Sarajevske lude i ostali slučajevi

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
RIMADLJOD

#1 Sarajevske lude i ostali slučajevi

Post by RIMADLJOD »

Dobar dan forumaši,

Danas kao i mnogi dok sam se vozio javnim prijevozom, na jednoj od stanica, ušla je jedna, kako ja to volim da nazivam - sarajevska luda. Naime, poslije toga došao sam na ideju da napravim temu na forumu u cilju otkrivanja ko su i kakve su priče iza tih istih, koje viđamo po Sarajevu svaki drugi dan. Nisam siguran za vas, ali mene lično interesuje pozadina njihova, šta su radili ili od kakvih bolesti pate i dr., pošto smatram da se može izvuči pouka iz toga (pozitivna strana njihova života je što su očigledni, živuči i hodajući primjer drugima oko sebe).

Poznavajući ljude čisto sumnjam da je neko upotpunosti sposoban da ignorira takve pojednice i njihovo prisustvo, te da se barem zapita šta je ovaj radio pa je ovakav i sl...

Temu bih želio započeti jednim pojedincem sa kojim sam se vozio po trolejbusu. Vjerovatno će mnogi prepoznati o kome je reč. Lik ima crnu kusu, malo dužu preko vrata. Na prvi pogled mogao bi se opisati kao neki propali roker, koji je bez sumnje proveo mnogo vremena uživajuči u drogama i sl..., nosi mnogo "srebrnog" prstenja na desnoj ruci, a i lice mu je skroz utonulo. Karakteristika koja najviše uzima pažnju jeste da mu je govor takav kao da je na heroinu. Teško ga je za razumiti. Doduše danas je bio sa još jednim, vjerovatno rokerom, koji je izgledao dostojno. Nazvao sam ga rokerom zato što je na sebi imao crnu kožnu jaknu. Sijed je i djeluje poprilično normalno, ali eto iz nekog razloga se druži sa ovim. Čisto sumnjam da iza barem ovog prvog pojedinca nema priča iz koje se mogu izvuči pouke.

Također, želio bih spomenuti jednu babu, koja je kako po svojoj priči, vrhunac svog života dostigla tokom prošlog režima. Babica je ćesta u javnom prijevozu (doduše nema je posljednjih par mjeseci, možda je preminula). Babica je inače poznata po tome što bi sasvim otvoreno pričala svoja životna iskustva, pogotovo ona iz Drugog svijetskog rata, kako je bila partizanka, liječnica, poznalava neke poznate komunističke ličnosti, itd.. Teško je hodala, ali je uvijek izgledala dotjerano manje više sa kratkom frizurom. Jednom sam upao u priču sa njom, i u 15 minuta trolejbuske vožnje ispričala mi je svoju životnu priču.

Još jedna koju bih želio spomenuti jeste isto stara žena, koja očigledno pati od neke mentalne bolesti. Tiha je, doduše zna da priča malo sama sa sobom, oči su joj uvijek širom raširene, kao da je ugledala kakvu aždahu i koliko sam primjetio stalno izlazi na trolejbuskoj stanici na Švrakinom...

Isto tako mi pade na pamet za kojeg svaki Sarajlija koji se koristi javim prijevozom zna - momak što vrti glavu i koji je često viđen po tramvaju i istim stanicama...

To je to od mene, ako znate šta o ovim likovima podijelite sa ostalima, a ako znate par ličnosti i njihovu priču slobodno napišite.
Hemera

#2 Re: Sarajevske lude i ostali slučajevi

Post by Hemera »

RIMADLJOD wrote:
Također, želio bih spomenuti jednu babu, koja je kako po svojoj priči, vrhunac svog života dostigla tokom prošlog režima. Babica je ćesta u javnom prijevozu (doduše nema je posljednjih par mjeseci, možda je preminula). Babica je inače poznata po tome što bi sasvim otvoreno pričala svoja životna iskustva, pogotovo ona iz Drugog svijetskog rata, kako je bila partizanka, liječnica, poznalava neke poznate komunističke ličnosti, itd.. Teško je hodala, ali je uvijek izgledala dotjerano manje više sa kratkom frizurom. Jednom sam upao u priču sa njom, i u 15 minuta trolejbuske vožnje ispričala mi je svoju životnu priču.

.
Nije preminula,novine pisale o njoj,ne mogu da nađem bilo je i na portalima...
vjesticanametli

#3 Re: Sarajevske lude i ostali slučajevi

Post by vjesticanametli »

Ima i ona teta sto nasminkana i kao dotjerana nosa kese pa se da vidjet po gradu :(
gnjev

#4 Re: Sarajevske lude i ostali slučajevi

Post by gnjev »

vjesticanametli wrote:Ima i ona teta sto nasminkana i kao dotjerana nosa kese pa se da vidjet po gradu :(
Jel to ona sto hoda bez gaca ? Na minus 15 obuce mini suknju ? A ovaj sto vrti glavom mescini ima brata u grasu vidjao sam vozaca jednog isti on samo cekao kad ce poceti glavom da vrti
calculator

#5 Re: Sarajevske lude i ostali slučajevi

Post by calculator »

RIMADLJOD wrote:Danas kao i mnogi dok sam se vozio javnim prijevozom, na jednoj od stanica, ušla je jedna, kako ja to volim da nazivam - sarajevska luda. Naime, poslije toga došao sam na ideju da napravim temu na forumu u cilju otkrivanja ko su i kakve su priče iza tih istih, koje viđamo po Sarajevu svaki drugi dan.

To je to od mene, ako znate šta o ovim likovima podijelite sa ostalima, a ako znate par ličnosti i njihovu priču slobodno napišite.
Ova tema je skroz degutantna i pomalo morbidna :-) Ipak se radi o najčešće psihički bolesnim osobama, ili onim koji su ostali bez ikoga, ičega....
Iz iskustva znam, ovdje će se učesnici uskoro početi rugati i ismijavati njihove osobine i događaje.

Temu treba zatvoriti!
vjesticanametli

#6 Re: Sarajevske lude i ostali slučajevi

Post by vjesticanametli »

Ne znam 8mal gace ....al namaze se rozom sminkom i plavom i nosi puno kesa
Ne rugam se....zao m8 je ali ne mogu ih zbrinuti ....
RIMADLJOD

#7 Re: Sarajevske lude i ostali slučajevi

Post by RIMADLJOD »

calculator wrote:
RIMADLJOD wrote:Danas kao i mnogi dok sam se vozio javnim prijevozom, na jednoj od stanica, ušla je jedna, kako ja to volim da nazivam - sarajevska luda. Naime, poslije toga došao sam na ideju da napravim temu na forumu u cilju otkrivanja ko su i kakve su priče iza tih istih, koje viđamo po Sarajevu svaki drugi dan.

Ova tema je skroz degutantna i pomalo morbidna :-) Ipak se radi o najčešće psihički bolesnim osobama, ili onim koji su ostali bez ikoga, ičega....
Iz iskustva znam, ovdje će se učesnici uskoro početi rugati i ismijavati njihove osobine i događaje.

Temu treba zatvoriti!
Mislim da imaš poremečenu percepciju. Nije li više morbidno da ti kao prije svega čovjek se ne interesuješ šta je sa tim pojedincima, da samo ih ingoriraš kao da ne postoje iako ih viđaš svaki drugi dan u javnom prijevozu. Zar to nije više morbidno?
calculator

#8 Re: Sarajevske lude i ostali slučajevi

Post by calculator »

RIMADLJOD wrote:
calculator wrote:

Temu treba zatvoriti!
Mislim da imaš poremečenu percepciju. Nije li više morbidno da ti kao prije svega čovjek se ne interesuješ šta je sa tim pojedincima, da samo ih ingoriraš kao da ne postoje iako ih viđaš svaki drugi dan u javnom prijevozu. Zar to nije više morbidno?
Ovaj forum, ovakav forum kakav je KLIX-ov, nije medij, nije mjesto sa kojeg bih trebao ili morao da se interesujem za "sarajevske lude" i ostale "slučajeve". O poremeĆenoj percepciji moraš više razmišljati, kad shvatiš o čemu pišem, zaključičeš drugačije.
gnjev

#9 Re: Sarajevske lude i ostali slučajevi

Post by gnjev »

vjesticanametli wrote:Ne znam 8mal gace ....al namaze se rozom sminkom i plavom i nosi puno kesa
Ne rugam se....zao m8 je ali ne mogu ih zbrinuti ....
Ma jeste to je ta :D Nisam ni ja provjeravao imal gace al govore raja da joj je to furka . Ona djeluje bezopasno :mrgreen:
medjutim

#10 Re: Sarajevske lude i ostali slučajevi

Post by medjutim »

Sta bi sa onim pripadnikom romske nacionalne manjine, sto je ludovao po Titovoj prije par godina, udarao sakama i glavom u bandere, bio prilicno agresivan prema prolaznicima?
Post Reply