Sarajevotaxi je pobijedio!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

JThomas

#26 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by JThomas »

lamija_SA wrote:
MELBOURNE_SARAJEVO wrote:A vidim niko ne spominje zasto zuti taxi ima 110 vozila a 10 ih je samo prijavljeno????pa vlasnik je milione uzeo na utaji poreza,ali dobro to ne smeta ljudima kod nas ...Pita li se iko zasto ovih dana nema zutih na cestI???Policija ih je skinula sa ceste na desetine jer rade na crno...Zato su ovih dana samo zaustavljali taksiste i gledali im papire i licencu..
kirby wrote:pa gospodo ,zna se ko i kad koristi taxi.imate gras ako vam je skupo. ovdje su skocile cijene (zbog cijena goriva) tako da je sada oko 5€ startna tarifa a kilometar oko 2€.za 4 i vise osoba vrijede skuplje tarife.
:thumbup:
Bravo, vidim da nisu svi šenuli, pa mogu rezonovati stvari i dalje od uličnog mahalnja!
a mi koji smo protiv toga da država zabranjuje pojeftinjenja, mi smo "šenuli"?

bi li tako rekla i da država zabrani pekarima da pojeftine?

i da, riješiste li u međuvremenu problem srednjoškolki u štiklama?
fixer

#27 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by fixer »

lamija_SA wrote:
MELBOURNE_SARAJEVO wrote:A vidim niko ne spominje zasto zuti taxi ima 110 vozila a 10 ih je samo prijavljeno????pa vlasnik je milione uzeo na utaji poreza,ali dobro to ne smeta ljudima kod nas ...Pita li se iko zasto ovih dana nema zutih na cestI???Policija ih je skinula sa ceste na desetine jer rade na crno...Zato su ovih dana samo zaustavljali taksiste i gledali im papire i licencu..
kirby wrote:pa gospodo ,zna se ko i kad koristi taxi.imate gras ako vam je skupo. ovdje su skocile cijene (zbog cijena goriva) tako da je sada oko 5€ startna tarifa a kilometar oko 2€.za 4 i vise osoba vrijede skuplje tarife.
:thumbup:
Bravo, vidim da nisu svi šenuli, pa mogu rezonovati stvari i dalje od uličnog mahalnja!
Podjetje: Metro Taxi Ljubljana

Datoteka: Metro-Taxi-Ljubljana

Naslov: Litijska Cesta 16

Mesto: Ljubljana

Pošta/številka: 1000

Telefonska številka: 01-520-91-50
zovni ovaj broj i pitaj za cijene taxi usluga u ljubljani. ne moram ti govoriti koliko je u sloveniji veci standard. :x
Neelix

#28 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by Neelix »

ko je to ove iz sa taxija obucio da "otvore windowse", vidi sta HIN je na forumu :lol:
in33sa

#29 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by in33sa »

Neelix wrote:ko je to ove iz sa taxija obucio da "otvore windowse", vidi sta HIN je na forumu :lol:
Ma sad se od njihA ni na forumu ne moze opstat, dosli i tu sa supljom filozofijom.

Nema vecih ispraznih filozofa od SA taxista, mogu srat od do.
aiko

#30 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by aiko »

Ma meni opet nije nikako jasno kako u gradu sa par hiljada taksista oni mogu opstati sa ovako visokim cijenama. U gradovima gdje su visoke cijene taxija , npr.Zagrebu, imaju fantastican gradski prevoz koji je za nas u Sarajevu na granici naučne fantastike, a broj taxi vozila je višestruko manji, i zato mogu ekonomski profitirati sa visokim cijenama. U južnijim područjima-Beograd ili Skoplje, ima mnoštvo raznih taxi firmi, slobodno je tržište i taxi je pravo jeftin, pa svi zarade, jer se ljudi voze. A kod nas neka sumanuta logika-skup taxi a ima ih samo u Sarajevotaxiju valjda preko hiljadu ili mozda dvije, sa jos nekih stotinjak ili dva ostalih firmi na koje je najveca povika jer rade po ekonomskim rezonima a ne po rezonu Sarajevotaxija - oderi musteriju, ko zna kad ces uhvatiti sljedecu budalu ili jadnika sto mora u bolnicu pa ne pita koliko kosta. Oni ce dizati cijene sve dok se ne pocnu bukvalno tuci kad naidje neka nesretna preostala musterija.
Jara

#31 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by Jara »

neku noc na aerodromu...sletio avion...a oni ( sa taxi, aerodromci ) cekaju s otvorenim gepecima i vratima...i pogleeedaju na putnike...a niko ih ne šiša... po većinu putnika neko dođe autom...a i crveni taksisti kruže i pokupe ponekog..."taxi aerodromcima" pred nosom...
Van Halen

#32 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by Van Halen »

Ljudi nemaju za hljeba a oni se nabilavaju oko cijena taxija. Sve se bojim da ga puno vas i koristi. Bolje je ljudima da se bune za bitnije stvari, a ne oko ovih gluposti.
drama

#33 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by drama »

@arijana i ostali iz sa taxija

ovo treba proslavit'....kad castite??

@shurikenu mustuluk :D
Kjajević Majko

#34 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by Kjajević Majko »

Told you so. :oops:

S bagrom se ne može izaći na kraj. Pjehe zakon. :thumbup:
Topla voda

#35 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by Topla voda »

pa nek kanton onda da licence na prodaju..sve ukine i kaze licenca 5000 maraka,ovom gradu treba 500 taxija,jedna firma moze imati maksimalno 200 taxija...
pa nek kupi neka firma,a ne udruzenje gradjana kao sto je sarajevo taxi.

oni nisu firma,ej :D imaju ista prava ko kud saobracajac il planinarsko drustvo,nisu pdv obveznici,i oni odredjuju cijene???
nek osnuju nehljebovici firmu,i nek se natjecu za licence.

dje to ima na planeti da se preprodaju licence u oglasima il kafani?cuj prodas licencu :-)
il da se mogu familijarno prenositi ?

fol je sto licence treba dobiti neka firma ,a ne individualci,koji se onda sastave u udruzenje gradjana i kontaju da su jedini,valjda ostavstina iz proslih vremena,kad su se bogatili zbog toga sto su imali monopol na usluge.

e pa nije vise 1978...
rajvosa^

#36 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by rajvosa^ »

Fol je sto eto forumasi ce ko i bojkotovat SA-taxi, a oni koji se ne bave tim "djavlom" sto moja baba kaze interMetom, nemaju pojma razliku Sa-taxi vs. zuti/crveni/plavi taxi. Nit imaju pojma ko je prav a ko kriv.
zgembo_sa

#37 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by zgembo_sa »

"Trzisna ekonomija" u svom najboljem svjetlu :lol: :lol: :lol:
Zemljo otvori se! Ovakve diktate cijena necete vidjeti ni u najzadrtijim diktaturama...
Jara

#38 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by Jara »

Ni u nekim drugim evropskim gradovima aerodromski taksisti nisu bolji ( ne uključuju taksimetar, nabijaju cijene...). No međutim tamo bar imas alternativu - autobus.
dia81

#39 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by dia81 »

najjace je kad mi vozaci sarajevo taxija fulaju skroz odrediste i kazu ja sam mislio da je to tamo, oprostite il zamislio se kad prica pa fulao...pa ok, no problem, al sto mi onda naplatis marku, dvije vise ako si fulao? fuj
caes

#40 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by caes »

ajde sve ..

ali kad mi dodje onaj kreten sa standa na autobuskoj stanici i kaze da ce mi naplatiti dodatno 2km za prtljag, spucala bih ga onim torbama da se vise ne digne ..
bezobrazni idioti.

neko je poredio sarajevo sa ostalim balkanskim zemljama .. ja sam cesto u beogradu i tamo, osim sto ima hiljade taxi firmi, imaju i raznorazne popuste; te jesi li nazvao-dobio si popust; te jesi li unaprijed narucio .. i tako.
da ne pricam o njihovim cijenama u javnom prevozu .. karta za bus je 32dinara ( sto je oko 90 feninga ) ..
dok kod nas kupis jednu, kod njih dvije
Jara

#41 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by Jara »

caes wrote:ajde sve ..

ali kad mi dodje onaj kreten sa standa na autobuskoj stanici i kaze da ce mi naplatiti dodatno 2km za prtljag, spucala bih ga onim torbama da se vise ne digne ..
bezobrazni idioti.

neko je poredio sarajevo sa ostalim balkanskim zemljama .. ja sam cesto u beogradu i tamo, osim sto ima hiljade taxi firmi, imaju i raznorazne popuste; te jesi li nazvao-dobio si popust; te jesi li unaprijed narucio .. i tako.
da ne pricam o njihovim cijenama u javnom prevozu .. karta za bus je 32dinara ( sto je oko 90 feninga ) ..
Draga, jesi li pokušala da se voziš taksijem sa beogradskog aerodroma? "Aerodromski" su im taksisti drski i bezobrazni jednako kao sarajevski. Ali, tamo bar imaš alternativu - JAT-ov autobus do grada.
slavkoimamodilera

#42 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by slavkoimamodilera »

Jara wrote:Draga, jesi li pokušala da se voziš taksijem sa beogradskog aerodroma? "Aerodromski" su im taksisti drski i bezobrazni jednako kao sarajevski. Ali, tamo bar imaš alternativu - JAT-ov autobus do grada.
To je Beo taxi... isti lopovi k'o sarajevo taxi... zato fino zovnes pink taxi i vozis se k'o hadzija za male pare... :mrgreen:
kirby

#43 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by kirby »

je ne kontam cemu tolika frka?u sa sve sama gospooda,svi bi taxi-em ali po cijeni gras-a. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
-danTe-

#44 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by -danTe- »

karanana wrote:Bojkotovati Sarajevotaxi. ja to vec odavno i radim iako i ne koristim cesto taxi
damirm

#45 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by damirm »

Kad bi sistem gradskog prevoza bio uredjen onako kako to "nase prelijepo i divno Sarajevo" zasluzuje, mozda ne bi bilo toliko razloga za paniku.
in33sa

#46 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by in33sa »

kirby wrote:je ne kontam cemu tolika frka?u sa sve sama gospooda,svi bi taxi-em ali po cijeni gras-a. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ne moras biti debil, dovoljno da procitas teme koje se ticu taxi prevoza pa mozda vidis da nekim ljudima taxi treba, da postoje slucajevi kada je taxi neophodan, a ljudi mozda nemaju platiti jer govnari od taxista vole malo raditi a puno zaraditi.

Jeste, voze najnovije marke automobila jer ih tare mala cijena taxi usluga.

chuchumbamayumbe

#47 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by chuchumbamayumbe »

caes wrote:ajde sve ..

bezobrazni idioti.

A donedavno si mogao za te pare da sretnes i Dr. Dabica i dobijes bingo od $5.000.000.
Kod nas neJma saMse za tako nesto!
:D
kirby

#48 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by kirby »

in33sa wrote:
kirby wrote:je ne kontam cemu tolika frka?u sa sve sama gospooda,svi bi taxi-em ali po cijeni gras-a. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ne moras biti debil, dovoljno da procitas teme koje se ticu taxi prevoza pa mozda vidis da nekim ljudima taxi treba, da postoje slucajevi kada je taxi neophodan, a ljudi mozda nemaju platiti jer govnari od taxista vole malo raditi a puno zaraditi.

ma koji su to slucajevi da je taxi neophodan?daj molim te.
chuchumbamayumbe

#49 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by chuchumbamayumbe »

kirby wrote:
in33sa wrote:

ma koji su to slucajevi da je taxi neophodan?daj molim te.
Pe recimo, kada se meni desilo da mi je dijete imalo temperaturu, 2 ujutro, a meni auto u kvaru.
Hitna nece doci zbog takvih slucajeva, pa sam morao uzeti taxi i naravno da im u tom slucaju halalim svaku marku.
Jos me lik sacekao (nije naplatio cekanje), vratio nas doma.
Eto, to je jedan od slucajeva kada je taxi neophodan, kontas?!
in33sa

#50 Re: Sarajevotaxi je pobijedio!

Post by in33sa »

Evo covjek ti je odgovorio, mada je sramota da se to nekome mora crtati.

Uostalom, slusajuci vas dezurne advokate BH crne svakodnevice, BH gradjanima nista i ne treba, ako si bolestan i moras u bolnicu svaki dan ili imas starog i nemocnog u obitelji kojem treba ljekar a drugog prevoza osim taxija nemas, a imas tri ugrijane marke, crkni, ko te jebe.

Bitno da se novopecena "gospoda" moze voziti i taxijem a i novi automobili su u garazama.
Post Reply