Sarajevska zicara?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Kad ce radovi na zicari poceti?

2011
14
5%
2012
18
6%
2013
8
3%
2014
6
2%
2015
46
16%
nikad
197
68%

Total votes: 289

insomnia78

#2551 Re: Sarajevska zicara?

Post by insomnia78 »

:lol:
shake69

#2552 Re: Sarajevska zicara?

Post by shake69 »

A gdje budu gondole kad ´´spavaju´´, zna li neko?
zateznistub

#2553 Re: Sarajevska zicara?

Post by zateznistub »

shake69 wrote:A gdje budu gondole kad ´´spavaju´´, zna li neko?
Pored dolazne stanice je spavaona
karanana

#2554 Re: Sarajevska zicara?

Post by karanana »

moze ime i profl machicha se gornje slike?
Thorgerson

#2555 Re: Sarajevska zicara?

Post by Thorgerson »

dječak sa šibicama wrote:ko nece da pije pivu, ne mora, naruci sok... ko hoce, ne moze, jer nema... a to je po svakoj logici stvari NAMETANJE svjetonazora

moze shisha, moze svaleracija, ali mojne alkohola

na rende kora
Ja u svedskoj htio da kupim vodku i normalno prvi put tamo kad sam bio nemam pojma, odem logicno u najveci jebeni market koji sam vidio. Trazim, trazim nigdje.

I uspijem se nekako sporazumjeti sa prodavacicom, uglavnom u marketu nema zestokog pica, pa cak ni vina.

Imaju posebnu prodavnicu za to koja se nalazi odmah blizu pored. Zato jer drzava prodaje alkohol.

I sta je sad to? Sta bi dobri bosnjo na to tek reko? Dakle, zaboravi ono u granapu manjoj samoposluzi da ces kupiti ista zesce od nekakvog laganog pivca.

Poenta. Mi smo previse lagodni. Ono mora da bude sve, uvijek i tacka. I zamisli jos ova gore prodavnica radi do 18h. Znaci hoces da kupis kakvu zescu zavrsis s poslom u 17h i trci kupuj. Al nebitno opet sve funkcionise, jer se ljudi nauce.

Ako nema tu alkohola idi tamo gdje ima ako ti se pije i rijesen problem.
Mayhem

#2556 Re: Sarajevska zicara?

Post by Mayhem »

Thorgerson wrote:
dječak sa šibicama wrote:ko nece da pije pivu, ne mora, naruci sok... ko hoce, ne moze, jer nema... a to je po svakoj logici stvari NAMETANJE svjetonazora

na rende kora
Ja u svedskoj htio da kupim vodku i normalno prvi put tamo kad sam bio nemam pojma, odem logicno u najveci jebeni market koji sam vidio. Trazim, trazim nigdje.

I uspijem se nekako sporazumjeti sa prodavacicom, uglavnom u marketu nema zestokog pica, pa cak ni vina.

Imaju posebnu prodavnicu za to koja se nalazi odmah blizu pored. Zato jer drzava prodaje alkohol.

I sta je sad to? Sta bi dobri bosnjo na to tek reko? Dakle, zaboravi ono u granapu manjoj samoposluzi da ces kupiti ista zesce od nekakvog laganog pivca.

Poenta. Mi smo previse lagodni. Ono mora da bude sve, uvijek i tacka. I zamisli jos ova gore prodavnica radi do 18h. Znaci hoces da kupis kakvu zescu zavrsis s poslom u 17h i trci kupuj. Al nebitno opet sve funkcionise, jer se ljudi nauce.

valjda postoji razlika izmedju kupovine u prodavnici i u ugostiteljskom objektu. ne mijesaj pojmove.

po evropi radnje i ne rade nedeljom pa je i to normalno, znaju ljudi i ogranizuju se. i postoje radnje specijalizovane za alkohol.
archi_a

#2557 Re: Sarajevska zicara?

Post by archi_a »

U državi Bosni i Hercegovini nije zakonom zabranjeno prodavanje alkoholnih pića, osim naravno na nekim lokacijama blizu škola, licima ispod 18 itd., mada se ni to poštuje. Dakle, odluka o neprodavanju određenih proizvoda je u isključivoj nadležnosti i odluci privrednog subjekta koje hoće registrovati takvu djelatnost. Zaključak: ja kao ugostitelj odlučio da ne prodajem alkohol, ne interesuje me ta klijentela, pucam na totalno druge potrošače i goste. Ako ti se ne sviđa, ideš u drugi objekat gdje možeš kupiti, i obrnuto, ako mi se ne sviđaju mjesta gdje se pije, biram drugi objekat. To nema nikakve veze sa ljudskim pravima ili uvođenjem šerijata. A naravno, možete misliti i pisati šta god hoćete, koga boli...... Ništa drugo ni ne preostaje :D
problemnatravunu

#2558 Re: Sarajevska zicara?

Post by problemnatravunu »

Image

Evo male pomoci šetačima, turistima i drugima....
Dakle oznacena je stanica žičare, crvena staza je kroz šumu, prilično strmo i slabo uređena, izađe na parking preko puta Pine!Roditelji sa djecijim kolicima, zaboravite ovu varijantu!
Zeleno i plavo su druge dvije mogućnosti, asfaltni put-staza, zeleni opet do Pine, za one koji ne piju alkohol :D , a plavi do Brusa , gdje ima svega :mrgreen: :lol:

Eto nadam se da sam pomogao , kako domaćim, tako i strancima !

U nedelju sam pjehaka bacio sve tri ture, nisam se vozio u žičari, nego autom gore na parking i šetnja..... :sretan:
Nedoumica

#2559 Re: Sarajevska zicara?

Post by Nedoumica »

Hvalaaaa :kiss:
Jesu teške staze za manju djecu bez kolica?
perfect_guy

#2560 Re: Sarajevska zicara?

Post by perfect_guy »

zelena je sve asfalt, samo pred stanicom ima malo uspona
holowey

#2561 Re: Sarajevska zicara?

Post by holowey »

Nedoumica wrote:Hvalaaaa :kiss:
ne znam za ovu konkretnu stazu, ali kengurko+kisobran kolica pa ako staza nije bas za tockova, kengurko, gdje mogu tockovi kolica... lagana su pa ih nije tesko nositi... a gdje se pauze prave, spustis dijete u kolica...
problemnatravunu

#2562 Re: Sarajevska zicara?

Post by problemnatravunu »

holowey wrote:
ne znam za ovu konkretnu stazu, ali kengurko+kisobran kolica pa ako staza nije bas za tockova, kengurko, gdje mogu tockovi kolica... lagana su pa ih nije tesko nositi... a gdje se pauze prave, spustis dijete u kolica...
Po mom mišljenju, manja djeca bi mogla to prehodati uz pratnju ali uzbrdo, dakle od parkiralista prema stanici, u kontra smjeru je nizbrdo, i ima više šanse da se oklizne i padne
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2563 Re: Sarajevska zicara?

Post by _BataZiv_0809 »

Thorgerson wrote:

na rende kora

Svedska ti je totalno promasen primjer.
mistek

#2564 Re: Sarajevska zicara?

Post by mistek »

Ja opet ponavljam - činjenica da nema alkohola u ovakvom lokalu privući će više ljudi nego što će odbiti. A, svaki kafić koji je privatno vlasništvo ima pravo na vlastitu politiku što se toga tiče i ne vidim šta se ima iko buniti. U gradu postoji sigurno stotine objekata koji ne služe alkohol i regularno posluju. Štaviše, usudio bih se reći da su takvi lokali ubjedljivo najprometniji.

I svaki put frka oko iste stvari. Otvara se BBI, zakletve da se neće nikad otići jer nema alkohola; otvara se SCC, prognoze da će propasti bez alkohola; Sunnyland, nema šanse da opstane bez pive, i tako u nedogled :D
Logovan

#2565 Re: Sarajevska zicara?

Post by Logovan »

mistek wrote: I svaki put frka oko iste stvari. Otvara se BBI, zakletve da se neće nikad otići jer nema alkohola; otvara se SCC, prognoze da će propasti bez alkohola; Sunnyland, nema šanse da opstane bez pive, i tako u nedogled :D
Ma pusti glupe priče. Svaki put jedno te isto se lupa. :-)
Qler

#2566 Re: Sarajevska zicara?

Post by Qler »

Vala ja pijem, ali mi nikad nije palo na pamet odoh u trzni centar i da pivo popijem (doduse ne pijem pivu :) ali svejedno)...

A i kad odem na planinu nije mi do cuge, iako razumijem kad neko hoće hoće nešto slatko :) pa slatko popije pivo :D
mali_balon

#2567 Re: Sarajevska zicara?

Post by mali_balon »

Bio neki dan ceko sat vremena...haj nema veze......ali prijmetih opet ima nekih koji mogu da ne cekaju odma ikh preko reda neki njihov rodjak komsija brat pizda materina ono propusti....i oni onako ponosi udju i smjeskaju se.......a vamo im 100ljudi jebe sve zivo....naravno 100 ljudi pizde a i ja medju njima niko nista ne progovara....ali ljudi mene bi bilo stid tako preko reda, ja bi u zemlju propo...jesam li ja normalan
Nedoumica

#2568 Re: Sarajevska zicara?

Post by Nedoumica »

problemnatravunu wrote:
holowey wrote:
Po mom mišljenju, manja djeca bi mogla to prehodati uz pratnju ali uzbrdo, dakle od parkiralista prema stanici, u kontra smjeru je nizbrdo, i ima više šanse da se oklizne i padne
Tnx moji su preveliki za nosanje (il sam ja premala :) ), vjezbacemo prvo kracu relaciju a mozemo se vazda I vratiti.
E sad jedva cekam da probam novu zicaru :)
dječak sa šibicama

#2569 Re: Sarajevska zicara?

Post by dječak sa šibicama »

nece propasti ni SCC ni BBI, imaju oni svoju klijentelu, kao sto nece propasti ni Brus dok je onih koji vole pivkaru

i milina
DaysleepeR

#2570 Re: Sarajevska zicara?

Post by DaysleepeR »

mistek wrote:Ja opet ponavljam - činjenica da nema alkohola u ovakvom lokalu privući će više ljudi nego što će odbiti. A, svaki kafić koji je privatno vlasništvo ima pravo na vlastitu politiku što se toga tiče i ne vidim šta se ima iko buniti. U gradu postoji sigurno stotine objekata koji ne služe alkohol i regularno posluju. Štaviše, usudio bih se reći da su takvi lokali ubjedljivo najprometniji.

I svaki put frka oko iste stvari. Otvara se BBI, zakletve da se neće nikad otići jer nema alkohola; otvara se SCC, prognoze da će propasti bez alkohola; Sunnyland, nema šanse da opstane bez pive, i tako u nedogled :D
jeste glupa priča i zakeranje oko alkohola i tako je, ima gazda pravo da nudi i ne nudi šta god želi.

s druge strane da se otvori kafana u kojoj gole žene nude krmetinu na pladnju i u kojoj nema ništa osim alkohola, itekako bi ih tukli i narod i milicija

tako da te SDA floskule "čovjekovo vlasništvo njegova stvar" samo funkcionišu u jednom smjeru
archi_a

#2571 Re: Sarajevska zicara?

Post by archi_a »

I u centru centra otvoren lokal, ko fol hooters :D

https://www.klix.ba/lifestyle/hranaipic ... 80407027#1

"bošnjački" trgovački lanac
Image

Malo dosadna ta priča o "SDA floskulama". Kakva zadrtost. Treba doć u Sarajevo, vidjeti, razgledati. :oops:
SDA stranka, a ni bošnjaci generalno u gradovima u kojima su većina nemaju problem sa drugim i drugačijim, za ovo drugo se treba obratiti mitomanima i onima koji se pojedoše što ima žičare, što ima Bosne i bosanskog jezika, generalno.
Last edited by archi_a on 25/04/2018 16:11, edited 1 time in total.
detroit-mercy

#2572 Re: Sarajevska zicara?

Post by detroit-mercy »

_BataZiv_0809 wrote:
Thorgerson wrote:

na rende kora

Svedska ti je totalno promasen primjer.
Znas u koliko restorana u Hamerici ne toce alkohol, proguglaj malo dry counties :mrgreen: Prenerazio bi se :mrgreen: .
Zejnep

#2573 Re: Sarajevska zicara?

Post by Zejnep »

Vozila sam se maloprije žičarom :sretan:
zateznistub

#2574 Re: Sarajevska zicara?

Post by zateznistub »

Zejnep wrote:Vozila sam se maloprije žičarom :sretan:
Utisci?
Jel bio red, obzirom da je radni dan
Zejnep

#2575 Re: Sarajevska zicara?

Post by Zejnep »

zateznistub wrote:
Zejnep wrote:Vozila sam se maloprije žičarom :sretan:
Utisci?
Jel bio red, obzirom da je radni dan
Ma kakav red. Bilo nas 20-ak. Ja sama u kabini bila u oba pravca. Zbrisala sa posla i gore. Utisci onako obzirom da gore nema ništa. Ali ni-šta. Pravo malo gradilište.

Ja sam i otišla da se samo provozam ovaj put. Valjda će uskoro biti nešto gdje će se moći sjesti. Popiti kafa.

I da, radi klima u kabinama. Puše, odnese. :lol:
Doduše puše i vjetar. Par puta mi je zatreso kabinu. Maaaalo sam se prepala.

Ali pogled ... :-) :thumbup: veličanstven :D
Post Reply