a sto je kada ti visocani kazu: ti si sarajlijica ????xfacktor wrote:Sta je uhljup po definiciji.
sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
- jennisjoplin
#76 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
- A-R-N-I
#77 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
Njih sam zaboravio u nabrajanju i dzuturume, i UBLEHARE kojih je pun forumxfacktor wrote:Sta je uhljup po definiciji.
- xfacktor
#78 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
No idea ?jennisjoplin wrote:a sto je kada ti visocani kazu: ti si sarajlijica ????xfacktor wrote:Sta je uhljup po definiciji.
- A-R-N-I
#79 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
Kad ti to neko kaze znas da je on papakjennisjoplin wrote:a sto je kada ti visocani kazu: ti si sarajlijica ????xfacktor wrote:Sta je uhljup po definiciji.
- jennisjoplin
#80 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
e, vidis, do '92 su postojale škole: viša, visoka i visočka. i to nije zeza. izuzetni trgovci, poslije '45 im nudili (radi poznatog visočkog partizanskog odreda) da izrade zeljezaru (onu koja je napravljena u ilijasu) , ali oni premazani svim mastima pa odbili i bavili se trgovinom (a vi razmisljajte zasto). e, vidis kada ti ta visočka škola oda počast (a kažeš da si iz sarajeva), onda se izražava u deminutativu, da malo ublaži a u stvari ti priznaje da si neko i neštoJaguar84 wrote:uhljup - neuredan....ali moze znaciti svasta jbg zavisi....jennisjoplin wrote:a sto je kada ti visocani kazu: ti si sarajlijica ????xfacktor wrote:Sta je uhljup po definiciji.
- Amazonka27
#81 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
hahahaha...najjaci post od neki dan...kad je lik rekao da je kupio cuku i da je posumnjao u rasu...a onda se sjetio da je cuku kupio u visokom i da je dobro sto uopste laje

- jennisjoplin
#82 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
Amazonka27 wrote:hahahaha...najjaci post od neki dan...kad je lik rekao da je kupio cuku i da je posumnjao u rasu...a onda se sjetio da je cuku kupio u visokom i da je dobro sto uopste laje![]()
![]()
![]()
![]()
- KPNCTNJAH
#83 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
A ja tebe po ovom u nepismeneJaguar84 wrote:Po ovom dugom postu te bih svrstao medju levate.....
- sffovac
#84 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
daj baAmazonka27 wrote:hahahaha...najjaci post od neki dan...kad je lik rekao da je kupio cuku i da je posumnjao u rasu...a onda se sjetio da je cuku kupio u visokom i da je dobro sto uopste laje![]()
![]()
![]()
![]()
pa i visocani su ljudi nemoj tako, nisu oni krivi
- KPNCTNJAH
#85 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
Pa ako si mislio te=tebe jednina onda je pogresan raspored rijeci i malo para usi, a ako si mislio na te=njih mnozina onda je do mene i izvinjavam se ako je takoJaguar84 wrote: sto ?zato sto nisam napisao "ja bih njih svrstao medju levate"
popeli su mi se vise na glavu ovi forumski mudraci koji gledaju kako ko pise,kako ko govori,,,,,
ma bjaziiii,bjazziii
- jennisjoplin
#86 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
sjedi 4, over citas ouver, a ono e i cujes i ne cujesJaguar84 wrote:evo ga jos jedan .....ostro i na prvu wrote:sjedi 5Jaguar84 wrote:apology acceptedapologie,apolođi?...uff sto brate ne idete u neku skolu pa predajete nego ovako preko foruma...?sve mrsimudani neki....over end aut(over and out jel valja ovako profesore?strah me da ne pogrijesim)
- Jara
#87 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
Neki pojma nemaju koliko ima FSR (seoske)... 
- DaysleepeR
#88 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
mislim da epitet "FGR" nema nikakve veze sa mjestom rođenja
ako uzmemo da je Mirza Delibašić bio urnek FGR-a, a čovjek je rođen u Tuzli to dakle eliminiše svu dosasdašnju diskusiju
takođe, neko rođen u sred Kovača može biti papak na kvadrat, i to čak nije ni tako rijetka pojava
valjda smo (bar ja) odrastajući u Sarajevu dobili bezbroj savjeta od drugih koji počinju sa "mojne to ba to ti je papanski"
dakle papak nije vezano za mjesto rođenja
i svaki grad u BiH ima svoju "FGR"
ako uzmemo da je Mirza Delibašić bio urnek FGR-a, a čovjek je rođen u Tuzli to dakle eliminiše svu dosasdašnju diskusiju
takođe, neko rođen u sred Kovača može biti papak na kvadrat, i to čak nije ni tako rijetka pojava
valjda smo (bar ja) odrastajući u Sarajevu dobili bezbroj savjeta od drugih koji počinju sa "mojne to ba to ti je papanski"
- amrica
#89 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
DaysleepeR wrote:mislim da epitet "FGR" nema nikakve veze sa mjestom rođenja
- jennisjoplin
#90 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
i od meneDaysleepeR wrote:mislim da epitet "FGR" nema nikakve veze sa mjestom rođenja
-
in33sa
#91 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
Pa najveci papci u Sarajevu dolaze iz starog grada, kao i najveci gradski smekeri.
Nerijetko su braca
Nerijetko su braca
-
Celly
#92 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
in33sa wrote:Pa najveci papci u Sarajevu dolaze iz starog grada, kao i najveci gradski smekeri.
Nerijetko su braca
Taman tako
A upravo oni pocesto kazu kako je Sarajevo samo onaj dio do Marijin dvora, o ovo dalje prema Ilidzi je selo.
- KPNCTNJAH
#93 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
Celly wrote: Sarajevo samo onaj dio do Marijin dvora, o ovo dalje prema Ilidzi je selo.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#94 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
Najdrazi su mi ovi sto se furaju na GolubovicaKPNCTNJAH wrote:Celly wrote: Sarajevo samo onaj dio do Marijin dvora, o ovo dalje prema Ilidzi je selo.![]()
![]()
- DaysleepeR
#95 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
jesu se svi bezveze uhvatili
članak prikazuje klasifikaciju FGR od strane vlasnika lokala, a iz ugla istog FGR znači da:
- mu u lokal u petak i subotu pa i ostalim danima naveče neće dolaziti likovi u trenerci
- da mu neće po lokalu biti belaja, tuče, provociranja gostiju, konobara i konobarica
- da se neće u lokal dolaziti tako što se maltene autom parkira pred ulaz ili u baštu
- da mu neće matretirati DJ-a da pušta turbo folk
- da neće morati svakog ponedjeljka nakon vikenda mijenjati wc šolju, dasku, vodokotlić i ogledalo
- itd, itd.
bar po meni ako neko kaže da negdje izlazi ili se okuplja FGR ja podrazumjevam kao minimum da nema gore navedenog
to je moje gledište a vi kako hoćete
članak prikazuje klasifikaciju FGR od strane vlasnika lokala, a iz ugla istog FGR znači da:
- mu u lokal u petak i subotu pa i ostalim danima naveče neće dolaziti likovi u trenerci
- da mu neće po lokalu biti belaja, tuče, provociranja gostiju, konobara i konobarica
- da se neće u lokal dolaziti tako što se maltene autom parkira pred ulaz ili u baštu
- da mu neće matretirati DJ-a da pušta turbo folk
- da neće morati svakog ponedjeljka nakon vikenda mijenjati wc šolju, dasku, vodokotlić i ogledalo
- itd, itd.
bar po meni ako neko kaže da negdje izlazi ili se okuplja FGR ja podrazumjevam kao minimum da nema gore navedenog
to je moje gledište a vi kako hoćete
- energIs
#96 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
on fol umjetnik pa mu samo dolazi "fina gradska raja"... nidje veze, sa ovim pokazuje da je papak jedan kroz jedan
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#97 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
Da mi je para da otvorim kafic koji ce se zvatienergIs wrote:on fol umjetnik pa mu samo dolazi "fina gradska raja"... nidje veze, sa ovim pokazuje da je papak jedan kroz jedan
kod PPKa i PPNKe
- energIs
#98 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
mIRCerka wrote:Da mi je para da otvorim kafic koji ce se zvatienergIs wrote:on fol umjetnik pa mu samo dolazi "fina gradska raja"... nidje veze, sa ovim pokazuje da je papak jedan kroz jedan
kod PPKa i PPNKe
- Amazonka27
#99 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
ih..pa sjecas se mirci da sam se bila registrovala prvo kao Papanka....pa dobih trajni ban u roku 2 mjeseca 
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#100 Re: sarajevo, papci, fina gradska raja, smajli koji povraća
Ima li neka definicija "fine gradske raje" i "papka",ako neko zna neka kaze
!!!