dajte ba nemojte vise... a ovaj text o Željki je mrak !
Sarajevo u Ratu
-
Wolfheart
#151 Re: Sarajevo u Ratu
jaooo fotke jebote ! koji uzas !!
-
Nancy Drew
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#153 Re: Sarajevo u Ratu
ma niko. čudi me da bar nema nekih njegovih kolega novinara, tako bar da se sjete...Nancy Drew wrote:Chmoljo wrote:isto postavih na temi o onom džukcu Radovanu, jer me podsjeti na njega svaki put. zvao ga je Jadovan.
ovom čovjeku sam bio ime zaboravio. ništa čudno, imao sam 7 godina. i tada mi je bilo žao kad sam čuo da je poginuo. i danas mi je žao kad shvatim kakvog smo divnog sugrađanina izgubili...
http://www.bhdani.com/arhiva/251/t25108.shtml
vjerujem da ga se i vi sjećate...![]()
![]()
Sjećam se dobro, i Željka i dana kad je poginuo, bila sam blizu. Ne bih rekla da ga se neko sjeti ... sem porodice, na zadnjim stranicama Oslobođenja.
evo mi knedla u grlu svaki put kad sjetim ovakvih stvari... bježi ba odoh sa ove stranice
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#154 Re: Sarajevo u Ratu
Koji crnjak.Da bogdo nisam pogledala ovu temu....
Da li je ironija ili sta vec ali dopisujem se sa Draganom koji zivi na Palama....trenutno.Bivsi radni kolega koji jako dobro izgleda ali nikada nista nije bilo.....I usput nabasam na ovu temu i sve mi se zgadi....i mobitel i sve!
Da li je ironija ili sta vec ali dopisujem se sa Draganom koji zivi na Palama....trenutno.Bivsi radni kolega koji jako dobro izgleda ali nikada nista nije bilo.....I usput nabasam na ovu temu i sve mi se zgadi....i mobitel i sve!
-
popajic
#155 Re: Sarajevo u Ratu
Sam sam se sebi nekako ogadio kad sam Zeljka smeo sa uma.Nisam zaboravio...ali...valjda jedna nesreca potiskuje drugu,a imali smo ih hiiiiljade!Hoće li se neko u ovom gradu, koji olako prelazi preko svojih vrijednosti, sjetiti da utemelji nagradu za "najdražeg radio-voditelja" koja bi, naravno, nosila ime Željka Ružičića? Znalci medija nisu skloni atributu "najdraži" (sklon mu je onaj, sad osmogodišnji dječak, radnice treće smjene i penzioneri) kao što, inače, nisu skloni razlozima srca.
kud odoh na ovu temu...
- rajvosa^
#156 Re: Sarajevo u Ratu
Ako neko ima vise slika sa Dobrinje molim da postavite. 
- sunčan dan
#157 Re: Sarajevo u Ratu
Drage moje, dragi moji...... evo kao i sada da mu čujem glas. Željko mi je u tim očajanim vremenima itekako davao i snage i nade.Chmoljo wrote:isto postavih na temi o onom džukcu Radovanu, jer me podsjeti na njega svaki put. zvao ga je Jadovan.
ovom čovjeku sam bio ime zaboravio. ništa čudno, imao sam 7 godina. i tada mi je bilo žao kad sam čuo da je poginuo. i danas mi je žao kad shvatim kakvog smo divnog sugrađanina izgubili...
http://www.bhdani.com/arhiva/251/t25108.shtml
vjerujem da ga se i vi sjećate...![]()
![]()
Sjećam se i toga tužnog dana i velike tuge u ljudima kada smo čuli da je naš Željko poginuo.
- ahuseino
#158 Re: Sarajevo u Ratu
... kada gledam ove slike, ocjecham se ko da me neko stocem spuca u stomak pa izgubim dah, i sto je vishe slika, vishe dobijam...
Na kraju dobijem jedan paralizirajuchi, ispod pojasa, pa moram bjezat s teme.
Kako nama koji smo ovo prezivjeli (siguran sam) svima ove slike imaju trecu dimenziju... datu svim sjechanjima, ovim osjechanjem u stomaku...
Na kraju dobijem jedan paralizirajuchi, ispod pojasa, pa moram bjezat s teme.
Kako nama koji smo ovo prezivjeli (siguran sam) svima ove slike imaju trecu dimenziju... datu svim sjechanjima, ovim osjechanjem u stomaku...
-
b.boja
#159 Re: Sarajevo u Ratu
bas se ne vidi da je Dobrinja, ali jeste, ovo je u iscekivanju jedne razmjene zarobljenika.rajvosa^ wrote:Ako neko ima vise slika sa Dobrinje molim da postavite.
]
Last edited by b.boja on 25/01/2009 14:29, edited 1 time in total.
-
Šole
#161 Re: Sarajevo u Ratu
Ul. Oslobodilaca Sarajeva, (plavi put), mislim da je ovo bilo iščekivanje razmjene Harisa Kalamujića i još nekih momaka iz 2.bBr(Vratnik), koji su bili zarobljeni na Treskavici.b.boja wrote:bas se ne vidi da je Dobrinja, ali jeste, ovo je u iscekivanju jedne razmjene zarobljenika.rajvosa^ wrote:Ako neko ima vise slika sa Dobrinje molim da postavite.
- karanana
#162 Re: Sarajevo u Ratu
kad je ovo slikano? gledam ovu zgradu iza, ko da ni metak nije opaljen na nju.
-
b.boja
#163 Re: Sarajevo u Ratu
nije, ovo je razmjena Srebrova i turske novinarke.znam to, jer su ovo moje fotografije.Šole wrote:Ul. Oslobodilaca Sarajeva, (plavi put), mislim da je ovo bilo iščekivanje razmjene Harisa Kalamujića i još nekih momaka iz 2.bBr(Vratnik), koji su bili zarobljeni na Treskavici.b.boja wrote:bas se ne vidi da je Dobrinja, ali jeste, ovo je u iscekivanju jedne razmjene zarobljenika.rajvosa^ wrote:Ako neko ima vise slika sa Dobrinje molim da postavite.
-
b.boja
#164 Re: Sarajevo u Ratu
jesen 1995.karanana wrote:kad je ovo slikano? gledam ovu zgradu iza, ko da ni metak nije opaljen na nju.
- karanana
#165 Re: Sarajevo u Ratu
jeli ovo okupirani dio dobrinje? cudi me kako je zgrada citava ili mi se cini.b.boja wrote:jesen 1995.karanana wrote:kad je ovo slikano? gledam ovu zgradu iza, ko da ni metak nije opaljen na nju.
-
b.boja
#166 Re: Sarajevo u Ratu
pa to sigurno znaju Dobrinjci, moguce je, da je, ovo, na bivsoj granicikaranana wrote:jeli ovo okupirani dio dobrinje? cudi me kako je zgrada citava ili mi se cini.b.boja wrote:jesen 1995.karanana wrote:kad je ovo slikano? gledam ovu zgradu iza, ko da ni metak nije opaljen na nju.
-
Šole
#167 Re: Sarajevo u Ratu
Ovo je 200 metara niže linije na D1, Ta zgrada je nekako čudno bila zaštićena (bar njen čošak) a s njene unutrašnje strane, desio se strahovit masakr (Kad je Nezira, naravno ko je zna, izgubila oko i kad su poginuli brat i sestra). Na istom mjestu je bila i razmjena boraca 2.bbr. a par metara lijevo od stajne tačke snimaoca fotografije su bili veliki kontejneri i zemlja jer smo tu pretrčavali ulicu koja je bila otvorena od Nedžarića do okupiranog dijela D-1.
-
saniisani
#168 Re: Sarajevo u Ratu
meni je bilo 18 godina... isao sam na elektrotehnicki fakultet.. kazu ne trebas vojsku sluziti dok ne zavrsis fax... aktivno se bavio karateom (imao 105 kg - pravi grmalj)...
u to podje rat - ja se prijavio za vojsku oni kazu "ma bjezi mali ne znas pusku drzat', al' nek si se prijavio pa mozda nekad"... najbolji mi jaran u ZIVOTU ode u chetnike...
'93 sam vec cuo da mi je 21 drugova i drugarica iz srednje skole poginulo (od 33 u razredu)
nakon 3 mjeseca tenkovska granata je EXPLODIRALA SAMO 30CM od moje SESTRE... 12 Godina curica... dobila po citavom tijelu ukupno 57 gelera - od 1milimetra pa sve do najveceg od 2.7centimetara...
IDEM U VOJSKU... sa 105kg SLETIM na tezinu "pileta", na 60kg... dobio Austrijski snajper...
UZIVAO SAM te zlocince "skidati" jednog po jednog... bio sam pravo dobar u tome... I DAN DANAS kada vidim ovakvu temu na sax-u mi dodje da kupim atomsku bombu i da je bacim na njih... mamicu im chetnichku...
Pamet u glavu raja... NE ZABORAVITE NIKAD--- NIKAD!!! NIKAD!!!!!!!!!!!!!!!!
u to podje rat - ja se prijavio za vojsku oni kazu "ma bjezi mali ne znas pusku drzat', al' nek si se prijavio pa mozda nekad"... najbolji mi jaran u ZIVOTU ode u chetnike...
'93 sam vec cuo da mi je 21 drugova i drugarica iz srednje skole poginulo (od 33 u razredu)
nakon 3 mjeseca tenkovska granata je EXPLODIRALA SAMO 30CM od moje SESTRE... 12 Godina curica... dobila po citavom tijelu ukupno 57 gelera - od 1milimetra pa sve do najveceg od 2.7centimetara...
IDEM U VOJSKU... sa 105kg SLETIM na tezinu "pileta", na 60kg... dobio Austrijski snajper...
UZIVAO SAM te zlocince "skidati" jednog po jednog... bio sam pravo dobar u tome... I DAN DANAS kada vidim ovakvu temu na sax-u mi dodje da kupim atomsku bombu i da je bacim na njih... mamicu im chetnichku...
-
sarajevonekad
#169 Re: Sarajevo u Ratu
Ova tema je u stvari dobrim dijelom odgovor na onu moju nazvanu "Svijest o zaboravljenim herojima Sarajeva" i iskreno zahvaljujem na tome. Naravno nadam se da ovo sto sam sad rekao nije ponavljanje teme. U svakom slucaju, volio bih da se Sarajevski heroji (SVI civili opkoljenog Sarajeva) malo organizuju, da budu prepoznati u svijetu kao heroji, naprave jedan dokumentarac na Discovery kanalu recimo, i pokrenu talas uvazavanja, kako uzajamnog tako i od strane drugih.
Ako neko ima zamjerki na ovaj prijedlog, onda mu od srca preporucujem da preispita svoje vrijednosti i mozda porazgovara sa kolegom "papak_eliminator".
Pozdrav
S.
Ako neko ima zamjerki na ovaj prijedlog, onda mu od srca preporucujem da preispita svoje vrijednosti i mozda porazgovara sa kolegom "papak_eliminator".
Pozdrav
S.
-
Umjetnik a
#170 Re: Sarajevo u Ratu
saniisani wrote:meni je bilo 18 godina... isao sam na elektrotehnicki fakultet.. kazu ne trebas vojsku sluziti dok ne zavrsis fax... aktivno se bavio karateom (imao 105 kg - pravi grmalj)...
lijepo napisano
-
stari_sarajevski_gospodin
#171 Re: Sarajevo u Ratu

The bodies of a man and woman lie along the street in the Sarajevo neighborhood of Alipasino Polje after they were hit by grenade shrapnel in this 1992 file photo.
- fishtrija
#172 Re: Sarajevo u Ratu
Svaka čast na temi. Ja bih ovo uveo kao obavezan predmet u škole i na televiziji prikazivao barem po pola sata svaki dan. Kakav je narod postao, ne bi nas u pamet dovela još tri rata... Fuj. FUJ.
-
popajic
#173 Re: Sarajevo u Ratu
Ovo mi zvuci nekako puno.Nosio sam 2 broja manje bratove farmerke(ne znam koliko je to u kg.),nisam uvijek mogao nagurati ovih 159 gr.hrane...ali ziv sam,za razliku od 11.000 sugradjana koji nisu imali srece...SARAJEVO: Grad pod opsadom u kojem su, zasto i to ne reci, prezivjeli imali na raspolaganju ravno 159 grama hrane dnevno. U istom periodu, zracnim mostom dopremljeno je 31.448.000 kilograma osnovnih zivotnih namirnica, a kamionima 168.432.000 kilograma. Vodu smo tocili pod kisom metaka, struju mijenjali lojanicom, svi u prosjeku izgubili 9,543 kilograma i ponovno otvorili 89 starih grobalja: samo na Kovacima su 1.284 nova mezara.
Kako god picimo 100 i neku stranicu o Jadovanu i ova bi se mogla mnogo cim popuniti.Sjecanja radi !
-
popajic
#175 Re: Sarajevo u Ratu
Prema podacima Republickog zavoda za zdravstvenu zastitu i Republickog staba za zdravstvo i socijalnu skrb od pocetka agresije na R BiH do 29. kolovoza 1994. godine medju evidentiranim zrtvama rata u 61 opcini je veliki broj djece:
- Ubijeno, umrlo od gladi, hladnoce i nestalo je 16.693 djece u BiH, od toga samo u Sarajevu 1.566
- Ranjeno je 34.331 dijete u R BiH od toga u Sarajevu 14.825
- dosada je u R BiH registrirano 1.821 dijete kao trajni invalid
- Sa cjelokupne teritorije R BiH bilo je 650.000 djece izbjeglica u drugim zemljama
Muhamed Zlatan Hrenovica