Dok je bilo Semihe pricale se jos nesto, ali sad nesto.
Koliko ja znam dio zarade Duhova Sarajeva je trebao otici u obnovu zicare.

Moderator: O'zone
Ako je ovo njesra od filma zaradilo i marku, ja cu sam napraviti zicaru do Trebevica.sarajevsko_pivo wrote:
chengaba wrote:Žičara ako se izgradi prolazila bi kroz oba entiteta, a to je kod nas za uraditi nešto![]()
Severina. Bolji joj je onaj film gdje je radnja smještena u jahtisamo malo wrote:Ako je ovo njesra od filma zaradilo i marku, ja cu sam napraviti zicaru do Trebevica.sarajevsko_pivo wrote:
samo malo wrote:Ako je ovo njesra od filma zaradilo i marku, ja cu sam napraviti zicaru do Trebevica.sarajevsko_pivo wrote:
pametni ljudi, dok se u sarajevu nesto dogovaraju, seru, izmisljaju, ljudi rade. ne cekaju nikoga vec rade. bjelasnica ima sistem za vjestacki snijeg koji jos nije placen pa nije u upotrebi. jahorina se veze sa palama, a bila je ideja da se napravi zicara iz hrasnice do igmana. pa i to sada stoji. dotle, pametni ljudi naprave projekat, dogovore se, nadju investitora i hajde u realizaciju. zato ce jahorina i ove godine biti posjecenija od bjelasnice 100 puta a svake godine je sve vise i vise.Edin H. wrote:Pa dobro ako necemo zicarom na Trebevic mozda odemo gondolom na Jahorinu![]()
Gondola Pale-JahorinaIz Sarajeva ponovo lijepe vijesti koje najavljuju da bi se u budućnosti do Jahorine moglo gondolom iz Pala, a nakon toga i skijaškom stazom nazadKako javlja Jahorinalive.net u Sarajevu je ovih dana na posebnoj sjednici SO Pale usvojen plan kojim bi se stvorili preduvjeti za izgradnju "Jahorina ekspress" gondole.
Optimistični planovi najavljuju kako bi se ovim projektom, vrijednim više od 15 milijuna Eura, Jahorina i Pale povezali već početkom sezone 2011/2012, a radovi bi trebali početi već na proljeće.
Izgradnja sjedeće gondole s kabinama za dvanaestoro ljudi, koja bi put Pale-Jahorina prevaljivala za 15-ak minuta, povjerena je renomiranoj tvrtki Leitner, a u planu je i izgradnja međustanice na Ravnoj planini, za sve one željne bavljenja nordijskim disciplinama.
U podnožju gondole izgradit će se i parking za više od 500 osobnih vozila te 35 autobusa, a druga faza projekta uključivala bi čak i izgradnju nove staze koja bi se spuštala sa Jahorine do parkinga na Palama.
Nakon šesterosjeda u prošloj sezoni, te izgradnje sustava umjetnog zasnježenja u ovoj sezoni, ovo su zaista lijepe i hvalevrijedne vijesti s Jahorina koja se polako, ali sigurno, pretvara u moderni skijaški centar kakav je i zaslužila biti.
sarajevsko_pivo wrote:Sta bi sa ovim projektom?
Dok je bilo Semihe pricale se jos nesto, ali sad nesto.
Sto ako su uspjeli napraviti program i uzeti iz EU fondova to je za pohvaliti.StupskaBitanga wrote:Po meni najgori dio teksta koji sam pročitao je kada je Behmen rekao tražit ćemo donacije![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jesmo li mi sposobni za išta drugo osim traženja donacija i humanitarne pomoći
pa zato i postoje ti fondovi da bi se iz njih uzimalomadner wrote:Sto ako su uspjeli napraviti program i uzeti iz EU fondova to je za pohvaliti.StupskaBitanga wrote:Po meni najgori dio teksta koji sam pročitao je kada je Behmen rekao tražit ćemo donacije![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jesmo li mi sposobni za išta drugo osim traženja donacija i humanitarne pomoći
16 miliona iz EU kase u nasu, sta je tu lose.
Problem je ako ne uspiju dobiti pa onda nece da uzmu iz svoje.
FizibilitiBiH-x wrote:Iduće godine počinje revitalizacija trebevićke žičare
Revitalizacija trebevićke žičare ako sve bude išlo po planu trebala bi početi iduće godine, a Fizibiliti studija žičare koju su uradili stručnjaci sa Ekonomskog instituta iz Sarajeva već je dobila pozitivno mišljenje od strane Gradskog vijeća Grada Sarajeva.
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen u intervju za FTV potvrdio je ovu informaciju, ističući kako su prijatelji iz Švajcarske zainteresovani za ovaj projekt i kako će pomoći sa doniranjem velikog dijela opreme koji se nalazi u odličnom stanju, što su i potvrdili naši inžinjeri.
U maju iduće godine već bi se trebalo krenuti sa demontiranjem opreme u Švajcarskoj. Nova žičara će kako je potvrdio gradonačelnik Sarajeva biti mnogo bolja od prethodne, sa savremenom polaznom i završnom stanicom.
Grad Sarajevo već je obavio i preliminarne razgovore sa Evropskom komisijom koja bi navodno ako sve bude išlo po planu trebala donirati 1,5 milion eura za izgradnju polazne i završne stanice žičare.
Također, Grad Sarajevo je na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća trebevićku žičaru svrstao među kapitalne projekte u 2011. godini zašto je i osigurao tri miliona maraka.
E. Ko.
http://www.ekapija.ba/website/bih/page/381560
Drzim fige