Sarajevogas

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zateznistub

#1 Sarajevogas

Post by zateznistub »

Otvaram ovu temu, jer prvo ne nađoh već postojeću.

Naime, kad sam kupovao stan u kojem sad živim račun za uslugu ove firme je bio u prenaplati. Posto nisam koristio ovaj energent, nisam ni prebacio na sebe ovaj račun. Dugo nisam gledao u račun, samo ga izvadim iz sandučića i bacim. Nekidan pogledam i vidim da postoji dug on 25 KM. A sve na ime održavanja.
Zovnem korisničku službu, objasnim o čemu se radi i momak sa druge strane mi reče da moram to izmiriti i podnijeti zahtjev za skidanje mjerila.

Da napomenem da ni ja a ni osoba prije mene NIJE KORISTILA gas iz razloga sto je neko u ratu sa odvodne cijevi odvukla su spavam niže.

Mene zaista zanima kako i zašto moram platiti za nešto što ne koristim.
ado_sar

#2 Re: Sarajevogas

Post by ado_sar »

placas odrzavanje mjerila, koristio ne koristio. Trebas izmiriti dug i podnijeti zahtjev za uklanjanje prikljucka.
Dzontra_Volta

#3 Re: Sarajevogas

Post by Dzontra_Volta »

S obzirom da nije na tebi račun, nego na bivšem vlasniku, nek on odjavljuje. Ne možeš ti u njegovo ime.

Mada mi nikad neće biti jasno kako neko može tek tako baciti pristigle račune i misliti da će se to samo od sebe riješiti.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4 Re: Sarajevogas

Post by Truba »

da.. mjerilo stoji koristio ili ne koristio
i to stoji

nego :D

a vi kako te

kupili stan a?
:mrgreen:
elk

#5 Re: Sarajevogas

Post by elk »

Haha,prejako :D labud samo kuka kako drugi kupuju stan.ili kako drugi imaju centralno,a on kenja u hladnom(a nisam ni ja puno bolji :bih: ).inace,odrzavanje brojila 2km mjesecno je obavezno,sad na kome je racun....to se mora platiti
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6 Re: Sarajevogas

Post by Truba »

kenjam u hladnom
i također se kupam u hladnom
da se ne zaboravi :D

al dobro je moglo je i gore :D
Nepass

#7 Re: Sarajevogas

Post by Nepass »

Kako sam ja upucen, mjerilo je njihovo vlasnistvo i placa se oko 2,5km mjesecno(odrzavanje) Ako neces plin odjavis i oni skinu mjerilo i zapecate cijev.
karanana

#8 Re: Sarajevogas

Post by karanana »

Labud kuka ali labud i stedi. Nece da bude rob banke i jednog dana ce da kupi stan tako sto ce vrecu kesha istresti pred prodavca
Post Reply