Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Gospoda Ministarka wrote:
Pusti njih sta oni znaju.
Ovako Dinally se cini mi se zove radnja... imas jednu njihovu trgovinu preko puta hotela Bosnia, a drugu u Grand centru. Imaju solidna odijela za malo novca.
Ovo je ključna riječ. Stara kineska kaže "nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari".
Djevojka trazi odjelo i ima odredeni iznos na raspolaganju, mozda joj je bitnije da kupi dobar poklon ili da solidan iznos na kicenje nego da za tu priliku ima D&G ili Granoff odijelo koje ce nakon te prilike stajat u ormaru. U ostalom koliko nas su vrhunski strucnjaci u prepoznavanju markiranih odijela?
Gospoda Ministarka wrote:
Djevojka trazi odjelo i ima odredeni iznos na raspolaganju, mozda joj je bitnije da kupi dobar poklon ili da solidan iznos na kicenje nego da za tu priliku ima D&G ili Granoff odijelo koje ce nakon te prilike stajat u ormaru. U ostalom koliko nas su vrhunski strucnjaci u prepoznavanju markiranih odijela?
Zar je grijeh biti iskren i reći da za 300 KM i manje ne može da se nadje kvalitetno odijelo? Ne potcjenjujem djevojku, ne rugam se njoj licno, znam da je besparica i da je ogromnoj vecini ljudi svadba trošak od kojeg će se oporavljati jedan duži period. Ako je to odijelo za jednu upotrebu onda se na pijaci može naći i za manje pare. Ne treba biti vrhunski stručnjak da bi se prepoznalo dobro odijelo, nisu ni u Granoff-u sva odijela vrhunska. Logika kod odijela je jasna dobro odijelo-visoka cijena. Zbog kroja, materijala, sirovinski sastav je bitan... Odijelo se ne kupuje na ho-ruk. Kad probaš više njih uvidjećeš razliku i zašto je neko odijelo 500 eura a zašto je neko 200 maraka. Koliko će ko dati zavisi od pojedinca, možda je najbolja varijanta kupiti štof pa dati nekom da ti sašije odijelo, sve po tvom ukusu i tvojoj mjeri.
Šef wrote:Zar je grijeh biti iskren i reći da za 300 KM i manje ne može da se nadje kvalitetno odijelo?
Da se razumijemo, uvijek je bila ona ako neznas sta je dobro vidi sta je skupo, ali djevojka je sabrala + i - i odlucila se za neko jeftinije odijelo, naravno da postoji razlika izmedu Armania/Bossa i Granoffa ali izmedu Dinally (primjer) i Granoffa je neznatna.
Longman, nadi nekog sanera kod njih mozes kupiti Armania za 300 KM 100%.
Šef wrote:Zar je grijeh biti iskren i reći da za 300 KM i manje ne može da se nadje kvalitetno odijelo?
Da se razumijemo, uvijek je bila ona ako neznas sta je dobro vidi sta je skupo, ali djevojka je sabrala + i - i odlucila se za neko jeftinije odijelo, naravno da postoji razlika izmedu Armania/Bossa i Granoffa ali izmedu Dinally (primjer) i Granoffa je neznatna.
Longman, nadi nekog sanera kod njih mozes kupiti Armania za 300 KM 100%.
Mogao sam i pretpostaviti šta ćeš napisat a fakat je da nije u tome poenta. Očito se ne razumijemo pa je bolje da se više ne natežemo oko toga.
Lijep pozdrav drage forumasice...vec dugo vremena trazim dzemper na vezanje, znate onaj sa trakicama pa oko struka se veze, ali ne onaj dugi, nego kraci.. pa ako znate gdje bih to u gradu mogla naci (mislim na Sarajevo) molim vas HELP
_EMA_ wrote:Lijep pozdrav drage forumasice...vec dugo vremena trazim dzemper na vezanje, znate onaj sa trakicama pa oko struka se veze, ali ne onaj dugi, nego kraci.. pa ako znate gdje bih to u gradu mogla naci (mislim na Sarajevo) molim vas HELP
ja sa svoj plavi slatki kratki sa trakicom sto se veze oko struka kupila u Orsayu..a mislim da ima i u Oviesse
Irm@ hvala ti puno...bila sam u Orsayu, nema... ja sam taj svoj zamislila u tamno smedjoj boji..heh mi zene ...ali svejedno, otici cu jos jednom da pogledam
_EMA_ wrote:Irm@ hvala ti puno...bila sam u Orsayu, nema... ja sam taj svoj zamislila u tamno smedjoj boji..heh mi zene ...ali svejedno, otici cu jos jednom da pogledam
takav sam davno kupila u tom tailoru...bas one cokoladno smedje boje! kod njih se slabo sta mijenja, pa otidji vidi.
Alkos wrote:Moze li mi iko pomoci i dati savjet gdje u SA mogu naci dobre zimske cizme za muskarce?
Hvala
Tom Tailor definitivno! tople i divne prave muske vidjela sam da ima i u Colin's u Alti na isti fazon kao u TT
bilo je i u Guliveru dok su imali muske obuce ali nema vishe
@ema: hmm.. pogledaj u Oviesse na Pofalicima i u ovom Kotonu u Alti a vjerujem da je u Orsayu nestalo jer je presladak
Alkos wrote:Moze li mi iko pomoci i dati savjet gdje u SA mogu naci dobre zimske cizme za muskarce?
Hvala
Tom Tailor definitivno! tople i divne prave muske vidjela sam da ima i u Colin's u Alti na isti fazon kao u TT
bilo je i u Guliveru dok su imali muske obuce ali nema vishe
@ema: hmm.. pogledaj u Oviesse na Pofalicima i u ovom Kotonu u Alti a vjerujem da je u Orsayu nestalo jer je presladak
Hvala ti, svakako cu pogledati...
chengaba wrote:
Hvala
Ma ništa prije Londona. U Sa ne možeš naći ni super udobnu Camper obuću...
Znam, zato i pitam da mozda nema sta novo da se otvorilo...
Predlozite mi neke cizme da su nepromocive i da bar malo lice na zenske, pls...Nedavno kupih kombinaciju gume i koze u Fenixu i propustise , valjda negdje na sastavu jer nije vidljivo da su se odlijepile, a nisam ih ni razvalila.Da li ih je uopce moguce nekako zalijepiti?Proslo je tek malo vise od mjesec kako ih kupih i razocarana sam bas, a i ljuta.Nemam racun, tako da cu tesko moci da reklamiram, ali ako budem dobra na jeziku mozda i uspijem, bar zamijeniti za neke bolje...