Pretražio sam ovaj podforum i ne naiđoh na ovu temu.
Uvjeren sam da će moderatori, ali i novinari i, na koncu, vlasnici jednog od najčitanijih portala u BiH biti dovoljno demokratični i pluralistički nastrojeni i neće zabraniti zdravu raspravu na ovoj temi. S obzirom da je ovaj dio foruma namijenjen konstruktivnoj, pozitivnoj i negativnoj, kritici bh. elektronskih i štampanih medija, pomalo iznenađuje da ovom "sudu javnosti", ali i samih korisnika foruma, do sada nije bio "podvrgnut" i sarajevo-x.com web portal.
Moja je tvrdnja da je sarajevo-x.com, sumirajući moje informisanje na njemu skoro od samog postanka ovog web portala, nešto više naklonjen Socijaldemokratskoj partiji (SDP) BiH. Ovo, samo po sebi, ne mora biti loše. Mnogo je, što elektronskih što štampanih, medija u svijetu koji ne kriju preferiranje spram neke od političkih opcija, odnosno političkih organizacija - partija, stranaka, pa čak i režima. Meni lično, međutim, takvo ponašanje medija sve više smeta. Možda je to do moje, pomalo utopističke, vizije da mediji trebaju težiti apsolutno objektivnom izvještavanju, bilo da je riječ o izboru informacija koje plasiraju konzumentima, bilo da je riječ o načinu interpretacije tih informacija.
Direktna inspiracija za otvaranje ove teme bila mi je vijest:
http://www.sarajevo-x.com/bih/drustvo/clanak/100929056
Zašto se ono što je, nesumnjivo, predizborna aktivnost takvim otvoreno i ne nazove? Jasna mi je uloga gradonačelnika Sarajeva Alije Behmena u ovoj posjeti, pa čak i člana Predsjedništva BiH Željka Komšića kao jednog od potpisnika sporazuma o donatorskim sredstvima za obnovu. No, zaista mi nije jasno šta tu radi Zlatko Lagumdžija i zašto se insistira da je puko prisutan u "ulozi poslanika" (državnog)?
Koji su vaši stavovi, mišljenja generalno o ovoj problematici? (Poželjno je navođenje i analiza konkretnih primjera)
Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sarajevo-x.com
TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...
Moderator: anex
Return to “Elektronski i štampani mediji”
Jump to
- Corona virus 2019 -Coronavirus (COVID-19)
- Forum
- ↳ Forum
- Opšte/opće diskusije
- ↳ Razne diskusije
- ↳ In memoriam
- ↳ Politika
- ↳ Lokalni izbori 2020
- ↳ Opći izbori 2018
- ↳ Bosna i Hercegovina
- ↳ Svijet
- ↳ Opći izbori 2022
- ↳ Lokalni izbori 2024