Sarajevska zima, da ili ne?

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
internet

#1 Sarajevska zima, da ili ne?

Post by internet »

Posjećujete li događaje u okviru Sarajevske zime? Mislite li da je Sarajevska zima jedan događaj koji zaslužuje izdvajanje toliko novca poreskih obveznika i sponzora. Listu pokrovitelja mozete naci ovdje: http://www.sarajevskazima.ba/index.php? ... &Itemid=38
Smatrate li da je korektno da direktor Sarajevske zime ili jednog kulturnog događaja bude i politički aktivan (Ibro Spahić)?
shuriken

#2 zima

Post by shuriken »

da, da i da

da je clan neke nacionalne stranke na ovo zadnje bi rekao ne
_studio54

Post by _studio54 »

Ne, ne i ne...Sarajevska zima je sinonim dosade..Uostalom, za tu lovu su se mogla organizirati dva-tri mangupska događaja, a ne kiselovodaški sajam kojeg ni sam Ibro Spahić ne proprati..

Vidim i da je Ambasada Srbije jedan od pokrovitelja događaja. Oni su oduvijek gajili simpatije prema sarajevskoj kulturi (recimo - organizirali su zanimljiv četverogodišnji vatromet u slavu naše kulturne baštine 1992-1995), tako da mi je drago vidjeti da se taj trend nastavlja:)
warma

#4 hah

Post by warma »

pa kako mislis da je sinonim dosade kad evo npr ove godine tema je 40 godina od ustanka studenata sirom svijeta,i isto tako ove godine ce u programu pored tebi dosadnih predstava biti isto tako partyi sa poznatim bh dj.em i jos mnogo toga za svaciji ukus...
ti to smatras dosadom jer jednostavno ne pratis desavanje i nisi upucen u samu manifestaciju festivala i sta festival nudi...kako omladini tako i starijoj populaciji
Ergot

Post by Ergot »

Poceo je Ibrovljev desant na Sarajevo (-x). :skoljka: :skoljka: :skoljka:
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

_studio54 wrote:Ne, ne i ne...Sarajevska zima je sinonim dosade..Uostalom, za tu lovu su se mogla organizirati dva-tri mangupska događaja, a ne kiselovodaški sajam kojeg ni sam Ibro Spahić ne proprati..

Vidim i da je Ambasada Srbije jedan od pokrovitelja događaja. Oni su oduvijek gajili simpatije prema sarajevskoj kulturi (recimo - organizirali su zanimljiv četverogodišnji vatromet u slavu naše kulturne baštine 1992-1995), tako da mi je drago vidjeti da se taj trend nastavlja:)

nemaš ti pojma
kakvi su to mangupski događaji
i kiselovodaški sajmovi

p.s.
kad smo kod sponzora što nepiše republika pored Srbije
sibelius

Post by sibelius »

_studio54 wrote:Ne, ne i ne...Sarajevska zima je sinonim dosade..Uostalom, za tu lovu su se mogla organizirati dva-tri mangupska događaja, a ne kiselovodaški sajam kojeg ni sam Ibro Spahić ne proprati..

haj ti na onu temu o godištima :D

da malo smanjis prosjek :lol:
daduli_sa

#8 Re: Sarajevska zima, da ili ne?

Post by daduli_sa »

internet wrote:Posjećujete li događaje u okviru Sarajevske zime? Mislite li da je Sarajevska zima jedan događaj koji zaslužuje izdvajanje toliko novca poreskih obveznika i sponzora. Listu pokrovitelja mozete naci ovdje: http://www.sarajevskazima.ba/index.php? ... &Itemid=38
Smatrate li da je korektno da direktor Sarajevske zime ili jednog kulturnog događaja bude i politički aktivan (Ibro Spahić)?
Kad covjek pogleda samo ovu listu sponzora rekao bi u najmanju ruku da se dodjela Nobelove nagrade odrzava u Sarajevu za vrijeme Sarajevske zime. Ima li nekoga da nema na listi?! Ili je ovo zbirna lista sponzora u zadnjih 10 godina?!

Definitivno NE, nebitno o kojoj stranci se radi. I inace ne simpatisem tog covjeka samo iz jednog razloga - ako je iko imao priliku da njega gleda i slusa u bilo kakvoj diskusiji mogao je da vidi da taj covjek jednostavno ne poznaje pravila normalne komunikacije i diskusije, uvijek mu je bla-bla bez mogucnosti da neko drugi dodje do rijeci. Meni se licno smucio. Pri tome u svojoj argumentaciji jako cesto djeluje tako povrsno i neupuceno, a razbacuje se pricom kao da je popio pamet cijelog svijeta.
Sad kad sam mu vidio i blog - majko draga, zali Boze virtuelnog prostora. U duhu "Vidjela zaba da se konji potkivaju pa i ona nogu dize...."

Koliko je festival promocija samog grada i drzave, a koliko samog gospon Spahica najbolje govori slijedeci link:

http://www.sarajevskazima.ba/index.php? ... &Itemid=47

a sdruge strane o samom festivalu je napisano duplo manje

http://www.sarajevskazima.ba/index.php? ... &Itemid=33

Presmijesno. :-)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

Post by pici »

Ibro zasjeo na direktorsko mjesto Sarajevske zime i ne pusta ga,mali Ibrica pedofilcina :D a voli gaziju izigravat,umalo nebi bjen jednom od mene,ja mangupa i govana :D
@daduli_sa :thumbup: tocno u sridu
elk

Post by elk »

manifestacija je kao takva potrebna, kada kulturne događaje dobijamo na kapaljku svake godine. a sad, ibro ili ne, o tome bi se dalo diskutovati. mada mislim da će on biti na čelu sarajevske zime i kada ode u penziju(ako ima to kod njega).
Post Reply