Sarajevo shopping

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Gospoda Ministarka

#551 Re: Sarajevo shoping

Post by Gospoda Ministarka »

Šef wrote:
Gospoda Ministarka wrote:
Pusti njih sta oni znaju.
Ovako Dinally se cini mi se zove radnja... imas jednu njihovu trgovinu preko puta hotela Bosnia, a drugu u Grand centru. Imaju solidna odijela za malo novca.
Ovo je ključna riječ. :) Stara kineska kaže "nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari". :)

Djevojka trazi odjelo i ima odredeni iznos na raspolaganju, mozda joj je bitnije da kupi dobar poklon ili da solidan iznos na kicenje nego da za tu priliku ima D&G ili Granoff odijelo koje ce nakon te prilike stajat u ormaru. U ostalom koliko nas su vrhunski strucnjaci u prepoznavanju markiranih odijela?
Šef

#552 Re: Sarajevo shoping

Post by Šef »

Djevojka trazi odjelo i ima odredeni iznos na raspolaganju, mozda joj je bitnije da kupi dobar poklon ili da solidan iznos na kicenje nego da za tu priliku ima D&G ili Granoff odijelo koje ce nakon te prilike stajat u ormaru. U ostalom koliko nas su vrhunski strucnjaci u prepoznavanju markiranih odijela?
Zar je grijeh biti iskren i reći da za 300 KM i manje ne može da se nadje kvalitetno odijelo? Ne potcjenjujem djevojku, ne rugam se njoj licno, znam da je besparica i da je ogromnoj vecini ljudi svadba trošak od kojeg će se oporavljati jedan duži period. Ako je to odijelo za jednu upotrebu onda se na pijaci može naći i za manje pare. Ne treba biti vrhunski stručnjak da bi se prepoznalo dobro odijelo, nisu ni u Granoff-u sva odijela vrhunska. Logika kod odijela je jasna dobro odijelo-visoka cijena. Zbog kroja, materijala, sirovinski sastav je bitan... Odijelo se ne kupuje na ho-ruk. Kad probaš više njih uvidjećeš razliku i zašto je neko odijelo 500 eura a zašto je neko 200 maraka. Koliko će ko dati zavisi od pojedinca, možda je najbolja varijanta kupiti štof pa dati nekom da ti sašije odijelo, sve po tvom ukusu i tvojoj mjeri.
Gospoda Ministarka

#553 Re: Sarajevo shoping

Šef wrote:Zar je grijeh biti iskren i reći da za 300 KM i manje ne može da se nadje kvalitetno odijelo?
Da se razumijemo, uvijek je bila ona ako neznas sta je dobro vidi sta je skupo, ali djevojka je sabrala + i - i odlucila se za neko jeftinije odijelo, naravno da postoji razlika izmedu Armania/Bossa i Granoffa ali izmedu Dinally (primjer) i Granoffa je neznatna.
Longman, nadi nekog sanera kod njih mozes kupiti Armania za 300 KM 100%.
Šef

#554 Re: Sarajevo shoping

Post by Šef »

Šef wrote:Zar je grijeh biti iskren i reći da za 300 KM i manje ne može da se nadje kvalitetno odijelo?
Da se razumijemo, uvijek je bila ona ako neznas sta je dobro vidi sta je skupo, ali djevojka je sabrala + i - i odlucila se za neko jeftinije odijelo, naravno da postoji razlika izmedu Armania/Bossa i Granoffa ali izmedu Dinally (primjer) i Granoffa je neznatna.
Longman, nadi nekog sanera kod njih mozes kupiti Armania za 300 KM 100%.
Mogao sam i pretpostaviti šta ćeš napisat a fakat je da nije u tome poenta. :) Očito se ne razumijemo pa je bolje da se više ne natežemo oko toga. :wink:
_EMA_

#555 Re: Sarajevo shoping

Post by _EMA_ »

Lijep pozdrav drage forumasice...vec dugo vremena trazim dzemper na vezanje, znate onaj sa trakicama pa oko struka se veze, ali ne onaj dugi, nego kraci.. pa ako znate gdje bih to u gradu mogla naci (mislim na Sarajevo) molim vas HELP :-D
Irm@

#556 Re: Sarajevo shoping

Post by Irm@ »

_EMA_ wrote:Lijep pozdrav drage forumasice...vec dugo vremena trazim dzemper na vezanje, znate onaj sa trakicama pa oko struka se veze, ali ne onaj dugi, nego kraci.. pa ako znate gdje bih to u gradu mogla naci (mislim na Sarajevo) molim vas HELP :-D
ja sa svoj plavi slatki kratki sa trakicom sto se veze oko struka kupila u Orsayu..a mislim da ima i u Oviesse ;-)
_EMA_

#557 Re: Sarajevo shoping

Post by _EMA_ »

Irm@ hvala ti puno...bila sam u Orsayu, nema... :sad: ja sam taj svoj zamislila u tamno smedjoj boji..heh mi zene :-D ...ali svejedno, otici cu jos jednom da pogledam :wink:
alica.k

#558 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

_EMA_ wrote:Irm@ hvala ti puno...bila sam u Orsayu, nema... :sad: ja sam taj svoj zamislila u tamno smedjoj boji..heh mi zene :-D ...ali svejedno, otici cu jos jednom da pogledam :wink:
takav sam davno kupila u tom tailoru...bas one cokoladno smedje boje! kod njih se slabo sta mijenja, pa otidji vidi.
Alkos

#559 Re: Sarajevo shoping

Post by Alkos »

Moze li mi iko pomoci i dati savjet gdje u SA mogu naci dobre zimske cizme za muskarce? :-D

Hvala
Irm@

#560 Re: Sarajevo shoping

Post by Irm@ »

Alkos wrote:Moze li mi iko pomoci i dati savjet gdje u SA mogu naci dobre zimske cizme za muskarce? :-D

Hvala
Tom Tailor definitivno! tople i divne prave muske :) vidjela sam da ima i u Colin's u Alti na isti fazon kao u TT ;-)
bilo je i u Guliveru dok su imali muske obuce ali nema vishe :(
@ema: hmm.. pogledaj u Oviesse na Pofalicima i u ovom Kotonu u Alti ;-) a vjerujem da je u Orsayu nestalo jer je presladak :)
XOptimisticna

#561 Re: Sarajevo shoping

Post by XOptimisticna »

Znate lči kakve su cijene u Njujorkeru,nikako da odem
beautyfool

#562 Re: Sarajevo shoping

Post by beautyfool »

XOptimisticna wrote:Znate lči kakve su cijene u Njujorkeru,nikako da odem
Isto kao Terranova
_EMA_

#563 Re: Sarajevo shoping

Post by _EMA_ »

@ alica.k i [email protected] vam puno...nista, u subotu cu se naoruzati strpljenjem i ponovo sve detaljno pretraziti... :)
chengaba

#564 Re: Sarajevo shoping

Post by chengaba »

Alkos wrote:Moze li mi iko pomoci i dati savjet gdje u SA mogu naci dobre zimske cizme za muskarce? :-D

Hvala
Ma ništa prije Londona. U Sa ne možeš naći ni super udobnu Camper obuću... :roll:
Moljito

#565 Re: Sarajevo shoping

Post by Moljito »

http://www.mens-locker.com/

Zanima me vaše mišljene o ovom shopu u Sarajevu ???
Alkos

#566 Re: Sarajevo shoping

Post by Alkos »

Irm@ wrote:

Hvala
Tom Tailor definitivno! tople i divne prave muske :) vidjela sam da ima i u Colin's u Alti na isti fazon kao u TT ;-)
bilo je i u Guliveru dok su imali muske obuce ali nema vishe :(
@ema: hmm.. pogledaj u Oviesse na Pofalicima i u ovom Kotonu u Alti ;-) a vjerujem da je u Orsayu nestalo jer je presladak :)
Hvala ti, svakako cu pogledati...

chengaba wrote:

Hvala
Ma ništa prije Londona. U Sa ne možeš naći ni super udobnu Camper obuću... :roll:
Znam, zato i pitam da mozda nema sta novo da se otvorilo... :(
alica.k

#567 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

chengaba wrote:

Hvala
kako, zar nema camper u gemi?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#568 Re: Sarajevo shoping

Post by Chmoljo »

chengaba wrote:

Hvala
šta da ja tek radim... :roll: i kad nađem nešto pristupačno, nema broja... sve do 45 :(

noge mokre i ove zime :-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#569 Re: Sarajevo shoping

Post by Chmoljo »

babyline wrote: da te utjesim, ni u Londonu ti ove zime ne bi bile suhe
velika utjeha :lol: :mrgreen:
Better Man

#570 Re: Sarajevo shoping

Post by Better Man »

alica.k wrote:
chengaba wrote:

Hvala
kako, zar nema camper u gemi?
Ima Camper u Gemi! Oni su sada zastupnici za BiH.
Gospoda Ministarka

#571 Re: Sarajevo shoping

Procitah pa da pitam, snizenje u Mangu 50% na sve ili samo na pojedine artikle?

Hvala
tvile

#572 Re: Sarajevo shoping

Post by tvile »

Gospoda Ministarka wrote:Procitah pa da pitam, snizenje u Mangu 50% na sve ili samo na pojedine artikle?

Hvala
I mene ovo zanima, vidjeh nesto sto bih kupila pa ako neko zna da ne nestane brojeva :D
Irm@

#573 Re: Sarajevo shoping

Post by Irm@ »

ma to je tek pocetno snizenje na odredjene artikle..ono pravo je poslije nove godine ;-)
Gospoda Ministarka

#574 Re: Sarajevo shoping

Irm@ wrote:ma to je tek pocetno snizenje na odredjene artikle..ono pravo je poslije nove godine ;-)
Do tad cu vec biti dekintirana. :D
djulbehara

#575 Re: Sarajevo shoping

Post by djulbehara »

Predlozite mi neke cizme da su nepromocive i da bar malo lice na zenske, pls...Nedavno kupih kombinaciju gume i koze u Fenixu i propustise , valjda negdje na sastavu jer nije vidljivo da su se odlijepile, a nisam ih ni razvalila.Da li ih je uopce moguce nekako zalijepiti?Proslo je tek malo vise od mjesec kako ih kupih i razocarana sam bas, a i ljuta.Nemam racun, tako da cu tesko moci da reklamiram, ali ako budem dobra na jeziku mozda i uspijem, bar zamijeniti za neke bolje...
Post Reply