SARAJEVSKA POLICIJA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sofist

Post by sofist »

Krigla haveru Nisku su nalupali da su ga morali u jagnjecu kozu umotavati da bi prezivio i sta se desilo ? 19 "taradro" je nogirano sa posla ! Znaci da nije problem prebiti nekoga problem je sta kasnije. Iza ovih "krupnih" riba stoji sistem to je bar jasno.
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Ljudi mozemo ovako 15 dana razglabati u krug i svak ce potezati na svoju stranu .... Ljudska prava su ugrozena narkomanu, policija prekomjerno upotrijebla ovlasti, provosudni sistem nefunkcionalan, zatvori puni, lopova na svakom koraku .... Svi mi imamo svoju poentu .... Pitanje je samo koliko je ko realista a koliko utopista .... Ponavljam ko je imalo upucen u desavanja u sarajevu i zna sta se radi po gradu nece mu biti zao s druge strane svi bi htjeli zivjeti u sretnom i sigurnom sistemu koji funkcionise ali na guzove svi bi mi da se sve to samo poreda ali NECE MOCI ... Policija mora poceti lomiti nekoga negdje jer je to i njihova kolektivna frustracija i to je sasvim jasno ..... a to jel brutalno ili nije o tome se da razglabati .... Mozemo otvoriti novi topic da pricamo o zlostavljanjima sitnih, malih , malo vecih i velikih kriminalaca kojima smo svjedocili i siguran sam da bi bilo 500 stranica vise nego na ovoj temi .... Spustite loptu pogledajte oko sebe pa svi samo sutimo i slijezemo ramenima a kad neko napravi nesto konkreto onda nam to smeta pa kakvi smo to ljudi .... :D
saviola

Post by saviola »

sofist wrote:Krigla haveru Nisku su nalupali da su ga morali u jagnjecu kozu umotavati da bi prezivio i sta se desilo ? 19 "taradro" je nogirano sa posla ! Znaci da nije problem prebiti nekoga problem je sta kasnije. Iza ovih "krupnih" riba stoji sistem to je bar jasno.

upravo tako
saviola

Post by saviola »

urbanagerila wrote:Ljudi mozemo ovako 15 dana razglabati u krug i svak ce potezati na svoju stranu .... Ljudska prava su ugrozena narkomanu, policija prekomjerno upotrijebla ovlasti, provosudni sistem nefunkcionalan, zatvori puni, lopova na svakom koraku .... Svi mi imamo svoju poentu .... Pitanje je samo koliko je ko realista a koliko utopista .... Ponavljam ko je imalo upucen u desavanja u sarajevu i zna sta se radi po gradu nece mu biti zao s druge strane svi bi htjeli zivjeti u sretnom i sigurnom sistemu koji funkcionise ali na guzove svi bi mi da se sve to samo poreda ali NECE MOCI ... Policija mora poceti lomiti nekoga negdje jer je to i njihova kolektivna frustracija i to je sasvim jasno ..... a to jel brutalno ili nije o tome se da razglabati .... Mozemo otvoriti novi topic da pricamo o zlostavljanjima sitnih, malih , malo vecih i velikih kriminalaca kojima smo svjedocili i siguran sam da bi bilo 500 stranica vise nego na ovoj temi .... Spustite loptu pogledajte oko sebe pa svi samo sutimo i slijezemo ramenima a kad neko napravi nesto konkreto onda nam to smeta pa kakvi smo to ljudi .... :D

ne, oni su protiv policije zato sto mu je nekad naplatio kaznu i sl.
a kad mu narkoman stavi kcerci noz pod grlo, onda ce promjeniti nacin razmisljanja
Krigla_Sa

Post by Krigla_Sa »

saviola wrote:
Krigla_Sa wrote:
saviola wrote:
kakav ba sud, ti k'o da zivis u zimbabveu.
znas li koliko su dobili oni majmuni sto su silovali djevojcicu u tuzli? eto ti sud. e moji borci za ljudska prava, branite jednog narkomana - dilera, najvece zlo u ovoj drzavi. pa takve u kini strijeljaju. cccc
haj mi reci zasto onda ne prebije ismeta kad mu nadje pistolj vec ga privede i posalje na sud...
ili ti to mozda nije veliki prekrsaj za batine ???

pa pretukli su nisku, pa sta je bilo. sto onda ti nisi stao u zastitu policajaca?
bolan, celo je nedodirljiv za obicnog policajca, njega drzava treba da smakne, a ne neki policajac da ga prebije
neka radi sta treba da radi...oni su smatrali da momka treba prebiti i marisati ga golog jer je nesto protiv zakona radio..sta su ostalim kriminalcima uradili ? na koji su ih nacin kaznili ?
znas li ti uopste kako ovdje kriminalci zive i sta rade po gradu sa svojim dzipovima,sta rade po kasinima..?
jarane oni rade sta im je qrcu ceif a nista im niko ne smije...mene to nervira,ako ne mozes to shvatiti nemam se namjere sad s tobom nesto ubjedjivati.
a ja da branim ovog klosara nidje veze...
saviola

Post by saviola »

Krigla_Sa wrote:
saviola wrote:
Krigla_Sa wrote: haj mi reci zasto onda ne prebije ismeta kad mu nadje pistolj vec ga privede i posalje na sud...
ili ti to mozda nije veliki prekrsaj za batine ???

pa pretukli su nisku, pa sta je bilo. sto onda ti nisi stao u zastitu policajaca?
bolan, celo je nedodirljiv za obicnog policajca, njega drzava treba da smakne, a ne neki policajac da ga prebije
neka radi sta treba da radi...oni su smatrali da momka treba prebiti i marisati ga golog jer je nesto protiv zakona radio..sta su ostalim kriminalcima uradili ? na koji su ih nacin kaznili ?
znas li ti uopste kako ovdje kriminalci zive i sta rade po gradu sa svojim dzipovima,sta rade po kasinima..?
jarane oni rade sta im je qrcu ceif a nista im niko ne smije...mene to nervira,ako ne mozes to shvatiti nemam se namjere sad s tobom nesto ubjedjivati.

pa jebote, jel ti citas nase postove ili mi spanski pricamo?
Suicidal Siberian

Post by Suicidal Siberian »

upravo tako....policiji je jasno dano do znanja koga ne smiju da pogledaju....sjecate se kad je bio clanak u SB, kad se pricalo da ako Cele, Mele i ostala kompanija razvezu jezik, da ce se cijelo Sarajevo tresti? nije to bezzzze...
Krigla_Sa

Post by Krigla_Sa »

sofist wrote:Krigla haveru Nisku su nalupali da su ga morali u jagnjecu kozu umotavati da bi prezivio i sta se desilo ? 19 "taradro" je nogirano sa posla ! Znaci da nije problem prebiti nekoga problem je sta kasnije. Iza ovih "krupnih" riba stoji sistem to je bar jasno.
dobar argument ... ;) ali jarane meni je sjeb ono gledati,ne znam ali ja ne mogu ono prihvatiti a da znam da se ostalima nista ne smije
Krigla_Sa

Post by Krigla_Sa »

saviola wrote:
Krigla_Sa wrote:
saviola wrote:

pa jebote, jel ti citas nase postove ili mi spanski pricamo?
citavu temu nisam procitao niti cu,vidio link i dao komentar
sofist

Post by sofist »

Mene nije strah Cela, strah me ovakvih majmuna ko sto je ovaj smetljar.
sofist

Post by sofist »

Krigla_Sa wrote:
dobar argument ... ;) ali jarane meni je sjeb ono gledati,ne znam ali ja ne mogu ono prihvatiti a da znam da se ostalima nista ne smije
Nije da se ne smije. Nego ne da vlast. Dovoljna je jedna interventna da pohapsi sve "Cele" , kockaste glave i volovske vratove u roku od 5 minuta ali to ocito guzonjama nije u interesu.
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

Krigla_Sa wrote:
Pa ocito je da ne smije nikome... ni nisku, ni celi,a Boga mi, ni ovom sitnom oloshu.

Moj badzo ( od zenine sestre muz ) je dobio otkaz iz specijalne nakon Zujevine, i ne samo da je dobio otkaz vec je mjesecima nakon toga dobijao prijetnje, izbjegao jedan pokusaj ubojstva i otmicu kcerke...

Ovi su prebili ovog narkomancica, dobit ce otkaz, zavrsit ce u zatvoru, diglo se sito i reseto laznih moralista od kojih bi pola vehabije u Sibir protjerali, ispadose ova trojica gamad veca od Mladica..a narkomancic jadnicak kojeg je unistilo drustvo

I onda ocekujte da policija obavlja svoj posao kako treba...

Aha, malo morgen, za par stoja KM place, i ovlastenja ko u kakve sekretarice

A ako mislite da ce se kriminal rijesit ko u onim DNK serijicama kojima nas pumpaju na TV-u, e zeznuli ste se loma
saviola

Post by saviola »

Krigla_Sa wrote:

policajci su pretukli onog smetljara, jer je navodno jednom od njih ukrao pancir iz privatnog auta i prodao ga (ili dao) nekome, a nije htio da kaze kome. dakle, imali su dobar motiv da ga onako olese.
Krigla_Sa

Post by Krigla_Sa »

sofist wrote:
Krigla_Sa wrote:
Nije da se ne smije. Nego ne da vlast. Dovoljna je jedna interventna da pohapsi sve "Cele" , kockaste glave i volovske vratove u roku od 5 minuta ali to ocito guzonjama nije u interesu.
da,sad priznajem,u pravu si ;)
sofist

Post by sofist »

Dje sad Karkin da me vidi ... 8-) :D
saviola

Post by saviola »

Krigla_Sa wrote:
sofist wrote:
Krigla_Sa wrote: dobar argument ... ;) ali jarane meni je sjeb ono gledati,ne znam ali ja ne mogu ono prihvatiti a da znam da se ostalima nista ne smije
da,sad priznajem,u pravu si ;)

hehe, e sad mozemo fino i na spavanje. laku noc! :zzzz:
Tesssa

Post by Tesssa »

sofist wrote:Dje sad Karkin da me vidi ... 8-) :D
:lol: :lol: :lol:
debela

Post by debela »

tek preletih ocima temu. znam da nisam nista propustila, stara prica, bla bla truc ali vidjeh da se cesto ponavlja isto pitanje ili tvrdnja. ide nekako, kako to da policija nista ne poduzima kad su veliki krimosi u pitanju, kako to da njima niko nista ne smije, zasto tuku sitne dilere, a velike zaobilaze itd. itd.
pa mi doslo da vas upitam,

jeste li vi koji postavljate takva pitanja naivni, glupi ili jednostavno zivite van bih pa ste izgubili ili nikad niste ni imali stvarni uvid u zivot ovdje :?
Grom iz vedra neba

Post by Grom iz vedra neba »

Najgora je stvar sto se u policiju primaju debili. Godista ovih cobana koji su tukli onog momka su '76 ili '77 ako se ne varam, vidi se da su i sami nezrele sirovine. Bog zna imajul ista od skole. SS je birao svoje vojnike po samo jednom kriteriju, morao si biti visok oko 2 metra i glup ko tocak, jer je budala spremna svasta da uradi. Mi nemamo SS, ali imamo stelu, preko stele svaka budala moze dobit hljeb iz budzeta i radit sta hoce...nazalost.
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Pazi vamo postoje kriminalci i postoje organizovani kriminalci (nazovi mafija) ovi prvi su dostupni a ovi drugi su malo slozeniji tipovi za obicno tretiranje... to sto se kod nas desilo to da su pojedini presli put od kljukuse do kokaina za rekordno vrijeme (i zbog ratnih i poljeratnih zasluga) ne treba da bude neko mjerilo .... Celo je nedodirljiv za bilo kojeg prasinara ali mali diler nije i oni rade ono sto mogu obradjuju onog koga mogu ... :D
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

debela wrote:tek preletih ocima temu. znam da nisam nista propustila, stara prica, bla bla truc ali vidjeh da se cesto ponavlja isto pitanje ili tvrdnja. ide nekako, kako to da policija nista ne poduzima kad su veliki krimosi u pitanju, kako to da njima niko nista ne smije, zasto tuku sitne dilere, a velike zaobilaze itd. itd.
pa mi doslo da vas upitam,

jeste li vi koji postavljate takva pitanja naivni, glupi ili jednostavno zivite van bih pa ste izgubili ili nikad niste ni imali stvarni uvid u zivot ovdje :?
Ma nije to problem samo BiH, sta mislis da u USA ili Evropi velike ribe nemaju zastitu politicara, sudstva i sl., a da se male hvata i isto ovako gazi ?

Ma naravno da imaju, da nemaju, ne bi postojali razni kriminalni karteli koji su drzava u drzavi, i kojima niko nista ne moze, ili nece
sofist

Post by sofist »

Grom iz vedra neba wrote:Najgora je stvar sto se u policiju primaju debili. Godista ovih cobana koji su tukli onog momka su '76 ili '77 ako se ne varam, vidi se da su i sami nezrele sirovine. Bog zna imajul ista od skole. SS je birao svoje vojnike po samo jednom kriteriju, morao si biti visok oko 2 metra i glup ko tocak, jer je budala spremna svasta da uradi. Mi nemamo SS, ali imamo stelu, preko stele svaka budala moze dobit hljeb iz budzeta i radit sta hoce...nazalost.
Sjecas li se lepi grome moj :D :lol: :D po kojim kriterijumima je IPTF primao ljude u policiju ?
debela

Post by debela »

ne mogu. napisah svasta i pobrisah. poredis neuporedivo danko bananko.
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

debela wrote:ne mogu. napisah svasta i pobrisah. poredis neuporedivo danko bananko.
Ma naravno da je neuporedivo u opsegu, nacinu i slicnim karakteristikama, i naravno da neces u USA imati primjere u kojima je citava vlast taoc nekih kriminalaca ( osim ako u kriminalce ne stavimo multikorporacije ) kao sto je slucaj kod nas.

Ali i u puno razvijenim drustvima, mnogi politicari, suci, visoki policijski duznosnici su itekako korumpirani i podlozni kupovini ili ucjeni

Samo sto se u USA niko ne buni sto ne smijes mrdnuti ruke sa volana kad te drotovi zaustave, jer te mogu bez ikakvih problema upucat ko glinenog goluba, a u nas bi mir i rahatluk, a da policija bude zapisnicar i da djeluje u rukavicama i sa cilindrom na glavi.

Ne ide...
Last edited by Danko_Bananko on 04/02/2007 01:11, edited 1 time in total.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Prvo bi ovdje mnogi morali da shvate koliki je prekrsaj ovo sto su napravila ova tri policajca mada bi ih ja prije nazvao "pickama u uniformi". U policijskom pravilniku je tacno propisano kada se smije primjenjivati sila, kada smije da izvadi pistolj a kada smije da puca. U kodeksu ne postoji nigdje stavka da neko legne ispod tockova auta i to se naziva brutalnoscu i krsenjem svih mogucih zakonskih propisa. Trojca nabildanih debila su uhvatila nekog polunafiksanog narkomana i radi navodno ukradenog pancira ga odradjuju momacki. Posto vise nego ocito da nemaju nikakvih dokaza da je on ukrao pancir jedino sto su mogli je da sjednu u auto, da potraze cvrsce dokaze i ako ih nadju da ga uhapse zbog kradje. Naravno ovo je i jedan od dokaza kakve sve mrmonje rade u policiji jer ti isti ko picke sute kad nalete na Cele i slicne a to sam vidio svojim ocima kada je Celo parkirao crvenog Ferarija pred Napretkom. Ovim djelom policajci su pokazali kriminalcima kako treba da se ponasaju jer kad se policija ponasa mimo zakona onda je kriminalcima to izvrstan alibi a iz ove bljuvotine su mogli dosta toga i da nauce.
Ne branim ja ovog narkomana, daleko mu kuca od svacije postene ali iznad zakona ne smije biti niko pa ni policija. i hajde da je u pitanju droga, pucnjava ili nesto jos zesce nego usrani pancir. I jebo ti policiju kome narkic moze da mazne pancir!!!!!!!!!!!!!
Post Reply