Sarajevo TAXI ?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
musterija

#1 Sarajevo TAXI ?

Post by musterija »

Prijavio sam se na ovaj forum da vidim koliko su ljudi svjesni u kakvoj okolini zive ?
Dali obracaju paznju koliko je prljav gradski prevoz, TAXI vozila, i cekaonice u gradskim ustanovama (npr. bolnicama)
Ja kao gradjanin u sarajevu koji nema auto mislim da su sva javna vozila i TAXI usluge naj najnizem nivou.
Samo obratite paznju na cistocu sjedista ( dali tu ima uopste cistoce ?? ), na rukohvate i inace unutrasnjost vozila.
Sarajevo taxi-udruzenje taxista iz sarajeva tj. glavnog grada Bosne i Hercegovine trebalo bi da imaju vozila koja su cista ? ( bar malo ) ...da li tu ima kontrola taxista ?? bilo kakva ? a da ne govorim o kontrolama u tramvajima, autobusima i ostalim javnim prevozima ?
pored toga sto nisu cisti, oni su uz to jos i neljubazni, i u sarajevu je dobro poznato da kad je u saobracaju taxista on ne obraca paznju na druge.
Dali se moze uvesti nekakva obuka za normalno ponasanje prema ljudima koji se koriste gradskim prevozom i taxijem?
Bellica

#2 Re: Sarajevo TAXI ?

Post by Bellica »

Odgoj, kultura, ljubaznost i ponasanje se uci kod kuce i pomalo u osnovnoj skoli, ma kakvi kursevi i obuka, nema tu pomoci.
A kad vec koristite taxi, koristite Crveni, oni imaju najcistija vozila, uredno dolaze na adresu, ne vozaju Vas zaobilaznicom da bi Vam vise naplatili, ljubazni su i da odmah naglasim, ne radim u ovoj firmi niti bilo ko moj, samo ako bas moram ostaviti auto kod kuce i idemo taxi-jem, onda biramo ovaj, koristimo ga od kada postoji i do dana danasnjeg nemamo zamjerki, ni jednu, sve je ok, kao da ne rade u Sarajevu nego negdje na drugom kontinentu. A ovaj sarajevski ne koristim zbog njihove neljubaznosti, neurednosti, masu puta su me odvezli nekuda zaobilaznicom pa mi vise naplatili, a nervira me i njihov bezobrazluk u saobracaju, ne gledaju kako voze, ne daju zmigavce, galame kroz prozor, ma uzas, nikakva obuka njima ne moze pomoci :)
Post Reply