Sarajevo shopping

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Loulou

#251 Re: Sarajevo shoping

Post by Loulou »

Michun wrote:Probaj otici do airstepa - tamo na taxi standu kod bbi. Skuplje jesu ali su fine cipele i cizme.
Ja kad kupujem, među prvima potražim AirStepove jer su njihovi modeli ultra udobni, a to mi je najvažnije. Imam njihove čizme koje mi, uz redovito održavanje, traju već godinama.
E sad... problem je što je to sve obuća za suho vrijeme, a meni treba nešto za jesenje, kišne, pa i lagano sniježne dane. To je obuća koja je iznutra postavljena gore-tex materijalom i jako mi je teško naći to što tražim. Dakle, radi se o ravnoj obući, kakvu uglavnom, odn. isključivo, nosim.
Tražila sam u Alpini i Planici (jer oni obično imaju), ali su modeli... loši.
Znate li gdje bih još mogla potražiti?
Michun

#252 Re: Sarajevo shoping

Post by Michun »

Lou Lou - ti i ja se moramo znati iz prodavnica :D :lol:
Sve haman iste prodavnice obilazimo.

Slabo da ces gdje naci to. Jedino da odes u bbi u timberland, tamo imaju onu klasiku ali sto ne propusta. I u camelu na carsiji isto tako. Jes da je skupo al traju po 10 god.
alica.k

#253 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

Michun wrote:Slabo da ces gdje naci to. Jedino da odes u bbi u timberland, tamo imaju onu klasiku ali sto ne propusta. I u camelu na carsiji isto tako. Jes da je skupo al traju po 10 god.
upravo. kak sam kupila timberland razrahatila sam se. nit se brinem sto je snijeg ni kisa, ma nista. uvijek suho i toplo.
Loulou

#254 Re: Sarajevo shoping

Post by Loulou »

Michun wrote:Lou Lou - ti i ja se moramo znati iz prodavnica :D :lol:
Sve haman iste prodavnice obilazimo.
:lol: :lol: :lol: Samo što ja rijetko idem u "pohode". Šoping mi je jedna od mrskijih stvari, pa idem samo kad muka natjera.
Michun wrote:Slabo da ces gdje naci to. Jedino da odes u bbi u timberland, tamo imaju onu klasiku ali sto ne propusta. I u camelu na carsiji isto tako. Jes da je skupo al traju po 10 god.
Ja nekako imam "viziju" Timberland obuće kao onih, popularno zvanih "bakandži", a one mi ne trebaju, imam jedne iz Alpine, sram me i reći koliko mi dugo traju :oops:
A vjerovatno griješim u vezi s Timberlandom. Morat ću pogledati. Uhhh :roll:
mina22sa

#255 Re: Sarajevo shoping

Post by mina22sa »

Ima li u Timberlandu kupiti muskih cizama, ali crne boje? Ili su im sve one standardne, bez boje? Koje su cijene?
tvile

#256 Re: Sarajevo shoping

Post by tvile »

Imate li ikakvu preporuku gdje u Sarajevu naći čizmice sive boje s malom petom s tim da je cijena do 200 KM (kožne naravno) :D
Previše tražim, znam ali eto vrijedi pokušati :D
Ono što sam viđala po gradu je ili sa ekstremno visokom (nikako mi ne odgovaraju) ili nikakvom petom da ni najmanju kišicu ne bi mogle izdržati :-D
Michun

#257 Re: Sarajevo shoping

Post by Michun »

mina22sa wrote:Ima li u Timberlandu kupiti muskih cizama, ali crne boje? Ili su im sve one standardne, bez boje? Koje su cijene?
Ima, trebalo bi biti - ja sam vidjala. Ko i smedje samo crne :)
Cijene, pa ja sam zenske gledala. Od 210 pa navise.
*mima*

#258 Re: Sarajevo shoping

Post by *mima* »

Jel ko vidio gdje texas suknje......do koljena?
Michun

#259 Re: Sarajevo shoping

Post by Michun »

*mima* wrote:Jel ko vidio gdje texas suknje......do koljena?
Sirano :D
*mima*

#260 Re: Sarajevo shoping

Post by *mima* »

Michun wrote:
Sirano :D

Nisam bila.....ali odem..... :)
wewa

#261 Re: Sarajevo shoping

Post by wewa »

a haljine do koljena? da mogu u njima na posao?
eluna

#262 Re: Sarajevo shoping

Post by eluna »

Gospoda Ministarka wrote:
j-lox wrote:Gdje je moguce u Sarajevu pronaci smedji kozni kajs ( opasac ) onako malo siri sa jednostavnom tokom ?

Sisley.
:d ja poručim kod privatnika da mi uradi, bude do 30 KM i uvijek bude fino urađeno .... mogu da ppozicioniram rupice kako meni odgovara, a i odredim dužinu, tako da nemam problema sa viškom kaiša :D
Gospoda Ministarka

#263 Re: Sarajevo shoping

Post by Gospoda Ministarka »

eluna wrote:
j-lox wrote:Gdje je moguce u Sarajevu pronaci smedji kozni kajs ( opasac ) onako malo siri sa jednostavnom tokom ?

Sisley.
:d ja poručim kod privatnika da mi uradi, bude do 30 KM i uvijek bude fino urađeno .... mogu da ppozicioniram rupice kako meni odgovara, a i odredim dužinu, tako da nemam problema sa viškom kaiša :D

Kozni kais? Do 30 KM?

Ja kupila u Sisleyu na snizenju 35 KM cini mi se, smedi kozni kais, sirok, sa jednostavnom bronzanom tokom.
eluna

#264 Re: Sarajevo shoping

Post by eluna »

eluna wrote:

Sisley.

Kozni kais? Do 30 KM?

Ja kupila u Sisleyu na snizenju 35 KM cini mi se, smedi kozni kais, sirok, sa jednostavnom bronzanom tokom.
da, kožni kaiš ...... suprug od radne kolegice se bavi time, čovjek penzioner, radi i tašne i svašta nešto od kože ..... uzimala sam i kaiš za supruga ...... vrlo jednostavni i elegantni uradci, bez suvišnih "šund" detalja ......

Inače, sve se može poručiti i uraditi kod određenih majstora .... osim obuće, to je ipak preskupo da se radi jedan par, ali majice, odijela haljine ...... ja uglavnom šijem sve što mogu :) kad skontam koliko me košta transport (Victoriasecret ima samo transportne troškove oko 70 $), fino uzmem fotografiju i kod svoje šnajderice provjerim koji materijal da tražim, gdje da ga pribavim i završim stvar ...... klasične suknje sa postavom su 35 KM :D, sako sa postavom oko 50 KM ..... košulje svilene žena šije za cca 50 KM, zavisno od stepena komplikovanosti kroja ...... pa što da se gnjavim okolo :lol: :lol: :lol:
eluna

#265 Re: Sarajevo shoping

Post by eluna »

.... i to je šnajderica u Sarajevu ........... kolegica šila u Visokom svilenu haljinu za vjenčanje - sve skupa sa materijalom oko 100 KM - haljina je famozna!!!! .......... meni je vjenačni komplet, sako i suknju na preklop, šio poznati BH kreator, ima oko 5 metara svile i oko 3 metra žoržeta, po Pronovias modelu .... sve sa materijalom bilo 600 KM ............. i koji će mi đavo onda amerikanci il njemci???
swirl

#266 Re: Sarajevo shoping

Post by swirl »

Pijaca Ciglane :)
respo

#267 Re: Sarajevo shoping

Post by respo »

wewa wrote:a haljine do koljena? da mogu u njima na posao?
ova moja je tacno na koljena :)
sisley
Gospoda Ministarka

#268 Re: Sarajevo shoping

eluna wrote:da, kožni kaiš ...... suprug od radne kolegice se bavi time, čovjek penzioner, radi i tašne i svašta nešto od kože ..... uzimala sam i kaiš za supruga ...... vrlo jednostavni i elegantni uradci, bez suvišnih "šund" detalja ......
Fu*k... od moje radne kolegice muz je bivsi sportista :shock: :lol: :lol: :lol: tako da sam ja ostavljena na milost i nemilost ponude u trgovinama, ali nema veze... ovaj u Sisleyu je sasvim okay :wink:
eluna

#269 Re: Sarajevo shoping

Post by eluna »

eluna wrote:da, kožni kaiš ...... suprug od radne kolegice se bavi time, čovjek penzioner, radi i tašne i svašta nešto od kože ..... uzimala sam i kaiš za supruga ...... vrlo jednostavni i elegantni uradci, bez suvišnih "šund" detalja ......
Fu*k... od moje radne kolegice muz je bivsi sportista :shock: :lol: :lol: :lol: tako da sam ja ostavljena na milost i nemilost ponude u trgovinama, ali nema veze... ovaj u Sisleyu je sasvim okay :wink:
ako hoćeš javi se na pp da ti sdam broj :)) a i za šnajdera ako ti treba ..... sve imam :lol: :lol:
Gospoda Ministarka

#270 Re: Sarajevo shoping

eluna wrote:
ako hoćeš javi se na pp da ti sdam broj :)) a i za šnajdera ako ti treba ..... sve imam :lol: :lol:

Ako zatreba snajder javim ti se a kozar mi stvarno ne treba jer ja licno nisam neki ljubitelj kajseva, ali hvala ti lijepo u svakom slucaju.
Michun

#271 Re: Sarajevo shoping

Post by Michun »

Da se zaFalim na tipu za Evitu - pidjama 35 KM, ogrtac (neplanirani) 39 KM. Pidjama je dugi rukav na kopcanje, tanki pamuk, gornji dio sa bijela sa roze i sivim tackicama i prugicama a donji samo prugice. Bilo je jos svakakvih ali nema broja S. Ogrtac frotirni roze sa kapuljacom, prsladak.
Mmaca

#272 Re: Sarajevo shoping

Post by Mmaca »

Pozz,svima...Cula sam da u
Sarajevu ima outlet Zara i da su cene jako niske.Moze li mi neko reci kakva je to roba i koje su cene, kojim danima stize roba trebala znati jer planiram doci iz Smedereva.hvala unapred!!!
Bihnela

#273 Re: Sarajevo shoping

Post by Bihnela »

Inače, sve se može poručiti i uraditi kod određenih majstora .... osim obuće, to je ipak preskupo da se radi jedan par, ali majice, odijela haljine ...... ja uglavnom šijem sve što mogu :) kad skontam koliko me košta transport (Victoriasecret ima samo transportne troškove oko 70 $), fino uzmem fotografiju i kod svoje šnajderice provjerim koji materijal da tražim, gdje da ga pribavim i završim stvar ...... klasične suknje sa postavom su 35 KM :D, sako sa postavom oko 50 KM ..... košulje svilene žena šije za cca 50 KM, zavisno od stepena komplikovanosti kroja ...... pa što da se gnjavim okolo :lol: :lol: :lol:
Gdje da potažim ovu šnajdericu?
swirl

#274 Re: Sarajevo shoping

Post by swirl »

Mmaca wrote:Pozz,svima...Cula sam da u
Sarajevu ima outlet Zara i da su cene jako niske.Moze li mi neko reci kakva je to roba i koje su cene, kojim danima stize roba trebala znati jer planiram doci iz Smedereva.hvala unapred!!!
http://www.azel.ba/
eluna

#275 Re: Sarajevo shoping

Post by eluna »

Bihnela wrote:
Gdje da potažim ovu šnajdericu?

KOJU??? .... :) sarajevsku ili visočku?? :D
Post Reply