerodromu, iako su letovi otkazani zbog ovog ili onog razloga. Ako je destinacija Sarajevo, a let otkazan, zagarantovano spavanje na aerodromu! Sto se tice Sarajevskog aerodroma, mislim da je najbolje da ga drze otvorenog samo u ljetnom periodu, jer tako ce mnogi putnici koji bi putovali avionom biti postedeni nerviranja i ponizavanja.
-
to je to
#15 Re: Sarajevski aerodrom - otkazivanje letova
Jedno vrijeme je bila aktuelna ta priča o premještanju aerodroma u Visoko. Zna li neko šta je sa tim? I da li bi to uopšte bilo bolje rješenje?
- illuminated
#16 Re: Sarajevski aerodrom - otkazivanje letova
nestasna wrote:chuchumbamayumbe wrote:Evo, prva jesenja kishica lagano pada, a meni poznanik trebao iz Beca da sleti, Austrian Airlines-om, cini mi se.
Do kada?
Interesantno, uvijek iste kompanije ostavljaju putnike da "prespavaju" na aerodromu, iako su letovi otkazani zbog ovog ili onog razloga. Ako je destinacija Sarajevo, a let otkazan, zagarantovano spavanje na aerodromu! Sto se tice Sarajevskog aerodroma, mislim da je najbolje da ga drze otvorenog samo u ljetnom periodu, jer tako ce mnogi putnici koji bi putovali avionom biti postedeni nerviranja i ponizavanja.
JAT u Beogradu daje besplatno hotel, sa ruckom ukljucenim, onoliko dugo dok se stanje ne popravi. Nije neki ali je mnogo bolje nego spavanje na terminalu.
- River_isle
#17 Re: Sarajevski aerodrom - otkazivanje letova
znam ja da bi ti volio da i sutra itkazu al ne sluti mi ziv bioTGSTK wrote:Cisto sumnjam, jer postavljaju isti uredjaj HLS koji je bio samo noviji, onaj stari je bio na izmaku snaga
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#18 Re: Sarajevski aerodrom - otkazivanje letova
joj kad se sjetim
prije 2 godine bas u ovo doba, 20.9. vracamo se za exkurzije iz Tunisa, trebamo poletit iz Monastira, 2 sata je kasnio avion, pa kad smo bili nadomak Sarajeva nismo se mogli spustit
Pa je pilot isao preko Beograda i pravio nekoliko krugova, a prolom oblaka, dozivljaj za pamcenja
Sletismo nakon ne znam ni ja koliko sati kasnjenja, roditelji u masovnoj histeriji svi bili
haos 
prije 2 godine bas u ovo doba, 20.9. vracamo se za exkurzije iz Tunisa, trebamo poletit iz Monastira, 2 sata je kasnio avion, pa kad smo bili nadomak Sarajeva nismo se mogli spustit
Pa je pilot isao preko Beograda i pravio nekoliko krugova, a prolom oblaka, dozivljaj za pamcenja
Sletismo nakon ne znam ni ja koliko sati kasnjenja, roditelji u masovnoj histeriji svi bili
- le piaf
#19 Re: Sarajevski aerodrom - otkazivanje letova
Ma svi daju hotel, samo je problem kad si u tranzitu, a nemas vizu (npr. Bec)illuminated wrote:nestasna wrote:chuchumbamayumbe wrote:Evo, prva jesenja kishica lagano pada, a meni poznanik trebao iz Beca da sleti, Austrian Airlines-om, cini mi se.
Do kada?
JAT u Beogradu daje besplatno hotel, sa ruckom ukljucenim, onoliko dugo dok se stanje ne popravi. Nije neki ali je mnogo bolje nego spavanje na terminalu.
- Edin H.
#20 Re: Sarajevski aerodrom - otkazivanje letova
TGSTK wrote:Cisto sumnjam, jer postavljaju isti uredjaj HLS koji je bio samo noviji, onaj stari je bio na izmaku snagaEdin H. wrote:TGSTK wrote:Razlog otkazivanja svih letova danas na apt sjj su tehnicke prirode Aerodroma Sarajevo, Aerodrom Sarajevo u periodu od 03-20 septembra mjenja stari sistem navodjenja slijetanja po losim vremenskim uslovima, tako da je i prva kisica donijela vec silne probleme avio prijevoznicima osim pilotima BH airlines-a koji na svojim avionima uopste netrebaju takav sistem navodjenja a ljudi znaju i Aeordrom ko svoj djep
Konacno je dosla do izrazaja poznata dominacija bosanskih pilota![]()
Sta znaci novi uredjaj?
Prosle zime aerodrom je bio otvoren jedno 2 sata semicno![]()
Ko zna mozda je to i namjerno, da dijaspora i turisti ostave vise soldi u Sarajevu![]()
Valjda se ovaj stari pokazao funkcionalan
- Koshpa
#21 Re: Sarajevski aerodrom - otkazivanje letova
pokazao se funkcionalan samo za BH airlines
jer su jedini oni letili zimus

- Topla voda
#22 Re: Sarajevski aerodrom - otkazivanje letova
rekose do 19.09 da ce zamijenit taj uredjaj za navodjenje...asl il kako se zove.
do tad samo ako je lijepo vrijeme.....a danas je i air bosna otkazala 2 leta.
stavljaju nekakvu skupu spravu
do tad samo ako je lijepo vrijeme.....a danas je i air bosna otkazala 2 leta.
stavljaju nekakvu skupu spravu
- tech10
#23 Re: Sarajevski aerodrom - otkazivanje letova
Sto ne ugrade ADSL?

- van Basten
#24 Re: Sarajevski aerodrom - otkazivanje letova
naravno, to se nije moglo uraditi u julu ili avgustu kada je realno očekivati da bude najmanje dana sa lošim vremenom... ma kakvi ba, ko je vidio to tada raditi, pa da se remeti godišnji odmor, more, Sunce... bolje na jesen pa da se svi zajedno patimo, i radnici i putnici i svi ostali... tipično bosanski 
- rajvosa^
#25 Re: Sarajevski aerodrom - otkazivanje letova
Valjda ce se ovo srediti jer ja dolijecem 9 Oktobra.