SARAJEVSKI AERODROM DOBIJA IME PO ALIJI IZETBEGOVIĆU

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mostarac

Post by mostarac »

No_Comment wrote:
danas wrote:
No_Comment wrote:Sjedio je i Tito sa djeneralom Drazom za istim stolom i pregovarao...kao i posle sa predstavnikom Jugoslovenske kraljevske ,,izdajnicke,, vlade u egzilu Ivanom Subashicem...shto se tice Alije on je morao poshtovati volju i Srba i Hrvata u BIH, (KAO i medjunarodnih faktora).... I pregovarati sa njihovim legitimno izabranim predstavnicima...pa makar se oni zvali SDS i HDZ... :-) :oops: :D
pregovarati je jedno, a "potpisivati" je drugo. koliko znam, draza je popio metak u celo '45-e, a subasich se pitao koliko i ja. a alija ako nije znao sta da radi, mogao je -- ponavljam -- opet izaci iz te koalicije. nista se u zivotu ne mora. a najmanje lizati se za krvnicima svoga naroda. SDS i HDZ su bile u vladi SAMO zato sto su bile u koaliciji sa SDA. jedni bez drugih nisu mogli nista. to znate dobro vi koji ste '90-e zaokruzili SDS na glasackim listicima kad ste glasali za aliju.
Ti koda si prespavala 90-te...po tvojoj prici Alija je cijelo vrijeme rata bio u koaliciji sa SDS-om...mozda su zajedno i Sarajevo bombardovali ili shta... :?
SDS je izashao iz koalicije ne cekajuci Aliju... shto se tice glasanja za SDS...ja mislim da je prije neko tvoj tebi drag... iz blizeg okruzenja glasao za SDS... :oops:
izvini a je li to nije bio?
Koliko ja znam bio je, cak i 4 mjeseca nakon Srebrenice kad je Holbrooku rekao da ne ukida SDS jer on zna kako ce s njima, a da ne govorim o ratnoj trgovini teritorija. U toku najvecih klanja u BiH Alija NIKAD nije razvezao zastave ni sa HDZ-om ni sa SDS-om. Njegov jedini neprijatelj su uvijek bili i ostali KOMUNISTI. Ko to ne vidi taj je slijep. Kad pogledam danas njegovu mrznju prema komunistima zao mi je sto ga ne roknuse na vakat, jer je to zasluzio. Cak je i Nedzad Latic rekao da kad pogleda ovo danas uhvati ga nostalgija za komunizmom.
Prenj

Post by Prenj »

No_Comment wrote:Sjedio je i Tito sa djeneralom Drazom za istim stolom i pregovarao...kao i posle sa predstavnikom Jugoslovenske kraljevske ,,izdajnicke,, vlade u egzilu Ivanom Subashicem...shto se tice Alije on je morao poshtovati volju i Srba i Hrvata u BIH, (KAO i medjunarodnih faktora).... I pregovarati sa njihovim legitimno izabranim predstavnicima...pa makar se oni zvali SDS i HDZ... :-) :oops: :D
Tito se sa Drazom susreo svega dva puta i to jos 1941. u vrijeme kada Draza i Drazini jos uvijek nisu pocinili zlocine, i vise nikada.
Za razliku od naseg prvog Predsjednika, koji je svega nekoliko mjeseci nakon pokolja u Srebrenici izjavio "Mogu ja sa Momcilom".

Zar mislite da je sudjenje Drazi i nedugo poslije njegovo smaknuce, proteklo bez medjunarodne reakcije?

Takodje, Tito je odbio da pregovara sa bilo kojim clanom izbjegle vlade prve Jugoslavije, za pregovore sa Titom, oformljena je potpuno nova vlada sa Ivanom Subasicem, kao premijerom.

A nas prvi Predsjednik je svo vrijeme pregovarao sa istim, vec dokazanim zlocincima.
PR80.

Post by PR80. »

Za par godina necemo trebati razmisljati o imenima nasih ulica i gradova u Bosni.
Adr.: Alija Izetbegovic br. 1, 72000 Alijino Sarajevo, Alijina Bosna a bogami i Hercegovina :D
Pa dokle ljudi moji? :x
mostarac

Post by mostarac »

No_Comment wrote:
umro je mostar wrote:
Tito je sjedio sa drazom dok je Draza bio na zajednickom cilju, a to je bila borba protiv okupatora, a kada je ovaj to odbio, Tito mu je naslago 25.000 vojnika na hrpu. Tu mi je jedino zao municije sa kojom su partizani tada bili oskudni. Sto se tice kraljevske vlade, Tito je znao zasto s njima sjedi. To je Jugoslaviji u tom trenutku itekako politicki odgovaralo, a cak i tada nije htio da sjedi sa svakim i sa onim koga odredi ta vlada, nego koga odredi AVNOJ, jer da je ta Vlada odredjivala, odredila bi Drazu Mihajlovica. Znao je da ce dobiti ubjedljivo izbore, ali je htio da onima koji nisu radili protiv zemlje i okrvavili ruke pruzi sansu. Oni je nisu iskoristili i Tito ih je jednostavno sredio. Ogromna je razlika izmedju Tita i Alije. Inace ovo sa aerodromom Alija Izetbeg i njegovo potomstvo su samo Tihiceve zelje, jer ovu Tihijevu odluku mora usvojiti i predsjednistvo i Vijece ministara, a znamo kako su Ivo Miro Jovic i Boro Paravac ludi za tim da Tihiju izadju u susret :D
Ma pravo ih je naslago...vidjeli smo iz proshlog rata... samo zamjenili petokrake kokardama i obratno... :D
Pa vidili smo da je i UDBA slabo radila s mladim muslimanima, ako cemo rezonovat tom logikom. ustaske kame zamjenili petokrakama. Hajmo bit malo otvoreniji. Ogroman broj bosanskih muslimana je bio u ustasama, ogroman broj. nisam primjetio da im se to osvetilo, a svi znamo ko su bile i sta su radile ustase. Rijetke su bosanske muslimanske porodice koje nisu imale ustasu u familiji. U hercegovini je to malo drugacije jer je bio drugaciji splet okolnosti kroz istoriju, ali nije da ni tu nije bilo. Dakle vidimo iz ovog rata da su ti muslimani ustase zamjenili kame petokrakama i obratno.

Na kraju krajeva i taj alija je imao svastiku na fesu
Last edited by mostarac on 06/10/2005 22:30, edited 1 time in total.
zzzzz

Post by zzzzz »

umro je mostar wrote:
Tito je sjedio sa drazom dok je Draza bio na zajednickom cilju, a to je bila borba protiv okupatora, a kada je ovaj to odbio, Tito mu je naslago 25.000 vojnika na hrpu. Tu mi je jedino zao municije sa kojom su partizani tada bili oskudni. Sto se tice kraljevske vlade, Tito je znao zasto s njima sjedi. To je Jugoslaviji u tom trenutku itekako politicki odgovaralo, a cak i tada nije htio da sjedi sa svakim i sa onim koga odredi ta vlada, nego koga odredi AVNOJ, jer da je ta Vlada odredjivala, odredila bi Drazu Mihajlovica. Znao je da ce dobiti ubjedljivo izbore, ali je htio da onima koji nisu radili protiv zemlje i okrvavili ruke pruzi sansu. Oni je nisu iskoristili i Tito ih je jednostavno sredio. Ogromna je razlika izmedju Tita i Alije. Inace ovo sa aerodromom Alija Izetbeg i njegovo potomstvo su samo Tihiceve zelje, jer ovu Tihijevu odluku mora usvojiti i predsjednistvo i Vijece ministara, a znamo kako su Ivo Miro Jovic i Boro Paravac ludi za tim da Tihiju izadju u susret :D
Uz svo postovanje prema Josipu Brozu, molio bih te da ne budes pristran i ne iskrivljujes istorijske cinjenice kao na primjer da je Tito sjedio sa dzeneralima u Foci, nakon i u vrijeme njihovih zlocina nad Bosnjacima tog kraja. Ne mislis valjda da im je to bio zajednicki cilj :?
Last edited by zzzzz on 06/10/2005 22:32, edited 1 time in total.
danas

Post by danas »

No_Comment wrote: shto se tice glasanja za SDS...ja mislim da je prije neko tvoj tebi drag... iz blizeg okruzenja glasao za SDS... :oops:
moram te razocarati -- svi i u blizoj i u daljoj familiji su mi komunisti... ali kad malo bolje razmislim, mozda i nisi razocaran -- znam da ti je milija SDS-ovska cetnicija od komunista. kao i predsjedniku ti.
No_Comment

Post by No_Comment »

umro je mostar wrote:
No_Comment wrote:
danas wrote: pregovarati je jedno, a "potpisivati" je drugo. koliko znam, draza je popio metak u celo '45-e, a subasich se pitao koliko i ja. a alija ako nije znao sta da radi, mogao je -- ponavljam -- opet izaci iz te koalicije. nista se u zivotu ne mora. a najmanje lizati se za krvnicima svoga naroda. SDS i HDZ su bile u vladi SAMO zato sto su bile u koaliciji sa SDA. jedni bez drugih nisu mogli nista. to znate dobro vi koji ste '90-e zaokruzili SDS na glasackim listicima kad ste glasali za aliju.
Ti koda si prespavala 90-te...po tvojoj prici Alija je cijelo vrijeme rata bio u koaliciji sa SDS-om...mozda su zajedno i Sarajevo bombardovali ili shta... :?
SDS je izashao iz koalicije ne cekajuci Aliju... shto se tice glasanja za SDS...ja mislim da je prije neko tvoj tebi drag... iz blizeg okruzenja glasao za SDS... :oops:
Koliko ja znam bio je, cak i 4 mjeseca nakon Srebrenice kad je Holbrooku rekao da ne ukida SDS jer on zna kako ce s njima, a da ne govorim o ratnoj trgovini teritorija. U toku najvecih klanja u BiH Alija NIKAD nije razvezao zastave ni sa HDZ-om ni sa SDS-om. Njegov jedini neprijatelj su uvijek bili i ostali KOMUNISTI. Ko to ne vidi taj je slijep. Kad pogledam danas njegovu mrznju prema komunistima zao mi je sto ga ne roknuse na vakat, jer je to zasluzio. Cak je i Nedzad Latic rekao da kad pogleda ovo danas uhvati ga nostalgija za komunizmom.
Reci ti meni koga je ono Alija vodio kao savjetnika u LISABON ...na pregovore...ja mislim da je to bio Lagumdzija...komunista i neprijatelj...daj bolan ne shupljiraj...da su Aliji komunisti glavni neprijatelji bili prva bi Edina Reshidovic u zatvoru zavrshila...a to o Holbruku...to je ono u narodu rekla kazala...
mostarac

Post by mostarac »

zzzzz wrote:
umro je mostar wrote:
Uz svo postovanje prema Josipu Brozu, molio bih te da ne budes pristran i ne iskrivljujes istorijske cinjenice kao na primjer da je Tito sjedio sa dzeneralima u Foci, nakon i u vrijeme njihovih zlocina nad Bosjacima tog kraja. Ne mislis valjda da im je to bio zajednicki cilj :?
tito je prekinuo odnose sa drazom neposredno pred kraj uzicke republike,a pokolji u fochi su se desili malo kasnije
mostarac

Post by mostarac »

No_Comment wrote:
umro je mostar wrote:
No_Comment wrote: Ti koda si prespavala 90-te...po tvojoj prici Alija je cijelo vrijeme rata bio u koaliciji sa SDS-om...mozda su zajedno i Sarajevo bombardovali ili shta... :?
Reci ti meni koga je ono Alija vodio kao savjetnika u LISABON ...na pregovore...ja mislim da je to bio Lagumdzija...komunista i neprijatelj...daj bolan ne shupljiraj...da su Aliji komunisti glavni neprijatelji bili prva bi Edina Reshidovic u zatvoru zavrshila...a to o Holbruku...to je ono u narodu rekla kazala...
To je Aliji u tom trenutku odgovaralo i nemoj bit smjesan. zamisli da je jos u toku rata pocheo hajku na komuniste i napravio bosansku kristalnu noc.
No_Comment

Post by No_Comment »

umro je mostar wrote:
No_Comment wrote:
umro je mostar wrote: Tito je sjedio sa drazom dok je Draza bio na zajednickom cilju, a to je bila borba protiv okupatora, a kada je ovaj to odbio, Tito mu je naslago 25.000 vojnika na hrpu. Tu mi je jedino zao municije sa kojom su partizani tada bili oskudni. Sto se tice kraljevske vlade, Tito je znao zasto s njima sjedi. To je Jugoslaviji u tom trenutku itekako politicki odgovaralo, a cak i tada nije htio da sjedi sa svakim i sa onim koga odredi ta vlada, nego koga odredi AVNOJ, jer da je ta Vlada odredjivala, odredila bi Drazu Mihajlovica. Znao je da ce dobiti ubjedljivo izbore, ali je htio da onima koji nisu radili protiv zemlje i okrvavili ruke pruzi sansu. Oni je nisu iskoristili i Tito ih je jednostavno sredio. Ogromna je razlika izmedju Tita i Alije. Inace ovo sa aerodromom Alija Izetbeg i njegovo potomstvo su samo Tihiceve zelje, jer ovu Tihijevu odluku mora usvojiti i predsjednistvo i Vijece ministara, a znamo kako su Ivo Miro Jovic i Boro Paravac ludi za tim da Tihiju izadju u susret :D
Ma pravo ih je naslago...vidjeli smo iz proshlog rata... samo zamjenili petokrake kokardama i obratno... :D
Pa vidili smo da je i UDBA slabo radila s mladim muslimanima, ako cemo rezonovat tom logikom. ustaske kame zamjenili petokrakama. Hajmo bit malo otvoreniji. Ogroman broj bosanskih muslimana je bio u ustasama, ogroman broj. nisam primjetio da im se to osvetilo, a svi znamo ko su bile i sta su radile ustase. Rijetke su bosanske muslimanske porodice koje nisu imale ustasu u familiji. U hercegovini je to malo drugacije jer je bio drugaciji splet okolnosti kroz istoriju, ali nije da ni tu nije bilo. Dakle vidimo iz ovog rata da su ti muslimani ustase zamjenili kame petokrakama i obratno.

Na kraju krajeva i taj alija je imao svastiku na fesu
Jashta svi smo mi bili,, ujke,, evo i moj dedo shto je trst oslobadjo... :oops: :oops: :oops:
Prenj

Post by Prenj »

No_Comment wrote: Reci ti meni koga je ono Alija vodio kao savjetnika u LISABON ...na pregovore...ja mislim da je to bio Lagumdzija...komunista i neprijatelj...daj bolan ne shupljiraj...da su Aliji komunisti glavni neprijatelji bili prva bi Edina Reshidovic u zatvoru zavrshila...a to o Holbruku...to je ono u narodu rekla kazala...
Rekla kazala?
Nece biti, fino je to Holbrooke opisao u svojoj knjizi "To end a war"
avicena

Post by avicena »

Čitam i nikako da se načudim:
1987.

Meteorski uspon na vlast srpskog sefa komunisticke partije Slobodana Milosevica. On uskoro postaje glavnim organizatorom velikosrpskog pokreta, koji zeli ostvariti otvorenu dominaciju Srba u Jugoslaviji kao policijskoj drzavi ekstremnoga oblika, ili, preko prekrajanja granica, srusiti Jugoslaviju u bilo kojem obliku i na razvalinama uspostaviti veliku Srbiju koja bi ukljucivala cijelu Bosnu i Hercegovinu, kao i oko 70 % Hrvatske. Metode su razlicite: od masovnih nasilnih mitinga, policijske represije, prijetnji JNA, koja se sa 77 % srpskog oficirskog kadra pocela transformirati u otvoreni instrument Miloseviceve politike, do kradje federalnih financijskih rezervi i nepostedni medijski rat, prije svega protiv Albanaca i Hrvata, koji je imao za cilj homogenizirati i iskoristiti histerizirane srpske mase u Jugoslaviji za velikosrpski vojni pohod.

1989.

Pad Berlinskog zida. Kraj komunizma.

1990.
sijecanj

Raspad SKJ, nakon sto su slovenski komunisti demonstrativno napustili Kongres SKJ ne zeleci se podvrgnuti Milosevicevoj politici centralizacije i srbizacije jugoslavenske Partije.

svibanj

U prvim visestranackim izborima nakon pola stoljeca, komunisti su porazeni u Hrvatskoj i Sloveniji. U Hrvatskoj na vlast dolazi Hrvatska Demokratska Zajednica s predsjednikom Franjom Tudjmanom s oko 60 % glasova (postotak se razlikuje po raznim domovima Parlamenta).

studeni

Izbori u BiH oznacuju kraj nada "reformistickih" snaga Ante Markovica, jos uvijek formalnog jugoslavenskog premijera kojega je podupirao Zapad. Reformirani komunisti dobili su 6 %, Markovicevi reformisti 5,6 %, a tri nacionalne stranke: muslimanska, hrvatska i srpska vecinu: muslimanski SDA 37,8 %, srpski SDS 26,5 % a hrvatski HDZ 14,7 %. Time je propala i posljednja iluzija o BiH kao bastionu anacionalnog jugoslavenstva.

Da li je Alija sa reformistima i komunistima mogao formirati vlast?
danas

Post by danas »

odoh sa ove teme, fakat je ovo uzas -- stalno jedno te isto, iz supljeg u prazno. i treba da se zove po aliji aerodrom kojeg su komunisti sagradili. neka. pravedno brate.
Last edited by danas on 06/10/2005 22:36, edited 1 time in total.
zzzzz

Post by zzzzz »

umro je mostar wrote:
zzzzz wrote: Uz svo postovanje prema Josipu Brozu, molio bih te da ne budes pristran i ne iskrivljujes istorijske cinjenice kao na primjer da je Tito sjedio sa dzeneralima u Foci, nakon i u vrijeme njihovih zlocina nad Bosjacima tog kraja. Ne mislis valjda da im je to bio zajednicki cilj :?
tito je prekinuo odnose sa drazom neposredno pred kraj uzicke republike,a pokolji u fochi su se desili malo kasnije
Nije Draza jedini cetnik, postoje i fotografije sa "sijela" Tite i cetnika na Focanskim Brionima u vrijeme Focanskih propisa. Mislim da je nakon tog sastanka i nastupio definitivni raskol ali ne zbog sudbine Bosnjaka...na zalost.
Prenj

Post by Prenj »

No_Comment wrote: Reci ti meni koga je ono Alija vodio kao savjetnika u LISABON ...
Bice da mu je trebao neko ko zna engleski, da ne bi svi zavrsili u neoporezovanom drustvu filozofa
No_Comment

Post by No_Comment »

umro je mostar wrote:
No_Comment wrote:
umro je mostar wrote: izvini a je li to nije bio?
To je Aliji u tom trenutku odgovaralo i nemoj bit smjesan. zamisli da je jos u toku rata pocheo hajku na komuniste i napravio bosansku kristalnu noc.
Ma jashta bolan evo i Edina Reshidovic glavna tuziteljica na procesu protiv Alije Izetbegovica josh nije izashla iz corke...sve po Alijinoj naredbi... :oops:
mostarac

Post by mostarac »

Evo ovako sad mi pade na pamet jedan prijedlog i nadam se da cete ga podrzati:

NEKA SE SVE STO JE U OVOJ DRZAVI SAGRADJENO ZA VRIJEME ALIJINE VLASTI, A DA TO NIJE IZGRADILA MEDJUNARODNA ZAJEDNICA U PROJEKTU OBNOVE, ZOVE PO ALIJI IZETBEGOVICU.
Eto jesmo se dogovorili. Sve dzamije ce nosit njegovo ime i svi mirni. Glasaci pohode objekte sa imenom svog vrlog do podne mislim jedno, a popodne drugo, mislioca, a nas ostale to ne zanima jer se nista osim dzamija i nece moci nazvati po njemu.
Prenj

Post by Prenj »

zzzzz wrote:
umro je mostar wrote:
zzzzz wrote: Uz svo postovanje prema Josipu Brozu, molio bih te da ne budes pristran i ne iskrivljujes istorijske cinjenice kao na primjer da je Tito sjedio sa dzeneralima u Foci, nakon i u vrijeme njihovih zlocina nad Bosjacima tog kraja. Ne mislis valjda da im je to bio zajednicki cilj :?
Nije Draza jedini cetnik, postoje i fotografije sa "sijela" Tite i cetnika na Focanskim Brionima u vrijeme Focanskih propisa. Mislim da je nakon tog sastanka i nastupio definitivni raskol ali ne zbog sudbine Bosnjaka...na zalost.
Netacno.
U to vrijeme vise nije bilo nikakvih kontakata izmedju partizana i cetnika.
PR80.

Post by PR80. »

Suvisno je ovdje ista napisati. Povlacim se!
Prenj

Post by Prenj »

No_Comment wrote: Ma jashta bolan evo i Edina Reshidovic glavna tuziteljica na procesu protiv Alije Izetbegovica josh nije izashla iz corke...sve po Alijinoj naredbi... :oops:
Netacno. Edina Residovic nije bila glavni tuzilac na procesu protiv Alije & Co vec Amir S.
Edina Residovic je bila glavni tuzilac na sudjenju F. Abdicu.
mostarac

Post by mostarac »

avicena wrote:Čitam i nikako da se načudim:
1987.

Izbori u BiH oznacuju kraj nada "reformistickih" snaga Ante Markovica, jos uvijek formalnog jugoslavenskog premijera kojega je podupirao Zapad. Reformirani komunisti dobili su 6 %, Markovicevi reformisti 5,6 %, a tri nacionalne stranke: muslimanska, hrvatska i srpska vecinu: muslimanski SDA 37,8 %, srpski SDS 26,5 % a hrvatski HDZ 14,7 %. Time je propala i posljednja iluzija o BiH kao bastionu anacionalnog jugoslavenstva.

Da li je Alija sa reformistima i komunistima mogao formirati vlast?
pa ako primjenis operaciju sabiranja procenata vidis da je mogao jer zbir iznosi 49,4% u glasovima sto u stvarnom stanju u parlamentu iznosi oko 57% sto je solidna i stabilna vecina, mada mislim da ovi rezultati nisu tacni, jer koliko se sjecam komunisti su dobili 13%, a mozda grijesim.
Ko je izvor ovih podataka?
No_Comment

Post by No_Comment »

danas wrote:
No_Comment wrote: shto se tice glasanja za SDS...ja mislim da je prije neko tvoj tebi drag... iz blizeg okruzenja glasao za SDS... :oops:
moram te razocarati -- svi i u blizoj i u daljoj familiji su mi komunisti... ali kad malo bolje razmislim, mozda i nisi razocaran -- znam da ti je milija SDS-ovska cetnicija od komunista. kao i predsjedniku ti.
Izgleda da ti je neko...pored tebe blizak ti i drag ipak Sds-ovac...i to ofarban u crveno... :-) :-)
Davy Crockett

Post by Davy Crockett »

danas wrote:odoh sa ove teme, fakat je ovo uzas -- stalno jedno te isto, iz supljeg u prazno. i treba da se zove po aliji aerodrom kojeg su komunisti sagradili. neka. pravedno brate.
stalno jedno te isto, iz supljeg u prazno.

Rekao sam ja to još davno ali niko ne sluša.

Nevezano za temu evo na HRT-u neka reklama i tamo postoji "Kvaternikov Trg" :shock:
avicena

Post by avicena »

Na kraju izlaganja bio je direktno ispitivan od strane tuziteljice.

Residovic: Da li ste i jednom recenicom naglasili da se ID ne odnosi na SFRJ?

Izetbegovic: Ne, jer nije bilo potrebno. Iz sadrzine teksta to je sasvim vidljivo.

Residovic: Da li i mene ubrajate u onih 700 miliona muslimana?

Izetbegovic: Ubrajam drzave sa muslimanskom vecinom - od Maroka do Indonezije. Osim toga, Vi niste muslimanka, mozda ste Muslimanka sa onim velikim "m".

Residovic: U svojoj odbrani ste iznijeli tvrdnju da ID zagovara moderan i human poredak zasnovan na islamu. Kakav je to human i moderan sistem koji nigdje ne spominje nesvrstanost i samoupravljanje?

Izetbegovic: Nisam nigdje zagovarao nesvrstanost i samoupravljanje. Ne poricem vrijednost ovih principa, ali postoje i drugi principi koji su humani i moderni.
:-)
No_Comment

Post by No_Comment »

Prenj wrote:
No_Comment wrote: Ma jashta bolan evo i Edina Reshidovic glavna tuziteljica na procesu protiv Alije Izetbegovica josh nije izashla iz corke...sve po Alijinoj naredbi... :oops:
Netacno. Edina Residovic nije bila glavni tuzilac na procesu protiv Alije & Co vec Amir S.
Edina Residovic je bila glavni tuzilac na sudjenju F. Abdicu.
Ma daj ne pricaj ...osporavash neshto shto znaju i ptice na grani... :D
Post Reply