Sarajevo Osiguranje – Problem sa naplatom stete
Moderator: _BataZiv_0809
-
Hacinh
#1 Sarajevo Osiguranje – Problem sa naplatom stete
Pozdrav svima, imam jedan problem vezano za naplatu stete, svaki savjet i pomoc je dobro dosla. Situacija je slijedeca: Prije otprilike tri mjeseca kada sam bio na odmoru u Bosni, parkirao sam se ispred jednog restorana, izasao iz auta i sjeo da popijem kafu... Ispred mene se nalazio autobus sa putnicima koji su takodje odmarali, bio sam parikiran iza njega cirka 3-4 metra... Nakon nekih 15 minuta cuo sam neki udar, pogledam kroz prozor i vidim da me autobus udario... Izađem da vidim sta se dogodilo, dodjem do auta i vidim da mi je ostecena hauba, karambolka, maska itd.. Uglavnom, popunimo mi Evropski izvjestaj o saobracajnoj nezgodi, gdje se vozac potpisao da je kriv.. Uredno to sve predam u Sarajevo Osiguranje i pozove me covjek kroz par dana da fotografise vozilo kako bi se procijenila steta.. Zamolim ja mamu jutros da pozove i da upita dokle je dosao nas slucaj, medjutim njoj su rekli kao "Steta je odbijena, njihova pravna sluzba je procjenila da sofer autobusa nije kriv" Rekli su isto da su davno to poslali meni na adresu u Madjarsku, ali ja nikakvu postu nisam dobio.. Da li je neko mozda neko slican problem i da li je moguce da taj Evropski izvjestaj zapravo ne vrijedi nista?
- Zlocin&Kazna
#2 Re: Sarajevo Osiguranje – Problem sa naplatom stete
I ja sam prije godinu dana imao neki manji udes (šteta oko 500 KM), policija došla nakon 2 sata čekanja (onaj drugi nije htio potpisati taj obrazac) "nagovorili" ga da potpiše da je kriv, ja popunio, uredno potpisali i kao odgovor od njegovog osiguranja dobio da "na osnovu priloženih dokumenata (fotografije, Evropski izvještaj) nema dokaza da je njihov klijent kriv". Angažovo advokata i opet ništa...Btw: Dunav osiguranje je u pitanju.
- drndalo
#3 Re: Sarajevo Osiguranje – Problem sa naplatom stete
Trazi da tvoje osiguranje putem zelenog kartona (pretpostavljam da je auto registrovano u Madjarskoj) trazi sluzbeno izvjestaj od njih.
Prilozi sve svoje dokaze o steti.
Prilozi sve svoje dokaze o steti.