sarajevska zaobilaznica
-
vanjki
#1 sarajevska zaobilaznica
pa ne mogu da vjerujem da pocinju radovi na izgradnji sarajevske zaobilaznice.ali dionica od svega 10km je projektovana u tri dijela,
!znaci tih 10 km ce se raditi oko 5 godina.
.jebem ti ovu drzavu i seljake koje je vode!!!!!!!!!!
- chuchumbamayumbe
#2 Re: sarajevska zaobilaznica
Mislio se reci seljacine?vanjki wrote:pa ne mogu da vjerujem da pocinju radovi na izgradnji sarajevske zaobilaznice.ali dionica od svega 10km je projektovana u tri dijela,![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
!znaci tih 10 km ce se raditi oko 5 godina.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
.jebem ti ovu drzavu i seljake koje je vode!!!!!!!!!!
Seljaci su dobri ljudi koji obradjuju zemlju i uzgajaju stoku kako bi mi imali sta da stavimo na hastal...
Seljacine su za to krive, one koje vode drzavu, ali najvise oni koji glasaju za njih. To su MEGA seljacine!
- uvjek dobar gost
upravo tako treba praviti distinkciju između seljaka... i seljačina... odnosno papaka... ljudi pa koga oni fakat lažu više... jel mi stvarno ne cijenimo sebe.. pa sračunajte svi koliko ste u ovih zadnjih deset godina izgubili sati na ulazima u Sarajevo glavni grad nečega... što bi se trebalo zvati Bosna i Hercegovina...
Ljudi naprave aerodrom na vodi za pet godina sa pristupnom infrastrukturom.... aloooo
Kad počnemo cijeniti sebe, vrijeme svoje i svoj novac.... tad ćemo se obračunati sa papanima na vlasti i oko nje...!
Ljudi naprave aerodrom na vodi za pet godina sa pristupnom infrastrukturom.... aloooo
Kad počnemo cijeniti sebe, vrijeme svoje i svoj novac.... tad ćemo se obračunati sa papanima na vlasti i oko nje...!
-
melb26sa
Ali znas i da izvodjac onda daje posao podizvodjacu jer je jefinije dati lokalnoj kompaniji nego dovoditi radnu snagu izvana, itd itd... i probice rok.karanana wrote:Ko je izvodjac radova? Meni se ucinilo da su nakvi Slovenci. Moguce je da ce oni to brze odraditi.
-
Vincent Vega
Godinama pare čekaju.
Najbolnija istina (osim one da pokradoše sve živo) je da mi nemamo stručne ljude zaposlene u institucijama koje bi se o putevima trebale brinuti.A tako puno znam ljudi koji su završili Saobraćajni fakultet a koji su bez posla ili rade nešto što nema veze sa onim za šta su se školovali.
Premijer Kantona se izvinjavao i obećavao da će gužva u Blažuju biti riješena do 15.09.Baš me zanima šta će biti poslije tog datuma.
Živimo u državi u kojoj se premijeri izvinjavaju za nerad,ministri štrajkuju glađu zbog posla koji su oni sami trebali obaviti....
Usput,izgleda da će na ovom LOT-u zaobilaznice biti i najveća petlja na V-C pa je možda i to jedan od razloga ovolike cifre.
Najbolnija istina (osim one da pokradoše sve živo) je da mi nemamo stručne ljude zaposlene u institucijama koje bi se o putevima trebale brinuti.A tako puno znam ljudi koji su završili Saobraćajni fakultet a koji su bez posla ili rade nešto što nema veze sa onim za šta su se školovali.
Premijer Kantona se izvinjavao i obećavao da će gužva u Blažuju biti riješena do 15.09.Baš me zanima šta će biti poslije tog datuma.
Živimo u državi u kojoj se premijeri izvinjavaju za nerad,ministri štrajkuju glađu zbog posla koji su oni sami trebali obaviti....
Usput,izgleda da će na ovom LOT-u zaobilaznice biti i najveća petlja na V-C pa je možda i to jedan od razloga ovolike cifre.
-
Area_51
Sad to htjedoh reci, znaci 2x50% nova politika strankePrpa.ba wrote:Izvodjac je Jata. Apsolutno neocekivanokaranana wrote:Ko je izvodjac radova? Meni se ucinilo da su nakvi Slovenci. Moguce je da ce oni to brze odraditi.
-
mala-i
izvođač su slovenci-sct, a podizvođač operta. jata ovog puta nije aktuelan...Area_51 wrote:Sad to htjedoh reci, znaci 2x50% nova politika strankePrpa.ba wrote:Izvodjac je Jata. Apsolutno neocekivanokaranana wrote:Ko je izvodjac radova? Meni se ucinilo da su nakvi Slovenci. Moguce je da ce oni to brze odraditi.je isto sto i 100%, malo se salim oko uredjenja drzava, an pasan, ali je Jata nezaobilazan, bez obzira sto je rijec o zaobilaznici.
-
melb26sa
MIslim da je u proslim Danima ili SB bas o tome pisalo - Jata ima neki rudnik u Varesu? ali za neku rudu a Operta? ima koncesiju na kamen iako je Jata to probao sudski osporiti kao on je kupio s koncesijom i sve mu pripada - pa mu nije uspjelo. Nadam se da sam dobro zapamtilamala-i wrote:izvođač su slovenci-sct, a podizvođač operta. jata ovog puta nije aktuelan...Area_51 wrote:Sad to htjedoh reci, znaci 2x50% nova politika strankePrpa.ba wrote: Izvodjac je Jata. Apsolutno neocekivanoje isto sto i 100%, malo se salim oko uredjenja drzava, an pasan, ali je Jata nezaobilazan, bez obzira sto je rijec o zaobilaznici.
-
mala-i
aha, u Bosni. jedino što vrijedi kada je taj rudnik u pitanju je kamenolom, na koji legalnu i legitimnu koncesiju ima samo operta. mislim da se on i jata još uvijek sude, pa su po istom osnovu zaratili i jata i hećo.melb26sa wrote:MIslim da je u proslim Danima ili SB bas o tome pisalo - Jata ima neki rudnik u Varesu? ali za neku rudu a Operta? ima koncesiju na kamen iako je Jata to probao sudski osporiti kao on je kupio s koncesijom i sve mu pripada - pa mu nije uspjelo. Nadam se da sam dobro zapamtilamala-i wrote:izvođač su slovenci-sct, a podizvođač operta. jata ovog puta nije aktuelan...Area_51 wrote: Sad to htjedoh reci, znaci 2x50% nova politika strankeje isto sto i 100%, malo se salim oko uredjenja drzava, an pasan, ali je Jata nezaobilazan, bez obzira sto je rijec o zaobilaznici.
uglavnom, super zanimljiva priča, u kojoj će, čini mi se, jata vjerovali ili ne ostati gubitnik...
-
_BosanaC
Jel' se meni cini ili nam je cak i premijer nekakav doktor na tom saobracajnom faksu?
Kakvu praksu ima ne bi me cudilo da za njegovog mandata ostanemo bez jedno 20KM kakvog boljeg puta
Mozda i to co'ek utali kome pojeftino 
Kakvu praksu ima ne bi me cudilo da za njegovog mandata ostanemo bez jedno 20KM kakvog boljeg puta
-
Area_51
Titi amputirali nogu, stanje se rapidno pogorsava, imas li novijih informacijamala-i wrote:izvođač su slovenci-sct, a podizvođač operta. jata ovog puta nije aktuelan...Area_51 wrote:Sad to htjedoh reci, znaci 2x50% nova politika strankePrpa.ba wrote: Izvodjac je Jata. Apsolutno neocekivanoje isto sto i 100%, malo se salim oko uredjenja drzava, an pasan, ali je Jata nezaobilazan, bez obzira sto je rijec o zaobilaznici.
Fino cojek Jata, nema sanse da dobije tendere, koje raspisuje nasa Vlada Kantona Sarajevo, jer se tamo svasta nesto trazi da slucajno, ama bas ni slucajno, ne bi neka domaca firma dobila tender, recimo Hridrogradnja, ZGP, Bosna putevi. Vjecni mladic s brcicima, koje je obrisao, Jata se snasao pa preko Slovenacke firme samo aplicira, njima to uredno tipla, a onda on dobije glavni zgoditak. Malo mi kasnis sa informacijama, mala-i, jel ovo I znaci Italija.
-
el flaco
I ti si mi slabo informisan, nije nasa kantonalna vlada postavljala uslove koje nemoze ispuniti nijedna domaca firma vec ova evropska banka za razvoj.Area_51 wrote:
Titi amputirali nogu, stanje se rapidno pogorsava, imas li novijih informacija![]()
Fino cojek Jata, nema sanse da dobije tendere, koje raspisuje nasa Vlada Kantona Sarajevo, jer se tamo svasta nesto trazi da slucajno, ama bas ni slucajno, ne bi neka domaca firma dobila tender, recimo Hridrogradnja, ZGP, Bosna putevi. Vjecni mladic s brcicima, koje je obrisao, Jata se snasao pa preko Slovenacke firme samo aplicira, njima to uredno tipla, a onda on dobije glavni zgoditak. Malo mi kasnis sa informacijama, mala-i, jel ovo I znaci Italija.
-
ins
Ooooo, vidim da je prosjecni forumas na Sa-x evoluirao od tumaca globalne politike i fudbalskog stratega svjetske klase do experta za planiranje, projektovanje, nadzor i tehnicki prijem auto-puteva i ostalih cesta rezervisanih za promet motornih vozila.
Cestitam, cestitam....

Cestitam, cestitam....
- shana_majka
S obzirom kakvi se "strucnjaci" zvanicno bave politikom,fudbalom....i nije "kakva pljacka" za "prosjecnog" forumasha,ins wrote:Ooooo, vidim da je prosjecni forumas na Sa-x evoluirao od tumaca globalne politike i fudbalskog stratega svjetske klase do experta za planiranje, projektovanje, nadzor i tehnicki prijem auto-puteva i ostalih cesta rezervisanih za promet motornih vozila.
Cestitam, cestitam....![]()
![]()
-
Carlito Brigante
Zapadni izlaz (haos u Blažuju) je trebao biti riješen do 01.07. pa je prolongiran do 01.09., a kako stvari stoje prezimit će nezavršen. Baš sam u nedjelju prošao tuda, dan sunčan, prelijep, ali radovi stoje. Kao da nisu probili rok, jebe se njima. A i kad nešto rade, većina radnika se mota bezze po gradilištu, a par njih k'o fol nešto radi. Pogotovo na onom zidu kod pumpe na mostarskom. Treba jebati majku premijeru kantona, direkciji za ceste, ma treba jebati majku svima redom!
Al' mi kak'i smo opet ćemo glasati za iste. Nemamo samopoštovanja pa to ti je.To je najbolje pokaz'o i dokaz'o Brega kad je napunio Koševo.