SARAJEVO kao Hollywood
-
PIKE111
#1 SARAJEVO kao Hollywood
Sta mislite o nasem gradu SARAJEVU da dobije svijetlecu reklamu na nekom od okolnih brda (hum ili igman ili negdje drugo)nesta kao Hollywood nesto sa dusom da dobijemo simbol u svijetu i da se divimo kad god je pogledamo.
Ja licno mislim da trebamo tako nesta da se uvjek podsjetimo gdje zivimo a zivimo u najboljem gradu u svijetu...
Moglo bi biti nesta kao Welcome to SARAJEVO
Eto moje teme,o ovome mislim vec 4 godine i nemogu vise da se zamaram stim,pa da vidimo sta mislite vi o tome?????
Uz anketu bih vas zamolio da date NARAVNO i komentar..
HVALA PUNO SVIMA KO ZELI UCESTOVATI U OVOJ ANKETI....
[/b]
Ja licno mislim da trebamo tako nesta da se uvjek podsjetimo gdje zivimo a zivimo u najboljem gradu u svijetu...
Eto moje teme,o ovome mislim vec 4 godine i nemogu vise da se zamaram stim,pa da vidimo sta mislite vi o tome?????
[/b]
Last edited by PIKE111 on 01/02/2007 04:53, edited 3 times in total.
-
EI Presidente
Ako je Hollywood "bez srca i duse" kao sto velis, koji ce mu onda kopija njihovog simbola?PIKE111 wrote:Hollywood je po tome postao najpopularniji..
Sarajevo ima i dusu i srce za razliku od njega..
Kroz sve sta je SARAJEVO prolazilo mislim da zasluzuje i treba tako nesta...
Uostalom, ako Sarajevu treba simbol, onda to mora nesto originalnije, zar ne?
-
surajaa
Pike, jasno je meni da si ti emocionalno vezan za svoj grad i da ne mozes biti objektivan kada o njemu govoris samo u superlativu. Meni je Sarajevo takodje drago.
No, mene zanima ko te slagao da je Holivud postao poznat upravo po tom natpisu i molim te mi objasni otkud ti znas je li taj Holywood ima dusu ili ne???
No, mene zanima ko te slagao da je Holivud postao poznat upravo po tom natpisu i molim te mi objasni otkud ti znas je li taj Holywood ima dusu ili ne???
-
PIKE111
jarane bio sam tamo i vidio sam sve i svasta.
ako nemas cigaru niko ti je nece dati pa ni najbolji prijatelj,ako ga ponudis sa cigarom on kaze fala ti imam cigaru(pa mislim se glupane znam da imas nego te ja nudim sto hocu)
ima hiljadu stvari po cemu se razlikuju od nas i evrope..
imaju pare ali dusu ne....
ako nemas cigaru niko ti je nece dati pa ni najbolji prijatelj,ako ga ponudis sa cigarom on kaze fala ti imam cigaru(pa mislim se glupane znam da imas nego te ja nudim sto hocu)
ima hiljadu stvari po cemu se razlikuju od nas i evrope..
imaju pare ali dusu ne....
Last edited by PIKE111 on 01/02/2007 04:45, edited 1 time in total.
-
_BosanaC
Napokon nesto smisleno...pitt wrote:mislim da ne bi trebalo prirodu skrnaviti sa tim
Ima li pokretac teme ideju koliko bi se s*ebala zelena povrsina koje i onako jos malo necemo nikako imati, i kolika bi to povrsina morala biti, da se napravi to sto je on zamislio?
- nebojeplavo
Ups..ja mislila ovo tema o sarajevskom jet-setu, isto k'o u Holivudu

- johnnykola
mislim da bismo svoju "dusu"
najbolje pokazali tako sto bismo
na padinama trbevica rotirali
glave trojice predsjednika.
koji narodi imaju dusu dok paralelno
podupiru dijeljenje svega i svacega
po nacionalnom kljucu?
kad nesto skontam, mozda bismo
na trebevic mogli instalirati
ogromnu posranu povelju
o ljudskim pravima.
da, to je bolja ideja.
najbolje pokazali tako sto bismo
na padinama trbevica rotirali
glave trojice predsjednika.
koji narodi imaju dusu dok paralelno
podupiru dijeljenje svega i svacega
po nacionalnom kljucu?
kad nesto skontam, mozda bismo
na trebevic mogli instalirati
ogromnu posranu povelju
o ljudskim pravima.
da, to je bolja ideja.
- chuchumbamayumbe
Ima nesto u toj ideji, ali ima stotinu prioritetnijih stvari koje je potrebno uraditi prije toga. Uostalom, koji ce nam qrac ta reklama, kome da se reklamiramo kada smo ionako 6 mjeseci prekriveni maglom i smogom? To na brdu niko ne bi ni vidio, osim onih koji zive tamo.
Ja mislim da bi to bilo rasipanje para (koje ionako idu niko vise ne zna gdje), bar u ovom vremenu.
Ja mislim da bi to bilo rasipanje para (koje ionako idu niko vise ne zna gdje), bar u ovom vremenu.
- Suicidal Siberian
ja imam najbolju ideju!!!!
OVAJ GRAD JE CARSTVO TVOJE, THE MANIACS CUVARI TVOJI!!!

OVAJ GRAD JE CARSTVO TVOJE, THE MANIACS CUVARI TVOJI!!!
-
+od 13 godina
#25 Re: SARAJEVO kao Hollywood
Glupa ideja a jos gluplji argumenti (Hollywood nije poznat zbog simbola, nego je simbol poznat zbog Hollywooda). Tako da bi trebalo prvo Sarajevo pa tek onda mozda neki simbol.PIKE111 wrote:Sta mislite o nasem gradu SARAJEVU da dobije svijetlecu reklamu na nekom od okolnih brda (hum ili igman ili negdje drugo)nesta kao Hollywood nesto sa dusom da dobijemo simbol u svijetu i da se divimo kad god je pogledamo.
[/b]
Cini mi se da upravo to ne urgira Sarajevu... Njemu nije potreban niti jedan simbol da postane najbolji grad na svijetu. Sarajevo mi je drag grad, a da li je najbolji grad na svijetu, to je ono sto ti osjecas. Ako hoces objektivno da gledas, bez emotivne perspektive, uvidio bi da to nije bas tako, nije bas najbolji grad.