Sarajevska policija maltretira raju

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Shingen

#1 Sarajevska policija maltretira raju

Post by Shingen »

U zadnje vrijeme mi postaje sve jasnije da je MUP KS postao organizacija koja je sama sebi svrha. Iako im je navodno mandat da stite gradjane itd oni stite samo sebe i u tome su jako dobri dok se na obicnim gradjnima izivljavaju kad god stignu. Primjera je bezbroj!
Uzmimo recimo raju koja se okuplja u parku kod Drage (onaj iza Brazila). Cetvrtkom se tu zna okupiti i po 500 ljudi koji tu dodju da se opuste i popiju koju pivu koja se kupi u obliznjem dragstoru. Iako nema apsolutno ni naznaka nikakvih incidentnih situcija ili bilo cega slicnog sto bi ugrozavalo javni rad i mir, nekoga ta masa sto se okupi da se dobro zezaju ocito jako nervira. To se ogleda sto se apsolutno svakog cetvrtka pojave tri-cetiri patrole sa maricama i specijalcima i pocnu da rastjeruju tu raju. Prosli cetvrtak je to postalo skoro pa komicno! Toliko su ljudi uspjeli da istjeraju iz tog parka da je to licilo na neke masovne proteste. Ipak vrhunac se desio sad u subotu... Iako je u parku bilo jedva 20tak ljudi pojavili su se policajci, specijalci, patrole itd i poceli da maltretiraju raju. Sve su redom popisali koga god su zatekli u parku, derali se, prijetili, privodili. Napominjem da niakav problem niko nije pravio osim sto je problem bio to sto je prisutan na javnoj povrsini. Prijetilo se da ce stizati prijave, kazne od 200 do 500 maraka zbog opijanja na javnom mjestu, trazila se alkotestiranja, prepadala se raja... Prijetilo se svima da ce ih odmah voditi da prespavaju u zatvoru. Najbizarnije su bile prijetnje da svima otvoriti dosije da se nikad u zivotu nigdje nemogu zaposliti! Ko je bilo sta komentraisao zapisan je zbog ometanja sluzbenog lica u obavljanju posla. Jedan momak je cak i priveden... Najgore je to sto su svi ti policajci bili sami pjani. Vidjelo im se to po ocima koje su bile krvavo crvene i staklaste. Velika sramota!
Jos mi se jedan na kraju poceo pravdati kako on mene treba da zastiti! Koga ce on zastititi osim sebe? Jel' ikad ijedan policajac bio ozbiljnije povrijedjen unekom okrsaju sa kriminalcima? NIKAD! Budu povrijedjeni uglavnom kad jurisaju na studente, nezaposlene i navijace
Izgleda da je postalo najlakse maltretirati obicnu raju dok kriminalci hodaju okolo tj voze se okulo tj jure okolo bez ikakvih poslijedica. Sramota! Glavni izvor prihoda im je postlo reketiranje vozaca, pogotovo onih sa stranim tablicama. Oni nisu policija! Oni su samo jos jedna obilk kriminalaca u ovoj drzavi!
d2

#2 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by d2 »

cisto sumnjam da su oni koji zive u tim zgradama radosni radi toga sto ste im do sitnih sati pod prozorima...
A-R-N-I

#3 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by A-R-N-I »

Ne podrzavam ni u kojem smislu takav nastup policije, al jesi li ikad pomislio koliko se ljudi iz okolnih zgrada buni i zivka policiju,, a meni samo smeta sto pisate gdje stignete, prodji po tanu parkom i okolnim ulicicama, pogotovu onom iza granapa prema garazama, ni pas mi vise nece tuda da prodje....
moler

#4 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by moler »

d2 wrote:cisto sumnjam da su oni koji zive u tim zgradama radosni radi toga sto ste im do sitnih sati pod prozorima...
ljudi ja ufatila zimus lopova i gombam se sa njim na ulici nailazi policajac u civilu ja mu govorim evo sam ufatila lopova a on meni NISAM NA DUŽNOSTI fuuujjjjj :bih:
Shingen

#5 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by Shingen »

Jaguar84 wrote:Tako ti je to drug moj,i sam dole sidjem nekada jer sam rastao tu i oduvijek sam znao popiti sto sok sto pivu u tom parku.Sinoc mi drug iz osnovne skole kojeg nisam vidio dugo kaze da je zapisan(vratio se sa posla i popio jednu),kaze da ce dobiti kaznu od 200 km :x
Pa hebemu zar oni misle da ta raja ima te pare?Zar misle da ce im neko to da plati?Pa odakle jebemu misa?Da imaju love sigurno bi bili negdje drugo i trosili je.
Bolje bi im bilo da prave racije po raznoraznim ježevima i slicnim buharama i traze dilere kokainom,naoruzane levate iz kojih izbija agresivnost i papanluk,ali jok oni ce po finoj raji koja se tu skupi da se malo opusti.Posle 23 raja se obicno pokupi na njihovo upozorenje ali ovo sada je prevrsilo svaku mjeru....cuj 200 kema,pa kome?Najgore je to sto se niko nece pobuniti protiv toga a i protiv bitnijih stvari....sto jedan kolega forumas rece:znam ja nas,jebo ti nas!
Ma hajd uredu je kad normalno dodju i kazu idite odavde. Raja se razidje bez problema... Ali ono sinocnje iskompleksirano izivljavanje to je nevidjeno. Kad je vise ljudi ponasaju se ko bubice, a kad ima tu i tamo poneko u parkuu onda se izgleda ohrabre i ne budu vise tako stidljivi. Nama mogu raditi sta hoce, a dilerima kojekakvim lizu noge.
d2

#6 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by d2 »

moler wrote:
d2 wrote:cisto sumnjam da su oni koji zive u tim zgradama radosni radi toga sto ste im do sitnih sati pod prozorima...
ljudi ja ufatila zimus lopova i gombam se sa njim na ulici nailazi policajac u civilu ja mu govorim evo sam ufatila lopova a on meni NISAM NA DUŽNOSTI fuuujjjjj :bih:
a sto meni repliciras, jel mislis da ja radim u policiji ?
hajmo malo licne ovdje :lol:
mitarmiric

#7 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by mitarmiric »

Ma to su sve stanari okolnih zgrada i dokone nadzak babe koje zovu policiju.
Mi smo u mojoj firmi imali problema oko naplate kazni za parkiranje, iako se firma ne nalazi u centru grada, policajci u PU N.Grad nisu mogli opstajat od poziva i maltretiranja nekoliko "savjesnih gradjana" kojima su smetala vozila zaposlenih parkirana u ulici....

Drotovi će ti rijetko doći ako ih netko ne pozove.

Vjerojatno stanari ne žele da im se tu skupljaju cugeri ili mozda i narkosi, vjerojatno radi svojih klinaca...
amrica

#8 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by amrica »

Nece te dvije joje otici policajcu u dzep, nego u budzet, kantonalni, da premijer ima sta trositi.
kosmos

#9 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by kosmos »

Dobra tema u svakom demokratskom drustvu, medjutim, mozda sto sam malo stariji od vas, ne bih se slozio da sarajevska policija maltretira raju, nego naprotiv, raja svojim neodgovornim ponasanjem maltretira policiju. Omladina je prepustena po drustvo pogubnom karijerizmu u svakoj drustvenoj oblasti, a kada joj se nesto sto je po drustvo pogubno zabrani, onda smatraju da kriva je policija jer smatraju da postoje selektivna prava. Omladina treba da zna da postoji vise oblasti zaduzenja u policiji i oni vide samo ono sto se njih tice.
Policija je demokratska tvorevina isto kao i izbori i to trebamo postovati.
Ide "jesen" i molio bih vas da na ovu temu pricamo trezveno bez vrijedjanja i omalovazavanja policije kao institucije i bez medjusobnog vrijedjanja. Svi oni pojedinci koji zloupotrebljavaju drustvo u licne koristi likuju kada vi napadate policiju, zato ne nasjedajte.
moler

#10 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by moler »

mitarmiric wrote:Ma to su sve stanari okolnih zgrada i dokone nadzak babe koje zovu policiju.
Mi smo u mojoj firmi imali problema oko naplate kazni za parkiranje, iako se firma ne nalazi u centru grada, policajci u PU N.Grad nisu mogli opstajat od poziva i maltretiranja nekoliko "savjesnih gradjana" kojima su smetala vozila zaposlenih parkirana u ulici....

Drotovi će ti rijetko doći ako ih netko ne pozove.

Vjerojatno stanari ne žele da im se tu skupljaju cugeri ili mozda i narkosi, vjerojatno radi svojih klinaca...
ne nego viza vi one zaštite u članku :bih:greška htjela sam odgovoriti d2
Shingen

#11 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by Shingen »

Jaguar84 wrote:ja koliko sam primijetio ta raja se fino raziđe posle 23(nakon upozorenja)i nikom nista,stanari fino pajke sve ok.Ali ovo sto je shingen napisala je bezze pravo,i sam sam se uvjerio da je istina(momak kojeg poznajem cijeli zivot je dobio tu kaznu,ima 27 godina i radi ko crnac za nekog privatnika i nije mu nimalo lako u zivotu).....e hebo ti takvu policiju. :x

Heheheh... Shigen je napisaO, nije la. :D I stvarno *ebo ti tu policiju. Jel' ikad iko u zivotu vidio neku mecku ili BMW kako prolaze na pauku gradom. Ja licno nisam. Ali zato samo vidio armiju starih dvica, kadeta, razdrandanih korsi itd. Kad nas je zakon u potpunosti na strani jacega. Znam neke koji su bili izbodeni jer klosarima nisu htjeli pare da daju. Nakon sto su prijavili pokusaj ubistva-nanosenje tezih tjelesnih imali su priliku da se za sedmicu dvije opet sretnu sa istim klosarima kako slobodno hodaju ulicom i nikom nista... Al zato ne dao ti Bog da u parku pivu popijes! Odmah izgubis pravo na zaposlenje, skolovanje, posao i dobijas kaznu od 200 km koju ces vjerovatno morati odlezati jer nemas da platis. Sve to zbog pive. Jedan me drot sinoc pitao pa sto fino u kafanu ne odete i tamo pijete?! Ne znam, valjda je to govorio iz licnog iskustva kako se treba ponasati... :x
moler

#12 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by moler »

d2 wrote:
moler wrote:
a sto meni repliciras, jel mislis da ja radim u policiji ?
hajmo malo licne ovdje :lol:
ama viza vi one zaštite pa ti vidi ko koga štiti :bih:
Shingen

#13 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by Shingen »

kosmos wrote:Dobra tema u svakom demokratskom drustvu, medjutim, mozda sto sam malo stariji od vas, ne bih se slozio da sarajevska policija maltretira raju, nego naprotiv, raja svojim neodgovornim ponasanjem maltretira policiju. Omladina je prepustena po drustvo pogubnom karijerizmu u svakoj drustvenoj oblasti, a kada joj se nesto sto je po drustvo pogubno zabrani, onda smatraju da kriva je policija jer smatraju da postoje selektivna prava. Omladina treba da zna da postoji vise oblasti zaduzenja u policiji i oni vide samo ono sto se njih tice.
Policija je demokratska tvorevina isto kao i izbori i to trebamo postovati.
Ide "jesen" i molio bih vas da na ovu temu pricamo trezveno bez vrijedjanja i omalovazavanja policije kao institucije i bez medjusobnog vrijedjanja. Svi oni pojedinci koji zloupotrebljavaju drustvo u licne koristi likuju kada vi napadate policiju, zato ne nasjedajte.
Ja policiju kao instituciju jako postujem i cim uhapse Keljmendija i njemu slicne, ja cu da fino uokvirim komesarovu sliku iznad svog kreveta. Ali da se razumijemo ovo nije policija... :wink:
xfacktor

#14 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by xfacktor »

Jos sto ih ne snimi na mobitelu ili nesta pa barem audio.. A sta ti ima drot se derati na tebe, sta ima pricati, fino neka kaze sta je u pitanju pa ako neko ne postuje to neka onda propisno i djeluju. A ne ponasaju se kao mahalci kakvi. Pa sta ih uce u tim skolama. (trazite levate da zaradite plate)
scooter21ba

#15 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by scooter21ba »

jeble ih patrole onakve kao da osiguravaju skup G8
ok neka policije tamo nisam protiv nje
i sami smo svjedoci da se kockaste glave onuda provozaju da bi bili vidjeni i cekaju da im ko nesto na neki nacin dobaci ili ruzno pogleda da bi napravili belaj
ali nazalost ona policija ne prati te kockaste nego prati obicnu raju
valjda da vidi ko to ugrozava kockaste

ali ajd nevazno

sto se tice pisanja tu je upravo onaj ko je pomenuo tamo iza garaza odron zivi
ali eto kad bi stavili javni wc negdje ondje ne bi bilo lose a vjerujem da bi se raja pridrzavala pisanja iza garaza
zecko_kupuz

#16 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by zecko_kupuz »

Ja nemam ništa protiv da se raja okupljaju samo za vikend na primjer. Međutim, činjenica je da ljudi tu dolaze skoro svaki dan. Recimo, u obližnjoj zgradi stanuje moja sestra sa dvoje male djece. Kaže mi da ti ljudi galame skoro svaku noć, do sitnih sati. Kada imaš malu djecu to je ipak problem. Dakle, ne žale se samo stare babe, kako neko reče.
p.s. Također mi je rekla da je jedno jutro naišla na govno u haustoru :roll: . Raja se naroljaju i obavljaju nuždu gdje im se ćeif.
dakcu

#17 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by dakcu »

Zivim u zgradi koja nije u blizini bilo kakvog parka u kojem se raja skupljaju da se druze i cugaju, pa se neko opet, da izvinete, posrao neki dan. Ja vecu gomilu u zivotu vidio nisam, pa opet ne ocekujem tri marice i pet patrola sa sve kamerama Slucajeva-X da stoje pred zgradom i maltretiraju raju.
zecko_kupuz

#18 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by zecko_kupuz »

@dakcu
Pa, nisam ni ja za maltretiranje raje, ali kad bi se uveo neki red to bi bilo dobro. Kada bi okupljanje bilo dozvoljeno par dana u sedmici, a ne svaki božiji dan, to bi, mislim, zadovoljilo sve strane :thumbup: .
zgembo_sa

#19 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by zgembo_sa »

Ovo za maltretiranje je cista istina. Bio sam u par navrata svjedok tog maltretiranja i to pred jednim granapom u po bijela dana. Npr par jarana kupilo par piva i otvorili na onoj vrucini da se malo rashlade, bezveze eto stoje i pricaju, niti se deru, niti koga maltretiraju, niti su pijani - nista... i prilazi marica i naravno slijedi hajmo licne, znate li da ste prekrsili taj i taj clan zakona, zabranjeno konzumiranje alkohola na javnom mjestu! Pa yebem mu, sta znaci taj zakon, sta znaci javno mjesto? To se moze tumacit kako je kome kurcu ceif. Znaci mozes doci u bilo koju ljetnu bastu i pohapsit sve koji piju bilo koje alkoholno pice!

Znaci zbog kurcevog zakona treba nekom sjebat posao, mogucnost zaposlenja, zivotnu perspektivu. Ma koga ta policija stiti ovdje? Sta se prave ludi?! Idi ba hapsi kriminalce, sta se izzivljavas na obicnoj raji!
Citizen-X

#20 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by Citizen-X »

zgembo_sa wrote:Ovo za maltretiranje je cista istina. Bio sam u par navrata svjedok tog maltretiranja i to pred jednim granapom u po bijela dana. Npr par jarana kupilo par piva i otvorili na onoj vrucini da se malo rashlade, bezveze eto stoje i pricaju, niti se deru, niti koga maltretiraju, niti su pijani - nista... i prilazi marica i naravno slijedi hajmo licne, znate li da ste prekrsili taj i taj clan zakona, zabranjeno konzumiranje alkohola na javnom mjestu! Pa yebem mu, sta znaci taj zakon, sta znaci javno mjesto? To se moze tumacit kako je kome kurcu ceif. Znaci mozes doci u bilo koju ljetnu bastu i pohapsit sve koji piju bilo koje alkoholno pice!

Znaci zbog kurcevog zakona treba nekom sjebat posao, mogucnost zaposlenja, zivotnu perspektivu. Ma koga ta policija stiti ovdje? Sta se prave ludi?! Idi ba hapsi kriminalce, sta se izzivljavas na obicnoj raji!
A ti pivu jaro punu sa jaranima i po glavi, a ti ostali po flasu i po glavi, pa onda svi flasu u vugla i opleti cija majka vunu prede bez laprdanja na forumu.

Ja nikad kazne platio nisam nit' cu - jest naljepite me za zid svi "stovatelji zakona", jer nisam od tog posla, desilo mi se par puta u zivotu da sam prosao kroz crveno - ali apsolutno nenamjerno da bi dva blesimetra upalila rotaciju na Vrbanja mostu i eskortirali me na ivicnjak k'o da nosim gepek heroina. Uredno kazna stigla jednom, stigla dvaput, dolazila policija da me privodi - ma samo probaj. Kad se zakon bude primjenjiv'o na sve e onda ja pjeske idem do zatvora za prelazak na crveno i odbijam platu rado da drzava kupi jahtu u Orebicu.

Ne smije co'ek grijesit' duse, zaista ima i njih korektnih, zajebem, napravim gresku u saobracaju - kazem jebi ga majstore - pogrijesio sam, sta da radimo, vidite da vozim auto, auto je na drugoj osobi, nije moj, pa bi me prijava Sudu skupo kostala.
Fin si momak, vidimo da si ok, pazi kako vozis i sretan put.

Dobro ovaj momak kaze, i dalje vi blee blee blee po forumu.
Sve nesto jadno zlostavljano bezmudno po forumu.
Ima l' iko jaja da pruzi otpor umjesto skidogacne reakcije.
scooter21ba

#21 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by scooter21ba »

ja do sada svaki put pruzio otpor kad sam vidio da su mi prava ugrozena za ostale ne znam
CAKAL

#22 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by CAKAL »

Jedina alternativa policiji je milicija :lol: :lol: :lol: :lol:
Prpa.ba

#23 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by Prpa.ba »

CAKAL wrote:Jedina alternativa policiji je milicija :lol: :lol: :lol: :lol:

Eh da se milicija vrati onakva kakva je bila u ovo vrijeme, trebalo bi poseban podforum otvoriti za zalbe ljudi na miliciju koja maltretira posten narod. Koliko puta su me samo bez ikakvog razloga zaustavljali, a jos sam bio prilicno miran momak, moj malo razuzdaniji prijatelj (mali mis u odnosu na danasnje kurcevite lafcine) jos uvijek nosi "poklon" na ledjima od lokalnih milicionera. Ali, isto tako sam i svjedocio na Grbavici kako grupa lokalnih jalijasa ubija Boga u milicioneru :roll: Nastojim ne razmisljati sta se sa njima desilo kasnije :roll:
zgembo_sa

#24 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by zgembo_sa »

scooter21ba wrote:ja do sada svaki put pruzio otpor kad sam vidio da su mi prava ugrozena za ostale ne znam
Ma kakav otpor? Znas kako to ide kad pruzas otpor. Optuze te za napad na sluzbeno lice, opiranje hapsenju i ko zna sta sve ne. Jos ako te osude na koji dan zatvora - kurac ces se zaposlit igdje vise, preostaje ti da budes taksista, prodajes na pijaci, kopas kanale i slicni poslovi. Ako ti je to inace perspektiva onda se mozes kurcit, a ako imas bilo kakav sofisticiraniji posao onda ti definitivno otvoreni dosije ne ide u prilog.

A da ne govorim sto nasi sudovi sta god da ti kazes ili podupres dokazima na kraju kazu "mi vjerujemo sluzbenom licu".
Last edited by zgembo_sa on 20/07/2008 22:11, edited 1 time in total.
Mina_sa

#25 Re: Sarajevska policija maltretira raju

Post by Mina_sa »

dobro pa sam sinoć na vrijeme otišla iz parka prije svega :run:
Locked