Sarajevo ---> Zadar

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
radio_sa

#1 Sarajevo ---> Zadar

Post by radio_sa »

Pitanje 1

Kojim putem je najbolje ići do Zadra po sljedećim prioritetima;

1. Brzina dolaska
2. Udobna vožnja

Pitanje 2

Koja je alternativa u vidu autobusa i željeznice ?

Pitanje 3

Da li bi neko išao do Zadra 26.04. ili 27.04 - ovaj datum veoma rano) da se dogovorimo za gorivo ? Ja bih vozio svojim automobilom ili neko da ide svojim a mi ( 2 osobe) da platimo dio troškova ?

Hvala unaprijed
Last edited by radio_sa on 04/04/2013 21:30, edited 1 time in total.
Ivo Lola

#2 Re: Sarajevo ---> Zadar

Post by Ivo Lola »

po oba kriterija bi to valjda trebao biti put
sarajevo-travnik-bugojno-livno-kamensko-dugopolje (tu ulazis na autoput)-sibenik-zadar
radio_sa

#3 Re: Sarajevo ---> Zadar

Post by radio_sa »

Hvala :)
bumboo

#4 Re: Sarajevo ---> Zadar

Post by bumboo »

Kad prođeš Kamensko, prvo uključenje na autocestu je nakon Trilja, mislim da se taj ulaz zove Bisko, ideš pravo kroz Trilj pa nakon nekih 5 km se uključiš. Na stranicama HAC-a imaš koliko cestarine trebaš platiti od Biska do Zadra 1 ili Zadra 2, ne bi trebalo biti više od 50-60 kn.
To bi trebala biti najkraća varijanta.
Ramzess Veliki

#5 Re: Sarajevo ---> Zadar

Post by Ramzess Veliki »

Najbolja ruta je Sarajevo - Mostar - grude - Imotski - Zagvozd gdje se penješ na autoput i furaš 200 km/h sve do iznad Zadra, odvojiš se sa autoputa i siđeš u Zadar. Tura preko Imorskog je fenomenalna, puno krivina za na koljeno, a na 40-50 km od silaska za Zadar pazi na rojeve insekata, nas su oslijepili i onesposobili na sat vremena, zatvorili rebra na hladnjacima pa smo ih morali šmrkom ispuhivati, a o opremi i kacigama da ne govorim.
Pasiflora

#6 Re: Sarajevo ---> Zadar

Post by Pasiflora »

Najbolja ruta je Sarajevo - Rostovo - Livno - Bosansko Grahovo - Knin - Benkovac - Zadar.
Cesta najmanje opterecena, odlicna za voznju i sa 3 ili 4 stajanja stize se za oko 6 sati.
miki27A

#7 Re: Sarajevo ---> Zadar

Post by miki27A »

Pitanje 2

Koja je alternativa u vidu autobusa i željeznice ?

Odgovor: voz zaboravi (Strajkuju, a i ne ide nego do Ploca.)
Ja sam isla Sarajevo-Split (ima onaj nocni Centrotransov u 21,22h, stize oko 5 ujutro u Split), onda ima bus Split-Zadar u 5;30 ujutro, u Zadru ste oko 8, 8:30. Ako idete busom: ponesite kuna (kovanica) za WC u Splitu, imaju kao onu ski rampu prije WC?? (ja na kraju se provlacila ispod rampe, nisam imala sitno :mrgreen: ) Ovo su informacije iz 2011 godine...
Pasiflora

#8 Re: Sarajevo ---> Zadar

Post by Pasiflora »

Za pitanje po 2:
Obicno oko 1. maja Zeba Tours uspostavi direktnu liniju SA - ZD. Ako ti nije hitno nazovi pa provjeri pa da odeš nakon 01. maja. Ako ne - imas relativno često tokom dana iz SA za Split, a onda skoro svaki sat iz Splita za Zadar.

Željeznicu zaboravi za duzi period.
NeenaSa

#9 Re: Sarajevo ---> Zadar

Post by NeenaSa »

Ivo Lola wrote:po oba kriterija bi to valjda trebao biti put
sarajevo-travnik-bugojno-livno-kamensko-dugopolje (tu ulazis na autoput)-sibenik-zadar
To je to. Sto se tice auta.
P.s.
Nista novo. Sve ima svoje pozitivne i negativne strane .
dinoo1898

#10 Re: Sarajevo ---> Zadar

Post by dinoo1898 »

Ramzess Veliki wrote:Najbolja ruta je Sarajevo - Mostar - grude - Imotski - Zagvozd gdje se penješ na autoput i furaš 200 km/h sve do iznad Zadra, odvojiš se sa autoputa i siđeš u Zadar. Tura preko Imorskog je fenomenalna, puno krivina za na koljeno, a na 40-50 km od silaska za Zadar pazi na rojeve insekata, nas su oslijepili i onesposobili na sat vremena, zatvorili rebra na hladnjacima pa smo ih morali šmrkom ispuhivati, a o opremi i kacigama da ne govorim.
ja sam vise puta vozio objema rutama i ja se licno manje umorim putem preko mostara iako je malo duze (mada je vremenski dosta slicno)

je li to putuješ ryanair-om negdje :D
radio_sa

#11 Re: Sarajevo ---> Zadar

Post by radio_sa »

dinoo1898 wrote:
Ramzess Veliki wrote:Najbolja ruta je Sarajevo - Mostar - grude - Imotski - Zagvozd gdje se penješ na autoput i furaš 200 km/h sve do iznad Zadra, odvojiš se sa autoputa i siđeš u Zadar. Tura preko Imorskog je fenomenalna, puno krivina za na koljeno, a na 40-50 km od silaska za Zadar pazi na rojeve insekata, nas su oslijepili i onesposobili na sat vremena, zatvorili rebra na hladnjacima pa smo ih morali šmrkom ispuhivati, a o opremi i kacigama da ne govorim.
ja sam vise puta vozio objema rutama i ja se licno manje umorim putem preko mostara iako je malo duze (mada je vremenski dosta slicno)

Zadar - Brisel (2 osobe - povratna - ukupno 64 EU, našao sma megabus povratna Brisel - Amsterdam za 25 eura . :D Hvala ekipa , u fulu ste me obradovali sa odgovorima :D
dinoo1898

#12 Re: Sarajevo ---> Zadar

Post by dinoo1898 »

radio_sa wrote:
dinoo1898 wrote:

Zadar - Brisel (2 osobe - povratna - ukupno 64 EU, našao sma megabus povratna Brisel - Amsterdam za 25 eura . :D Hvala ekipa , u fulu ste me obradovali sa odgovorima :D
heheheh ja cu za Marsej za 54€ par dana nakon tebe :)
530i

#13 Re: Sarajevo ---> Zadar

Post by 530i »

Nema potrebe ići na Travnik, ide se na Novi Travnik pa preko Rostova do Bugojna...
radio_sa

#14 Re: Sarajevo ---> Zadar

Post by radio_sa »

@dino wow čuo sam o tom Marseju sve same pohvale. Spoj divnog zapada, mediteranskog juga i razigranog Magreba. Kako si ti planirao do Zadra ?

@530i

Hvala
radio_sa

#15 Re: Sarajevo ---> Zadar

Post by radio_sa »

http://goo.gl/maps/gxl9v

To bi onda bila ova tura ?
Post Reply