Sarajevska zicara?
- Control panel
#1901 Re: Sarajevska zicara?
Drago mi je da je ocela raditi,
Ali su od ovoga napravili cirkus. Pa skaka bolan nisi spejs satl napravio. Osim toga nisi ti jedini zasluzan.
Ali su od ovoga napravili cirkus. Pa skaka bolan nisi spejs satl napravio. Osim toga nisi ti jedini zasluzan.
-
hurmasica
#1904 Re: Sarajevska zicara?
Zna li iko mogu li djecija koloca u zicaru i placali se za kolica?
- Connaisseur Karlin
#1905 Re: Sarajevska zicara?
narode, kako je voznja na zicari
hocu i ja 
- dječak sa šibicama
#1906 Re: Sarajevska zicara?
ali shega mi ona glumica sto je glumila sekretaricu Fadilu Opancicu, ovdje angazovana da cita ode 'covjeku koji nas je poveo' odnosno Skaki
nama ne trebaju nadrealisti, mi zivimo nadrealizam
- BordoSarajevo
#1907 Re: Sarajevska zicara?
Pa šta radiš na temi žičare ako ti nije bitna? Furaj tamo završavaj vodi i ostalo. Ili treba sve da stane dok se kirtike izredaju pa ćemo nastaviti sa životom? Daj ba..Kaligrafija wrote:Ma bitna je zicara, sto ponovo nestaje vode, koga zaboli...
- BordoSarajevo
#1908 Re: Sarajevska zicara?
Danas ti ne bih preporičio s kolicima da ideš. Dok se smanje gužve onda da.hurmasica wrote:Zna li iko mogu li djecija koloca u zicaru i placali se za kolica?
-
mistek
#1909 Re: Sarajevska zicara?
Vala je neshvatljiv mentalitet onih koji svaku lijepu vijest poprate sa 1.000 zamjerki i komentara tipa "bolje da su ovo drugo". To bi sve bilo ok da su oni imali 5 miliona i skljkali ih u žičaru, a postoji važniji problem. Ovako, napokon je Grad Sarajevo kao institucija uradio nešto iz njihove nadležnosti. Bilo kako bilo, svaka čast i Skaki jer je priču aktuelizirao, iznio i jer su gneralno neke stvari aktuelizirane. Stanje u zemlji, politici, Skakinoj stranci je tako da ne može ništa bez preseravanja, bez tih govora kao da je oslobodio Berlin i svakome je jasno valjda da Skaka nije aman gradonačelnik, ali je u odnosu na prethodnike makar nekakva bolja verzija.
Generalno, lijepa stvar za Sarajevo. Sarajevo sa žičarom postaje ljepše, prepoznatljivije, otvaraju se nove mogućnosti, turistički odlično. Za građane Sarajeva i direktno i indirektno lijepa stvar. Sada slijedi još mnogo posla, što na dolaznoj stanici, što i na Bistriku dole. Realno, treba to jako srediti, s ukusom.
Žičarom upravlja JP Sarajevo? Koliko ja na netu vidim, ljudi imaju web stranicu, a kao da je i nemaju. nenormalno je u modernom svijetu da već danas u 11:00 nije puštena u rad stranica sa svim podacima o žičari. Radno vrijeme?
Generalno, lijepa stvar za Sarajevo. Sarajevo sa žičarom postaje ljepše, prepoznatljivije, otvaraju se nove mogućnosti, turistički odlično. Za građane Sarajeva i direktno i indirektno lijepa stvar. Sada slijedi još mnogo posla, što na dolaznoj stanici, što i na Bistriku dole. Realno, treba to jako srediti, s ukusom.
Žičarom upravlja JP Sarajevo? Koliko ja na netu vidim, ljudi imaju web stranicu, a kao da je i nemaju. nenormalno je u modernom svijetu da već danas u 11:00 nije puštena u rad stranica sa svim podacima o žičari. Radno vrijeme?
- trambusek88
#1910 Re: Sarajevska zicara?
Za koji dan ćemo se svakako vratiti svojim svakodnevnim problemima. Možda će se o žičari pisati još 2-3 dana, i ko zna kad opet.
Tako da ne razumijem ove komentare, dosta više udaviste sa žičarom...
Isto kad bi Bosna i Hercegovina postala prvak svijeta u fudbalu, sutra bi neko rekao udaviste s tim prvenstvom. Prvaci pa šta.
Moja mala zamjerka je što nisu numerisane kabine, a mislim da to može zatrebati. Na svakoj ozbiljnoj žičari su numerisane kabine.
Tako da ne razumijem ove komentare, dosta više udaviste sa žičarom...
Isto kad bi Bosna i Hercegovina postala prvak svijeta u fudbalu, sutra bi neko rekao udaviste s tim prvenstvom. Prvaci pa šta.
Moja mala zamjerka je što nisu numerisane kabine, a mislim da to može zatrebati. Na svakoj ozbiljnoj žičari su numerisane kabine.
- zateznistub
#1911 Re: Sarajevska zicara?
Obavio se hadž

- Kaligrafija
#1912 Re: Sarajevska zicara?
Gdje da vodu zavrsavam!?? Da Bog da mu svaki dan redukcija vode bila ko god tako razmislja...BordoSarajevo wrote:Pa šta radiš na temi žičare ako ti nije bitna? Furaj tamo završavaj vodi i ostalo. Ili treba sve da stane dok se kirtike izredaju pa ćemo nastaviti sa životom? Daj ba..Kaligrafija wrote:Ma bitna je zicara, sto ponovo nestaje vode, koga zaboli...
Jebes zicaru...ja ko rodjeni Sarajlija imam pravo to da kazem, otisao sam prije rata mali milion puta, dok su se mnogi ovde vozali na tuti, sad sa ovakvim cijenama otici cu jednom, samo da zadovoljim neku nostalgiju i tako ce 99% raje...nas cetvoro da odemo, 24 KM...Dvanest litara benzina, a treba mi litar da odem na Trebevic automobilom i da se vratim...! Mjesec dana ce biti pomama za zicarom i skoro niko nece ici osim stranaca i pokoje dobrostojece porodice, da malo se pokaze djeci kako to izgleda! Pa kad bude naslov u novinama, zicara pravi gubitke, jer nema novca za odrzavanje, pitat cu te ja!! A meni je voda potreba, a zicara nije, istim tim politicarima, koji su i ovo cudo napravili zahvaljujuci donacijama, uvijek treba da je prvi prioritet egzistencijalno! Sta predstavlja meni ova danasnja zicara u odnosu na onu Titinu koja je bila umjetnost, kao i tadasnje Sarajevo, cisti kic, kao i urbanizam ovog grada, a Bgm i danasnji stanovnici ovog grada, velika vecina!
Kao "mi smo" nekog pobijedili sa ovim, da onim "gore" kazemo, e gledaj, a bijeda i "oni" i "mi", pobijedili smo mi kurac, pobijedilo je par robovlasnickih familija!
- Kaligrafija
#1913 Re: Sarajevska zicara?
dječak sa šibicama wrote:ali shega mi ona glumica sto je glumila sekretaricu Fadilu Opancicu, ovdje angazovana da cita ode 'covjeku koji nas je poveo' odnosno Skaki
U zemlji Fadila Opancica!
-
dezurni_ucenik
#1914 Re: Sarajevska zicara?
Fina vijest samo ne kontam tolike negativne komentare. Valjda misle da Sarajevo treba da bude prikazano ko birvaktile u vijestima Riste Djoge.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1915 Re: Sarajevska zicara?
Jedva cekam da se provozam, ali dok malo prodje guzva. 
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#1916 Re: Sarajevska zicara?
A da je gužva, gužva je...

- zateznistub
#1917 Re: Sarajevska zicara?
Ali je vrijedilo čekati...Pitar sa Kariba wrote:A da je gužva, gužva je...![]()
- So What!
#1918 Re: Sarajevska zicara?
Kaligrafija wrote:Gdje da vodu zavrsavam!?? Da Bog da mu svaki dan redukcija vode bila ko god tako razmislja...BordoSarajevo wrote:Pa šta radiš na temi žičare ako ti nije bitna? Furaj tamo završavaj vodi i ostalo. Ili treba sve da stane dok se kirtike izredaju pa ćemo nastaviti sa životom? Daj ba..Kaligrafija wrote:Ma bitna je zicara, sto ponovo nestaje vode, koga zaboli...
Jebes zicaru...ja ko rodjeni Sarajlija imam pravo to da kazem, otisao sam prije rata mali milion puta, dok su se mnogi ovde vozali na tuti, sad sa ovakvim cijenama otici cu jednom, samo da zadovoljim neku nostalgiju i tako ce 99% raje...nas cetvoro da odemo, 24 KM...Dvanest litara benzina, a treba mi litar da odem na Trebevic automobilom i da se vratim...! Mjesec dana ce biti pomama za zicarom i skoro niko nece ici osim stranaca i pokoje dobrostojece porodice, da malo se pokaze djeci kako to izgleda! Pa kad bude naslov u novinama, zicara pravi gubitke, jer nema novca za odrzavanje, pitat cu te ja!! A meni je voda potreba, a zicara nije, istim tim politicarima, koji su i ovo cudo napravili zahvaljujuci donacijama, uvijek treba da je prvi prioritet egzistencijalno! Sta predstavlja meni ova danasnja zicara u odnosu na onu Titinu koja je bila umjetnost, kao i tadasnje Sarajevo, cisti kic, kao i urbanizam ovog grada, a Bgm i danasnji stanovnici ovog grada, velika vecina!
Kao "mi smo" nekog pobijedili sa ovim, da onim "gore" kazemo, e gledaj, a bijeda i "oni" i "mi", pobijedili smo mi kurac, pobijedilo je par robovlasnickih familija!

- manijak1
#1919 Re: Sarajevska zicara?
Meni bode oči ona zastava , zar niste u bojkotu, tj. štrajku , obustavi ?
Nije žičara stadion .....a i da jest kako ste naopaki ako je neko u štrajku onda nema zvaničnih obilježja te male navijačke grupice jer kako piše ko ode na žičaru ili u granap ili na koncert
s obilježjima FCS taj nije Hordaš.
I to navalili što je danas bajde ? Ne idete u Mostar , možete sutra mahat iz žičare .... 6KM je povratna
mi ćemo svakako poslije Širokog se vozat u pravcu prema gore
pa ćemo pješke dole i opet gore
.
3 KM solidarno ostavljamo vama
da izdržite štrajk.
Gužva , kažeš

Nije žičara stadion .....a i da jest kako ste naopaki ako je neko u štrajku onda nema zvaničnih obilježja te male navijačke grupice jer kako piše ko ode na žičaru ili u granap ili na koncert
I to navalili što je danas bajde ? Ne idete u Mostar , možete sutra mahat iz žičare .... 6KM je povratna
3 KM solidarno ostavljamo vama
Gužva , kažeš
-
made_in_sarajevo
#1920 Re: Sarajevska zicara?
Manijak
Haj necemo dalje to.
Od kad do kad radi zicara jel ko vidio?
Haj necemo dalje to.
Od kad do kad radi zicara jel ko vidio?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1921 Re: Sarajevska zicara?
od 12 do podne 
- karanana
#1922 Re: Sarajevska zicara?
hajmo utisci ovi sto su se provozali.....
kakva je kabina? ima li grijanje/klima? ima li kakva mjuza unutra? je li secija udobna? ljulja li se previse? drnda li kad uleti na tockove kod stubova? kako je uci/izaci....hajmo...gorim od uzbudjenja.
kakva je kabina? ima li grijanje/klima? ima li kakva mjuza unutra? je li secija udobna? ljulja li se previse? drnda li kad uleti na tockove kod stubova? kako je uci/izaci....hajmo...gorim od uzbudjenja.
-
made_in_sarajevo
#1923 Re: Sarajevska zicara?
Petkom hodza pravdabitanga_sa_otesa wrote:od 12 do podne
- Faruk
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga
#1924 Re: Sarajevska zicara?
koliko traje vožnja u jednom smjeru?
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#1925 Re: Sarajevska zicara?
Lijepe su kabine, široke, svijetle, pogled je baš dobar. Bit će i bolji kad zarastu "ožiljci" od gradnje po Trebevicu. Lako se ulazi i izlazi, vrata se automatski otvore i kabina ide skroz polako. Osmero može sjesti prilično komforno.
Jbg sad klima i grijanje ne znam. Još je danas haos bio, guranje, navalio svijet, neke delegacije zakašnjele....
Vožnja je prilično tiha i mirna.
Uglavnom lijepo je, djeca su oduševljenja do padanja u nesvijest.
Jbg sad klima i grijanje ne znam. Još je danas haos bio, guranje, navalio svijet, neke delegacije zakašnjele....
Vožnja je prilično tiha i mirna.
Uglavnom lijepo je, djeca su oduševljenja do padanja u nesvijest.