Sarajevska zicara?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Kad ce radovi na zicari poceti?

2011
14
5%
2012
18
6%
2013
8
3%
2014
6
2%
2015
46
16%
nikad
197
68%

Total votes: 289

skafiskafsnjak

#3076 Re: Sarajevska zicara?

Post by skafiskafsnjak »

archi_a wrote:Jahorina hit, bijeljina hit. Sarajevo ne valja, normala. :lol:
Lijepo moje Sarajevo, svaki dan mi sve draže. :bih:
P. S. Kažu stari ljudi, onakav kakav si (dal pozitivan ili negativan), takav će ti i izlet biti. :wink:
Ironija hit...
Cim kaze neko da je nesto u Sarajevu bezze, odmah ironija hit.
archi_a

#3077 Re: Sarajevska zicara?

Post by archi_a »

Ima još bolje, ironija vrh.
Hoće ljudi "elitni turizam", al da sve košta cenera, ako ikako može. :D
Last edited by archi_a on 25/08/2019 18:52, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#3078 Re: Sarajevska zicara?

Post by skafiskafsnjak »

archi_a wrote:Ima još bolje, ironija vrh.
Dasta :D

Vidis kako su na Jahorini posteni, svima 15 :lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3079 Re: Sarajevska zicara?

Post by konektovan »

Zicara ce dobiti smisao kad se uredi prostor na vidikovcu, kad bude nekog sadrzaja, sad ocekivati neko cudo gore, ma hajte molim vas.... :-)
SmokingMan

#3080 Re: Sarajevska zicara?

Post by SmokingMan »

Čekaju da i to stranac finansira... :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3081 Re: Sarajevska zicara?

Post by _BataZiv_0809 »

un1ted wrote:Glupost. Nema ništa opravdati 20KM. DA JE kompletiran projekat, da ima sadržaja, onda bi mogli pričati o vecoj cijeni.
Ne tjera te niko da ides.
costacurta

#3082 Re: Sarajevska zicara?

Post by costacurta »

alibaba_i_30_godina wrote: Pa pogotovo ako nisi vec vodic trebao si nekome prepustiti organizaciju ko to jeste. Nego najlakše ovako žaliti se na sve i svašta bez nekog pokrića. :-)
I kakva je to grupa od 90 ljudi i posjeta bez ikakve organizacije? Nekome se cejfnulo da tek tako dodje i uzurpira cijeli prostor. :lol:
Samo jednu stvar da ti kažem....
alibaba_i_30_godina

#3083 Re: Sarajevska zicara?

Post by alibaba_i_30_godina »

costacurta wrote:
alibaba_i_30_godina wrote: Pa pogotovo ako nisi vec vodic trebao si nekome prepustiti organizaciju ko to jeste. Nego najlakše ovako žaliti se na sve i svašta bez nekog pokrića. :-)
I kakva je to grupa od 90 ljudi i posjeta bez ikakve organizacije? Nekome se cejfnulo da tek tako dodje i uzurpira cijeli prostor. :lol:
Pros'o se ovdje, raja provalila ... 'ajde adio. :bih:
alibaba_i_30_godina

#3084 Re: Sarajevska zicara?

_BataZiv_0809 wrote:
un1ted wrote:Glupost. Nema ništa opravdati 20KM. DA JE kompletiran projekat, da ima sadržaja, onda bi mogli pričati o vecoj cijeni.
Neki bi da se za 3 Ojra vozaju gore-dolje i da pričaju kako su dobro prošli ovdje i kako je sve jeftino, ne znam zbog čega narod kuka... :-)
skafiskafsnjak

#3085 Re: Sarajevska zicara?

Post by skafiskafsnjak »

alibaba_i_30_godina wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Neki bi da se za 3 Ojra vozaju gore-dolje i da pričaju kako su dobro prošli ovdje i kako je sve jeftino, ne znam zbog čega narod kuka... :-)
A ti svakog napadas ko kaze bilo sta negativno o Sarajevu ahahahahah.
alibaba_i_30_godina

#3086 Re: Sarajevska zicara?

skafiskafsnjak wrote:
_BataZiv_0809 wrote: Ne tjera te niko da ides.
A ti svakog napadas ko kaze bilo sta negativno o Sarajevu ahahahahah.
Ne pratiš me momak, te donekle razumijem tvoju generalizaciju. Pogledaj malo šta pišem tamo na temi za saobraćajnice i slično, pa ćeš vidjeti da nije baš tako.

Ali, što je previše, previše je. Znamo da nema nikakvog sadržaja gore nakon godinu dana, ali tolika polemika oko cijena karata je više nego dosadna. Nigdje nema. Eto, nema nigdje. Samo kod nas u Bosni! Gut!
skafiskafsnjak

#3087 Re: Sarajevska zicara?

Post by skafiskafsnjak »

Pa sta sad, da te pratim na svakoj temi? Ahaha. Ja citam na ovoj :D
alibaba_i_30_godina

#3088 Re: Sarajevska zicara?

Kažeš da napadam svakog ko kaže nešto negativno, a te tvrdnje, očito, iznosiš bez pokrića obzirom da ne pratiš druge teme.

Next.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3089 Re: Sarajevska zicara?

Post by konektovan »

skafiskafsnjak wrote:Pa sta sad, da te pratim na svakoj temi? Ahaha. Ja citam na ovoj :D
Sta je problem, skupa cijena karte???
A nije skupa janjetina kod gojka od 30 kermi u onoj kolibi sklepanoj 70 godine??? :mrgreen: :mrgreen:
costacurta

#3090 Re: Sarajevska zicara?

Post by costacurta »

costacurta wrote:
Uhljebu,
reci šefu Skaki da ga selame ona raja što su bila na otvaranju gradilišta Vidikovac, 10. juna kad je tražio da se slika. Pitaj ga šta je poručio, koji bosanski grad Sarajevo najviše voli? Ako se on ne sjeća znaju one pichoke sa njim što hodaju.
Jesi levat, braćo draga. :lol:
Ne znam što ti to treba, ovo je bio moj pokušaj doprinosa poboljšanju kvalitete usluga. Neš ti ostat bez posla, no vory. :thumbup: buđet je buđet
skafiskafsnjak

#3091 Re: Sarajevska zicara?

Post by skafiskafsnjak »

konektovan wrote:
skafiskafsnjak wrote:Pa sta sad, da te pratim na svakoj temi? Ahaha. Ja citam na ovoj :D
Sta je problem, skupa cijena karte???
A nije skupa janjetina kod gojka od 30 kermi u onoj kolibi sklepanoj 70 godine??? :mrgreen: :mrgreen:
Ne konzumiram janjetinu :D
Meni nije skupa karta 6 marki. Samo sam govorio da je glupa podjela ... nebitno.
Isao... nista posebno... ako sta gore naprave dobro, odem opet..inace ne.
alibaba_i_30_godina

#3092 Re: Sarajevska zicara?

costacurta wrote:
costacurta wrote:
Uhljebu,
reci šefu Skaki da ga selame ona raja što su bila na otvaranju gradilišta Vidikovac, 10. juna kad je tražio da se slika. Pitaj ga šta je poručio, koji bosanski grad Sarajevo najviše voli? Ako se on ne sjeća znaju one pichoke sa njim što hodaju.
Jesi levat, braćo draga. :lol:
Ne znam što ti to treba, ovo je bio moj pokušaj doprinosa poboljšanju kvalitete usluga. Neš ti ostat bez posla, no vory. :thumbup: buđet je buđet
Zašto bih to radio, možda sam ja Skaka lično? :evil:

S ovakvim primitivcima inače dalje ne razgovaram, a sada me zaista i ne čudi što si tako prošao sa tom "grupom". Ko zna na koji način si ti "rezervisao" te karte preko telefona. Ljudi su očito odradili svoj posao kako treba.

Hvala sto misliš da sam jos jedan uhljeb. Ali, nažalost sto bi mnogi pomislili, ipak nisam. Ja sam samo guzonjin sin i guzonja junior. :oops:

Gudbaj. :kakoste:
Qler

#3093 Re: Sarajevska zicara?

Post by Qler »

Ja i dalje sam za to da se strancima naplaćuje puno vise nego lokalnom stanovnistvu. Nema razloga da plaćaju manje.
costacurta

#3094 Re: Sarajevska zicara?

Post by costacurta »

alibaba_i_30_godina wrote: Zašto bih to radio, možda sam ja Skaka lično? :evil:

S ovakvim primitivcima inače dalje ne razgovaram, a sada me zaista i ne čudi što si tako prošao sa tom "grupom". Ko zna na koji način si ti "rezervisao" te karte preko telefona. Ljudi su očito odradili svoj posao kako treba.

Hvala sto misliš da sam jos jedan uhljeb. Ali, nažalost sto bi mnogi pomislili, ipak nisam. Ja sam samo guzonjin sin i guzonja junior. :oops:

Okej. Najs.
Šabane, u prvom postu koji koji si mi replicirao IKAD si me ponižavao i ismijavao. Možda očekuješ slatko i sokom da te počastim?
Al kad vidiš tvoje postove lako se zaključi da si nafuran da si neka extra klasa jer imaš PhD kako voliš reći, a ustvari si razmaženo derište, iskompleksirano, pun predrasuda i stereotipa. Omalvažavaš i ponižavaš druge osim na PDFu Bez cenzure gdje se ne štediš što jasno implicira da si zagorio, možda metneš nešto na belegiju, da izbaciš te frustracije iz sebe. FEEL FREE doktore PhD :lol:
Sad gud baj
Thorgerson

#3095 Re: Sarajevska zicara?

Post by Thorgerson »

un1ted wrote:
Thorgerson wrote: U Dubrovniku je za turiste 100 kn, za domace 15 kn (i to btw samo za Dubrovčane). Trebevićka nije samo za sarajlije 6 KM, nego za sve BH državljane.
Zicara nije obnovljena na incijativu građana BIH, niti samo sa njihovim novcem.
Zicara nije obnovljena ni sa novcem turista. Nego je obnovljena jednim dijelom novcem jednog covjeka - stranca.

Offerman dao 7,5 mil KM
Mi cemo dati 13 mil KM

I jeste obnovljena na incijativu građana. Šta misliš Offermann sam napravio studiju izdvoljivosti i palo mu napamet odoh obnovit žičaru u Sarajevu. Pa i on sam je rekao da su mu to predložili ovdje u Sarajevu da se uradi. Konkretno prof Domazeta sa Ekonomskog fakulteta.
Thorgerson

#3096 Re: Sarajevska zicara?

Post by Thorgerson »

Korisničkoime wrote: Da mi smo bas konkurentni Dubrovniku.
Nas turizam je u povoju, ko novorodjence ni 10% potencijala nismo iskoristili i ako zelimo ikada da budemo i blizu neke ozbiljne turistice destinacije nebi trebali da pisamo po turistima a osjecaj da se neko pisa po tebi nije nuzno vezan s novcem tj.da li je nesto nekom skupo ili nije.
Kazem nije pametno jer turizam je fragilna grana, valja 101 stvar ispunit, udovoljit, udramit pogotovo je bitno ostaviti dobar utisak na samom pocetku, kasnije kada se etabliras kao destinacija mozes sebi i neki lapsus dozvolit al eto mi uvijek sve znamo a ipak smo zadnja rupa na sviralu na svim poljima.
Opet ponavljam, navedi mi neki link sa recenzijama gdje stranci to pišu i pljuju po nama zbog različitih cijena karti i ja odmah mijenjam mišljenje.

A ja cu ti ako ti je potrebno, navesti jedno 10 linkova sa recenzijama gdje turisti pisu kako je ovo smijesno jeftin grad.

Eto.
dječak sa šibicama

#3097 Re: Sarajevska zicara?

Post by dječak sa šibicama »

Ne trebaju ti nadrkane tete na zicari, imas ih i na forumu.

Sha ba turistu jedan ako ti se ne svidja, shic odavde. Ali ostavi pare.

Prosjecni bosanceros.
Korisničkoime

#3098 Re: Sarajevska zicara?

Post by Korisničkoime »

Thorgerson wrote:
Korisničkoime wrote: Da mi smo bas konkurentni Dubrovniku.
Nas turizam je u povoju, ko novorodjence ni 10% potencijala nismo iskoristili i ako zelimo ikada da budemo i blizu neke ozbiljne turistice destinacije nebi trebali da pisamo po turistima a osjecaj da se neko pisa po tebi nije nuzno vezan s novcem tj.da li je nesto nekom skupo ili nije.
Kazem nije pametno jer turizam je fragilna grana, valja 101 stvar ispunit, udovoljit, udramit pogotovo je bitno ostaviti dobar utisak na samom pocetku, kasnije kada se etabliras kao destinacija mozes sebi i neki lapsus dozvolit al eto mi uvijek sve znamo a ipak smo zadnja rupa na sviralu na svim poljima.
Opet ponavljam, navedi mi neki link sa recenzijama gdje stranci to pišu i pljuju po nama zbog različitih cijena karti i ja odmah mijenjam mišljenje.

A ja cu ti ako ti je potrebno, navesti jedno 10 linkova sa recenzijama gdje turisti pisu kako je ovo smijesno jeftin grad.

Eto.
Ne sadrzi se cjeli zivot na netu prijatelju, usmena reklama, bilo losa ili dobra i dalje je dominantan oblik iz razloga sto je najpouzdaniji, svako vise vjeruje prijateljovom dojmu iz prve ruke nego recenziji na netu za koju ne znas ko je objavio odnosno kakva je osoba u pitanju, takve usmene reklame ne mozes provjerir.
Pored toga i ja tebi ponavljam da nije pitanje jeftino ili skupo da nije samo u pitanju novac koji ti daje osjecaj nelahode ili nezadovoljstva.
Posto kao sto vec rekoh smo kao turisticka destinacija u povoju, mislim da se slazes da smo jos uvijek daleko od etablirane turisticke destinacije nije pametno uopste ni rizikovati losu reklamu ako je mozes sprijeciti.
Ali necemo doci do nekog konsenzusa, ja mislim da nije ok imati razlicite cijene za razlicite kategorije lica bez obzira o kojoj je kategoriji rijec - kod nas stranac domaci.
Thorgerson

#3099 Re: Sarajevska zicara?

Post by Thorgerson »

Korisničkoime wrote: Ne sadrzi se cjeli zivot na netu prijatelju, usmena reklama, bilo losa ili dobra i dalje je dominantan oblik iz razloga sto je najpouzdaniji, svako vise vjeruje prijateljovom dojmu iz prve ruke nego recenziji na netu za koju ne znas ko je objavio odnosno kakva je osoba u pitanju, takve usmene reklame ne mozes provjerir.
Pored toga i ja tebi ponavljam da nije pitanje jeftino ili skupo da nije samo u pitanju novac koji ti daje osjecaj nelahode ili nezadovoljstva.
Posto kao sto vec rekoh smo kao turisticka destinacija u povoju, mislim da se slazes da smo jos uvijek daleko od etablirane turisticke destinacije nije pametno uopste ni rizikovati losu reklamu ako je mozes sprijeciti.
Ali necemo doci do nekog konsenzusa, ja mislim da nije ok imati razlicite cijene za razlicite kategorije lica bez obzira o kojoj je kategoriji rijec - kod nas stranac domaci.
Pa dobro, sta su ti rekli usmeno. Evo navedi konkretno? Ili onako pricas napamet? Puno im 20 KM ili im je nepravedno to što domaći plaćaju 6 KM i oni plaćaju 20 KM i da neće više nikada doći ovdje. Iako ih niko nije zakinuo jer je objavljeno jedno 50 puta i fino istaknuto koje su cijene itd (npr. za dubrovačku to nije slučaj, uopšte nemaš na stranici da su cijene za domaće niže.).

Posto sam se susreo sa odredjenim brojem turista, niko od njih mi nije spomenuo nikakvu cijenu za zicaru. Nit ga je bolio qrac. Ljudi imaju plate po 8000-9000 KM i taman ce meni on se zalit joj pa sta vam je ba ono zicara jeftinija za 14 KM. A znaju svi kakva je ovdje situacijai da su primanja 10x manja. Nebitno i da imaju manje plate. Ja npr. uopste nikada nisam razmisljao kad sam bio vani, da li domaci imaju manje cijene necega. I da imaju, meni licno to uopste ne bi smetalo. Zasto vama smeta i zasto se vi toliko brinete nemam pojma.

Uostalom kome je skupo i ko misli da ce biti zakinut, neka ne ide. I kraj price. Pa ne posjecujem ni ja sve atrakcije kada putujem, odredim sta hocu, sta necu, za sta mi se isplati dati novac.

Ono što je činjenica jeste da jedan turist u Sarajevu može obići sve atrakcije za manje od 50 EUR. Može obići više muzeja, može se voziti žičarom, može posjetiti planine, i ostane mu još za 10 u po somuna. Ti za 50 EUR u nekom evrospkom gradu možeš samo mahati ušima.

I jos jednom, po ko zna koji put da se objasni. Zicara nije samo turisticka atrakcija, kako je to u mnogim drugim gradovima. Trebević je sarajevsko izletište, gdje se na taj način želi obezbjediti što lakši pristup da ljudi mogu izaći u prirodu - koje u gradu praktično nema - jer nema prostora za to.
alibaba_i_30_godina

#3100 Re: Sarajevska zicara?

costacurta wrote:
alibaba_i_30_godina wrote: Zašto bih to radio, možda sam ja Skaka lično? :evil:

Okej. Najs.
Šabane, u prvom postu koji koji si mi replicirao IKAD si me ponižavao i ismijavao. Možda očekuješ slatko i sokom da te počastim?
Al kad vidiš tvoje postove lako se zaključi da si nafuran da si neka extra klasa jer imaš PhD kako voliš reći, a ustvari si razmaženo derište, iskompleksirano, pun predrasuda i stereotipa. Omalvažavaš i ponižavaš druge osim na PDFu Bez cenzure gdje se ne štediš što jasno implicira da si zagorio, možda metneš nešto na belegiju, da izbaciš te frustracije iz sebe. FEEL FREE doktore PhD :lol:
Sad gud baj
:lol: :-) Jesil' tako možda tersao i na šalteru kada si morao platiti kartu i čekati na red i kabinu da dođe? :oops:
Baš mi sada žao što pred vas nisu prostrli onaj bosanski ćilim, da smo znali ne bi ga nikada postavili ispred pozorišta. Šta će tamo svakako?!

A niko te nije ponižavao, već se čudio tvojoj neorganizovanosti i neinformisanosti.

I koja to ćevabdžinica na Baščaršiji ima kapaciteta da odjednom primi 90 ljudi? Nijedna. Šta je problem što ste čekali?! :-)
Post Reply