Sarajevo Livecam

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sadake

#1 Sarajevo Livecam

Post by sadake »

Ima li ijedna Sarajevo Livecam da funkcionise na internetu ?

Ako ima Mostar, zar je moguce da Sarajevo nema ?
http://www.starimost.telecom.ba/indexe.php?link=1
sadake

Post by sadake »

Ima Bosmal Live-Photo. Aktuelizira se svakih 10-tak minuta.

Uhar je ! Ako jos ko sta nadje nek javi.
Lace

Post by Lace »

nema...bilo je nekada (prikazivao dio ferhadije - od ekonomije)...ali ne radi odavno :-?
sadake

Post by sadake »

Godinu dana je proslo, jos nemamo Live / WebCam u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Uspostava ovog servisa je banalna stvar. Odradjena za pola dana. Izgleda i ovo moraju volonteri, pojedinci, entuzijasti, zaljubljenici ovog grada i patriote da urade. Takvi su i branili ovaj grad i ovu zemlju kad je bilo najgore. Gradske sluzbe i servisi spavaju svojim zimskim snom ZZzzZzzZz :zzzz: Niko se ne osjeca pozvanim da ustane i uradi ono sto ceka. Samo se okrenu na drugu stranu i dobro pokriju jorganom. Neko drugi ce vec to ...
piper82

Post by piper82 »

sta mislite koja bi lokacija bila najzanimljivija za postavljanje jedne takve kamere?
Fleischfresser

Post by Fleischfresser »

Pa recimo jedna dobra lokacija po meni bi bila na UNITIC neboderima, rotirajuca kamera pogotovo noci prelijep pogled. Mislim da bi obuhvatila veci dio starog grada a i novog, i kako kazem nocu sva ona svijetla bilo bi lijepo.
Eto to je moj prijedlog.
Jara

Post by Jara »

Fleischfresser wrote:Pa recimo jedna dobra lokacija po meni bi bila na UNITIC neboderima, rotirajuca kamera pogotovo noci prelijep pogled. Mislim da bi obuhvatila veci dio starog grada a i novog, i kako kazem nocu sva ona svijetla bilo bi lijepo.
Eto to je moj prijedlog.
Baš fino da svijet gleda američku ambasadu...live..."odozgora"... :D ako uopće bude u komšiluku :-)
A još bolje bi "obuhvatilo" sa Fahrinog... :D
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

Fleischfresser wrote:Pa recimo jedna dobra lokacija po meni bi bila na UNITIC neboderima, rotirajuca kamera pogotovo noci prelijep pogled. Mislim da bi obuhvatila veci dio starog grada a i novog, i kako kazem nocu sva ona svijetla bilo bi lijepo.
Eto to je moj prijedlog.
Je li ti misliš na teleskop ili stvarno kameru ?
Fleischfresser

Post by Fleischfresser »

Ma upravi si ti ne bi Ameri dali da se njihovo gleda, nema sanse to sam zaboravio da je ambasada u vidokrugu.

A za ovog sto me pita teleskop ili kamera, ne znam sta nije jasno kakav teleskop? Nisam rekao da trebaju da se vide kafici na Ilidzi pa da treba teleskop i uopce ne shavatm svrhu pitanja? Takvih kamera na tim pozicijama ima po cijelom svijetu.
ed0

Post by ed0 »

Izgleda i ovo moraju volonteri, pojedinci, entuzijasti, zaljubljenici ovog grada i patriote da urade. Takvi su i branili ovaj grad i ovu zemlju kad je bilo najgore.
Dakle za ocekivati je da livestream ide sa stranice http://www.sandzak.com :D
bpsang

Post by bpsang »

Fleischfresser wrote:Ma upravi si ti ne bi Ameri dali da se njihovo gleda, nema sanse to sam zaboravio da je ambasada u vidokrugu.

A za ovog sto me pita teleskop ili kamera, ne znam sta nije jasno kakav teleskop? Nisam rekao da trebaju da se vide kafici na Ilidzi pa da treba teleskop i uopce ne shavatm svrhu pitanja? Takvih kamera na tim pozicijama ima po cijelom svijetu.
ma moze kamera i da zazmiri kad naleti na ambasadu :D

trebalo bi jednu postaviti kod narodne banke a da ima vidokrug od jedno 180 stepeni, i da hvata dio Ferhadije sa vjecnom vatrom
sekiracija

Post by sekiracija »

Lace wrote:nema...bilo je nekada (prikazivao dio ferhadije - od ekonomije)...ali ne radi odavno :-?
Da Lace :(
Tu sam kameru 2003e obicno startao jutrom uz kafu,tako da sam iako u dalekom Amsterdamu bar tu kafu mogao popit u Ferhadiji.
Zanimljivo je da ta kamera jos postoji ,samo nije za javnu upotrebu,ko je koristi i zasto???
Post Reply