Sarajevo-Tuzla

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kriticarka_nikova

#1 Sarajevo-Tuzla

Post by kriticarka_nikova »

Primjetila sam da se gradjani iz ova dva grada medjusobno jako mrze....Pitanje:Zbog cega? :roll:
upala

Post by upala »

nije uopce istina.....
sva moja raja gdje se trenutno nalazim su tuzlaci i odlicno se slazemo niko ni jednom rjeciju nije ppokazao odbojnost prema sarajevu....cak mi je i dragi tuzlak
:D

p.s. cini mi se da se neka slicna tema vec povlacila po forumu :-?
kriticarka_nikova

Ja sam cula drugu pricu pa zato i pitam :-)
A ako se slicna tema vec povlacila na forumu to je znak da se jos neko pitao....
Dal je sve to samo slucajnost :-)
BECHO

Post by BECHO »

Evo ja sam Tuzlak i fakat ne mrzim Sarajevo - osim kad igra Sloboda protiv Manijaka i Hordi! :D
Last edited by BECHO on 09/04/2006 22:34, edited 1 time in total.
BECHO

Post by BECHO »

Zezanciju na stranu ali pokusacu da odgovorim na pitanje. Tuzlaci zamjeraju Sarajlijama zato sto je Sarajevo glavni grad, sto je centar Bosne i Hercegovine, sto su sva ministarstva u Sarajevu, sto se Sarajevo arogantno i irongantno ponasa prema 'provinciji' (kako to Sarajlije cesto imaju obicaj reci za manje gradove). S druge strane, Sarajlije Tuzlacima nabijaju na nos da smo 'manji' od njih (kompleks velikih izgleda), sto Tuzla ima jezero a Sarajevo nema :D :P itd. itd. Uglavnom, to su minorne stvari kojih ima u svakoj drzavi, puno manje nego ovdje u Svici na relaciji Cirih-Bazel ili u Hrvatskoj izmedju Zagreba i Splita. Ja se licno jako lijepo osjecam u Sarajevu i medju Sarajlijama, bez obzira na ove trivijalnosti. Uostalom, zena mi je Sarajka pa je to jos jedan razlog vise da volim vas grad!
kriticarka_nikova

Lijepo :-)
Ja sam cula drugu pricu..... :roll:
U susjedstvu vlada misljenje da je Sarajevo nacionalisticki grad (kao i BL) a Tuzla da je prijateljska i da nema ni truna nacionalizma,stoga mnogi pjevaci iz Srbije prvo dolaze da gostoju u TZ kako bi "probili led".......
Ovo sam cula....ne napadajte me :roll:
fukara_tz

Post by fukara_tz »

"jako mrze" mozda politicari na relaciji sa-tz al obicni gradjani nikako. Ja se u Sarajevu i medju rajom osjecam jako lijepo. Jedino me nervira kad dodjem sto nikad ne mogu da nadjem parking, sto me huja prodje :lol:
BECHO

Post by BECHO »

kriticarka_nikova wrote:Lijepo :-)
U susjedstvu vlada misljenje da je Sarajevo nacionalisticki grad (kao i BL) a Tuzla da je prijateljska i da nema ni truna nacionalizma,stoga mnogi pjevaci iz Srbije prvo dolaze da gostoju u TZ kako bi "probili led".......
Nema toliko nacionalizma kao u drugim sredinama ali za susjedstvo je Tuzla i dalje 'zeleni' grad, gdje Srbi nemaju nikakva prava, gdje su ljudi iz SGV-a Tuzla muslimanski Srbi, gdje se Brcanska Malta tretira kao pocetak rata u ovom gradu, gdje se degradira poginula omladina na Kapiji i svaki zlocin pripisuje 'muslimanima' (kao i na Markalama) i jos puno, puno propagandnih bljuvotina koje dovode do onakvih scena koje smo mogli gledati nedavno kada su dolazile porodice JNA vojnika da poloze cvijece na B. Maltu. Svaki normalni Tuzlak, bez obzira na narodnost i vjersku pripadnost, koji je bio u Tuzli u onim teskim vremenima, zna tacno sta se dogadjalo u gradu i njima uopste ne trebaju novinski pamfleti iz Reportera ili video snicmi sa bijeljinske televizije. Sto se tice turbo-folklera, dolazi ih vjerovatno u Tuzlu u istom onom broju u kojem dolaze i u Sarajevo, osim ako mozda ne aludiraju na Fahretu Zivojinovic koja je - tacno je - probila led pa napravila koncert na Mejdanu pred oko 7000 ljudi.

:wink:
manijak1

#9 Re: Sarajevo-Tuzla

Post by manijak1 »

kriticarka_nikova wrote:Primjetila sam da se gradjani iz ova dva grada medjusobno jako mrze....Pitanje:Zbog cega? :roll:
Zbog soli .......oni je imaju a mi nemamo :oops: i zbog toga što sam ja čuo da se isto tako deru Beograđani i Nišlije .......ne mogu se nikako ......sinhronizirati u vezi ......požara :oops:
forUMASH

Post by forUMASH »

...nemam nista protiv toozle, a sarajlija sam.... :D :D :D
kriticarka_nikova

BECHO wrote:
kriticarka_nikova wrote:Lijepo :-)
Nema toliko nacionalizma kao u drugim sredinama ali za susjedstvo je Tuzla i dalje 'zeleni' grad, gdje Srbi nemaju nikakva prava, gdje su ljudi iz SGV-a Tuzla muslimanski Srbi, gdje se Brcanska Malta tretira kao pocetak rata u ovom gradu, gdje se degradira poginula omladina na Kapiji i svaki zlocin pripisuje 'muslimanima' (kao i na Markalama) i jos puno, puno propagandnih bljuvotina koje dovode do onakvih scena koje smo mogli gledati nedavno kada su dolazile porodice JNA vojnika da poloze cvijece na B. Maltu. Svaki normalni Tuzlak, bez obzira na narodnost i vjersku pripadnost, koji je bio u Tuzli u onim teskim vremenima, zna tacno sta se dogadjalo u gradu i njima uopste ne trebaju novinski pamfleti iz Reportera ili video snicmi sa bijeljinske televizije. Sto se tice turbo-folklera, dolazi ih vjerovatno u Tuzlu u istom onom broju u kojem dolaze i u Sarajevo, osim ako mozda ne aludiraju na Fahretu Zivojinovic koja je - tacno je - probila led pa napravila koncert na Mejdanu pred oko 7000 ljudi.

:wink:
Pa Balasevic je prvo dosao u Tuzlu,pa Cola....i MNOGI MNOGI drugi,sem Brege...mislim da je on prvi dosao samo u Sa.
nkzeljo

Post by nkzeljo »

Ma to uopste nije istina Tuzlu nevolim samo kad igra sloboda zeljo inace su vrlo simpaticna i fina raja i ja ih vazda gotivim
mr2

#13 Re: Sarajevo-Tuzla

Post by mr2 »

kriticarka_nikova wrote:Primjetila sam da se gradjani iz ova dva grada medjusobno jako mrze....Pitanje:Zbog cega? :roll:
mama mi je tuzlanka,pa svake godine odletim do tuzle......osjetim mrznju,prema sarajevu u obicnom razgovoru, cak i sa familijom....kad me policija zaustavi,pa mi vidi mjesto rodenja.......jednostavno nikada nisu ni volili sarajevo
karanana

Post by karanana »

to si ti lutko zamjenila zenicu sa tuzlom
Santos

Post by Santos »

Tuzlaci Tuzlaci.Nemojte vise da mrzite Sarajevo.Isibacu vas.A i vi Sarajlije isto tako.I vas cu isibat.Glupe teme boze sacuvaj.Znas li ti vole li se Novi i Stari Travnik.Nemogu se pravo se mrze.
kriticarka_nikova

Santos wrote:Tuzlaci Tuzlaci.Nemojte vise da mrzite Sarajevo.Isibacu vas.A i vi Sarajlije isto tako.I vas cu isibat.Glupe teme boze sacuvaj.Znas li ti vole li se Novi i Stari Travnik.Nemogu se pravo se mrze.
:lol: poslije kad dodjem sebi objasnit cu ti sto se smijem,sad ne mogu od smijeha :lol:
Post Reply