Probaj pa javichuchumbamayumbe wrote:A ako mu ga izdrkam, hoce li me pustiti da cugam?!zgembo_sa wrote:Eeee javno mjesto ti je... ovaj... pa javno mjesto ti je bilo koje mjesto kad je policajac nadrkan i hoce da te kazni.chuchumbamayumbe wrote:A smijem li ja popiti pivu na Vrelu Bosne, ili kada odem da koridu, ili je i to u domenu "opijanje na javnom mjestu"???
Sarajevska policija maltretira raju
- zgembo_sa
#176 Re: Sarajevska policija maltretira raju
- chuchumbamayumbe
#177 Re: Sarajevska policija maltretira raju
Izvini, da malo pojasnim, da me se pogresno ne protumaci...mIRCerka wrote:E vidis, ti sad izleziste ili teferic poredis sa periodom iza 11 navece (kad se vecina lokala MORA zatvoriti) i okupljanjem pod prozorima stambenog kvarta.chuchumbamayumbe wrote:A smijem li ja popiti pivu na Vrelu Bosne, ili kada odem da koridu, ili je i to u domenu "opijanje na javnom mjestu"???
Da, sad ce zli jezici reci "nema tamo puno stanova tacno kod parka" ali znajte da ja kod Bristola cujem razgovore cijele na dernecima u neboderima preko mosta....
Smijem li ja po zakonu popiti travaricu ili pivu (a moze i mix) u Parkushi u periodu od 0500-2300 (ne pitam za period 23-05), znaci ono, hoce li mi se svezati ako cugam ( a ne baljezgam i ne opijam se, nego laganini, ko i svaka pijanica...) u po bijela dana?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#178 Re: Sarajevska policija maltretira raju
Nece.chuchumbamayumbe wrote:Izvini, da malo pojasnim, da me se pogresno ne protumaci...mIRCerka wrote:E vidis, ti sad izleziste ili teferic poredis sa periodom iza 11 navece (kad se vecina lokala MORA zatvoriti) i okupljanjem pod prozorima stambenog kvarta.chuchumbamayumbe wrote:A smijem li ja popiti pivu na Vrelu Bosne, ili kada odem da koridu, ili je i to u domenu "opijanje na javnom mjestu"???
Da, sad ce zli jezici reci "nema tamo puno stanova tacno kod parka" ali znajte da ja kod Bristola cujem razgovore cijele na dernecima u neboderima preko mosta....
Smijem li ja po zakonu popiti travaricu ili pivu (a moze i mix) u Parkushi u periodu od 0500-2300 (ne pitam za period 23-05), znaci ono, hoce li mi se svezati ako cugam ( a ne baljezgam i ne opijam se, nego laganini, ko i svaka pijanica...) u po bijela dana?
- chuchumbamayumbe
#179 Re: Sarajevska policija maltretira raju
OK, trzn'o sam se pravo da po zakonu smijem piti sam sherbe i salep na javnom mjestu.
-
Sit svega
#180 Re: Sarajevska policija maltretira raju
Pun mi je ud tih što samo popiju koju pivu i nerade ništa, od njih nemogu da spavam po citavu noc. Pod svoje prozore pa pij i pjevaj bagro besplosena.
- vjesticanametli
#181 Re: Sarajevska policija maltretira raju
- chuchumbamayumbe
#182 Re: Sarajevska policija maltretira raju
Sidji i ti pa nam se pridruzi u pijanki.Sit svega wrote:Pun mi je ud tih što samo popiju koju pivu i nerade ništa, od njih nemogu da spavam po citavu noc. Pod svoje prozore pa pij i pjevaj bagro besplosena.
Jbga, i mi cijeli dan radimo (nismo besposleni kako ti mislis), ali se opustimo uz MB od 2 litra ili lozu, kako sta naidje. Da vidis kako se poslije lijepo pajki...
Kenjam.
-
mIRCerka
#183 Re: Sarajevska policija maltretira raju
Istina je da policajci znaju kao i revizori biti neuljudni i neprofi, ali je takodjer istina da i OMLADINA zna bit odron.chuchumbamayumbe wrote:OK, trzn'o sam se pravo da po zakonu smijem piti sam sherbe i salep na javnom mjestu.
Tako da ja svima koji se bune aktivnostima policije na javnim povrsinama u ova doba zelim da im pod prozorima spavace sobe bude Omladinsko okupljaliste.
- zgembo_sa
#184 Re: Sarajevska policija maltretira raju
Ne smijes po zakonu piti na javnom mjestu. Tako da ti se moze svezati (ja vidio svojim ocima). Samo je pitanje jel taj dan nadrkan ili nije.chuchumbamayumbe wrote:Izvini, da malo pojasnim, da me se pogresno ne protumaci...mIRCerka wrote:E vidis, ti sad izleziste ili teferic poredis sa periodom iza 11 navece (kad se vecina lokala MORA zatvoriti) i okupljanjem pod prozorima stambenog kvarta.chuchumbamayumbe wrote:A smijem li ja popiti pivu na Vrelu Bosne, ili kada odem da koridu, ili je i to u domenu "opijanje na javnom mjestu"???
-
The 51st State
#185 Re: Sarajevska policija maltretira raju
Sve streberska raja, policija je po difoltu neprijatelj gradjanstva, a vi kako hocete...
- chuchumbamayumbe
#186 Re: Sarajevska policija maltretira raju
Eno sada, smijes piti, ne smijes piti...
Sta je sa silnim bastama gdje se pije alkohol u po bijela dana, usred grada? I to su javna mjesta.
Mislim, ne mogu da vjerujem da je zabranjeno popiti pivo u po bijela dana na klupi (pogotovu za ovih vrelina)?!?!
Jebote, sto ne mogu na herende kora, sve nesto Evropa, ovo-ono, a nidje veze. Furaju se na neke evropske norme i zakone, a primjenjuju ih samo tamo gdje mogu i gdje im dzoha sa dzipom i utokom nece jebat majku, a oni ko kerovi podvit repove i otici zaustavljati raju zbog pojasa i zmigavca.
Odron odronova.
Sta je sa silnim bastama gdje se pije alkohol u po bijela dana, usred grada? I to su javna mjesta.
Mislim, ne mogu da vjerujem da je zabranjeno popiti pivo u po bijela dana na klupi (pogotovu za ovih vrelina)?!?!
Jebote, sto ne mogu na herende kora, sve nesto Evropa, ovo-ono, a nidje veze. Furaju se na neke evropske norme i zakone, a primjenjuju ih samo tamo gdje mogu i gdje im dzoha sa dzipom i utokom nece jebat majku, a oni ko kerovi podvit repove i otici zaustavljati raju zbog pojasa i zmigavca.
Odron odronova.
- Asana
#187 Re: Sarajevska policija maltretira raju
Cek da vidim jesam li sve dobro shvatila:
Jedan park je postao redovito okupljaliste mlade raje koja tu voli posjediti, popricati i popiti, pa se to otegne u noc.
Nakon takvih okupljanja ostane smece, razbijeno staklo, fekalije kako po parku tako i po okolnim haustorima ...
Takva okupljanja se ne zavrse do 11 sati nego je postalo pravilo da policajac dodje i upozorava narod da se treba razici... ako ne dodje sjedeljke se malo otegnu.
Ljudi koji se okupljaju u parku nisu svjesni da je prekrsaj bacati smece, urinirati na javnom mjestu, piti na javnom mjestu, okupljati se u vecem broju nenajavljeno ili pak praviti buku nakon 11 sati navecer.
Policiju cesto zovu namcori iz okolnih zgrada koji bi spavali, ili im smetaju rezultati po okolis
Onda jednog lijepog dana - okupljeno je puno ljudi a dodje i puno policajaca da im podijeli prekrsajne prijave.
U cemu je problem?
Nepoznavanje zakona nikad nikoga nije oslobadjalo odgovornosti. Potrebu za postivanjem bon-ton-a da ne spominjemo ... ... ali meni je drago cuti da policija ne dozvoljava vise bas svakom mishu da se kur**i gdje stigne
( I gashija su uhapsili, ne zaboravite... a oslobodice ga sudstvo, a ne policija!)
Jedan park je postao redovito okupljaliste mlade raje koja tu voli posjediti, popricati i popiti, pa se to otegne u noc.
Nakon takvih okupljanja ostane smece, razbijeno staklo, fekalije kako po parku tako i po okolnim haustorima ...
Takva okupljanja se ne zavrse do 11 sati nego je postalo pravilo da policajac dodje i upozorava narod da se treba razici... ako ne dodje sjedeljke se malo otegnu.
Ljudi koji se okupljaju u parku nisu svjesni da je prekrsaj bacati smece, urinirati na javnom mjestu, piti na javnom mjestu, okupljati se u vecem broju nenajavljeno ili pak praviti buku nakon 11 sati navecer.
Policiju cesto zovu namcori iz okolnih zgrada koji bi spavali, ili im smetaju rezultati po okolis
Onda jednog lijepog dana - okupljeno je puno ljudi a dodje i puno policajaca da im podijeli prekrsajne prijave.
U cemu je problem?
Nepoznavanje zakona nikad nikoga nije oslobadjalo odgovornosti. Potrebu za postivanjem bon-ton-a da ne spominjemo ... ... ali meni je drago cuti da policija ne dozvoljava vise bas svakom mishu da se kur**i gdje stigne
( I gashija su uhapsili, ne zaboravite... a oslobodice ga sudstvo, a ne policija!)
- zgembo_sa
#188 Re: Sarajevska policija maltretira raju
E vjeruj jarane. Taj je zakon i napravljen da bi policija imala opravdanje da maltretira koga hoce, ne samo da ne smijes piti na javnom mjestu, nego se ne smijete ni okupljati na javnom mjestuchuchumbamayumbe wrote:Eno sada, smijes piti, ne smijes piti...
Mislim, ne mogu da vjerujem da je zabranjeno popiti pivo u po bijela dana na klupi (pogotovu za ovih vrelina)?!?!![]()
Odron odronova.
Naravno sve ovo vazi samo u slucaju da nisi neki mafijas ili rodbina nekog politicara.
-
hali gali halid
#189 Re: Sarajevska policija maltretira raju
Ali halo pa u parku kod parkuse, nema stambenih objekata, ne deremo se, ne smetamo nikome, jos sve uredno pokupimo i bacimo u smece, i oni nam opet dodju kake nam nesto, zapisu nas, ali djaba...
- terapija
#190 Re: Sarajevska policija maltretira raju
Imam rjesenje za sve tvoje probleme.mIRCerka wrote:Istina je da policajci znaju kao i revizori biti neuljudni i neprofi, ali je takodjer istina da i OMLADINA zna bit odron.chuchumbamayumbe wrote:OK, trzn'o sam se pravo da po zakonu smijem piti sam sherbe i salep na javnom mjestu.
Tako da ja svima koji se bune aktivnostima policije na javnim povrsinama u ova doba zelim da im pod prozorima spavace sobe bude Omladinsko okupljaliste.
Koliko znam prozori su vam odron na zdradi...
Mijenjaj stolariju citaj prozore i stavi nesto sa dobrom zvucnom izolacijom, dakle nista pijaca i nadristolari, ili ne daj boze PVC, vec zna se sta je dobar prozor (ne bih da reklamiram sada
Nista neces cuti, a i toplotna izolacija je na nivou.. Ljeti hladno, zimi ne puse
-
mIRCerka
#191 Re: Sarajevska policija maltretira raju
Tolika investicija zbog balavaca? NE hvala. Jeftinije mi je zvati powicijuterapija wrote:Imam rjesenje za sve tvoje probleme.mIRCerka wrote:Istina je da policajci znaju kao i revizori biti neuljudni i neprofi, ali je takodjer istina da i OMLADINA zna bit odron.chuchumbamayumbe wrote:OK, trzn'o sam se pravo da po zakonu smijem piti sam sherbe i salep na javnom mjestu.
Koliko znam prozori su vam odron na zdradi...
Mijenjaj stolariju citaj prozore i stavi nesto sa dobrom zvucnom izolacijom, dakle nista pijaca i nadristolari, ili ne daj boze PVC, vec zna se sta je dobar prozor (ne bih da reklamiram sada)
Nista neces cuti, a i toplotna izolacija je na nivou.. Ljeti hladno, zimi ne puse![]()
A zvuci s Bristola i Parkinga ce ostati samo uspomena
-
lamija_SA
#192 Re: Sarajevska policija maltretira raju
WTF?The 51st State wrote:Sve streberska raja, policija je po difoltu neprijatelj gradjanstva, a vi kako hocete...
-
Sit svega
#193 Re: Sarajevska policija maltretira raju
Vidimchuchumbamayumbe wrote:Sidji i ti pa nam se pridruzi u pijanki.Sit svega wrote:Pun mi je ud tih što samo popiju koju pivu i nerade ništa, od njih nemogu da spavam po citavu noc. Pod svoje prozore pa pij i pjevaj bagro besplosena.
Jbga, i mi cijeli dan radimo (nismo besposleni kako ti mislis), ali se opustimo uz MB od 2 litra ili lozu, kako sta naidje. Da vidis kako se poslije lijepo pajki...
Kenjam.
-
The 51st State
#194 Re: Sarajevska policija maltretira raju
Sta ti nije jasno? Zar zaista imas iluziju da su policijske snage samo tu da se bore protiv kriminala, lolcina.lamija_SA wrote:WTF?The 51st State wrote:Sve streberska raja, policija je po difoltu neprijatelj gradjanstva, a vi kako hocete...
Parazitska institucija finansirana nasim parama koja u svojoj nemoci da iskorjeni svakoliki kriminal u vidu prometa droga, prostitucije, ubistava i teskih kradja, raznolikih privrednih zlocina, itd. i zbog toga maltretira i sikanira obicni svijet u konkretnom slucaju tinejdzere.
-
The 51st State
#195 Re: Sarajevska policija maltretira raju
ko je titio?kinte_kunte wrote:ZIVIO TITIO I NJEGOVA MILICIJA!!!!!!!
-
mIRCerka
#196 Re: Sarajevska policija maltretira raju
zamisli samo ovo, ali u 11 navece
- chuchumbamayumbe
#197 Re: Sarajevska policija maltretira raju
Treba uvesti policijski sat i tada nasa revnosna policija nece imati nikakvih problema sa rajom.
Tada nece morati dizati debele guzove sa stolica, nece moci izlaziti iz Golfova petica, nece morati nista raditi, bice jos deblji i imati vece glave, moci ce cijelo vrijeme provoditi po kafama u lokalima lokalnih kriminalaca i kabadahija i taliti se sa njima za ture zeljaste materije i zutog, kao sto i danas rade.
Sve go lopov.
Tada nece morati dizati debele guzove sa stolica, nece moci izlaziti iz Golfova petica, nece morati nista raditi, bice jos deblji i imati vece glave, moci ce cijelo vrijeme provoditi po kafama u lokalima lokalnih kriminalaca i kabadahija i taliti se sa njima za ture zeljaste materije i zutog, kao sto i danas rade.
Sve go lopov.
-
The 51st State
#198 Re: Sarajevska policija maltretira raju
ne valja, sto ne znaci da su titini drotovi bili ista bolji, drugo vrijeme, ista govna.kinte_kunte wrote:****************************************************The 51st State wrote:ko je titio?kinte_kunte wrote:ZIVIO TITIO I NJEGOVA MILICIJA!!!!!!!
rodiJo babuka pametno svoje, hajd sine idi vidi valja li sada
i postedi me patronizirajuceg tona, ispadas glup.
Last edited by The 51st State on 21/07/2008 15:30, edited 1 time in total.
-
The 51st State
#199 Re: Sarajevska policija maltretira raju
Kriminal, prostituciju, ubistva, teske kradje, privredne zličine ne moze iskorijeniti sama policija...tu su i tuzilastvo, a zatim i sud, u ovom lancu mislim da policija i uradi svoj dio posla, druga je stvar sto sud izrice preblage kazne (npr. 9 mjeseci za silovanje zaostale djevojcice...)
zajebi tu pricu, neka oni daju svoj puni doprinos pa cemo onda pricati o drugim institucijama, a sve dotad dok budu maltretirali obicnu raju pored ovako rasirenog kriminala, za mene ce biti obicna govna.
- chuchumbamayumbe
#200 Re: Sarajevska policija maltretira raju
Potpis, upravo o tome i govorim.The 51st State wrote:Kriminal, prostituciju, ubistva, teske kradje, privredne zličine ne moze iskorijeniti sama policija...tu su i tuzilastvo, a zatim i sud, u ovom lancu mislim da policija i uradi svoj dio posla, druga je stvar sto sud izrice preblage kazne (npr. 9 mjeseci za silovanje zaostale djevojcice...)
zajebi tu pricu, neka oni daju svoj puni doprinos pa cemo onda pricati o drugim institucijama, a sve dotad dok budu maltretirali obicnu raju pored ovako rasirenog kriminala, za mene ce biti obicna govna.
Sve pichka do pichke, svaka cast Jozi i njegovim metodama, a ovo danas obicni kerovi, izdrkavaju se i lijece svoje provincijske komplekse na raji, a dzohe ne smiju ni pogledati.
Rijetki su profesionalci, ovo ostalo nije ni za portira. Ustvari, portiri su za njih gospoda.