Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ne treba nam Sarajevo u Jugoslaviji ali treba zajedničko tržište, zajednički projekti infrastrukture, zajednička borba protiv organozovanog kriminala, nesmetan prolaz ljudi, robe i kapitala preko granice. Kada ljudi uvide da ovo donosi ekonomsku korist, da nam plate rastu, da se grade nove ceste, plinovodi, naftovodi, da kompanije sa ovih prostora zajednički nastupaju na drugim tržištima i dobivaju poslove, da se bolje živi, da se slobodnije kreće, misli i diše onda nam će nam biti svejedno kako se zove zemlja u kojoj živimo.Ja Sam Odavle wrote:Dokle smo dosli u Sarajevu?
Ovo je srbojugoslovenstina "en plein". Tu srbojugoslovenstinu kod Bosnjaka(porijeklom) najbolje opisuje primjer Zuhdije Tabakovica. Siguran sam da se pitate pa ko je taj?
Radi se o bivsem uzornom milicajcu iz Visegrada. Formiran i ustrojen po sbroslavenskim minirima. Cisti produkt proslog sistema. Znam takve koji su se hvalili kako su iz Sarajeva isli da pendrece Albance na Kosovu. To im je bilo cool jer su radili za srboslaviju. Odani srboslaviji do zadnjeg. On je za 1000€ svjedocio u korist brace Lukica u tribunalu u Hagu. Ko su Lukici mozete naci i na netu.
Nesto o tome i na donjoj poveznici
http://www.weekend.ba/novost/18294/taba ... ist-lukica
Sugosloveni su za saradnju. Para iznad svega. Jos ako ih po ramenu potapse neki Srbislav sreci nema kraja. Ljudi zivi spaljeni po kucama su proslost i ruzna uspomena. Personifikacija toga na politickom planu su vam Sratko Lagumdzija i Srbislav Tihic. Dvije male posrbice koji prosto hline pred onim sto dolazi iz Beograda.
Nasuprot recenom mi se moramo povezati sa Njemackom, normalnim svijetom i uzdici se na njihovu razinu. Mos' mislit sto cemo se usreciti s nekim novim Radovanom Karadzicem iz Savnika ili novim Milosevicem is Pozarevca. Onog dana kad se rijesimo i ostatka balasta u Bosni, udariti zid na Drini.