Sarajevogas
- Lakat Jebić
#1 Sarajevogas
Jel moze iko dobit ove brojeve za ponovo upostavljanje dotoka?
Znaci od 12 zovem, konstantno je svaki zauzet. Postaje hladno, a ne bih da prtljam oko seta sam, da ne dignem citavu zgradu u zrak
Znaci od 12 zovem, konstantno je svaki zauzet. Postaje hladno, a ne bih da prtljam oko seta sam, da ne dignem citavu zgradu u zrak
- dobar osjecaj
#2 Re: Sarajevogas
Ja odustala. Nemoguće dobiti. Srela sam ih na ulici i objasnili su mi kako da sve uradim sama a da ih zovnem samo ako ne uspijem. Sad sam otvorila set kod prijateljice i bez problema smo izvukle onaj dio za ponovni dotok a sad cu probati i kod mene kuci. Jednostavno je.
-
MensurM
#3 Re: Sarajevogas
Koji brojeviLakat Jebić wrote:Jel moze iko dobit ove brojeve za ponovo upostavljanje dotoka?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#4 Re: Sarajevogas
Kako ce raditi kada je dignuta slusalica
Sigurno su imali stotine poziva i lakse dignuti slusalicu dok se ne popravi, nego odgovarati korisnicima usluga
Pa i ja bih isto. Vec sutra ce se zaboraviti, nisam budala da odgovaram nestrpljivim gradjanima.
Pa i ja bih isto. Vec sutra ce se zaboraviti, nisam budala da odgovaram nestrpljivim gradjanima.
- nepass1
#5 Re: Sarajevogas
pa to se i radi u svojoj reziji, nece sagas dolaziti i izvlaciti onaj pipak, nit su kaad dolazili. kombinirke, povuces i krene plin.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#6 Re: Sarajevogas
2 pipkanepass1 wrote:pa to se i radi u svojoj reziji, nece sagas dolaziti i izvlaciti onaj pipak, nit su kaad dolazili. kombinirke, povuces i krene plin.
-
mishic
#7 Re: Sarajevogas
Telefoni ce postati dostupni kada im odobre ovo trazeno poskupljenje plina od 31%.
Hiljade maraka koje su ulozene u instalacije sada ce biti bacene jer valja prelaziti na cumur i automobilske gume.
Sa ovakvim cijenama plina na bosanskoj plati se ne moze zivjeti.
A da sam vidovit pokazao sam to na diskusiji o smogu u Sarajevu rekavši da strategija ove države jeste da poskupi plin i struju a dobit uloži u groblja i bolnice.
Hiljade maraka koje su ulozene u instalacije sada ce biti bacene jer valja prelaziti na cumur i automobilske gume.
Sa ovakvim cijenama plina na bosanskoj plati se ne moze zivjeti.
A da sam vidovit pokazao sam to na diskusiji o smogu u Sarajevu rekavši da strategija ove države jeste da poskupi plin i struju a dobit uloži u groblja i bolnice.
- nepass1
#8 Re: Sarajevogas
kod mene je jedan UNIS setmk ultra wrote:2 pipkanepass1 wrote:pa to se i radi u svojoj reziji, nece sagas dolaziti i izvlaciti onaj pipak, nit su kaad dolazili. kombinirke, povuces i krene plin.
- i agree
#9 Re: Sarajevogas
Gdje se to nalazi ako je citava zgrada na plinu?nepass1 wrote:pa to se i radi u svojoj reziji, nece sagas dolaziti i izvlaciti onaj pipak, nit su kaad dolazili. kombinirke, povuces i krene plin.
- nepass1
#10 Re: Sarajevogas
u tvom plinskom setu, imas kao disk, na disku kao pipak, odvrnes ga vidis iglu unutra, kljestima povuces par sekundi drzis, cujes kako plin krene.
- nepass1
- mk ultra
#12 Re: Sarajevogas
Ili ima svako svoj set (u niskim objektima) ili ste na toplanama ili imate kotlovnicu svoju..i agree wrote:Gdje se to nalazi ako je citava zgrada na plinu?nepass1 wrote:pa to se i radi u svojoj reziji, nece sagas dolaziti i izvlaciti onaj pipak, nit su kaad dolazili. kombinirke, povuces i krene plin.
- i agree
#13 Re: Sarajevogas
Kod punice u stanu,oni imaju samo dovode cijevi plinskih i satove van stanova ne znam da ima te regulatore unutra.mk ultra wrote:Ili ima svako svoj set (u niskim objektima) ili ste na toplanama ili imate kotlovnicu svoju..i agree wrote:Gdje se to nalazi ako je citava zgrada na plinu?nepass1 wrote:pa to se i radi u svojoj reziji, nece sagas dolaziti i izvlaciti onaj pipak, nit su kaad dolazili. kombinirke, povuces i krene plin.
- BaDa
#14 Re: Sarajevogas
Pozdrav drustvo
treba mi par informacija o plinu! Na proljece planiram da uvedem plin u kucu jer sad da bilo sta pocnem kasno je.. Bio sam prije par dana u sarajevu gasu i rekli sta mi za pocetak treba. Sad me interesuje jel istina da plin treba da poskupi? Kako sam cuo da je trenutna cijena 52-53 feninga. Kakav bi racun mogao ocekivati za kucu od 80 kvadrata 3 sobe i kupatilo da se grije ujutro od 7 do 11 navecer npr ... Neko kaze nece mi dolaziti preko 120km a opet neko kaze min 200km
- nepass1
#15 Re: Sarajevogas
pa zavisi od termoizolacije, ako nemas fasadu moze i 400KM dociBaDa wrote:Pozdrav drustvotreba mi par informacija o plinu! Na proljece planiram da uvedem plin u kucu jer sad da bilo sta pocnem kasno je.. Bio sam prije par dana u sarajevu gasu i rekli sta mi za pocetak treba. Sad me interesuje jel istina da plin treba da poskupi? Kako sam cuo da je trenutna cijena 52-53 feninga. Kakav bi racun mogao ocekivati za kucu od 80 kvadrata 3 sobe i kupatilo da se grije ujutro od 7 do 11 navecer npr ... Neko kaze nece mi dolaziti preko 120km a opet neko kaze min 200km
- Haris.ba
#16 Re: Sarajevogas
Položaj kuće, izolacija, kvalitet stolarije, raspored prostorija....BaDa wrote:Kakav bi racun mogao ocekivati za kucu od 80 kvadrata 3 sobe i kupatilo da se grije ujutro od 7 do 11 navecer npr ... Neko kaze nece mi dolaziti preko 120km a opet neko kaze min 200km
Iz iskustva - ne može se grijati od 7-11h. Naveče se samo smanji i održava toplota. Neko i može gurati naveče kad se spava (neko i voli hladno), ali onda ujutro treba vremena da se ugrije. Ništa ne uštediš gašenjem.
Onda ne znam šta ti znači mjesečna potrošnja, kada se zna desiti da zime budu blaže ili jače. Moguće ti je doći i do 400/300 KM mjesečno, a moguće i 150. Gledaj u godišnji prosjek - za tu kvadraturu bi sve oko 1500 KM bilo odlično.
- BaDa
#17 Re: Sarajevogas
pa zato sam bas i pitao znam da puno faktora igra ulogu sto se tice toplote
Ali svakako jel ima istine u tome da treba da poskupi i koliko ce poskupiti ako neko zna? Hvala vam u svakom slucaju na informacijama
-
elk
#18 Re: Sarajevogas
pa i ta 52 feninga su bez pdv.govori se o cak 31%poskupljenja,ali to su pricali i za struju,pa evo nista.i ovako je na ivici isplativosti grijanje na plin,ako poskupe ja se saltam prvi na struju i invertere.ima vazda cumur,kao posljednja opcija.pa do zajednickog trovanja
moj ti je savjet,ako nemas,da uradis termo fasadu.to se isplati nakon nekog vremena.ovu"staru bosansku gradnju",goli blokovi i kuca na 4 sprata,to nista ne moze ugrijati.
moj ti je savjet,ako nemas,da uradis termo fasadu.to se isplati nakon nekog vremena.ovu"staru bosansku gradnju",goli blokovi i kuca na 4 sprata,to nista ne moze ugrijati.
- mk ultra
#19 Re: Sarajevogas
Ja stavio vanjske roletne sa PU punjenjem, i mislio da ce samo ljeti pomoci, ali evo i zimi su predobra opcija
Cim se smraci spustene
Cim se smraci spustene
- BaDa
#20 Re: Sarajevogas
ma ja cu svakako ostaviti svoju pec i da nesta krene po zlu imam opciju B u svakom slucaju hvala vam
- mk ultra
#21 Re: Sarajevogas
To svakako, da se ne desi ko prije nekoliko godina kad su zavrnuli plin
Kad budes prikljucivao ako nije hitno sacekaj akciju, bude prikljucak 1KM, samo spremi papire
Kad budes prikljucivao ako nije hitno sacekaj akciju, bude prikljucak 1KM, samo spremi papire
- BaDa
#22 Re: Sarajevogas
rekli su mi da ce biti u januaru neko subvencioniranje do 1000kmmk ultra wrote:To svakako, da se ne desi ko prije nekoliko godina kad su zavrnuli plin
-
mahalik
#23 Re: Sarajevogas
Jel iko primijetio da u Sarajevu se smanjio koeficijent toplotne moći plina? Isto da su pustili neki slabiji plin