jel uopće staje u visokom, jel ima ta linija? koliko je karta?
hvaalaa!
staje pored svake kuce a da ne stane u Visokomdudu wrote:ljudi, jel iko išao vozom do visokog![]()
jel uopće staje u visokom, jel ima ta linija? koliko je karta?
hvaalaa!
seka wrote: Je l' to ciro jos saobraca, Tita t'![]()
@Sir Jack Daniels, dZe's tako pisat, .... kad je sve idealno![]()
.... jos pogotovu ako si dijasporas.
sram i stid nek de bidnepape wrote:seka wrote: Je l' to ciro jos saobraca, Tita t'![]()
@Sir Jack Daniels, dZe's tako pisat, .... kad je sve idealno![]()
.... jos pogotovu ako si dijasporas.
Ja sam nedavno ovdje pisao o svom ljetosnjem putesestviju od Sarajeva do Ploca, i o smradu u tim vagonima, koji je nalik na uzhegle vojnicke carape, ...
Pa me neka "rodoljupka" napade, .... `vaki si, `naki si, ... neJma se, mi tek izasli iz rata, ...
Na svaku kritiku, neki ce jos 30 godina pisati, "mi tek izasli iz rata", a ja samo potencirao da se sve to moze rijesiti sa malo vode, deterdzenta i vrijednom rukom jedne cistacice.
Na kraju samo malo "Pipsssssssss" mirisa lavande i Cehinje zadovoljne, ....
Ciro je za ove danasnje vozove bio "Orient express".
muha_sa wrote: sram i stid nek de bidnedolazio a nisi se javio da te ja trznem do Ploca
ne bih ti banke uzeo Tita mi
samo ih kontra okreneš pa tako nekoliko putapape wrote:muha_sa wrote: sram i stid nek de bidnedolazio a nisi se javio da te ja trznem do Ploca
ne bih ti banke uzeo Tita mi
Rekli mi da si u Sweckoj, a da @Havani zena ne da na more, ... zbog Cehinja, ...
![]()
Imao sam ja prevoz, ali ... bio mi ceif da se vlachim vlakom, ....... i skocilo mi na nos.
Muha, ... znas, ono u vojsci, ... kad ne peres carape, pa ih skines, ... a one stoje ukrucene ko cizma, a tek kako kandishu, ....E tako ti je u vozu za Ploce, ...
kamionski lobi odlicno radi svoj posaoJara wrote:Ne plaća se karta nego daje markica kondukteru?Onda jasno što ne daju drugi vagon, reče neko ovdje, jer po broju prodatih karata i u jednom ima još mjesta.
Željeznički promet nam je katasrofa!Išla lokalcem do Konjica - uđeš u prazan vagon i ne znaš u koji kupe da sjedneš - il' nema pola naslona, ili fali pola sjedišta, užas jedan.
U vozu za Ploče enterijer
kupea i vagona još i nekako, podnošljiviji je, ali daleko od predratnih...
Šteta, šteta...
insertdelete wrote:I lokalni i brzi staju u Visokom.
Studentska karta je 2 KM lokal, a brzi 2,80 KM.
Kondukter ti u lokalnom uzme 1,50KM, moze a i ne mora ti napisat nikakvu kartu. U brzom je malo teze dat kondukteru razloga sto nekad znaju trazit kartu prije ulaska u voz. A ako udjes, moras se malo vise natezat s njima.
Brzi ti staje u Podlugovima, i onda sljedeca je u Visokom. Brzi zna bit pun, al su ljudi OK u njemu.
Lokalni staje svako malo, kome gdje treba izlaz![]()
Lokalni iz SA u 15:35 ti je krcat, bude par vagona, mada 'crnci' zauzmu jedan vagonI u lokalnom imas svakakve bagre, divlji zapad
![]()
Brzi imas u 11.35, a lokalni u 11.50.
Lokalni ti ide s perona 3.
A imas i na stranici zeljeznica raspored voznje.
Kondukter ti u lokalnom uzme 1,50KM, moze a i ne mora ti napisat nikakvu kartu. U brzom je malo teze dat kondukteru razloga sto nekad znaju trazit kartu prije ulaska u voz. A ako udjes, moras se malo vise natezat s njima
Preko Vogosce, manje guzve. Mada zavisi od vremena kad i odakle kreces.Svakodobro! wrote:Zdravo, ako ima neka dobra duša visočka il' sarajevska da mi samo napiše kako najlakše do Visokog autom. Autoput iz Rajlovca pa dalje, ili Vogosca pa autoput? Et, samo kratke upute ako može neko. Unaprijed hvala.
Krećem ujutru druže, ustvari oko 10h, znači Vogošća najbolja varijanta, na autoput ili, jer sam čuo da ima neki preko Ilijasa?topcam wrote:Preko Vogosce, manje guzve. Mada zavisi od vremena kad i odakle kreces.Svakodobro! wrote:Zdravo, ako ima neka dobra duša visočka il' sarajevska da mi samo napiše kako najlakše do Visokog autom. Autoput iz Rajlovca pa dalje, ili Vogosca pa autoput? Et, samo kratke upute ako može neko. Unaprijed hvala.