Sarajevo Livecam
-
sadake
#1 Sarajevo Livecam
Ima li ijedna Sarajevo Livecam da funkcionise na internetu ?
Ako ima Mostar, zar je moguce da Sarajevo nema ?
http://www.starimost.telecom.ba/indexe.php?link=1
Ako ima Mostar, zar je moguce da Sarajevo nema ?
http://www.starimost.telecom.ba/indexe.php?link=1
-
sadake
Godinu dana je proslo, jos nemamo Live / WebCam u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Uspostava ovog servisa je banalna stvar. Odradjena za pola dana. Izgleda i ovo moraju volonteri, pojedinci, entuzijasti, zaljubljenici ovog grada i patriote da urade. Takvi su i branili ovaj grad i ovu zemlju kad je bilo najgore. Gradske sluzbe i servisi spavaju svojim zimskim snom ZZzzZzzZz
Niko se ne osjeca pozvanim da ustane i uradi ono sto ceka. Samo se okrenu na drugu stranu i dobro pokriju jorganom. Neko drugi ce vec to ...
-
Fleischfresser
Pa recimo jedna dobra lokacija po meni bi bila na UNITIC neboderima, rotirajuca kamera pogotovo noci prelijep pogled. Mislim da bi obuhvatila veci dio starog grada a i novog, i kako kazem nocu sva ona svijetla bilo bi lijepo.
Eto to je moj prijedlog.
Eto to je moj prijedlog.
- Jara
Baš fino da svijet gleda američku ambasadu...live..."odozgora"...Fleischfresser wrote:Pa recimo jedna dobra lokacija po meni bi bila na UNITIC neboderima, rotirajuca kamera pogotovo noci prelijep pogled. Mislim da bi obuhvatila veci dio starog grada a i novog, i kako kazem nocu sva ona svijetla bilo bi lijepo.
Eto to je moj prijedlog.
A još bolje bi "obuhvatilo" sa Fahrinog...
- homo_sapiens
Je li ti misliš na teleskop ili stvarno kameru ?Fleischfresser wrote:Pa recimo jedna dobra lokacija po meni bi bila na UNITIC neboderima, rotirajuca kamera pogotovo noci prelijep pogled. Mislim da bi obuhvatila veci dio starog grada a i novog, i kako kazem nocu sva ona svijetla bilo bi lijepo.
Eto to je moj prijedlog.
-
Fleischfresser
Ma upravi si ti ne bi Ameri dali da se njihovo gleda, nema sanse to sam zaboravio da je ambasada u vidokrugu.
A za ovog sto me pita teleskop ili kamera, ne znam sta nije jasno kakav teleskop? Nisam rekao da trebaju da se vide kafici na Ilidzi pa da treba teleskop i uopce ne shavatm svrhu pitanja? Takvih kamera na tim pozicijama ima po cijelom svijetu.
A za ovog sto me pita teleskop ili kamera, ne znam sta nije jasno kakav teleskop? Nisam rekao da trebaju da se vide kafici na Ilidzi pa da treba teleskop i uopce ne shavatm svrhu pitanja? Takvih kamera na tim pozicijama ima po cijelom svijetu.
-
ed0
Dakle za ocekivati je da livestream ide sa stranice http://www.sandzak.comIzgleda i ovo moraju volonteri, pojedinci, entuzijasti, zaljubljenici ovog grada i patriote da urade. Takvi su i branili ovaj grad i ovu zemlju kad je bilo najgore.
- bpsang
ma moze kamera i da zazmiri kad naleti na ambasaduFleischfresser wrote:Ma upravi si ti ne bi Ameri dali da se njihovo gleda, nema sanse to sam zaboravio da je ambasada u vidokrugu.
trebalo bi jednu postaviti kod narodne banke a da ima vidokrug od jedno 180 stepeni, i da hvata dio Ferhadije sa vjecnom vatrom
- sekiracija
Da LaceLace wrote:nema...bilo je nekada (prikazivao dio ferhadije - od ekonomije)...ali ne radi odavno
Tu sam kameru 2003e obicno startao jutrom uz kafu,tako da sam iako u dalekom Amsterdamu bar tu kafu mogao popit u Ferhadiji.
Zanimljivo je da ta kamera jos postoji ,samo nije za javnu upotrebu,ko je koristi i zasto???