Sarajevo kojeg više nema
- BlooQ.
#426 Re: Sarajevo kojeg više nema
i nema više raje pred Akademijom
da nastavimo sa topicom D:
- sisley
#427 Re: Sarajevo kojeg više nema
A ni praznih flaša ispred akademije 
- BlooQ.
#428 Re: Sarajevo kojeg više nema
ni doma mladih sa ciglama i bez izolacije sa super koncertima na kojima se moze pusiti T:
- sisley
#429 Re: Sarajevo kojeg više nema
BlooQ. wrote:ni doma mladih sa ciglama i bez izolacije sa super koncertima na kojima se moze pusiti T:
Ni grila "Pingvin" na Ćumuriji sa najboljim hamburgerima i piletinom ikad..
- BlooQ.
#430 Re: Sarajevo kojeg više nema
i oni kiosci pred Ekonomskim fakultetom sa onim cetvrtastim ustipcima sto teta natakne na spricu metalnu i napuni sirom il cokoladom---
- sisley
#431 Re: Sarajevo kojeg više nema
BlooQ. wrote:i oni kiosci pred Ekonomskim fakultetom sa onim cetvrtastim ustipcima sto teta natakne na spricu metalnu i napuni sirom il cokoladom---
Aaaaaaaaa, svaka čast
ja sam uvijek uzimala jedan sa sirom, jedan sa čokoladom.. a ni hot dog im nije bio za odbaciti
- BlooQ.
#432 Re: Sarajevo kojeg više nema
jesi li ti pocela privijati rodni list na bolna mjesta
*?
- sisley
#433 Re: Sarajevo kojeg više nema
BlooQ. wrote:jesi li ti pocela privijati rodni list na bolna mjesta*?
Ja sam u najljepšim godinama, ne znam za tebe
- BlooQ.
#434 Re: Sarajevo kojeg više nema
sisley wrote:BlooQ. wrote:jesi li ti pocela privijati rodni list na bolna mjesta*?
Ja sam u najljepšim godinama, ne znam za tebe![]()
![]()
da ljepsim nemrem bit
- sisley
#435 Re: Sarajevo kojeg više nema
Bitan je kvalitet života, a ne njegov vijek, pa ni godineBlooQ. wrote:sisley wrote:BlooQ. wrote:jesi li ti pocela privijati rodni list na bolna mjesta*?
Ja sam u najljepšim godinama, ne znam za tebe![]()
![]()
da ljepsim nemrem bitko rosa u zoru il kak vec ide
Pošto sam ja peMzija
me podsjetila na još neke "momente"
-
bosna123
#436 Re: Sarajevo kojeg više nema
Sta ja to cujem
Ne mogu vjerovati, Cumez i narodnjaci... Nisam tamo bila ima i deset godina, dobro mozda malo pretjerujem... Super ste opisale atmosferu... Moze li se ikako stati u kraj toj degradaciji?
Ne mogu vjerovati, Cumez i narodnjaci... Nisam tamo bila ima i deset godina, dobro mozda malo pretjerujem... Super ste opisale atmosferu... Moze li se ikako stati u kraj toj degradaciji?
- BlooQ.
#437 Re: Sarajevo kojeg više nema
bosna123 wrote:Sta ja to cujem![]()
daj Mini milju
-
bosna123
#438 Re: Sarajevo kojeg više nema
Sarajevo kojeg vise nema = Cumez bez narodnjaka... smrc
Ode Mina u komercijalu, sta ce valjda je morala...
Ode Mina u komercijalu, sta ce valjda je morala...
-
Αθήνα
#439 Re: Sarajevo kojeg više nema
Ćumez je propao već odavno...otkad se u njemu počela skupljati ta "fina gradska raja"....kategorija koju najviše prezirem....
- tatjanamster
#440 Re: Sarajevo kojeg više nema
Sarajevo se uveliko promjenilo...
ONOG Sarajeva više nema
ONOG Sarajeva više nema
- BlooQ.
#441 Re: Sarajevo kojeg više nema
tatjanamster wrote:Sarajevo se uveliko promjenilo...
ONOG Sarajeva više nema
to govore i nasi roditelji kad vide "nase " Sarajevo, a to su vjerovatno i nase bake i djedovi govori za Sarajevo nasih roditelja
promjena je neumitna
- tatjanamster
#443 Re: Sarajevo kojeg više nema
Sve promjene su nastale poslije rata.jOFLA wrote:Ne misli se na te logične i banalne promjene. Isaak Samakovlija naslućivao je ove promjene. Nije takvih (trajnih) promjena bilo u gradu u vrijeme naših roditelja, baka ili nana i djedova.BlooQ. wrote:tatjanamster wrote:Sarajevo se uveliko promjenilo...
ONOG Sarajeva više nema
to govore i nasi roditelji kad vide "nase " Sarajevo, a to su vjerovatno i nase bake i djedovi govori za Sarajevo nasih roditelja
promjena je neumitna
Živjela sam 20 godina u prijeratnom Sarajevu i to je bio kakav - takav grad.
Bilo je to malo veće selo, koje se uščulo na luk i cigarete, ulice zamrljane nuždama neobuzdanih stanovnika,
na svakom uglu narkoman, beskućnici, napucane ribe, štih i duh koji nije imao niti jedan grad u svijetu.
Ali smo ga ipak voljeli.
Sad, kad pogledam - Sarajevo su naselili doseljenici. I to iz ruralnih sredina, daleko bilo da nekoga klasificiram, ali bolna istina je da danas te osobe glume Sarajlije jer su ovdje rođeni, a odgoj ponijeli iz Žepe.
Ti isti 'bojkotuju' koncert Lepe Brene, protestvuju na gay susretima, maltretiraju narod, prijete omladini, a sve 'Sarajlije'.
Bože bože, šta se ovom gradu dogodilo...
Švrakići nam kroje sudbu...
- Luke Perry
#445 Re: Sarajevo kojeg više nema
ja npr. nekulturu mladih vidim kao izraz nekog bunta koji je moguc prije u gradskoj sredini nego na selu. svi primjeri nekulture vecinom i jesu djelo mladjeg svijeta. ne bih bio tako strog prema selu, seljackoj kulturi ili nekulturi.
- sisley
#446 Re: Sarajevo kojeg više nema
tatjanamster wrote: Sve promjene su nastale poslije rata.
Bilo je to malo veće selo, koje se uščulo na luk i cigarete, ulice zamrljane nuždama neobuzdanih stanovnika,
na svakom uglu narkoman, beskućnici, napucane ribe, štih i duh koji nije imao niti jedan grad u svijetu.
Ali smo ga ipak voljeli.
Sad, kad pogledam - Sarajevo su naselili doseljenici. I to iz ruralnih sredina, daleko bilo da nekoga klasificiram, ali bolna istina je da danas te osobe glume Sarajlije jer su ovdje rođeni, a odgoj ponijeli iz Žepe.Ti isti 'bojkotuju' koncert Lepe Brene, protestvuju na gay susretima, maltretiraju narod, prijete omladini, a sve 'Sarajlije'.
Bože bože, šta se ovom gradu dogodilo...
Švrakići nam kroje sudbu...
Usra ti i šefa i stanicu ovim komentarom, ako smijem da primjetim
posebno potcrtano. Kakav je to odgoj u Žepi, ako bi me mogla uputiti? I još jedna stvar.. Sarajevo je svašta,
ali definitivno nikad nije bilo selo
sudbu, za tebe ne znam.
-
dugacki
#447 Re: Sarajevo kojeg više nema
Tamo neke 1974/75 ja dos'o malo rahm. dajdji u posjetu (nisam iz Sarajeva) a ono izlozba ''Divlji zapad'' u organizaciji Americkog kulturnog centra. Ja se odvalio, cuvao prospekt sve do rata. Materi se nisam smio vratiti bez tahan-halve iz Egipta. 
- Bernard_Prince
#448 Re: Sarajevo kojeg više nema
Droga? Talili se parkopani, artani, koji joint tu i tamo. Selo? Ne bih rekao za grad u kome su zivjele vrlo postovane i odlicne familije (cak i u odnosu na cijelu ex-Yu). Narkomani, beskucnici...zaista ne znam o cemu pricas. S obzirom da si oko 1972 godista, jasno je da u sjecanju nemas Sarajevo kakvo je bilo sezdesetih i sedamdesetih godina PROSLOGA STOLJECA. Opet, ako cemo o osamdesetim i pocetku devedesetih, samo cu reci Olimpijada, Yutel, avangardni nocni TV program (Blackadder, Monty Pythton, The Simpsons)...tatjanamster wrote:
Sve promjene su nastale poslije rata.
Ali smo ga ipak voljeli.
- Sretno Biće
#449 Re: Sarajevo kojeg više nema
što mi se komšiluk spominjeBlooQ. wrote:nema više špagerica...nema više Fadila Jahića Španca sad je neki Hadžinešto...ni Hajduk Veljkove...ni Ćumeza kakav je nekad bio...nema ni štafeta
kad se samo sjetimKatarinaKosaca wrote:A nema više ni sankanja niz Drvarsku. Više se tako i ne zove.
- BlooQ.
#450 Re: Sarajevo kojeg više nema
Sretno Biće wrote:što mi se komšiluk spominjeBlooQ. wrote:nema više špagerica...nema više Fadila Jahića Španca sad je neki Hadžinešto...ni Hajduk Veljkove...ni Ćumeza kakav je nekad bio...nema ni štafetapreimenovaše mi ulicu, još kad bi znala ko je taj hadžisulejman bio...
![]()
kad se samo sjetimKatarinaKosaca wrote:A nema više ni sankanja niz Drvarsku. Više se tako i ne zove.ova današnja djeca pojma nemaju
isti problem
ja jedva iskopah ko je Aziza Sacirbegovic D: