Sarajevo TAXI br. 425 : "JEDITE G..."
- patriota.sila
#1 Sarajevo TAXI br. 425 : "JEDITE G..."
Upravo jucer otisao po tatu na autobusnu stanicu i rekoh sam sebi ajd da ne zovem zuti taxi posto je snijeg padao jako i sva ta guzva a i znam da zuti taxi nece da stane pored sarajevo taxija, nego kazu odite malo dole nize, ne smijemo stajati pored njihovog stajalista, dakle zbog svega toga odlucim da uzmem sarajevo taxi. Ukratko POGRESAN IZBOR.
I odmah po prilasku, ispred mene ide neka gospodja gdje je naravno prljavi (kad kazem PRLJAVI, mislim to u punom smislu rijeci!) taxista odbija jer je vidio da ja i tata idemo iza nje i zelimo isto uzet taxi, misleci naravno da mi idemo negdje dalje od Vogosce gdje je ta gospodja trebala da ide, i naravno bio je upravu jer nasa lokacija je bila udaljenija.
Prije nego smo sjeli u vozilo ostavili smo ruksak u gepek koji je mogao ici i sa nama u automobil ali ""Ljubazno-Prljavi" taxista (u daljem tekstu: taxista) nije to dozvolio. Naravno u gepeku se je nalazila jedna vanjska guma puna blata,nekakvog alata, krpa i ostalog gdje sam medju svim tim ugurao svoj ruksak. Nakon kretanja odmah primjecujem da nije upalio taximetar gdje ga ja upozoravam ali taxista mi na to govori ma SVEJEDNO JE! Rekoh, na to, dobro! za petaka taman. Kad ce on meni: "Ma kakvog petaka, i odmah upali taximetar".
Kad smo stigli na trazenu lokaciju, taximetar je pokazao 4.80KM, i ja njemu odmah , vidis da sam dobro ocijenio. Kad ce ON na to 5 i 2 KM prtljag, 7KM. Reko nema sanse, mozes naplatit samo 5KM i to je sve. Vozilo Vam je u raspadnutom stanju,prljavo da prljavije ne moze biti,ruksak je mogao ici i sa mnom a i uostalom bio je medju vasim alatom i gumama.
Ukoliko ne zelite da naplatite da zovem saobracajnu inspekciju ili Vi zovite policiju. Na to ce ON meni : JEDITE GOVNA uze cenera,vrati petaka i ode.
Broj uvazenog taxiste je 425 - GOLF 3 metalik boja u raspadnutom stanju
Sta reci na kraju! Da znam da je sve to tako i da tako funkcionise ali reko da i sa vama podijelim prelijepo iskustvo koje mi se je desilo po ko zna koji put kada je u pitanju SARAJEVO TAXI.
Osim da da jos jednom ponovim uvecano i boldirano kako bih povecao vizuelno pamcenje cijenjenih chitatelja. Dakle
Sarajevo TAXI br.425
GOLF 3 -metalik siva boja, u raspadnutom stanju je automobil i veoma neurednom
I odmah po prilasku, ispred mene ide neka gospodja gdje je naravno prljavi (kad kazem PRLJAVI, mislim to u punom smislu rijeci!) taxista odbija jer je vidio da ja i tata idemo iza nje i zelimo isto uzet taxi, misleci naravno da mi idemo negdje dalje od Vogosce gdje je ta gospodja trebala da ide, i naravno bio je upravu jer nasa lokacija je bila udaljenija.
Prije nego smo sjeli u vozilo ostavili smo ruksak u gepek koji je mogao ici i sa nama u automobil ali ""Ljubazno-Prljavi" taxista (u daljem tekstu: taxista) nije to dozvolio. Naravno u gepeku se je nalazila jedna vanjska guma puna blata,nekakvog alata, krpa i ostalog gdje sam medju svim tim ugurao svoj ruksak. Nakon kretanja odmah primjecujem da nije upalio taximetar gdje ga ja upozoravam ali taxista mi na to govori ma SVEJEDNO JE! Rekoh, na to, dobro! za petaka taman. Kad ce on meni: "Ma kakvog petaka, i odmah upali taximetar".
Kad smo stigli na trazenu lokaciju, taximetar je pokazao 4.80KM, i ja njemu odmah , vidis da sam dobro ocijenio. Kad ce ON na to 5 i 2 KM prtljag, 7KM. Reko nema sanse, mozes naplatit samo 5KM i to je sve. Vozilo Vam je u raspadnutom stanju,prljavo da prljavije ne moze biti,ruksak je mogao ici i sa mnom a i uostalom bio je medju vasim alatom i gumama.
Ukoliko ne zelite da naplatite da zovem saobracajnu inspekciju ili Vi zovite policiju. Na to ce ON meni : JEDITE GOVNA uze cenera,vrati petaka i ode.
Broj uvazenog taxiste je 425 - GOLF 3 metalik boja u raspadnutom stanju
Sta reci na kraju! Da znam da je sve to tako i da tako funkcionise ali reko da i sa vama podijelim prelijepo iskustvo koje mi se je desilo po ko zna koji put kada je u pitanju SARAJEVO TAXI.
Osim da da jos jednom ponovim uvecano i boldirano kako bih povecao vizuelno pamcenje cijenjenih chitatelja. Dakle
Sarajevo TAXI br.425
GOLF 3 -metalik siva boja, u raspadnutom stanju je automobil i veoma neurednom
Last edited by dr.gog on 25/12/2009 16:34, edited 1 time in total.
Reason: post preuređen u skladu sa pravilima foruma
Reason: post preuređen u skladu sa pravilima foruma
-
KenCo
#2 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
svakakvih budala... pogotovo ti taksisti.. uz tebe sam kada je u pitanju bojkot.. moramo se nekako boriti protiv primitivaca u nasoj drzavi.
- patriota.sila
#3 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &sk=t&sd=a
Isto tema o Sarajevo taxiju, ali ovaj slucaj je zasluzio posebno isticanje!!
Jos jednom cu istaci broj SAOBRACAJNE INSPEKCIJE kako bi povecao vizuelno pamcenje
INSPEKTORAT SAOBRAĆAJNE INSPEKCIJE
DRAGAN SOLDO, glavni saobraćajni inspektor
Turhanija 2, 71000 Sarajevo;
Tel. +387 33 563 375;
Fax. +387 33 563 361;
Isto tema o Sarajevo taxiju, ali ovaj slucaj je zasluzio posebno isticanje!!
Jos jednom cu istaci broj SAOBRACAJNE INSPEKCIJE kako bi povecao vizuelno pamcenje
INSPEKTORAT SAOBRAĆAJNE INSPEKCIJE
DRAGAN SOLDO, glavni saobraćajni inspektor
Turhanija 2, 71000 Sarajevo;
Tel. +387 33 563 375;
Fax. +387 33 563 361;
-
ljubo_sa
#4 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
Isti slucaj, u subotu. Na odbijanje covjeka i njegove kcerke da plate 15 maraka od stanice do trznice, taksista 185 je rekao da se "Napuse k" i pogodio curu grudvom pred mojim ocima.
Nista inspekcija, ozbiljno razmisljam da sa dva jarana za jedno par dana sjednem u taj isti taxi i pravac trebevic.
Nista inspekcija, ozbiljno razmisljam da sa dva jarana za jedno par dana sjednem u taj isti taxi i pravac trebevic.
- patriota.sila
#5 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
Dakle jos jedan identificiran.
Sarajevo TAXI br. 185
Sarajevo TAXI br. 185
- aze
#6 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
Mene samo cudi kako se niko iz te saobracajne inspekcije nije sjetio pa poslao inspektora u civilu da sjedne u taksi na aerodromu ili zeljeznickoj pa da pocnu lupati kazne zbog ne paljenja taksimetra.Cijeli grad zna da masovno lupaju po usima strance i one koji nisu iz Sarajeva kada sjednu na taksi na dvije iznad spomenute lokacije.
- burek_in_space
#7 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
Ne branim Sarajevo taxi, ali nedavno mi se desilo neshto shto me je skroz
, u pozitivnom smislu.
Sestra je kasnila na trening zbog shkolskih obaveza, niko nije bio kuci da je odveze, a relacija je neka 3 kilometra, mozhda chak i manje. Kada je doshla na trening, javila se da je platila 5,5 KM shto nikako nije odgovaralo nekim prijashnjim vozhnjama istom rutom. Nazvao sam Sarajevo taxi i trazhio nekoga od odgovornih da im objasnim. Preusmjerili su moj poziv, saslushali me, i rekli da ce vidjeti o chemu se radi. Nakon 15-ak minuta zove me sestra i kazhe da se vratio isti taxista i vratio joj 2 KM uz izvinjenje. Takodje su i mene nazvali na mobitel i izvinili se za ovo ponashanje svog zaposlenika, uz pitanje da li zhelim da podnesem i zvanichnu zhalbu na njegov rad, kako bi pokrenuli disciplinski postupak. Nisam htio da se bakcem oko toga, i rekao sam da je dovoljno i ovo izvinjenje, uz nadu da se nece ponoviti.
Sestra je kasnila na trening zbog shkolskih obaveza, niko nije bio kuci da je odveze, a relacija je neka 3 kilometra, mozhda chak i manje. Kada je doshla na trening, javila se da je platila 5,5 KM shto nikako nije odgovaralo nekim prijashnjim vozhnjama istom rutom. Nazvao sam Sarajevo taxi i trazhio nekoga od odgovornih da im objasnim. Preusmjerili su moj poziv, saslushali me, i rekli da ce vidjeti o chemu se radi. Nakon 15-ak minuta zove me sestra i kazhe da se vratio isti taxista i vratio joj 2 KM uz izvinjenje. Takodje su i mene nazvali na mobitel i izvinili se za ovo ponashanje svog zaposlenika, uz pitanje da li zhelim da podnesem i zvanichnu zhalbu na njegov rad, kako bi pokrenuli disciplinski postupak. Nisam htio da se bakcem oko toga, i rekao sam da je dovoljno i ovo izvinjenje, uz nadu da se nece ponoviti.
- Jara
#8 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
Taksisti na autobusko i željezničkoj stanici se slično ponašaju kao oni na aerodromu. Imala sam i ja
"da-te-bog-sačuva" iskustvo s njima.
Dobro je bar otprilike znati cijene po relacijama...i, ako neće da uključi taksimetar, platiš im po to cijeni kao što si ti uradio .
Inače su mi ostali OK. Koliko znam, sarajevo taxi ne naplaćuje prtljag a u cjenovniku nemaju cijenu za tu uslugu...a možda i imaju ali ne naplaćuju.
Odlično za broj inspektora. Samo, da li dolaze na poziv ili moraš pisati prijavu, pa je protokolisati... pa svašta nešto?
(btw, i ja sam često na "kaladontu", zabavnije nego na politici, šta se odmah duriš...
)
"da-te-bog-sačuva" iskustvo s njima.
Inače su mi ostali OK. Koliko znam, sarajevo taxi ne naplaćuje prtljag a u cjenovniku nemaju cijenu za tu uslugu...a možda i imaju ali ne naplaćuju.
Odlično za broj inspektora. Samo, da li dolaze na poziv ili moraš pisati prijavu, pa je protokolisati... pa svašta nešto?
(btw, i ja sam često na "kaladontu", zabavnije nego na politici, šta se odmah duriš...
-
KenCo
#9 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
ima normalnih taksista ali brate,stvarno ima i bolesnika.
neki dan, vozim se kuci i neki taksista mi se zabio 4-5 puta na karambolku. sekunda falila da me udari. ja mu samo na sekundu upalim sva 4 zmigavca,da pripazi malo,nista vise. nije bilo ni mahanja rukom ni psovanja... i on je mene zbog toga pratio do kuce,i izasao iz auta u namjeri da se fizicki obracuna sa mnom. zbog cega ? zbog 4 zmigavca. bolest.
neki dan, vozim se kuci i neki taksista mi se zabio 4-5 puta na karambolku. sekunda falila da me udari. ja mu samo na sekundu upalim sva 4 zmigavca,da pripazi malo,nista vise. nije bilo ni mahanja rukom ni psovanja... i on je mene zbog toga pratio do kuce,i izasao iz auta u namjeri da se fizicki obracuna sa mnom. zbog cega ? zbog 4 zmigavca. bolest.
- Zox
#10 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
Da ne bude da se neki anonimac prijavio na forum samo da sa prvim postom ocrni taxistu, ovaj citirani post sam napisao ja, samo sam ga greskom postao sa ocevog novonastalog akauntaljubo_sa wrote:Isti slucaj, u subotu. Na odbijanje covjeka i njegove kcerke da plate 15 maraka od stanice do trznice, taksista 185 je rekao da se "Napuse k" i pogodio curu grudvom pred mojim ocima.
- patriota.sila
#11 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
Postaj odmah broj da i ja zovem dok je frisko!burek_in_space wrote:Ne branim Sarajevo taxi, ali nedavno mi se desilo neshto shto me je skroz, u pozitivnom smislu.
- karanana
#12 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
od autobuske stanice pa do lokacije koja je dalja od vogosce 4,80 KM?
pa to i nije lose.
pa to i nije lose.
- burek_in_space
#13 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
Pa broj sarajevo taxija, 1515 i trazhi da razgovarash sa nekim ko je nadlezhan za prigovore i zhalbe.patriota.sila wrote:
Postaj odmah broj da i ja zovem dok je frisko!
Vjeruj da nemam pojma ko se meni javio, ali je bio i vishe nego ljubazan.
Sretno!
-
FaceOff
#14 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
Zato Sarajevo Taxi nikad!!!
- nellington
#15 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
Meni naplati do Šopinga na Grbavici 6 KM. Kud broj ne zapisah.karanana wrote:od autobuske stanice pa do lokacije koja je dalja od vogosce 4,80 KM?
pa to i nije lose.
- Zox
#16 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
Ja sam bio jedan od onih sto su na prijasnjim temama branili sa taxi, uglavnom zbog njihove humanitarne proslosti, ali nakon sto sam imao tri uzastopna negativna iskustva s njima, hvala lijepa. Zuti zakon.FaceOff wrote:Zato Sarajevo Taxi nikad!!!
- patriota.sila
#17 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
Ovo pise na zvanicnom sajtu Sarajevo taxija
Udruženje taxi vozača u Sarajevu osnovano je 1946. godine. U periodu od osnivanja do danas izvršeno je nekoliko oganizacijskih transformacija s ciljem efikasnijeg djelovanja.
Zbog dugogodišnjeg profesionalnog i odgovornog rada, Udruženje je 6. septembra 2001. godine odlukom Gradonačelnika dobilo privilegiju da u sastavu svoga naziva koristi ime grada što je bio poseban podstrek za kvalitetniji rad.
Od tada "Sarajevo-taxi" dobija formu savremenog i dobro organizovanog Udruženje, čijim radom i poslovima upravljaju njegovi članovi - samostalni taxi vozači - preko svojih predstavnika u organima Udruženja.
Bezbjednost, tačnost, udobnost, brzina, urednost i dostupnost korisniku prijevozne usluge, odlike su ove najveće i najmodernije taxi službe u državi Bosni i Hercegovini.
"Sarajevo-taxi", koji sa ponosom nosi ime Grada, nosilac je taxi prevoza u Kantonu Sarajevo koji je u cjelini pokriven modernom funkcionalnom Radio mrežom. To je najbolja garancija da će prijevoz biti brzo obavljen, a sigurnost korisnika je velika jer se svaka vožnja posebno evidentira. Da će usluga biti brza, garantiraju i 22 telefonske linije povezane sa Dispečerskim centrom koji radi neprekidno 24 sata, a opremljen je savremenim uređajima i kompjuterskom tehnikom. Pozovite nas i za samo jedan minut jedan od 1250 taxi vozača, članova našeg Udruženja, biće na Vašoj adresi, a dolazak je besplatan.
U strukturi voznog parka Udruženja uglavnom su zastupljena vozila iz proizvodnog programa Mercedes, Audi, Volkswagen, Hyundai i druga. Većina vozila su do pet godina starosti, sa ugrađenim klima uređajem i savremenom radio opremom. Prosječna starost vozača je 35 godina koji profesionalni m kvalitetno pružaju usluge prevoza svim korisnicima.
Svaki putnik u našim vozilima je osiguran. Grad je pokriven sa 72 taxi stajališta koja su locirana na mjestima gdje je izražena potreba za prijevoznim uslugama, posebno pred hotelima, željezničkoj i autobuskoj stanici, na aerodromu i svi značajnijim kulturnim i historijskim objektima i trgovima.
Udruženje taxi vozača u Sarajevu osnovano je 1946. godine. U periodu od osnivanja do danas izvršeno je nekoliko oganizacijskih transformacija s ciljem efikasnijeg djelovanja.
Zbog dugogodišnjeg profesionalnog i odgovornog rada, Udruženje je 6. septembra 2001. godine odlukom Gradonačelnika dobilo privilegiju da u sastavu svoga naziva koristi ime grada što je bio poseban podstrek za kvalitetniji rad.
Od tada "Sarajevo-taxi" dobija formu savremenog i dobro organizovanog Udruženje, čijim radom i poslovima upravljaju njegovi članovi - samostalni taxi vozači - preko svojih predstavnika u organima Udruženja.
Bezbjednost, tačnost, udobnost, brzina, urednost i dostupnost korisniku prijevozne usluge, odlike su ove najveće i najmodernije taxi službe u državi Bosni i Hercegovini.
"Sarajevo-taxi", koji sa ponosom nosi ime Grada, nosilac je taxi prevoza u Kantonu Sarajevo koji je u cjelini pokriven modernom funkcionalnom Radio mrežom. To je najbolja garancija da će prijevoz biti brzo obavljen, a sigurnost korisnika je velika jer se svaka vožnja posebno evidentira. Da će usluga biti brza, garantiraju i 22 telefonske linije povezane sa Dispečerskim centrom koji radi neprekidno 24 sata, a opremljen je savremenim uređajima i kompjuterskom tehnikom. Pozovite nas i za samo jedan minut jedan od 1250 taxi vozača, članova našeg Udruženja, biće na Vašoj adresi, a dolazak je besplatan.
U strukturi voznog parka Udruženja uglavnom su zastupljena vozila iz proizvodnog programa Mercedes, Audi, Volkswagen, Hyundai i druga. Većina vozila su do pet godina starosti, sa ugrađenim klima uređajem i savremenom radio opremom. Prosječna starost vozača je 35 godina koji profesionalni m kvalitetno pružaju usluge prevoza svim korisnicima.
Svaki putnik u našim vozilima je osiguran. Grad je pokriven sa 72 taxi stajališta koja su locirana na mjestima gdje je izražena potreba za prijevoznim uslugama, posebno pred hotelima, željezničkoj i autobuskoj stanici, na aerodromu i svi značajnijim kulturnim i historijskim objektima i trgovima.
Last edited by patriota.sila on 20/12/2009 18:18, edited 1 time in total.
- patriota.sila
#18 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
On je izgleda u sekundi procjenio situaciju jer je gospodja bila sama i vjerovatno jos iz Sarajeva, a i zna da se ne isplati sa upucenim gospodjama upustati jer kad se naviju skroz su opasne i ici ce do kraja. A ovamo s druge strane vidio je mene i tatu, izgleda da je pogresno procjenio situaciju i ocjenio da bi nas lakse mogao oderat ali na kraju se je zaje....nellington wrote:Meni naplati do Šopinga na Grbavici 6 KM. Kud broj ne zapisah.karanana wrote:od autobuske stanice pa do lokacije koja je dalja od vogosce 4,80 KM?
pa to i nije lose.
jer taksimetar je upalio skoro kad smo bili kod energoinvesta,tacno u onom trenutku kad sam rekao na njegovo: "svejedno je li upaljen ili ne", ajd uredu, moze za petaka. A iznad taksimetra mu izvucena pepelnica puna opusaka,tako da se moras skroz nagnuti pozadi da bi vidio taksimetar.
- nellington
#19 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
Kako bih volio da sam inspektor... pa da se malo provozam taksijem, uz to se praveći Slovenac... ništa, ako od ponedjeljka ne bude pravne države, biće još ovakvih tema.patriota.sila wrote:On je izgleda u sekundi procjenio situaciju jer je gospodja bila sama i vjerovatno jos iz Sarajeva, a i zna da se ne isplati sa upucenim gospodjama upustati jer kad se naviju skroz su opasne i ici ce do kraja. A ovamo s druge strane vidio je mene i tatu, izgleda da je pogresno procjenio situaciju i ocjenio da bi nas lakse mogao oderat ali na kraju se je zaje....nellington wrote:Meni naplati do Šopinga na Grbavici 6 KM. Kud broj ne zapisah.karanana wrote:od autobuske stanice pa do lokacije koja je dalja od vogosce 4,80 KM?
pa to i nije lose.
jer taksimetar je upalio skoro kad smo bili kod energoinvesta,tacno u onom trenutku kad sam rekao na njegovo: "svejedno je li upaljen ili ne", ajd uredu, moze za petaka. A iznad taksimetra mu izvucena pepelnica puna opusaka,tako da se moras skroz nagnuti pozadi da bi vidio taksimetar.
- Loulou
#20 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
Uuuu... Sarajevo Taxi... tačnije - oni na autobusnoj stanici...
koji je to skup sirovina (ne znam je l' lokacija stajališta u određenom trenutku utječe na stanje uma)... tu pozitivno iskustvo još nisam imala...
Kad je pao prvi snijeg (negdje u oktobru) šta su tad radili... Pitaju ljude koji im prilaze ko ide gdje, pa onda oni, po vlastitom nahođenju, raspoređuju u grupe...
"Strpaju" troje ljudi u auto, onom koji prvi izlazi naplate punu svotu od autobusne stanice do odredista, a kako onima koji kasnije izlaze naplate...ko zna...
I uvijek naplate ako imate kofer ili torbu koju stave u gepek. Ne znam, piše li to negdje, da se naplaćuje?
Uglavnom, Sarajevo Taxi se uzima u slučaju teške muke.
Kad je pao prvi snijeg (negdje u oktobru) šta su tad radili... Pitaju ljude koji im prilaze ko ide gdje, pa onda oni, po vlastitom nahođenju, raspoređuju u grupe...
"Strpaju" troje ljudi u auto, onom koji prvi izlazi naplate punu svotu od autobusne stanice do odredista, a kako onima koji kasnije izlaze naplate...ko zna...
I uvijek naplate ako imate kofer ili torbu koju stave u gepek. Ne znam, piše li to negdje, da se naplaćuje?
Uglavnom, Sarajevo Taxi se uzima u slučaju teške muke.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#21 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
Ovih dana im jej pala kašika u med, pa su specijalno bezobrazni.
- Kraljica_Suza
#22 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
Koje onda taxije treba zvati, a da nisu ovakve gulikoze i bezobraznici?
Koliko se regularno placa od autobusne stanice do aerodroma?
Koliko se naplacuje kofer od 20tak kg?
- Zox
#23 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
Zuti taxi. 033 663 555. Ne znam za tu relaciju, ali kofer se NE naplacuje.Kraljica_Suza wrote:Koje onda taxije treba zvati, a da nisu ovakve gulikoze i bezobraznici?
Nedavno mi je zuti taxista objasnio da ih njihova uprava prati nekom vrstom GPS-a, da uvijek zna gdje su te da stoga, niti teoretski, ne mogu zavrnuti na naplacivanju. Racun izdaju bez problema, i to ne nekakav nota racun bez pecata vec odstampan iz nekakvog miniprintera. Takodjer, ukoliko se pozalis na nekog od njih, vrlo lako mogu dobiti otkaz.
Jedino sto zbog glupog monopola ne smiju stati blizu sarajevo taxi standa kad ih pozoves, nego se moras malo udaljiti.
-
to je to
#24 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
Ja imam pozitivna iskustva sa Crvenim taxijem (tel. 760-600) i samo njih zovem! Vožnja od Pofalica do aerodroma je neki dan kostala 10.5 KM tako da relacija od autobuske stanice do aerodroma ne bi trebala biti skuplja od 12-13 maraka
Za kofer ne znam.
Za kofer ne znam.
- Kraljica_Suza
#25 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...
Hvala vam na informacijama.
Jos samo da se neko javi za kofere da stvarno znam kako me ne bi zavalili.
Jos samo da se neko javi za kofere da stvarno znam kako me ne bi zavalili.