Sarajevo-Nirnberg kojim pravcem?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
rusmir.ba

#1 Sarajevo-Nirnberg kojim pravcem?

Post by rusmir.ba »

Za ove sto su imali prilike ici i jednim i drugim putem, valjda ih ima:
Koji je put laganiji za podnijeti? Opcija preko Maribora i dalje na Passau, ili pak na Ljubljanu pa preko Minhena.

Isao sam prvim pravcem, nije los, zamjerke onaj dio obicnog puta kada se udje u SLO kao i mnostvo tunela u AUT. Posebno mi je mrzak onaj "kockasti" kod Graza, skoro 12km cini mi se.

Ovaj drugi mi kaze route planner da je oko 45km duzi ali se isto stigne. Da li ima i tu tunela i ovakvih dijelova puta.
topcam
Vozim: uzbrdo

#2 Re: Sarajevo-Nirnberg kojim pravcem?

Post by topcam »

rusmir.ba wrote:Za ove sto su imali prilike ici i jednim i drugim putem, valjda ih ima:
Koji je put laganiji za podnijeti? Opcija preko Maribora i dalje na Passau, ili pak na Ljubljanu pa preko Minhena.

Isao sam prvim pravcem, nije los, zamjerke onaj dio obicnog puta kada se udje u SLO kao i mnostvo tunela u AUT. Posebno mi je mrzak onaj "kockasti" kod Graza, skoro 12km cini mi se.

Ovaj drugi mi kaze route planner da je oko 45km duzi ali se isto stigne. Da li ima i tu tunela i ovakvih dijelova puta.
Maribor, Grac, Pasau... Nista Lajbach, Minhen.
Bullet Tooth Tony

#3 Re: Sarajevo-Nirnberg kojim pravcem?

Post by Bullet Tooth Tony »

Ma ja ... idi na Maribor ... ubije AUT ... jos su sad i radovi neki , pa oni tuneli :-) :-)
condy

#4 Re: Sarajevo-Nirnberg kojim pravcem?

Post by condy »

rusmir.ba wrote:Za ove sto su imali prilike ici i jednim i drugim putem, valjda ih ima:

Isao sam i jednom i drugom rutom. Ovom Maribor Pasau Regenzburg Ninberg, ona je nesto kraca ali ni meni cesta nije nesto posebno, tako da sam posljednja dva puta isao na Ljubljanu Salzburg Minhen i gore na Ninberg i dalje..... Cesta ovom rutom je puno bolja. Nova dionica autoputa je kroz Slo ( pazi se radara ), imas dva duza tunela, jedan na izlazu iz Slo, drugi kroz Austriju autoput je jako dobar, kroz Njemacku je bas dobra cesta krece bez ogranicenja prije Minhena pa sve do Ninberga i ide sa tri ili cetri trake. Minhen - Ninberg nije daleko sat i po do dva sata a preko noci i sat vremena kad nema guzvi i kad ides brzo. Idi tom cestom neces se pokajati puno bolji put. Razlika je u cca 45 minuta ali manje cesta umara.
Post Reply