Sarajevska policija maltretira raju

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Citizen-X

#26 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by Citizen-X »

scooter21ba wrote:ja do sada svaki put pruzio otpor kad sam vidio da su mi prava ugrozena za ostale ne znam
Svaka tebi cast care - sto bi ti dozvoljav'o da neko kvotu radnog akorda ispunjava preko tvojih ledja dok Gasi vozi Ferari 180 po gradu i napuni lika olovom iz cijelog sarzera a izlazi iz zatvora slobodan, jer ga niti jedan sudija ne smije ni pogledat u lice a kamo li da mu zakljuci presudu.

To samo idiot moze sebi dopustit' ili u suprotnom istjeravat zakon vlastorucno - pa jebi ga nekom obojci nekom opanci. A bice da je to jedino rjesenje.
JThomas

#27 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by JThomas »

bilježim se sa štovanjem, redovan sam u tom parku četvrtkom :D

ali eto, ja u principu na neko maltretiranje nikad nisam naišao. uglavnom se oni pojave oko 11, kulturno kažu raju da odu i raja odu. jedino kad bude onaj mrga iz specijalaca što je širi nego što je viši (raja koja idu na utakmice bi ga morala znati) on k'o nešto prijeti i sere, ali kad je masa raja nikad nikoga ni ne zapišu niti šta urade.

ja realno kažem, da sam stanar, ne bi ono mogao trpiti. iako je raja u parku u prosjeku kulturnija i urbanija nego i u jednom objektu u gradu, (znam, paradoks...jedan od bezbrojnih paradoksa ovog grada, ali ja vam se KUNEM da je tako. o ovome bih mogao napisati esej, ali mi sad mrsko. ko mi ne vjeruje, neka izvede eksperiment, neka ode četvrtkom u park, a poslije u koju god kafanu/bar/klub hoće, i neka uporedi strukturu ljudi) kad tolika masa i normalno razgovara međusobno to je već buka. (sad ljeti fakat zna biti više stotina ljudi) a kamoli kad se ponapijaju.
scooter21ba

#28 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by scooter21ba »

zgembo_sa wrote:
scooter21ba wrote:ja do sada svaki put pruzio otpor kad sam vidio da su mi prava ugrozena za ostale ne znam
Ma kakav otpor? Znas kako to ide kad pruzas otpor. Optuze te za napad na sluzbeno lice, opiranje hapsenju i ko zna sta sve ne. Jos ako te osude na koji dan zatvora - kurac ces se zaposlit igdje vise, preostaje ti da budes taksista, prodajes na pijaci, kopas kanale i slicni poslovi. Ako ti je to inace perspektiva onda se mozes kurcit, a ako imas bilo kakav sofisticiraniji posao onda ti definitivno otvoreni dosije ne ide u prilog.

A da ne govorim sto nasi sudovi sta god da ti kazes ili podupres dokazima na kraju kazu "mi vjerujemo sluzbenom licu".
e prijatelju ako se en znas verbalno odbraniti onda ti dzaba i fizicka zastita
sve se fino rjesi spikom (sto bi rekli nasi susjedi)
nije dzaba drot na glasu kao glup
i nema te sta optuziti ni za napad ni za bilo sta drugo
samo treba malo procitati zakon i to je to
Citizen-X

#29 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by Citizen-X »

zgembo_sa wrote:
Ma kakav otpor? Znas kako to ide kad pruzas otpor. Optuze te za napad na sluzbeno lice, opiranje hapsenju i ko zna sta sve ne. Jos ako te osude na koji dan zatvora - kurac ces se zaposlit igdje vise, preostaje ti da budes taksista, prodajes na pijaci, kopas kanale i slicni poslovi. Ako ti je to inace perspektiva onda se mozes kurcit, a ako imas bilo kakav sofisticiraniji posao onda ti definitivno otvoreni dosije ne ide u prilog.

A da ne govorim sto nasi sudovi sta god da ti kazes ili podupres dokazima na kraju kazu "mi vjerujemo sluzbenom licu".
Sta se bojis? Za kakav crni pos'o se bojis? Kakve ti se to zivotne prilike nude u takvom okruzenju kriminala, nepravde, anarhije i bezvlasca? Nemoj da prodajes na pijaci jaro.
Kad ti bude trebalo uvjerenje o bilo cemu a ti ne dadnu - fino prislonis utoku nekom na celo - ko pise uvjerenja i udri sine.
U kakav ti sistem i pravdu i red vjerujes ba? Halo!!
Probudi se jaruga ili apliciraj za Zeland, Kanadu, USA da te negdje prime.
Previse racunas kalkusises pravis racun a nigdje ti para da ga platis, samo krcmara ima.

Probudi se jaro - nema sistema - samo prangija preko ledja. Ti si samo komad marve za drzavu i njene "organe".
zgembo_sa

#30 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by zgembo_sa »

scooter21ba wrote:samo treba malo procitati zakon i to je to
To mozda u nekoj normalnoj zemlji...
zgembo_sa

#31 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by zgembo_sa »

Citizen-X wrote:Sta se bojis? Za kakav crni pos'o se bojis? Kakve ti se to zivotne prilike nude u takvom okruzenju kriminala, nepravde, anarhije i bezvlasca? Nemoj da prodajes na pijaci jaro.
Kad ti bude trebalo uvjerenje o bilo cemu a ti ne dadnu - fino prislonis utoku nekom na celo - ko pise uvjerenja i udri sine.
Previse racunas kalkusises pravis racun a nigdje ti para da ga platis, samo krcmara ima.

Probudi se jaro - nema sistema - samo prangija preko ledja. Ti si samo komad marve za drzavu i njene "organe".
Izvini Robine Hoode, nismo te prepoznali :D
Citizen-X

#32 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by Citizen-X »

scooter21ba wrote: spikom
Sipkom jaro - sipkom.
Ne pali demokratija u BIH. Samo sipka, flahajz, majzl, montirac.
Citizen-X

#33 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by Citizen-X »

zgembo_sa wrote:
Citizen-X wrote:Sta se bojis? Za kakav crni pos'o se bojis? Kakve ti se to zivotne prilike nude u takvom okruzenju kriminala, nepravde, anarhije i bezvlasca? Nemoj da prodajes na pijaci jaro.

Izvini Robine Hoode, nismo te prepoznali :D
Ma jaruga, podjebavaj ti koliko hoces... Ne treba meni da se sekiram za tebe, ja imam dovoljno.

L'jep pozdrav.
scooter21ba

#34 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by scooter21ba »

zgembo_sa wrote:
scooter21ba wrote:samo treba malo procitati zakon i to je to
To mozda u nekoj normalnoj zemlji...
moze to i u bih itekako
evo jedan primjer
ne znam jesi procitao ZOBS a trebao bi s obzirom da si vozac ( pretpostavljam)
i ja fino stavio one tablice samo ime a "pod" sofersajbu i nazad na staklo stavio one normalne table
zaustavi mene policajac dobar dan dobar dan
ja vezan brzina ispod ogranicenja sve cakum pakum
i prvo sta je rekao vozite bez tablica kazna lupi sada 200KM
rekoh ne vozim bez tablica ovdje su jasno vidljive na sofersajbi i nazad na zadnjem staklu
kaze ne moze to tako moraju biti dole gdje su oni fazoni za tablice i hoce da pise kaznu
rekoh gdje pise to? kaze u zakonu
reko nadji mi taj zakon kad on nabraja tamo neke clanove nigdje veze
i ja fino kazem uzmi ZOBS clan 210 stavka 2 i poce traziti kad je nasao bilo je imas li prvu pomoc rekoh naravno
imas li ovo ono sve imam
i na kraju dovidjenja prijatno
nit kazne nit nicega jos me kasnije poceo oslovljavati sa gospodine
scooter21ba

#35 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by scooter21ba »

Citizen-X wrote:
Sipkom jaro - sipkom.
malo pretjera
ali nema veze a to da ne postujem zakone ne
postujem zakone i platim svaku kaznu koju sam skrivio
d2

#36 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by d2 »

sa jedne strane malo malo policija ne radi svoj posao, neko plati glavom, kradje, kriminal i svi kazu policija ovakva policija onakva a onda se pojavi tema na kojoj je problem kada polcija radi svoj posao pa se pozivaju redom svi na neposluh i slicno - sada je problem sto policija radi posao jer ga po nekima ne radi kako treba...

u principu mislim da je najbolje bilo dok vas niko nije nista ni pitao
Last edited by d2 on 20/07/2008 22:38, edited 1 time in total.
scooter21ba

#37 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by scooter21ba »

d2 wrote:sa jedne strane malo malo policija ne radi svoj posao, neko plati glavom, kradje, kriminal i svi kazu policija ovakva policija onakva a onda se pojavi tema na kojoj je problem kada polcija radi svoj posao pa se pozivaju redom svi na neposluh i slicno - sada je problem sto policija radi posto jer ga po nekima ne radi kako treba...

u principu mislim da je najbolje bilo kad vas niko nije nista ni pitao
u vecini ovdje napisanom se slazem
ali zasto ta policija ne ganja pucace dilere i ostale koji su opasnost
ili su mozda studenti (vecina su studenti) koji piju veca opasnost po sigurnost gradjana
Citizen-X

#38 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by Citizen-X »

scooter21ba wrote:
Citizen-X wrote:
Sipkom jaro - sipkom.
malo pretjera
ali nema veze a to da ne postujem zakone ne
postujem zakone i platim svaku kaznu koju sam skrivio
Ovo za pozivanje na Zakon o saobracaju si - super odradio.
Medjutim kad ti neko prijeti pendrekom sefe nema tu zakona - osim ortopedije i urgentnog bloka.
Ne dobi momak u Zenici (iako sam sam iz Zenice) nista jaro od drzave - pa ni 10 dasaka da ga pokrije preko mezara a pretukose ga na pravdi boga. Kasno je tad zakone ganjat, ali ti se kunem da ni odstete dobio nije. Kao sto rekoh - ti si samo naplatna kucica za pajkane.
scooter21ba

#39 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by scooter21ba »

Citizen-X wrote:
Medjutim kad ti neko prijeti pendrekom sefe nema tu zakona - osim ortopedije i urgentnog bloka.
Ne dobi momak u Zenici (iako sam sam iz Zenice) nista jaro od drzave - pa ni 10 dasaka da ga pokrije preko mezara a pretukose ga na pravdi boga. Kasno je tad zakone ganjat, ali ti se kunem da ni odstete dobio nije. Kao sto rekoh - ti si samo naplatna kucica za pajkane.
a zasto ti prijeti pendrekom?
Citizen-X

#40 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by Citizen-X »

scooter21ba wrote:
Citizen-X wrote:
To pitaj momka koji je podlegao udarcima od srcanog udara na Kamberovica polju u Zenici, plus ljude koji su demonstrirali za ostavke u Savezu a popusili degenek, mene ne pitaj - ja gdje zivim prvo otkopcaju holster pa kazu - gospodine, al' zato mirno spavam.
d2

#41 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by d2 »

scooter21ba wrote:
d2 wrote:sa jedne strane malo malo policija ne radi svoj posao, neko plati glavom, kradje, kriminal i svi kazu policija ovakva policija onakva a onda se pojavi tema na kojoj je problem kada polcija radi svoj posao pa se pozivaju redom svi na neposluh i slicno - sada je problem sto policija radi posto jer ga po nekima ne radi kako treba...

ili su mozda studenti (vecina su studenti) koji piju veca opasnost po sigurnost gradjana
slazem se i ja im zamjeram to isto sto kazes za dilere, sto se tice studenata koji cugaju do sitnih sati kao covjek koji je iselio iz svog stana radi koša pod prozorom, ilegalne kafane i kovacke radionice nikako i nikada ne mogu biti na strani onih koji ne omogucavaju drugima miran zivot u sopstvenom domu. i sami oni koji su tu prisutni kazu da ne znaju kako bi oni sami zivjeli tu od buke... razumijem potpuno gradjane koji zive u okolnim zgradama i podrzavam navedenu akciju policije ukoliko je bila korektna - u skladu sa zakonom.
Last edited by d2 on 20/07/2008 22:50, edited 1 time in total.
scooter21ba

#42 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by scooter21ba »

Citizen-X wrote:
scooter21ba wrote:
Citizen-X wrote:
To pitaj momka koji je podlegao udarcima od srcanog udara na Kamberovica polju u Zenici.
ja ne znam ko jos normalan prati nas fudbal a kamoli da jos ide na utakmice
tako da me to uopste ne zanima
a znamo kakvi su navijaci (ne znaci da su svi kriminalci narkomani problemi ali logicno je da nisu bas svi cisti i da je neko normalan da ide na utakmice bar u bbih trenutno)
govorim ti o obicnom zivotu utakmice su prica za sebe kako se mozes braniti i stititi svoja prava
abdelsi

#43 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by abdelsi »

70% pripadnika policije su ne kvalifikovani ljudi za rad u sluzbi kakva je policija ,doslje zavrsene pol .akademije zbog zasluga u ratu.......I ja sam nekoliko puta bio svjedok kako policajci postupaju u parku kod brazila.

MOJ DRUG bega spawa gore i sav je modar :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
scooter21ba

#44 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by scooter21ba »

d2 wrote:
scooter21ba wrote:

slazem se i ja im zamjeram to isto sto kazes za dilere, sto se tice studenata koji cugaju do sitnih sati kao covjek koji je iselio iz svog stana radi koša pod prozorom, ilegalne kafane i kovacke radionice nikako i nikada ne mogu biti na strani onih koji ne omogucavaju drugima miran zivot u sopstvenom domu. i sami oni koji su tu prisutni kazu da ne znaju kako bi oni sami zivjeli tu od buke... razumijem potpuno gradjane koji zive u okolnim zgradama i podrzavam navedenu akciju policije ukoliko je bila korektna - u skladu sa zakonom.
ok slazem se da nisu bas zlatni ti sto piju ali opet su manje zlo od dilera kockastih i sta ti ja znam
e sada da te pitam bili radije da ti ispod prozora piju i glasni budu ili da u tisini rasturaju drogu ?
Sarayman

#45 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by Sarayman »

Hajd ne zajebavaj. Pa ja bi vam prvi zvao policiju zbog buke koju pravite. Po zakonu od 22, odnosno 23h mora vladati apsolutni mir u i oko stambene zgrade. Mora da imas 20-ak godina pa ne kontas.
scooter21ba

#46 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by scooter21ba »

Sarayman wrote:Hajd ne zajebavaj. Pa ja bi vam prvi zvao policiju zbog buke koju pravite. Po zakonu od 22, odnosno 23h mora vladati apsolutni mir u i oko stambene zgrade. Mora da imas 20-ak godina pa ne kontas.
ako je meni namjenjeno imam vise od tih 20 spomenutih
pitam d2 sta bi volio pijance ili dilere?
svastanesto

#47 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by svastanesto »

Evo ja kao stranac da dozvolim sebi slobodu da nesto kazem na ovu temu. Imala sam susret sa vasom saobracajnom policijom zimus i to bas u Sarajevu. Mi smo dosli ujutru sa Jahorine da malo vidimo grad, i posto kod nas nije obavezno danju paliti svetla (a znali smo da u BiH mora), mi smo zaboravili da upalimo svetla. Ispred Sarajeva zaustavio nas je policajac, naravno zbog svetla i kad je video da smo bas zaboravili i valjda smo mu bili simpaticni rekao je samo "Vodite racuna drugi put cu vas kazniti" Tako da sam stekla utisak da su mnogo ljubazniji od policajaca u Srbiji, ovde nam ne bi tako idealnu priliku da uzme lovu propustio :)
mojgrad

#48 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by mojgrad »

scooter21ba wrote:
Sarayman wrote:Hajd ne zajebavaj. Pa ja bi vam prvi zvao policiju zbog buke koju pravite. Po zakonu od 22, odnosno 23h mora vladati apsolutni mir u i oko stambene zgrade. Mora da imas 20-ak godina pa ne kontas.
e cuj ti pitanja sta bi volio pijanice ili dilere, od dva zla sta li boze izabrati :lol: :lol:
ne trebaju nam ni jedni ni drugi a vala ni skupina raje koja pijanci i derneci poslije 23.00 h pred necijim prozorom.
ko zeli da derneci nek ide u svoju kucu ili stan pa nek pijanci do zore ako mu je volja.
park nije namijenjen za takvu vrstu sastajanja niti treba biti
scooter21ba

#49 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by scooter21ba »

mojgrad wrote:
scooter21ba wrote:
e cuj ti pitanja sta bi volio pijanice ili dilere, od dva zla sta li boze izabrati :lol: :lol:
ne trebaju nam ni jedni ni drugi a vala ni skupina raje koja pijanci i derneci poslije 23.00 h pred necijim prozorom.
ko zeli da derneci nek ide u svoju kucu ili stan pa nek pijanci do zore ako mu je volja.
park nije namijenjen za takvu vrstu sastajanja niti treba biti
s obzirom kakva je drzava moras birati jedno zlo
po mogucnosti manje
kad se drzava rijesi onda nikom nece ni pasti na pamet da sjedi i da pije u parku
mojgrad

#50 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by mojgrad »

scooter21ba wrote: s obzirom kakva je drzava moras birati jedno zlo po mogucnosti manje
kad se drzava rijesi onda nikom nece ni pasti na pamet da sjedi i da pije u parku
Pa kreni prvo od sebe. Kad odlucis da ne moras od dva zla birati jedno nece ti se ni desavati zlo.
Mentalitet je najteze promijeniti. Zasto bi birao od dva zla jedno? Zato sto smo navikli da nas hebu u zdrav mozak
e dokle god to ne promijenimo (nacin razmisljanja) desavace se ovo sto nam se desava..
Locked