Sarajevo-Tuzla
- kriticarka_nikova
#1 Sarajevo-Tuzla
Primjetila sam da se gradjani iz ova dva grada medjusobno jako mrze....Pitanje:Zbog cega? 
- kriticarka_nikova
Ja sam cula drugu pricu pa zato i pitam
A ako se slicna tema vec povlacila na forumu to je znak da se jos neko pitao....
Dal je sve to samo slucajnost
A ako se slicna tema vec povlacila na forumu to je znak da se jos neko pitao....
Dal je sve to samo slucajnost
-
BECHO
Zezanciju na stranu ali pokusacu da odgovorim na pitanje. Tuzlaci zamjeraju Sarajlijama zato sto je Sarajevo glavni grad, sto je centar Bosne i Hercegovine, sto su sva ministarstva u Sarajevu, sto se Sarajevo arogantno i irongantno ponasa prema 'provinciji' (kako to Sarajlije cesto imaju obicaj reci za manje gradove). S druge strane, Sarajlije Tuzlacima nabijaju na nos da smo 'manji' od njih (kompleks velikih izgleda), sto Tuzla ima jezero a Sarajevo nema
itd. itd. Uglavnom, to su minorne stvari kojih ima u svakoj drzavi, puno manje nego ovdje u Svici na relaciji Cirih-Bazel ili u Hrvatskoj izmedju Zagreba i Splita. Ja se licno jako lijepo osjecam u Sarajevu i medju Sarajlijama, bez obzira na ove trivijalnosti. Uostalom, zena mi je Sarajka pa je to jos jedan razlog vise da volim vas grad!
- kriticarka_nikova
Lijepo
Ja sam cula drugu pricu.....
U susjedstvu vlada misljenje da je Sarajevo nacionalisticki grad (kao i BL) a Tuzla da je prijateljska i da nema ni truna nacionalizma,stoga mnogi pjevaci iz Srbije prvo dolaze da gostoju u TZ kako bi "probili led".......
Ovo sam cula....ne napadajte me
Ja sam cula drugu pricu.....
U susjedstvu vlada misljenje da je Sarajevo nacionalisticki grad (kao i BL) a Tuzla da je prijateljska i da nema ni truna nacionalizma,stoga mnogi pjevaci iz Srbije prvo dolaze da gostoju u TZ kako bi "probili led".......
-
BECHO
Nema toliko nacionalizma kao u drugim sredinama ali za susjedstvo je Tuzla i dalje 'zeleni' grad, gdje Srbi nemaju nikakva prava, gdje su ljudi iz SGV-a Tuzla muslimanski Srbi, gdje se Brcanska Malta tretira kao pocetak rata u ovom gradu, gdje se degradira poginula omladina na Kapiji i svaki zlocin pripisuje 'muslimanima' (kao i na Markalama) i jos puno, puno propagandnih bljuvotina koje dovode do onakvih scena koje smo mogli gledati nedavno kada su dolazile porodice JNA vojnika da poloze cvijece na B. Maltu. Svaki normalni Tuzlak, bez obzira na narodnost i vjersku pripadnost, koji je bio u Tuzli u onim teskim vremenima, zna tacno sta se dogadjalo u gradu i njima uopste ne trebaju novinski pamfleti iz Reportera ili video snicmi sa bijeljinske televizije. Sto se tice turbo-folklera, dolazi ih vjerovatno u Tuzlu u istom onom broju u kojem dolaze i u Sarajevo, osim ako mozda ne aludiraju na Fahretu Zivojinovic koja je - tacno je - probila led pa napravila koncert na Mejdanu pred oko 7000 ljudi.kriticarka_nikova wrote:Lijepo![]()
Ja sam cula drugu pricu.....![]()
- manijak1
#9 Re: Sarajevo-Tuzla
Zbog soli .......oni je imaju a mi nemamokriticarka_nikova wrote:Primjetila sam da se gradjani iz ova dva grada medjusobno jako mrze....Pitanje:Zbog cega?
- kriticarka_nikova
Pa Balasevic je prvo dosao u Tuzlu,pa Cola....i MNOGI MNOGI drugi,sem Brege...mislim da je on prvi dosao samo u Sa.BECHO wrote:Nema toliko nacionalizma kao u drugim sredinama ali za susjedstvo je Tuzla i dalje 'zeleni' grad, gdje Srbi nemaju nikakva prava, gdje su ljudi iz SGV-a Tuzla muslimanski Srbi, gdje se Brcanska Malta tretira kao pocetak rata u ovom gradu, gdje se degradira poginula omladina na Kapiji i svaki zlocin pripisuje 'muslimanima' (kao i na Markalama) i jos puno, puno propagandnih bljuvotina koje dovode do onakvih scena koje smo mogli gledati nedavno kada su dolazile porodice JNA vojnika da poloze cvijece na B. Maltu. Svaki normalni Tuzlak, bez obzira na narodnost i vjersku pripadnost, koji je bio u Tuzli u onim teskim vremenima, zna tacno sta se dogadjalo u gradu i njima uopste ne trebaju novinski pamfleti iz Reportera ili video snicmi sa bijeljinske televizije. Sto se tice turbo-folklera, dolazi ih vjerovatno u Tuzlu u istom onom broju u kojem dolaze i u Sarajevo, osim ako mozda ne aludiraju na Fahretu Zivojinovic koja je - tacno je - probila led pa napravila koncert na Mejdanu pred oko 7000 ljudi.kriticarka_nikova wrote:Lijepo![]()
Ja sam cula drugu pricu.....![]()
-
mr2
#13 Re: Sarajevo-Tuzla
mama mi je tuzlanka,pa svake godine odletim do tuzle......osjetim mrznju,prema sarajevu u obicnom razgovoru, cak i sa familijom....kad me policija zaustavi,pa mi vidi mjesto rodenja.......jednostavno nikada nisu ni volili sarajevokriticarka_nikova wrote:Primjetila sam da se gradjani iz ova dva grada medjusobno jako mrze....Pitanje:Zbog cega?
- kriticarka_nikova
Santos wrote:Tuzlaci Tuzlaci.Nemojte vise da mrzite Sarajevo.Isibacu vas.A i vi Sarajlije isto tako.I vas cu isibat.Glupe teme boze sacuvaj.Znas li ti vole li se Novi i Stari Travnik.Nemogu se pravo se mrze.