Sarajevo Osiguranje, naplata povrede

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Nabucco

#1 Sarajevo Osiguranje, naplata povrede

Post by Nabucco »

Pozdrav,

U septembru prošle godine sam imao lom ruke, osiguran sam preko firme te sam nakon završetka lijecenja, sredinom novembra podnio zahtjev za isplatu štete Sarajevo Osiguranju.Tada su mi rekli da se mora cekati 3 mjeseca i tek onda krece obrada, U martu sam otišao, poslali su me na drugi sprat ja mislim kancelarija 202(nisam siguran), u pitanju je ambulanta. Tamo gospođa kaže da je poslala na obradu moje papire i da joj još nisu vratili, drugi-treci put kada sam išao poslala me je na prvi sprat kod nekog (senada ja mislim), da bi on rekao da mu to vodi kolega koji je u tom trenutku bio na pauzi van osiguranja i da ce ovjeriti i vratiti u ambulantu isti dan. Ni danas dan nije ništa riješeno. Dobio sam broj telefona zovem, niko se ne javlja, cak i kad se neko javi ( jednom u 5 dana mi se neko javi, a zovem po 10 puta dnevno), spoje me sa kancelarijom tog čovjeka i gore se niko ne javi nikad. I sve tako. Prošlo je znaci vise od 7 mjeseci, valjda je vrijeme da ispate te bijedne 2-3 stoje. :oops:

Zanima me šta mogu raditi, osim ici gnjaviti ovu ženu u ambulanti. Nikad mi niko još nije tražio da dodem na pregled ili da donesem pratecu lijecnicku dokumentaciju.
muminovic

#2 Re: Sarajevo Osiguranje, naplata povrede

Post by muminovic »

mozes poslat opomenu pred tuzbu putem zastupnika, kako bi se ubrzali.
Nabucco

#3 Re: Sarajevo Osiguranje, naplata povrede

Post by Nabucco »

Mogu li ja to lično odraditi, jer gazda nema vermena da se tim zafrkava. :D ?
muminovic

#4 Re: Sarajevo Osiguranje, naplata povrede

Post by muminovic »

Mozes naravno - samo nikako nece biti jednakog znacaja.
Post Reply