Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
chuchumbamayumbe wrote:Meni je jedan od ubjedljivo najnesuvislijih naziva: DRVOPROMET
Mislim, naslov teme je "strani nazivi", ali niti oni prometuju drvetom, niti rezu balvane (barem koliko ja znam).
Ne kontam?
Ma neki dan je bio neki lik na tv-u i govorio je upravo o tome (valjda je on vlasnik)..Oni su otvorili 90' firmu koja se bavila drvnom industrijom, pa otuda naziv drvopromet..Onda su nakon rata htjeli da otvore neki granap ali im je bilo komplikovano promijeniti naziv..i poslije je nastao '' brand'' tako da su ostavili ime ..
i sto navodite granoff, to mi je ok, za razliku od ovih ostalih...
Zato sto kad su ti neki elitisti brendirali i osmisljavali imidz toga necega, garant su mislili vidi kako smo pametni i inovativni. Kako smo samo iznad zabokrecine koja nas okruzuje, a ustvari lijeni plagijatori koji ne odvojise nesto posebno vremena za kradju ideje. U korjenu rijeci je grn, takva milina za iznjedrit nesto njezno, pamtljivo, lako na jeziku, moderno... Eto sto je ovo smjesnije od vecine ovdje navedenog. DavidoFF. Bolje bi bilo da je Granov ili mozda Votka GorbachoFF.
new wrote:U Širokom Brijegu čovjek sakupio sve papire za otvaranje firme i predaje ih službenici. Ona ga pita: A, kako će se preduzeće zvati ? Ovaj odgovara : ŠESTO ČULO. Na to će ona: Napokon smisleno ime i nekako... umjetničko. Znate gospodine, toliko sam se gluposti naslušala, za ne povjerovati. Od svakakvih prezimena, do skraćenica i engleskih naziva. Možete li mi, molim vas, reći imena osnivača. Na to će ovaj: Ivan Šesto i Josip Čulo.