SARAJEVSKA POLICIJA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

urbanagerila wrote:
silence_is_sexy wrote:jedino je tempora postavila pravo pitanje: koja je svrha ovog mucenja??

jel' stvarno mislite da ce se neki sitni kriminalac opametiti nakon degeneka?
jel' misite da sve dok velike ribe slobodno setaju gradom i dok je kriminal postao drustveno prihvatljiva forma biznisa bilo kakva pedagoska akcija tipa "obecaj da neces vise nikada" ima smisla?
jel' ovo vama koji voajerski uzivate gledajuci ovo premlacivanje i "neduznim" policajcima predstavlja satisfakciju?
jel' ova dva mentalno poremecena idiota mlate ovog lika zbog pravosudnog sistema koji ne funkcionise?
jesu li sve snimali da bi se kurcili okolo (sto je vjerovatno razlog zbog kojeg je snimak i prispio na internet)?
jel' i snimanje "pedagoskih" metoda (valjda za edukaciju mladjih neiskusnijih kolega u stanici) odobravate?

jedino sto moze da se desi je da ovaj isti lik sutra kupi utoku i smakne nekog od ovih idiota jer je vrlo vjerovatno da ce upravo zbog rasklimanog pravosudja (zbog kojeg su navodno frustrirani) ovi zavrsiti samo sa sa nekom suspenzijom i odsetati slobodni, a mjesto im je u umobolnici...
Na prva dva pitanja odgovor je NE
a na ostala DA

to je ono sto se svi mi pitamo jel treba da nosimo utoke i da sami rjesavamo nepravdu ili da pustimo drotove da rjesavaju problem kako znaju i umiju (u okviru ovlastenja) ili pak da se nadamo da ce doci neko bolje vrijeme i zakonodavstvo u kome ce svaka sljedeca gradjevinska investicija biti zatvor da bi se obezbjedili kapaciteti za ovoliki proj prestupnika .... :D
aha, da :D "pustimo drotove da rjesavaju problem" :D :D boli njih kurac, korumpirani i nesposobni, pa se vade sad, satro nemaju dovoljno siroka ovlastenja... sigurno je u tome problem... taman i da im pustis da mogu strijeljati ljude za ukraden kasetofon to opet ne bi rijesilo problem, iz prostog razloga sto je problem u njima...
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

stochar wrote:
Bosanac_21 wrote:Postoji sud i prdekana
jes' al' u njemachkoj... gdje ti zhivish tita ti?
Nes sad valjda reci da kod nas nema zatvora :?
Ako su ga uhvatili odmah ga mogu teretiti i zna mu se, a ovakvo izivljavanje nece nikom nista pomoci.
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Alfons Kauders wrote:
urbanagerila wrote:
silence_is_sexy wrote:jedino je tempora postavila pravo pitanje: koja je svrha ovog mucenja??

jel' misite da sve dok velike ribe slobodno setaju gradom i dok je kriminal postao drustveno prihvatljiva forma biznisa bilo kakva pedagoska akcija tipa "obecaj da neces vise nikada" ima smisla?
jel' ovo vama koji voajerski uzivate gledajuci ovo premlacivanje i "neduznim" policajcima predstavlja satisfakciju?
jel' ova dva mentalno poremecena idiota mlate ovog lika zbog pravosudnog sistema koji ne funkcionise?
jesu li sve snimali da bi se kurcili okolo (sto je vjerovatno razlog zbog kojeg je snimak i prispio na internet)?
jel' i snimanje "pedagoskih" metoda (valjda za edukaciju mladjih neiskusnijih kolega u stanici) odobravate?

jedino sto moze da se desi je da ovaj isti lik sutra kupi utoku i smakne nekog od ovih idiota jer je vrlo vjerovatno da ce upravo zbog rasklimanog pravosudja (zbog kojeg su navodno frustrirani) ovi zavrsiti samo sa sa nekom suspenzijom i odsetati slobodni, a mjesto im je u umobolnici...
a na ostala DA

to je ono sto se svi mi pitamo jel treba da nosimo utoke i da sami rjesavamo nepravdu ili da pustimo drotove da rjesavaju problem kako znaju i umiju (u okviru ovlastenja) ili pak da se nadamo da ce doci neko bolje vrijeme i zakonodavstvo u kome ce svaka sljedeca gradjevinska investicija biti zatvor da bi se obezbjedili kapaciteti za ovoliki proj prestupnika .... :D
aha, da :D "pustimo drotove da rjesavaju problem" :D :D boli njih kurac, korumpirani i nesposobni, pa se vade sad, satro nemaju dovoljno siroka ovlastenja... sigurno je u tome problem... taman i da im pustis da mogu strijeljati ljude za ukraden kasetofon to opet ne bi rijesilo problem, iz prostog razloga sto je problem u njima...
Ne slazem se s tobom iako ima istine u tvojim tvrdnjama ... Naime u POliciji je poslije rata jako izrazen nepotizam iz nama dobro poznatih razloga politicke podobnosti i nacionalnog kljuca ali sa druge strane znam da postoji veliki broj izrazito skolovanog i profesionalnog kadra koji ebi bio u stanju rijestiti ovu situaciju kad bi im se to dozvolilo (da za to postoji politicka volja) ali avaj to bi znacilo da bi se vrlo brzo doslo do glave hobotnice a samim tim bi i odrzivost truhlog sistema i halke bila upitna da ne kazem da to povlaci i samu drzavnost .... :D
buzzer

Post by buzzer »

chuchumbamayumbe wrote:
buzzer wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Svi vi iz Sarajeva vrlo dobro znate da pola Interventne radi jedan posao u policiji, a drugi za lokalne kriminalce. Rade kao obezbjeđenje Ćeli i ostalima i sređuju im poslove i rekete, a ovamo se izdrkavaju na bijedi u Jugama i Kadetima.
Ja se nadam i ocekujem da ce u dogledno vrijeme nesto da se desi tipa Sablje, i da de se stati u kraj ovome sto se kod nas desava.
Ovo sto mlate ovog 60-to kilasa, ne odobravam, ali i ne osporavam. Ja nemam problema sa policijom zato sto nisam krimogeni tip i ne bavim se tim poslovima, mene nikada nisu lemali niti privodili. A koliko vam je puta doslo da imate utoku i da vi uvedete reda i pobijete govna? Svaki dan smo svjedoci bahatosti, drskosti i ponasanja kriminalaca i njihovih priljepaka, vrzmaju se dileri oko skole, navlace djecu u osnovnoj na drogu, obijaju auta, ubijaju ljude zbog 10 maraka.
I sta, treba ga miluju po kosi i da mu tepaju, a taj isti ce sutra zasresti moje dijete, oteti mu mobitel ili 10 maraka, navuci ga na heroin.
Treba ih lemati sve po glavi, ali treba lemati i velike ribe!
Mislim bas je fino da ti nemas problema sa murijom, al' mozes li zamisliti sljedeci scenario:

"Kriminalac koji je proteklih dana napravio niz krivicnih djela veoma ti je fizicki slican. Tri hrabra drota trazeci ga nadju tebe i na tebi primjene svoje metode isljedjivanja osumnjicenog" Bil' to bilo OK?
De ba, pusti tu pricu...Vecina tih kriminalaca i jesu fizicki slicni meni, posto su glavati ko ja i izgledaju "zajebano" kao i ja, ali ja nemam problema sa policijom. A to ako me zamijene sa nekim, moze se desiti u jednom od 1000 slucajeva i to je to.
Samo pendrekom po bubrezima, pa ce drugi put dva puta razmisliti prije nego opsuje policajcu ili se bude kacio sa njim A ne policajac potegne pendrek i dobije otkaz. Pa, ocito je da se najbolje isplati biti kriminalac, oni su najzasticeniji, svi ih brane, niko im nista ne smije, je li tako?!

Nije tako, naravno. Ponovo mijenjas teze i stavljas mi u usta sto nisam rekao. Moj problem sa nasom neprofesionalnom policijom je taj sto oni lijece komplekse na sitnoj buraniji i biva oni nesto zajebani, dok su mali misevi kad treba raditi pravi posao. Ne radi se ovdje o ovom momku nego o mentalitetu bosanskog drota. Niko ih nije natjerao da odaberu ovo zanimanje, te bi trebali i zaraditi svoj novac.
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Bosanac_21 wrote:
stochar wrote:
Bosanac_21 wrote:Postoji sud i prdekana
jes' al' u njemachkoj... gdje ti zhivish tita ti?
Nes sad valjda reci da kod nas nema zatvora :?
Ako su ga uhvatili odmah ga mogu teretiti i zna mu se, a ovakvo izivljavanje nece nikom nista pomoci.
Sine ovdje visestruke ubice cekaju po nekoliko godina da dodju na red za muriju , molim te ne petljaj se ako ne poznajes materiju .... :D
buzzer

Post by buzzer »

stochar wrote:
buzzer wrote:
freak_with_a_laptop wrote: A zamisli tek ovo ... ja ti setam carsijom, kad odjednom tup, pade mi leteci tanjir na glavu. Murija pritrca pa poce vanzemaljce ganjat niz Ferhadiju - halo? Mi pricamo o kriminalu kojim se svaki dan susrecemo, a ne o nekim pricama iz oblasti sta bi bilo, kad bi se desilo.
Izmisljeni scenario se obicno koristi kad se sugovornika pokusava navesti na, gluho bilo, razmisljanje. No tebi na glavu moze prije pasti leteci tanjir nego sto se, ocigledno, mozes sloziti sa mojom tvrdjom da se policijski posao mora obavljati u skladu sa pravilom sluzbe. Dakle, niko ovdje ne brani kriminalce niti podstice kriminal, vec upravo obrnuto, ocekuje se od policije da svoj posao radi profesionalno, da se bavi svim nivoima kriminala, a ne da pendreci i da se izivljava.
teorija:

policija privede osumnjicenog i preda ga tuzilastvu. tuzilastvo na vrijeme procesuira slucaj, posalje predmet na sud i pocinioc krivicnog djela se osudi na primjerenu kaznu zatvora.

tacno, bilo bi lijepo da stvari i funkcioniraju makar slicno ovoj teoriji...

praksa:

policija privede osumnjicenog i preda ga tuzilastvu. tuzilastvo ga saslusa i pusti na ulicu i posalje predmet na sud koji ga pozove nakon 200 - 300 godina i zbog zastare oslobodi. u medjuvremenu ovaj hoda po ulici i terorise neduzne ljude, otima mobitele, torbice, razbija stakla i izvlaci kasetofone, provaljuje u kuce&stanove...

tacno je i to da nam je situacija ovako turobna...

ovdje fakat mnogi kao da zive pod staklenim zvonom, kao da ne vide sta se oko njih desava. fakt da su drotovi prekrsili ovlastenje stoji a stoji i fakt da je njihova najveca glupost (ipak su drotovi) sto su sve ovo snimili.
ne zivim pod staklenim zvonom, no ako vec placam porez od kojeg se puni budzet iz kojeg ovi majmuni primaju platu, onda imam valjda i pravo ocekivati od mog servisa da radi posao kako treba.
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

hebem li im sve drotovsko...sve ih treba pomlatiti gdje ko stigne. Da je ne znam sta uradio (a mozda je razbio staklo i uzo jebeni kasteofon) ovako se ne postupa sa ljudima, pogotvo sto nije pruzao nikakav otpor niti je bio naoruzan nego bespomocan.

Snimak pokazuje sve. Ko je snimio ovo?

Podsjeca na cetnicke zlocine...i treba ih zauvijek iskljuciti iz policije pa nek onda prose po cesti, nikad posla ne dobili.

Ovako se ne bori protiv kriminala, zatvorske i novcane kazne treba poostriti ali muciti ljude ovako - boze sacuvaj. Teska krsenja ljudskih prava.

Nek ih mlati gdje god ko stigne - a jos bi tuzio MUP KS i Kanton i trazio odstetu 100,000 KM/
silence_is_sexy

Post by silence_is_sexy »

stochar wrote:Image

cekaj... jel' bi ovo trebalo da bude objasnjenje za svu brutalnost sa snimka?

isto kao sto prica o 11. septembru ne opravdava guantanamo bay ili abu graib... ni ova novinarsko policijska bajkica o policijskoj efikasnosti u borbi protiv zlih kriminalaca ne pije vode...

i dalje mislim da su osobe sa snimka mentalno bolesne i da ih treba zatvoriti u neku ustanovu na duzi period... ja ne zelim da me ovakvi likovi stite.
buzzer

Post by buzzer »

Prpa.ba wrote:Kao sto vec rekoste, svima ovima koji brane "mladica"- dabogda imali posla sa njim i onima slicnim njemu. Djecu i zene bodu nozevima radi jebenih mobitela kako bi mogli dobiti sljedeci fix, i kad o tome citate u crnoj hronici samo preskacete i boli vas qrc dok se vama ne dogodi...a kad izubija policija kriminalca, onda se pozivate na ljudska prava u zemlji u kojoj nema ljudi. Dabogda ovo postala sasvim normalna pojava. A sabur, doci ce i veliki igraci na red.
Dzaba sabur, nece nikad doci na red ukoliko drotovi demonstriraju krsenje zakona sto prekoracenje ovlasti jeste. Ovaj put ce izlemati klinca, drugi put bi mogli porasti apetiti pa da i oruzje upotrijebe i tako se lijepo vracemo u predcivilizacijska vremena pa mozemo i ukinuti sudove, imamo muriju, valja reducirati administraciju, stednja...
mawerick

Post by mawerick »

ovo je katastrofa! ne branim ovog kretena, koji bi se u "krizi" isto ovako izivljavao na svojoj zrtvi. i treba ga nalausiti, ali... pitanje: zasto OVAKO ne izmarisu cele, gasije, bombe i ostale kretene koji im svakodnevno u lice jebu majku, hrvaju se s policijom, prijete, udaraju....rade sta im padne na pamet?! e, gdje su tad ovi vrli "snagatori"?! zasto recimo celu ne skinu do gola?! okrecu glavu na suprotnu stranu, ko biva ne vide ih! fuj! ovo je dno dna! :x :x
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Stani malo za pokusamo razjasniti ovo zapetljavanje .... @ sexy odakle ti kuckas? jesi li blizu sarajeva?
saviola

Post by saviola »

Alfons Kauders wrote:
stochar wrote:dvije stvari:

1. da bi imao problema sa policijom, trebas biti kriminalac, razbojnik, saner;

2. da bi imao problema sa kriminalcima, razbojnicima i sanerima, dovoljno je da parkiras automobil bilo gdje (mom prijatelju odradili auto na dan vjencanja pred opstinom), proseces u bilo koje doba dana bilo kojim dijelom grada, ukratko, da zivis u ovom gradu.
1. poznajem dosta drotova i dosta "kriminalaca"... vjerov'o il' ne vise sam ja im'o problema s drotovima no gore nabrojani...

2. pa da drotovi rade kako treba ne bi u po bijela dana horsasi i ciganija razbijali stakla u po sarajeva... al' eto, bolje naplatit kaznu, horsasi nemaju para...

sta ti predlazes da policija preduzme u vezi s tim?
ZlaYa

Post by ZlaYa »

ZAKON JE JASAN I ZA SVE ISTI. SAMIM TIM NI POLICIJA NE SMIJE KRSITI ZAKON!
SPRIJECAVANJE KRSENJA ZAKONA SE NE RADI KRSENJEM ZAKONA!

@
chischo
suicidal siberial
urbanagerila
stochar
branimir_s
chuchumbamayumbe
taxi_driver
abuFEED el-Castro
freak_with_a_laptop
salko sto je u vodu skako
succa
prpa.ba
SVIMA VAMA KOJI PODRZAVATE OVAKVO POLICJSKO PONASANJE, ZELIM DA I NA VAMA, ILI VASOJ DJECI POLICIJA "OVAKO POSTUJE ZAKON". SIGURAN SAM DA NAKON TOGA NE BI MISLILI OVAKO.
van Basten

Post by van Basten »

nisam protiv ovakvih metoda policije kad je to neophodno, ali... ako se zna da riba od glave smrdi zašto oni uvijek samo se na repu iživljavaju? Kada počnu glavu ovako udarati od mene prvog imat će ovacije za to
urbanagerila

Post by urbanagerila »

mawerick wrote:ovo je katastrofa! ne branim ovog kretena, koji bi se u "krizi" isto ovako izivljavao na svojoj zrtvi. i treba ga nalausiti, ali... pitanje: zasto OVAKO ne izmarisu cele, gasije, bombe i ostale kretene koji im svakodnevno u lice jebu majku, hrvaju se s policijom, prijete, udaraju....rade sta im padne na pamet?! e, gdje su tad ovi vrli "snagatori"?! zasto recimo celu ne skinu do gola?! okrecu glavu na suprotnu stranu, ko biva ne vide ih! fuj! ovo je dno dna! :x :x
Halo ba !!! Polome i skinu i Nisku i Kajevica i Lekica pa ih otpuste sa posla zbog glavonja .... nije problem policijska brutalnost u ovako kriminogenom drustvu u Holandiji mozda i jeste ali kod nas nije i treba ih lomiti ... :D
mawerick

Post by mawerick »

lijepa TITINA murija! marisala je sve! celo, ne celo!
urbanagerila

Post by urbanagerila »

ZlaYa wrote:ZAKON JE JASAN I ZA SVE ISTI. SAMIM TIM NI POLICIJA NE SMIJE KRSITI ZAKON!

@
chischo
suicidal siberial
urbanagerila
stochar
branimir_s
chuchumbamayumbe
taxi_driver
abuFEED el-Castro
freak_with_a_laptop
succa
prpa.ba
SVIMA VAMA KOJI PODRZAVATE OVAKVO POLICJSKO PONASANJE, ZELIM DA I NA VAMA, ILI VASOJ DJECI POLICIJA "OVAKO POSTUJE ZAKON". SIGURAN SAM DA NAKON TOGA NE BI MISLILI OVAKO.
Zlaya ti bas lud ??? Sto ce me iko dirati ako ne pravim probleme ??? Jel treba da se obratim Cheli za pomoc ako mi se desi neki problem ili da se obratim Policiji fakat mi nisi jasan ??? :D
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

lopovima treba jednu ruku odsijeci ,tako im nece vise na um pasti da dalje kradu.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

saviola wrote:
Alfons Kauders wrote:
stochar wrote:dvije stvari:

1. da bi imao problema sa policijom, trebas biti kriminalac, razbojnik, saner;

2. da bi imao problema sa kriminalcima, razbojnicima i sanerima, dovoljno je da parkiras automobil bilo gdje (mom prijatelju odradili auto na dan vjencanja pred opstinom), proseces u bilo koje doba dana bilo kojim dijelom grada, ukratko, da zivis u ovom gradu.
1. poznajem dosta drotova i dosta "kriminalaca"... vjerov'o il' ne vise sam ja im'o problema s drotovima no gore nabrojani...

2. pa da drotovi rade kako treba ne bi u po bijela dana horsasi i ciganija razbijali stakla u po sarajeva... al' eto, bolje naplatit kaznu, horsasi nemaju para...

sta ti predlazes da policija preduzme u vezi s tim?
hmmm... sto bi reko balrick crnoj guji "I have a cunning plan!"

NEK RADE ONO ZA STO SU PLACENI PICKA IM MATERINA
Maksim

Post by Maksim »

vektor68 wrote:Maksime dobro si se izmako od sa-policije vidim u Becu si . Nego reci ti nama zasto samo navodis Muslimane i Hrvate ???? znaci li to da nema srba krimogenih. Nemoj da si pristrasan nevalja to ;)
Ja sam naveo tri slucaja. Kriminal nema nacionalnost, tako da u Srba ima vise ili slicno toliko kriminalaca.

Nisam Srbin ako na to ciljas. U BiH mozes doci samo na vlast ako si kriminalac....
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Murat Sabanovic wrote:lopovima treba jednu ruku odsijeci ,tako im nece vise na um pasti da dalje kradu.
kako bi onda parlamentraci glasali, dizanjem kite u zrak ?!
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

ZlaYa wrote:ZAKON JE JASAN I ZA SVE ISTI. SAMIM TIM NI POLICIJA NE SMIJE KRSITI ZAKON!

@
chischo
suicidal siberial
urbanagerila
stochar
branimir_s
chuchumbamayumbe
taxi_driver
abuFEED el-Castro
freak_with_a_laptop
succa
prpa.ba
Ako ce me to nauciti pameti i natjerati da slijedeci put razmislim jos jednom prije napravim neki belaj, onda neka, neka biju, i mene i moje dijete.
Ja sam za!
Bolje nego da mi Miso da 3 godine robije zbog sitne kradje, a da kriminalce oslobodi ili posalje na uslovnu.
TREBA IH LEMATI I KOSTI LOMITI, DA IH VEZU ZA INVALIDSKA KOLICA, ONDA CE IH VALJDA SMIRITI! A sto se tice mene i mog djeteta, mi nemamo problema sa tako da i nema potrebe da se "plasim" policije i pendreka!
buzzer

Post by buzzer »

urbanagerila wrote:

a na ostala DA

:-)
urbanagerila

Post by urbanagerila »

buzzer wrote:
urbanagerila wrote:

a na ostala DA

:-)
Prvo pitanje je temporino :D
ZlaYa

Post by ZlaYa »

NEKO JE SPOMINJAO TITINU MILICIJU: LJUDI U KAPITALIZMU SMO, A NE KOMUNIZMU.
VAMA STO PODRZAVATE OVAKVE POLICIJSKE POSTUPKE, JEL STVARNO MISLITE DA JE NEMOGUCE DA SE VI ILI VASE DIJETE NADJETE U TAKVOJ SITUACIJI?
Post Reply