Neka smo. Kad se mogli stubovi postaviti, eto sad treba biti frka oko postavljanja sajle. Vidis li tu logiku?bitanga_sa_otesa wrote:o sajli smo pricali
Sarajevska zicara?
- shake69
#501 Re: Sarajevska zicara?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#502 Re: Sarajevska zicara?
vidim da si laik za to, pa mi se ne raspravlja dalje poyyy
- drndalo
#503 Re: Sarajevska zicara?
Neka malo i Svajcarski heli servis zaradi koji dinar... Nisu nas uzeli od Jahorinskih 6-sjeda... 
- shake69
#504 Re: Sarajevska zicara?
Pa dobro, sahu, doktore, inzinjeru, pojasni da je lakse postaviti stubove pored onih kuca na Hridu i dalje na trasi nego vucnu sajlu!? Izvoli!bitanga_sa_otesa wrote:vidim da si laik za to, pa mi se ne raspravlja dalje poyyy
- bitanga_sa_otesa
#505 Re: Sarajevska zicara?
evo da ti nacrtamshake69 wrote:Pa dobro, sahu, doktore, inzinjeru, pojasni da je lakse postaviti stubove pored onih kuca na Hridu i dalje na trasi nego vucnu sajlu!? Izvoli!bitanga_sa_otesa wrote:vidim da si laik za to, pa mi se ne raspravlja dalje poyyy
.stub dodje na kamionu 3m od mjesta postavljanja,dizalica se parkira s druge strane kamiona ,podigne i nabode ga na temelj i dvojica radnika zavrnu matice.
koliko je duga trasa zicare? pomnozi x2 toliko je duga sajla u komadu i treba je razvuci preko svih kuca ,objekata livada,tranzita,stubova i vratit nazad do polazne i onda napraviti idealno spojno mjesto da bude beskonacna(vrti se u krug)
jel ti sad jasnije demagoŽe ????
hvala
-
PM72
#506 Re: Sarajevska zicara?
Shake,shake69 wrote:Pa dobro, sahu, doktore, inzinjeru, pojasni da je lakse postaviti stubove pored onih kuca na Hridu i dalje na trasi nego vucnu sajlu!? Izvoli!bitanga_sa_otesa wrote:vidim da si laik za to, pa mi se ne raspravlja dalje poyyy
"Bitanga sa Otesa" očigledno zna više i od tebe i od mene oko zadate teme tako da nije red da ga provociraš,bolje da šta naučiš.
- shake69
#507 Re: Sarajevska zicara?
Vrlo ubjedljivo,nema sta!
- bitanga_sa_otesa
#508 Re: Sarajevska zicara?
hvala pm72 
- karanana
#509 Re: Sarajevska zicara?
ajde...?
i od pm-a i od shakea?
laicki, kako bi ja tu sajlu postavio, ja ne bi isao od stuba do stuba i dizo je tako stub po stub. prvo bi je prostro po zemlji od pocetka do kraja odmah uz stubove. onda bi je zatezo s jedne i druge strane tako da se lagano podize i onda bi je na stubovima radnici preuzeli i polozili na one tockove. ne znam kako se u praksi radi. koliko su teske te sajle? jel fakat dodju u jednom komadu? ima smisla. jebote pa kakko ce oni arapi nabaviti toliku sajlu da im ide iz buroj ozona do vrha bjele?
kako srbi sajlu sa ravne planine do jahorine?
i od pm-a i od shakea?
laicki, kako bi ja tu sajlu postavio, ja ne bi isao od stuba do stuba i dizo je tako stub po stub. prvo bi je prostro po zemlji od pocetka do kraja odmah uz stubove. onda bi je zatezo s jedne i druge strane tako da se lagano podize i onda bi je na stubovima radnici preuzeli i polozili na one tockove. ne znam kako se u praksi radi. koliko su teske te sajle? jel fakat dodju u jednom komadu? ima smisla. jebote pa kakko ce oni arapi nabaviti toliku sajlu da im ide iz buroj ozona do vrha bjele?
kako srbi sajlu sa ravne planine do jahorine?
- bitanga_sa_otesa
#510 Re: Sarajevska zicara?
ne znam kako srbi,nisam isao kod njih...ali gdje je livada lako je to sprovesti u djelo jer ti nista ne smeta..u urbanoj sredini imas mnostvo prepreka
niskonaponska mreza,kablovska,telefoni,negdje i visokonaponska mreza,ceste,objekti...
ja ne pisem napamet.radio sam u ED 8 godina,vise puta isao da spustamo nasu mrezu da elektroprenos podigne svoje vodice na velikim dalekovodima 110kv.gledao sta ljudi rade ...poslije radio u privatnoj firmi koja je igrom slucaja dobila posao napajanja vecine ski liftova na bjelasnici.opet gledao kako razvlace sajlu i kako rade.pitao sta me interesovalo,nisam blejao po forumu,tandarao po tastaturi i pljuvao po nekome ko mi je pokusao objasniti nesto...
sajla se pravi po narudzbi za sve vrste vertikalnog prevoza.za liftove u objektima je isto tako ,sajle dobijes na mjeru ....
niskonaponska mreza,kablovska,telefoni,negdje i visokonaponska mreza,ceste,objekti...
ja ne pisem napamet.radio sam u ED 8 godina,vise puta isao da spustamo nasu mrezu da elektroprenos podigne svoje vodice na velikim dalekovodima 110kv.gledao sta ljudi rade ...poslije radio u privatnoj firmi koja je igrom slucaja dobila posao napajanja vecine ski liftova na bjelasnici.opet gledao kako razvlace sajlu i kako rade.pitao sta me interesovalo,nisam blejao po forumu,tandarao po tastaturi i pljuvao po nekome ko mi je pokusao objasniti nesto...
sajla se pravi po narudzbi za sve vrste vertikalnog prevoza.za liftove u objektima je isto tako ,sajle dobijes na mjeru ....
- karanana
#511 Re: Sarajevska zicara?
dobijes vec zavrsen krug sajle? ako ti zafali par cenata ili ako imas viska, pushiona? ne mogu da vjerujem.bitanga_sa_otesa wrote:ne znam kako srbi,nisam isao kod njih...ali gdje je livada lako je to sprovesti u djelo jer ti nista ne smeta..u urbanoj sredini imas mnostvo prepreka
- bitanga_sa_otesa
#512 Re: Sarajevska zicara?
ne dobijes krug,nisi skontao ,pisao sam da se spaja na licu mjesta ...vec ako je trasa 2600 metara dobijes 5210 metara ,nece ti poslat komadice da stiklas.u fabrici se napravi komad tolike duzine namjenski za taj objekat i salje se na gradiliste.karanana wrote:
dobijes vec zavrsen krug sajle? ako ti zafali par cenata ili ako imas viska, pushiona? ne mogu da vjerujem.
- amar1994
#513 Re: Sarajevska zicara?
Kakvo znanje , svaka cast

Milina citat
Milina citat
- Tesla Edison
#514 Re: Sarajevska zicara?
Čovjek radio u EP i vidi se da zna o čemu priča. Onda se pojavi forumski magistar pa ga počne pobijati 
- drag_gost
#515 Re: Sarajevska zicara?
U ED je radio.TESLA_EDISON wrote:Čovjek radio u EP i vidi se da zna o čemu priča. Onda se pojavi forumski magistar pa ga počne pobijati
- Tesla Edison
#516 Re: Sarajevska zicara?
Elektroprivreda - Elektrodistribucijadrag_gost wrote:U ED je radio.TESLA_EDISON wrote:Čovjek radio u EP i vidi se da zna o čemu priča. Onda se pojavi forumski magistar pa ga počne pobijati
Nije šija neg je vrat.
- drag_gost
#517 Re: Sarajevska zicara?
Distributer električne energije obavlja sve poslove vezane za distributivnu mrežu. Njegov zadatak je da svim kupcima omogući priključenje na distributivnu mrežu i da izvrši transport električne energije preko distributivne mreže. Snabdjevač električne energije nabavlja energiju od proizvođača električne energije i prodaje je krajnjem kupcu.TESLA_EDISON wrote:Elektroprivreda - Elektrodistribucijadrag_gost wrote:U ED je radio.TESLA_EDISON wrote:Čovjek radio u EP i vidi se da zna o čemu priča. Onda se pojavi forumski magistar pa ga počne pobijati
Nije šija neg je vrat.
Nije vrat, nego kupus.
- bitanga_sa_otesa
#518 Re: Sarajevska zicara?
elektroprivreda i elektrodistibucija su dvije razlicite firme,elektroprenos je treca bratska firma 
elektroprivreda proizvodi struju ,elektroprenos prenosi preko dalekovoda i transformise na naponski nivo kojim elektrodistribucija prenosi lokalno i distribuira do krajnjeg potrosaca
elektroprivreda proizvodi struju ,elektroprenos prenosi preko dalekovoda i transformise na naponski nivo kojim elektrodistribucija prenosi lokalno i distribuira do krajnjeg potrosaca
- Thorgerson
#519 Re: Sarajevska zicara?
Pa mogao je, ali bi to bila kardinalna greska.Pitar sa Kariba wrote: NIje Prvi sumar IS, pripada Starom Gradu. Al` fakat zar nije te restorane mogao GRAS ili ko ce sada odrzavati zicaru otvoriti. Nema sanse da zicara bude rentabilna (osim mozda prva tri mjeseca) od karata?!
Znas li sta onda to znaci? To znaci zaposljavanje jos dodatnih 20-30 ljudi na javne jasle (konobara, kuhara, sefova kuhinje, menadzera, cistacica itd), dakle jos 20-30 ljudi koji ce potrositi sav novac koji si zaradio na kartama.
Zar nije logicnije, napraviti prostor i lupiti kiriju i ubirati rentu. A privatnik nek se jebe oko konobara, kuhanja i organiziranja svega toga.
Sta ces se sad jebavati jos sa vodjenjem restorana?! Nigdje veze.
Ovo je najbolje rjesenje. Uredi prostor i beri mjesecnu kiriju. A to gore se moze izdati po cijeni da ti se zamanta, narocito ako se uzme u obzir da ce mu dovlaciti klijente za sto. Bukvalno. I plus sto na Vidikovcu nema vise nista. Najblizi je Pino ja mislim, ali i do njega ti treba prohodati jedno 20-30 min. Jos ce eto dva restorana biti, znaci dvije pofine kirije. Genijalno
- Banksy
#520 Re: Sarajevska zicara?
Ne znam koliko će im biti karta, ali vjerujem da će stalno biti puno. Sarajevo vri od turista cijelih 12 mjeseci.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#521 Re: Sarajevska zicara?
Pa ako privatnik moze sve poplacati i jos pod "dobrom" kirijom biti zasto prepustati ekstra profit?
Ne znam koliko se sjecate, prije agresije uspinjaca
je vozila svaki drugi sat. Kol'ka je navala bila.... Jos sad se uglavnom autom ide na Trebevic. A mozda i bude (cijenom) samo za turiste. 
Ne znam koliko se sjecate, prije agresije uspinjaca
-
PM72
#522 Re: Sarajevska zicara?
Pitar sa Kariba wrote:Pa ako privatnik moze sve poplacati i jos pod "dobrom" kirijom biti zasto prepustati ekstra profit?
Ne znam koliko se sjecate, prije agresije uspinjacaje vozila svaki drugi sat. Kol'ka je navala bila.... Jos sad se uglavnom autom ide na Trebevic. A mozda i bude (cijenom) samo za turiste.
Ako će taj "privatnik" biti Denis Stojnić onda je i to ok? Doduše ugledni privrednik,vijećnik..
Ja se vrlo dobro sjećam žičare a to da je vozila svaki drugi sat???
- shake69
#523 Re: Sarajevska zicara?
Zna li neko odakle potreba da su prva dva stuba zicare od polazne stanice onako blizu!? 
- drndalo
#524 Re: Sarajevska zicara?
Nisam tacno to vidio, ali je na zicarama cest slucaj da prvi stubovi budu u bliskom paru, razlicitog ugla stuba u odnosu na kosinu...
Samo pretpostavljam, ali meni to lici na podjelu momenta koji izaziva uze te tezine na tu daljinu pod odredjenim uglom... Koliko se sjecam Osnova Statike...
Samo pretpostavljam, ali meni to lici na podjelu momenta koji izaziva uze te tezine na tu daljinu pod odredjenim uglom... Koliko se sjecam Osnova Statike...
- So What!
#525 Re: Sarajevska zicara?
Trebevićka žičara - 25. 11. 2017.