Sarajevo, sex i selo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
damir_m

#1 Sarajevo, sex i selo!

Post by damir_m »

Trud pojedinaca, koji se jos od 1900 godine trude za demokraciju, ravnopravnost i civilizaciju neciviliziranih balkanskih primata propao je davno, jos kada je na Sarajevo ispaljena prva granata.
Jadni nasi pisci, jadni umjetnici ovog grada, ne znam samo sta bi rekao Musa Cazim Catic, sta bi rekao Aleksa Santic, sta bi rekao Davorin, a sta bi tek oni koji su izgubili svoje zivote za drzavu Bosnu i Hercegovinu. Danas ispada kao da smo se borili za islamsku BiH.

Netoleranicija, fasizam, a danas dobro prepoznatljiv muslimanski konzervativni fasizam, te zastrasujuci vehabizam govore nam vec destljecima u kakvoj sredini mi to zivimo.

Izgleda da Bosnjaci postaju upravo ono sto je vecina Jevreja postala nakon drugog svjetskog rata. No Bosnjaci imaju tu jos veci problem, u samoj nasoj religiji nalazi se terorizam, koji oni, kao i sami teroristi prepisuju zapadu. Da cjela slika bude jasnija, zapad je i poceo rat u BiH. Zapad je kriv za sve. Istok je izvor morala, sa istoka nam dolaze sva skola, skola fundamentalistickih muslimanskih ucenjaka, koju je eto opet zapad stvorio, a koja je kod nas dobro prisutna.
Zapad je sejtan, istok je andjeo sa krilima i dinamitom. No gdje je Bosna u svemu tome. Pa BiH je tamo gdje se sama postavi. Danas je nasi konzervativni Bosnjaci postavljaju zajedno sa Iranom, Afganistanom i sto je moguce blize islamskom svijetu.

Danas na radiju ne cujete puno o drzavnom sekularnom moralu, koji je valjda normala za svaku drzavu, tj. tolerancija, demokracija... vec se javljaju ljudi koji nam objasnjavaju kako stoje stvari u Kur*anu. Okupljaju se po dzzamijama i pricaju kako je zapad zao, ne spominjuci o kakvoj zlobi se radi u muslimasnkom svijetu u kojem izgleda najvise ima homoseksualaca, ne spominju kako se ljudi prebijaju i muce u ovakvim zemljama, ne zapad je gadan, zapad je virus, zapad nam hoce da uvede demokraciju. Valjda je vecina nasih predaka uvijek zeljela demokraciju, to je vidljivo iz same nase knjizevnosti, koju izgleda niko vise ne cita, citaju se pripovjedke iz netolerantnih islamistickih krugova.

SDA stvara platformu za terorizam izgradjujuci nove dzzamije, novo muslimansko drustvo sa propagandnim fundamentalisitickim moralom
koji nam onako frisHak dolazi iz Irana. Istoku se daju sve povlastice, samo nek su muslimani, samo nek nam "ga" grade, i na kraju ce nam ga izgraditi, bolje reci sebi, jer se u BiH pokusava napraviti nekakav odpor zapadu, odpor nemoralu, te pravilnom moralu istoka, koji je zbog ovakvih i sam nastrado te danas preuzeo ulogu borbe protiv zapada. I na kraju za nekih petneaest godina kada nam dodjsejhovi i ti izadjes na ulicu da protestujes, i tvoja policija te uhapsi, te ti ruku odsjece zato sto si osramotio sejka, tek tada cemo znati gdje smo, u BiH nismo, jer drzave nema, nego pitajte slijedec hodzzu kako dalje.

Zaustavljamo nekakve gay izlozbe, namece nam se nekakav vjerski zivot, kojim se kaze da su pederi bolesni, a vehabije nisu...
Eh sada znate sta je znacilo ono "Tekbir, allah u egber" kada ste branili svoju domovinu od ovakvih primitivaca.
Ovo nije drzava, niti je to ikada uspjela biti.
Sa istoka ce nama doci budjavog hljeba i dinamita. Istok se hvali svojim naucnicima, ucenjacima, koji su po njima izvor svijeta, te nas odvraca od zapada, jer na zapadu nema ovakvih moralista kao kod njih, a i oni sami odose na zapad, izgleda da od tih njihovih nema hljeba, pa dosli da im njihovi najveci rivali dadnu hljeba, sve u zelji da preuzmu zapad.

I dok se secete po Sarajevu, razmislite samo zasto smo se svi borili, razmislite da ste morali da podnesete cetnicke optuzbe za fundamentalizam, da bi danas i sami to postali, ne znam za vas, ali znam da sam ja zivio za hljeb, za neku normalnu drzavu, koja nije zavisna od religije, danas idemo na istok, pravimo iste greske kao Jevreji, umjesto da postajemo civilizaniji, postacemo taoci islamistickog svijeta. Turska se trudi da postane sekularna drzava, teroristi, tj. Muslimani ubijaju svoje Muslimane, mi se trudimo da to ne budemo vise, idemo u proslost.

Buducnosti ovdje nema. Uvijek nam trebaju neki velki povodi da ovo shvatimo. Popusta optimizam, popustaju skole, popusta ljevica, popusta dusa,.... cvjeta primitivizam, netolerancija, religijski ucenjaci NEmorala, budale, fanatici....)
Sve dzzamija do dzzamije, reis se ponosi njima, ali takvi niti imaju obraza niti ponosa. Sverceri su davno preuzeli nasu drzavu, sverceri su i u politici i na fakultetima i na pijaci. To je danasnja Bosna i Hercegovina.
Ovo je bilansa rata u BiH, i to bez navodjenja primjera, samo onako teoretski. I na kraju ce nam Istok i Zapad pisati proslost kao i do sada, s tim da nas jedino zapad moze spasiti, istok nam moze samo jos vise zla nanijeti (to je poraka za sve ove nekakve mlado-muslimanske ucenjake koji se pozivaju na izvor ucenjaka iz Irana, Afganistana, Pakistana...), cilj njih je jacanje islama, ali ne tolerantnog nego nasilnickog.

:zjev:
damir_m

#2 Re: Sarajevo, sex i selo!

Post by damir_m »

bos wrote:Kad se uhvatite neke budalastine bas ne popustate, sta hoces vise?
:-)

Samo ti svoje!
dlobodno vi da znamo skim sve zivimo, nismo se mogli nagledati u ovih zadnjih 20 godina.
klixober

#3 Re: Sarajevo, sex i selo!

Post by klixober »

izvor?
damir_m

#4 Re: Sarajevo, sex i selo!

Post by damir_m »

komeba wrote:izvor?
izvor cega?
Istoka i Zapada?
Tassam Tibi: "rat civilizacija".
Nego daj ti meni svoj izvor, samo se nadam da nije iz fundamentalistickih krugova.
Ko su vehabije, grijesi Istoka i Zapada itd...
ovdje se radi o profesorima sa fakulteta, a ne o nekakvim tzv. ucenjacima...
Ali nazalost malo je ovakvih, najvise je literature mrznje medju ovim tzv. ucenjacima.
jedan od njih mi je cak navodio neke fenomene, kojima je objasnjavao svoju religiju. Pa neka vas je stid. Takvi se koriste medicinskim bolestima novorodjencadi, bolesti poput ove http://en.wikipedia.org/wiki/Harlequin_type_ichthyosis, te istjeravaju nekakve sejtane iz te djece, ili ih bace spale, pa hajde ti meni reci da li se ovdje radi o primitivizmu ili pameti?
David Coperfield je sejtan, slatka slana voda, sve primitivne tvrdenje ovakvih ucenjaka!
Zalosno!
klixober

#5 Re: Sarajevo, sex i selo!

Post by klixober »

Pitao sam za izvor teksta...Ko je napisao tekst,odakle je prenesen? Osim toga,zabranjeno je na forum postavljati tekstove/teme bez komentara pokretaca teme,objasnjenja o cemu se radi i ko je napisao tekst.
damir_m

#6 Re: Sarajevo, sex i selo!

Post by damir_m »

tekst sam napisao ja, ne razumijem zasto bi ga prijeneo i postirao ovdije.
:)
klixober

#7 Re: Sarajevo, sex i selo!

Post by klixober »

Aha,onda cu tebi reci sto sam namijenio autoru.Tekst ti je glup,ogranicen i bezvezan.Ne zasluzuje temu.
damir_m

#8 Re: Sarajevo, sex i selo!

Post by damir_m »

Hvala, staces kada ovdje cvjeta intelekt!

Ako neko ovo moze nazvati glupim, onda mora da je i sam glup! :lol:
uvjek dobar gost

#9 Re: Sarajevo, sex i selo!

Post by uvjek dobar gost »

Još kad ovome gore dodamo da ta i takva dežela graniči sa desno orijentisanim katolicima koji su sebi napravili kvazi državu i desno orijentisanim pravoslavcima koji su sebi napravili državicu a svi po kvazi vjerskim principima jer jedni aršini važe za feud a drugi za narod, puk i raju... sve u svemu tada imate stalan izvor nestabilnosti u ovom dijelu svijeta...

Sad se na glas pitam ima li dovoljno ljudi muda u ovoj zemlji da se usprotivi tome...?

Mene je stid proći pored Kovača ili Lava.. stid me je i pogledati na tu stranu jer sve ono za šta su ti ljudi poginuli mi prodadosmo u miru.... sramota me je !!!!
damir_m

#10 Re: Sarajevo, sex i selo!

Post by damir_m »

pa dobro ja mislim da treba vise i priznati da se stidimo! Mnogi to i nesvjesno poistovjecivaju, ali je tako.
Svi, barem oni koji su bili u ratu, izgubili su nekoga, nagledali su se sudbina, nepravde, dobrih i losih ljudi, da bi danas dosli u siutaciju da nam oni, koji su tvrdili da su dobri brane zlobu. Donedavno su se samo cule optuzbe za genocid nad samim nama, evo pokazujemo da smo ga i sami spremni uciniti.
Zahvaljujem se takvim, samo da ih napomenem da ima dovoljno onih koji zivot svoj nisu dali za vas primitivni i jadni vid zivljenja i tolerancije. Najvise je korupcije, lopova i nacionalista. 95 % kune se u boga, a od toga kriminalaca, podplacenim uciteljima Islama, ...
ZALOSNO.

Oni trebaju da se stide, no takvi se nikada nece stiditi, maloumni, odmah i bezstidni!
A uzimate sebi za pravo uzeti imena poginulih ljudi, koji sigurno nisu poginuli za vasu propagandu, bilo to mlado-muslimansku, ili ekstremisticku vehabijsku!

Vrijeme ce doci, kada ce se svi poceti pitati, da ko je ustvari zelio kakvu drzavu!

Evo sama cinjenica da ovdje na forumu ima toliko ljudi koji ce me negirati, govori sama za sebe dovoljno!

Ipak ne vidim razlog za predaju, ljudi koji ne razmisljaju kao oni bi se trebali poklopiti. Ja mislim da se to nece desiti. Ali upravo to i dovodi do problema, a tek nas cekaju veliki testovi, na kojima cemo svakako propasti. Kod nas ljudi bi trebali poceti gledati ili citati literaturu naprednih kultura kada je u pitanju seksualnost, umjetnost, nauka, tehnika....
Eh sada da ja kazem sta se od ovih navedenih kod nas barem u malim stopama koristi: tehnika, umjetnost i VJERSKI aspekat na zivot!

;-)

Nista cudno.
Locked