sarajevska birokratija

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
matsuda

#1 sarajevska birokratija

Post by matsuda »

Evo teme za sve nas koji imamo problema sa snalazenjem medju ovim silnim salterima i papirima. :D

Otvorit cu sa jednim pitanjem. Naime, prije 10-ak dana sam promijenio adresu stanovanja (sa Stupa na Grbavicu).
Moje pitanje glasi, sta i kako trebam promijeniti? Imam auto, moram li mijenjati saobracajnu dozvolu, vozacku dozvolu? Sta cu sa licnom kartom? Za prebivaliste samo trebam otici u ČIPS, je li tako? Jesam li sta zaboravio :-)
Ako ima neka dobra dusica da mi sve ovo poglupi i objasni, bio bih strasno zahvalan 8-)
perfect_guy

#2 Re: sarajevska birokratija

Post by perfect_guy »

kako sam skontao imaš promjenu opštine? To ti donosi promjenu lične, za vozačku već ne znam
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3 Re: sarajevska birokratija

Post by KatarinaKosaca »

perfect_guy wrote:kako sam skontao imaš promjenu opštine? To ti donosi promjenu lične, za vozačku već ne znam
Mora i vozačka. Moraju se slagati, kao i saobraćajna. Uplatiš po cenera i čekaš oko 15 dana
luluška

#4 Re: sarajevska birokratija

Post by luluška »

I ako si zaposlen/na prenosiš i poreznu karticu.
kockica_kockica

#5 Re: sarajevska birokratija

Post by kockica_kockica »

matsuda wrote:Evo teme za sve nas koji imamo problema sa snalazenjem medju ovim silnim salterima i papirima. :D

Otvorit cu sa jednim pitanjem. Naime, prije 10-ak dana sam promijenio adresu stanovanja (sa Stupa na Grbavicu).
Moje pitanje glasi, sta i kako trebam promijeniti? Imam auto, moram li mijenjati saobracajnu dozvolu, vozacku dozvolu? Sta cu sa licnom kartom? Za prebivaliste samo trebam otici u ČIPS, je li tako? Jesam li sta zaboravio :-)
Ako ima neka dobra dusica da mi sve ovo poglupi i objasni, bio bih strasno zahvalan 8-)
Prvo CIPS
U opcini gdje sada zivis ... Odmah naprave prijava - odjava papir
Uplatis 10 KM za novu licnu
KAd dobijes novu licnu imas 15 dana zakonskog roka da predas za zamjenu vozacke
Isto odes sa novom licnom
Uplatis 40 KM
Predas za vozacku
Stara vozacka ukoliko je vazeca s njom vozis do izdavanja nove
Kad dobijes novu vozacku predas staru da je poniste

:-D
Post Reply