Sarajevska ruza

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1 Sarajevska ruza

Post by mIRCerka »

Image

Jel' se meni pricinilo, ili ih sve vise fali po gradu?

:roll:

umjetnicko djelo koje je trebalo sluziti kao podsjetnik na ono sto se zbilo nestale? ili sam ja samo paranoicna?
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 17:26, edited 1 time in total.
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 17:26, edited 1 time in total.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

a one jednoobrazne ploce koje treba da podsjete da se na tom mjestu desio masakr su tako ...malene i neprimjetne....

jedna stoji na 10 cm od ograde novokupljenog prostora u KMT gdje ce biti US ambasada...stoji u travi koja ce je za koji dan prekriti komplet....

znas sta rode moj najdrazi, ja nesto kontam, mi smo ti ko zlatne ribice, imamo pamcenje koje se restuje svako malo (kod ribica svakih 10 sekundi, kod nas nesto duze)...
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Mislim da je kod ribica od tri do sedam sekundi... mi smo još gluplji...

Ne bih sad da navodim sve primjere naše gluposti kao ni našeg brilijantnog pamćenja...

No ljudi koji ne pamte svoju istoriju... ne mogu se nadati blistavoj budućnosti... ,a mi smo šampioni... u nemanju pamćenja..

I fakat sam se sjebao na ovaj tek prošli praznik... kad su mi na oči krenuli izlaziti svi oni koji više nisu u mom gradu... svi oni poginuli i ubijeni, svi oni protjerani i rastjerani... pa svi oni koji su pregurali agresiju, neimaštinu, zimu, glad... liniju i nakon okončanja opsade su otišli jer se ispostavilo da se oni za ovo ni borili nisu...
Nisu se oni borili da se glupi načelnik opštine vozi u audiu, da nas ministri lažu. da se Reis voza Mercedesom dok džematlije za hljeba nemaju...

Nema istina je Mirci nema ruža..., a sa njima lagano odlazimo i mi... gubimo pamćenje i na kraju će nas još i učiti šta je i kako bilo... ko je bio kakav i šta se u stvari desilo... jer ispada da mi ništa vidjeli nismo....

Još jedan primjer il parafraza tih ruža je situacija na televiziji (sivi dom) i svi otkazi ljudima koji su cijeli rat pod paljbom išli na posao...., a danas su oni suvišni.... jer sve su vidjeli i znaju dosta toga....
Fiore

#6 we

Post by Fiore »

Brisanje pamcenja., programiranje nanovo.. sve je ovo kontrolisani proces.. ovo sve vodi par ljudi najvise a sigurno postoji jedan koji svakodnevno prati i nadgleda.. on je u sjeni svih onih koji javno istupaju..

Taj Mozak nije daleko on mora biti u blizini svega ovoga.. 8-)
eeeeeee

Post by eeeeeee »

Forumasi ukljucimo se u akciju slikajmo Sarajevske ruze bar one sto su jos ostale, da ih makar mozemo arhivirati u slikama i nekad pokazati... ovako ih pojedinci unistise i izbrisase ko da nikad nisu ni postojale :x

Predlazem da slike lijepimo na ovu temu ili ako je potrebna druga...
HomeArt

Post by HomeArt »

Te ruze vise nemaju nikakvog smisla kad nam svaki dan pola romanijskog korpusa sparta Sarajevom a Srbijanske pevaljke se u Akvi smjenjuju ko na strazi. :x
Ivy

Post by Ivy »

Image
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

nije ruza nije ruza :D :D ali je super spomenik, fantastican

Image
van Basten

Post by van Basten »

Da, nažalost sve ih je manje i manje... što se tiče sjećanja na prošlu agresiju i pijeteta prema žrtvama koje su pale da bismo mi danas ovdje kuckali, mi smo već odavno u debeloj defanzivi.
I nije to isključiva krivica naših nesposobnih egoističnih "daj da je meni dobro, narod ko šiša" političara... ima tu podobro i naše krivice (običnog građanina)
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

Na zalost u pravu si do daske. Ja se vec evo i odviko od toga i ZABORAVIO :shock: :shock: :shock:

:oops: :oops: :oops:
chocolate_girl

#13 Re: Sarajevska ruza

Post by chocolate_girl »

zoom66 wrote:
mIRCerka wrote:Image

Jel' se meni pricinilo, ili ih sve vise fali po gradu?

:roll:

umjetnicko djelo koje je trebalo sluziti kao podsjetnik na ono sto se zbilo nestale? ili sam ja samo paranoicna?
nisi rode moj, nisi...:cry:

nema ih...:cry:

kako je krenulo, za deset godina nece biti ni sjecanja...:cry:
:( :( :( :( :(
bpsang

Post by bpsang »

ovo je moja ruza
i kako su krenuli nece ja asfaltirati zadugo,
nedavno sam postavio temu na podforumu Sarajevo, a tice se rusevina
sa prve linije tj VP -Saraj Polje

Image

velika je sramota za grad koji brise tuzne uspomene na pogibiju hiljade civila
to je opet do gradonacelnika i njenih mentora,
po mom treba uzeti otisak a jos nije rano i svaku ruzu uklesati u bijeli mermer i postaviti na svoje mjesto,
DA SE PAMTI I DA SE ZNA ZA SVE BUDUCE GENERACIJE
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Sad nesto kontam, nije los prijedlog da se uslikaju sarajevske ruze prije nego Semihi i one zasmetaju...
mostarac

Post by mostarac »

nasa jedna smeta mnogima, al je nedamo :)

Image
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

ovdje sam vidjela milion puta da kad nesto hoce asfaltirati, prvo sto urade je vadjenje spomen ploca sa tih mjesta, tako da mogu asfaltirati i opet vracati spomen ploce na isto mjesto (dok kod nas izgleda o tome niko brigu ne vodi). :sad: :sad:
pitt

Post by pitt »

eh chupka......kod nas je asfaltirati nesto mejdzor konstrakshn podjekt :D:D:D Dok se smile lokalni mocnici :D Al zato imamo autoput sto ga na dunjaluku nema :D:D
Post Reply