To je bila buba za defloriranje...Bloodflow wrote:Hehehe, u Bulbulinoj je nekada živio Željko Bebek, znam da smo šmekali koga dovlači onom svojom pink "bubom" (VW) ipak smo bili klinci...

vratnik wrote:(Ovoj maloj raji garant upitnik iznad glave)
BlooQ. wrote:nema više špagerica...nema više Fadila Jahića Španca sad je neki Hadžinešto...ni Hajduk Veljkove...ni Ćumeza kakav je nekad bio...nema ni štafeta
šega wrote:Fakat sam mislio ja starac među mladom rajom kad ono ovdje ima čak i mojih vršnjaka,reklo bi se,
Sada da pridodam iz sječanja; kupališta na Benbaši: Golubnjak, kod kule,stara brana,Krečana,Popovac,Dariva.
pa natpisa ŽIVIO TITO na Jajce kasarni.
Autobusa na sprat(kako sam se volio utrpat da sjedem iznad vozaća),mislim da je vozio p'rema pionirskoj.
Prvih pokretnih stepenica,to je bili u Čeliku preko puta Egipta,bile samo za na sprat a mi se polomili silazeći preko njih.
anonimni clan wrote:A ima i ovih ko hoce,tj ko je zaboravio...............
BellaWa wrote:vratnik wrote:(Ovoj maloj raji garant upitnik iznad glave)
evo male rajepa da je upitnik iznad glave vala i nije... mama mi je pricala o svojim izlascima, dernecima i svim tim mjestima koje navodite..
... vasoj generaciji je bilo definitivno najbolje..
sada moja generacija.. nije da se nesto zalim ali nema se bgm gdje izac. i kada izadjem, samo cekam kada cu negdje zaginut sto od papaka (blago receno) koji hodaju ovim gradom sto od bombi, tuca, pucnjava... itd...
vi ste imali zivot, a mi se def trudimo da ga imamo...
A koji su to likovi iz historije Sarajeva Hajduk Veljko ili drugarica Mila? Pa onda drug Milos /bez Murata/ pa onda drug Mirko Jovanovic /bez druga Slavka/... pa drug Stepa Stepanovic, drug Sindjelic...KatarinaKosaca wrote:Ma, za Azizu se sjećam kad su došli 1994 njen muž i njen sin tad ministar ino poslova, tad su preimenovali ulicu. Alii na Mejtašu se ne snalazim, od Pehlivanuše pa do Hajduk Veljkove ili bivše MIle Radojević
branimir stulic wrote:A koji su to likovi iz historije Sarajeva Hajduk Veljko ili drugarica Mila? Pa onda drug Milos /bez Murata/ pa onda drug Mirko Jovanovic /bez druga Slavka/... pa drug Stepa Stepanovic, drug Sindjelic...KatarinaKosaca wrote:Ma, za Azizu se sjećam kad su došli 1994 njen muž i njen sin tad ministar ino poslova, tad su preimenovali ulicu. Alii na Mejtašu se ne snalazim, od Pehlivanuše pa do Hajduk Veljkove ili bivše MIle Radojević
Meni je danas Sarajevo nekako ljepse i mirisnije. Valjda zato sto je sav smrad koji je pucao na rodni grad od 92-95 vec izlapio...
Husein Huso VladovićBanksy wrote:
bellawa, ne daj da ti slazu kako nekada nije bilo tuca ili pucnjave (dobro, pucnjave manje)... oooo, kakve su nekada tuce bile, kako su nozevi sijevali... vjeruj mi da je sada sigurnije nego ranije... ja se sjecam da je 80tih svaku noc bilo nekakvo ganjanje s kojekakvima po gradu... svaku noc je bila tuca...BellaWa wrote:vratnik wrote:(Ovoj maloj raji garant upitnik iznad glave)
evo male rajepa da je upitnik iznad glave vala i nije... mama mi je pricala o svojim izlascima, dernecima i svim tim mjestima koje navodite..
sada moja generacija.. nije da se nesto zalim ali nema se bgm gdje izac. i kada izadjem, samo cekam kada cu negdje zaginut sto od papaka (blago receno) koji hodaju ovim gradom sto od bombi, tuca, pucnjava... itd...
R.I.P.Banksy wrote:Husein Huso VladovićBanksy wrote:
1953 - 2009
Kako se samo toga nismo sjetili.salihh wrote: bellawa, ne daj da ti slazu kako nekada nije bilo tuca ili pucnjave (dobro, pucnjave manje)... oooo, kakve su nekada tuce bile, kako su nozevi sijevali... vjeruj mi da je sada sigurnije nego ranije... ja se sjecam da je 80tih svaku noc bilo nekakvo ganjanje s kojekakvima po gradu... svaku noc je bila tuca...
Bilo je marisana, naravno da je bilo, ali nikada ovoliko sa tragicnim zavrsetkom.salihh wrote:bellawa, ne daj da ti slazu kako nekada nije bilo tuca ili pucnjave (dobro, pucnjave manje)... oooo, kakve su nekada tuce bile, kako su nozevi sijevali... vjeruj mi da je sada sigurnije nego ranije... ja se sjecam da je 80tih svaku noc bilo nekakvo ganjanje s kojekakvima po gradu... svaku noc je bila tuca...BellaWa wrote:vratnik wrote:(Ovoj maloj raji garant upitnik iznad glave)