Sarajevo-Prizren

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Iness

#26 Re: Sarajevo-Prizren

Post by Iness »

Red berries wrote:Postoji, barem je postojao prije 2 mjeseca kad sam ja isla sa njim...Ide svaku vecer u 10 h.
Ja sam presjedala u Novom Pazaru u oba smjera...

e super hvala ti
jel znas mozda cijenu povratne karte, i u koliko se vraća iz Pristine ???
jel mi sa BH pasosem mozemo putovati na Kosovo ???
da li bude kakvih problema na granici ????
Red berries

#27 Re: Sarajevo-Prizren

Post by Red berries »

Ja imam hrvatski pasos, pa ne bih znala za BiH,tako da to provjeri..Jedini problem na granici je bio da nas je srpski policajac morio gdje smo i koliko bili i sto nemamo prijavljen boravak, ali to je bilo to...Sad se tocno ne mogu sjetiti u koliko polazi iz pristine ali mislim da je oko 7-8 navecer...U sarajevu budes dosta rano oko 5-6 ujutro... :)
Cijene se isto nesto ne sjecam, jer sam posebno placala do novog pazara pa onda posebno od tamo..Tj kupis na autobusnoj do pzara,a u autobusu od pazara :lol:
dita von teese

#28 Re: Sarajevo-Prizren

Post by dita von teese »

Ima li neko preporuku za prevoz od Pristine do Prizrena? Imaju li autobusi, i koliko cesto?

Postoji li neki prizrenski specijalitet koji mozete preporuciti, ili neki tradicionalni restoran koji ne treba zaobici? Hvala na odgovorima:)
dita von teese

#29 Re: Sarajevo-Prizren

Post by dita von teese »

sherbett wrote: preporučam kolač trileqe, biskvit natopljen sa tri vrste mlijeka, preliven karamelom :D..mislim da se tako piše. Imaš slastičarnu i pizzeriu u samom centru, nasprot Šadrvana, Aurora se zove..mislim da je najpoznatija u Prizrenu, preko puta hotela.
Kad pređeš most kreneš u smjeru Šare, ima šetnica duž Bistrice i sve je puno restorana i kafića..inače, najbolji su prema Brezovici uz Bistricu prema Šari..al to moraš autom. Specijalitet, Skenderbeg, šnicla..i klasika, pljeskavice :D
uglavnom, lijep je grad, i ima dobar noćni život..al nisam sigurna za zimski period

A što se tiče prijevoza, trebalo bi da ima od Prištine do Prizrena.
Hvala, sherbett :thumbup:

Trileqe zvuci dobro, obavezno cu probati:)
Zoya

#30 Re: Sarajevo-Prizren

Post by Zoya »

I nemoj da nisi pojela sarajevsi burek, nema ga takvog ni u Sarajevu, to ti mogu garantovati. Mali lokalcic, odnosno dva mala lokalcica u centru carsije na kojima pise Sarajevski burek, dosta zavuceni i poprilicno prekriveni od ovih famoznih restorana :-D . Probaj sve od hrane, ako ti se smuce jela sa rostilja a ti lijepo u asdzinicu pored doma Armije ili kako se vec sada zove Bijela kuca :fp: Sharski sir, flija i ne zaboravi da drmnes skender bega :-D Malo su albanci alergicni na "srpski jezik" a ti ako primjetis da ti nece odgovoriti ti okreni na engleski i nemas problema, engleskim barataju ponajvise ova omladina. Okolna sela trebas posjetiti, tu su vazda igranke :) Imas dobre riblje restorane takodjer koji su prema granici Albanije ( ne treba ti duze od 30min voznje). I sta ces dole ako nije tajna? Vazda se neki festivali odrzavaju pa reko da neces slucajno na neki od njih :)
Zoya

#31 Re: Sarajevo-Prizren

Post by Zoya »

Ali mamushke paprike :lol:
Ja mislim da barem kada je hrana u pitanju nije nikakav problem, vjerujem da ce joj se ako ne sve, onda vecina toga svidjeti, samo neka ganja gorance po burekdzinicama i slasticarnama i bice sve za deset :D
dita von teese

#32 Re: Sarajevo-Prizren

Post by dita von teese »

Zoya wrote:I nemoj da nisi pojela sarajevsi burek, nema ga takvog ni u Sarajevu, to ti mogu garantovati. Mali lokalcic, odnosno dva mala lokalcica u centru carsije na kojima pise Sarajevski burek, dosta zavuceni i poprilicno prekriveni od ovih famoznih restorana :-D . Probaj sve od hrane, ako ti se smuce jela sa rostilja a ti lijepo u asdzinicu pored doma Armije ili kako se vec sada zove Bijela kuca :fp: Sharski sir, flija i ne zaboravi da drmnes skender bega :-D Malo su albanci alergicni na "srpski jezik" a ti ako primjetis da ti nece odgovoriti ti okreni na engleski i nemas problema, engleskim barataju ponajvise ova omladina. Okolna sela trebas posjetiti, tu su vazda igranke :) Imas dobre riblje restorane takodjer koji su prema granici Albanije ( ne treba ti duze od 30min voznje). I sta ces dole ako nije tajna? Vazda se neki festivali odrzavaju pa reko da neces slucajno na neki od njih :)

Hvala Zoya!:) Boldirano mi je ključno. Imas li jos takvih savjeta? Tipa, je li preporucljivo da sama hodam dole? :oops: Dress code? Ma i ja svasta pitam. :D
Izlaziti ne planiram :oops: A ni u sela prema albanskoj granici ne bih isla.

A idem jednim dosadnim povodom, kod mene su vazda takvi. :D
Zoya

#33 Re: Sarajevo-Prizren

Post by Zoya »

Ako hoces da te postuju kao bosansku, odmah sa vrata kazi selam-alejkum u ducanu :lol: u tom slucaju ce znati da nisi cafirka :lol:
Pa sto ne bi bilo preporucljivo da sama hodas? Nista se ne brini, niko ti nece prici ako ne zelis, ljudi su prijatni. Izbjegavaj pijacni dan ( srijedu) po danu, tada mozes naici na svakakvu boraniju i ni za ziv glavu ne idi autostopom. :D Ako ti trebaju taksisti mogu ti ja na pp shibnuti broj provjerenih, nemoj ni slucajno ulaziti u svakakav, pogotov ne nocu :-) Ovo se sad ne slaze sa onim sto rekoh da su ljubazni ali navedoh razloge. Sto se dress code tice, kad vidis kako se dole oblace ti ces se najshugavije osjecati, dakle oblaci se onako kako tebi pashe. Koliko ces dana ostati?
dita von teese

#34 Re: Sarajevo-Prizren

Post by dita von teese »

Zoya wrote:Ako hoces da te postuju kao bosansku, odmah sa vrata kazi selam-alejkum u ducanu :lol: u tom slucaju ce znati da nisi cafirka :lol:
Pa sto ne bi bilo preporucljivo da sama hodas? Nista se ne brini, niko ti nece prici ako ne zelis, ljudi su prijatni. Izbjegavaj pijacni dan ( srijedu) po danu, tada mozes naici na svakakvu boraniju i ni za ziv glavu ne idi autostopom. :D Ako ti trebaju taksisti mogu ti ja na pp shibnuti broj provjerenih, nemoj ni slucajno ulaziti u svakakav, pogotov ne nocu :-) Ovo se sad ne slaze sa onim sto rekoh da su ljubazni ali navedoh razloge. Sto se dress code tice, kad vidis kako se dole oblace ti ces se najshugavije osjecati, dakle oblaci se onako kako tebi pashe. Koliko ces dana ostati?
:lol:

Ovo su te informacije koje ne mozes naci na wikipediji :P Hvala puno, imacu sve na umu.
Zoya

#35 Re: Sarajevo-Prizren

Post by Zoya »

Srba :lol: Nema jarane srba nego u crkvi svetog dusana, a i da ima i oni pricaju albanski od straha :-D
theTruePath

#36 Re: Sarajevo-Prizren

Post by theTruePath »

Zoya wrote:Srba :lol: Nema jarane srba nego u crkvi svetog dusana, a i da ima i oni pricaju albanski od straha :-D

bacaju ih lavovima
Zoya

#37 Re: Sarajevo-Prizren

Post by Zoya »

Haj' dobro, ako ti tako kazes :)
Red berries

#38 Re: Sarajevo-Prizren

Post by Red berries »

Ja pricam hrvatski i do sada stvarno nisam imala nikakav problem u Pristini, kad vidim da ne ide engleski ja se prebacim na hrvatski hahaha :D
coek

#39 Re: Sarajevo-Prizren

Post by coek »

sherbett wrote:to
Ja di god sam išla pričala sam Hrvatski..sad, neki bi radili face, jer oni ne rade razliku među hrvatski ili srpski, pa pitam da li razumiju hrvatski
dakle, uspjeli su (politicari, inace cobani), jer dosta balkanaca i dalje misle da su bosanski, srpski i hrvatski razliciti jezici. Naprosto genijalno kakva je moc propagande. Gdje prestaje zdrav razum tu pocinje Balkan.

(sorry na offtopic)
Nucleo1985

#40 Re: Sarajevo-Prizren

Post by Nucleo1985 »

Raja, ovaj bus Sarajvo-Prizren, ima li jos ta linija, koji danima se obraca, cijena i najvaznije da li prolazi kroz Pec, jer ja bi samo do Peci, pa kontam da li mogu sa istim busom ako je uz put.

Ako neko zna, neka javi pls :)...Hvala unaprijed !!!
Post Reply